тЮлен... или как из(п)о(с)рахме природата

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 04, 2006 3:56 pm

[quote="Alien"]

Например хлебарките. [/quote]
Даже подозирам, че една ще има байк:D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Вто Юли 04, 2006 4:09 pm

[quote="Alien"]
Хъм, като се замисля, може би е така. В смисъл, надали човекът може да избие всичкия живот що е на Земята, все ще остане някоя гадинка.
[/quote]

Ааа за моженето може. Оръжия да искаш.

[quote="Alien"]
Проблемът е в това, че въпреки това СЕ ОПИТВАМЕ всячески. :) Гадно племе сме, ей.
[/quote]

Човека е консуматор и винаги е бил консуматор. Въпроса е, че консумирането му е било в разумни граници, а сега сме се наплодили заради технологиите. Преди сме играли ролята на планетарния хищник, който се грижи за хигиената на средата. В момента ние имаме нужда от хищник да изчисти прасетата и той ще се появи, под една или друга форма. Аз съм спокоен, защото няма как махалото да не се върне. Баланс ще има. Въпроса е кои ще са оцелелите.

[quote="Alien"]
Спокойно, винаги ще има и места за нас, простите планинари.
[/quote]

Отново получаваш :agree::beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот lacho_m » Вто Юли 04, 2006 4:10 pm

@Alien аз съм си съвсем спокоен... и е*ем го тъпото еБанско със селяците там. Е малко ме е яд че обезобразиха мястото... но това е... мен никой не ме пита и по добре.

А колкото до строеж на инфраструктура, няколко пъти казах няма лошо... въпроса е да се съблюдават и някои малки правила ;). Едва ли и самия Томба (на чието име е кръстена, както знаем най-злополучно направената писта там) като разбере какво са сътворили ще е много щастлив.

Btw, не ходи да пускаш там с колелото, защото ще свлечеш всичко дето е под теб и само ще отвориш работа на горките хорица от Юлен за новия сезон.
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот hlebarka » Вто Юли 04, 2006 9:01 pm

[quote="NovemberCharlie"]

[quote="Alien"]

Например хлебарките. [/quote]
Даже подозирам, че една ще има байк:D
[/quote]

Не един, а много :D
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Teodor40 » Вто Юли 04, 2006 9:21 pm

[quote="lacho_m"]

Teodor40... пак се изказваш неподготвен... виж как изглеждат лятото пистите, по БЕЛИЯ свят :
http://kite-surf.org/sunsande/img/Garmisch.jpg

Факт е че когато нещата се мислят, те могат да бъдат направени като хората... а онова там не е мислено и след няколко години, когато ерозията свлече всичко и собственика на пистата ще се чуди от къде му е дошло.
[/quote]

Хе хе наистина ли мислиш, че не са си сметнали откосите, че няма да залесят където е нужно после? Батка ако милиш, че пистите стават готови и прекрасни като с магическа пръчка наистина си доста заблуден. Ако забеляза там където е нужно са сложили окрепителни съоръжения които позволяват да се развие отново растителност. Бе вие само плюете верно а сещате ли се колко пари ще влезат така в България, колко работни места ще се отворят, преспективи за инвеститорите и т.н.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Юли 04, 2006 9:33 pm

Както каза Лъчо:
... пак се изказваш неподготвен...
Тея писти да не са ги копали тая пролет, за да изглеждат така??
Явно не са!

П.С....
Лошо ми става, като си помисля, че през 2014г. има шанс Олимпийски игри да са на Витоша...
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Teodor40 » Вто Юли 04, 2006 9:59 pm

[quote="lacho_m"]

@Alien аз съм си съвсем спокоен... и е*ем го тъпото еБанско със селяците там. Е малко ме е яд че обезобразиха мястото... но това е... мен никой не ме пита и по добре.

А колкото до строеж на инфраструктура, няколко пъти казах няма лошо... въпроса е да се съблюдават и някои малки правила ;). Едва ли и самия Томба (на чието име е кръстена, както знаем най-злополучно направената писта там) като разбере какво са сътворили ще е много щастлив.

Btw, не ходи да пускаш там с колелото, защото ще свлечеш всичко дето е под теб и само ще отвориш работа на горките хорица от Юлен за новия сезон.
[/quote]

Мислиш, че инвеститорите са от банско:rofl:
Или инжинерите:rofl:
Или багеристите:rofl:

Но и да кажа нещо което по-скоро ще помогне от другите тъпотии дето се пишат тук.
Значи мен НИКОГА няма да ме видите да хвърлям нещо на земята.Нито на Витоша, нито на центъра, нито в провинцията, НИКЪДЕ! Това ви съветвам и вие да правите. Убеден съм, че поне няколко човека изказали се тук са мърлячи и го правят. Гледайте това което зависи от вас и го правете човешки, така или иначе и да искате, дори и да е правилно(в което силно се съмявам) не можете да спрете булдозерите.
А по повод "домашното" ми за ерозията тя не е само от човешка дейност.Има от вятър, вода, биологияна... И какво за нея? Намалява налкона на планината ли? Става по-ниска?:lol:
Аватар
Teodor40

Мнениеот Teodor40 » Вто Юли 04, 2006 10:12 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

Както каза Лъчо:
Явно не са!

П.С....
Лошо ми става, като си помисля, че през 2014г. има шанс Олимпийски игри да са на Витоша...

[/quote]

Знаеш ли за тези олимпииски игри колко пари ще влязат в България? Знаеш ли, че ще отпуснат пари за да може да се изгради спортна база за тези олимпииски игри което автоматично значи, че ще имаме след това спортисти по бопслеит, ски скокове и т.н.? Защо всички го искат само няколко човека се правят на луди.
И за да те успокоя няма да са в БГ защото ни отстраниха поради невъзможността да се справим с това предизвикателтво.
А пистите непрекъснато се удължават, правят се нови и това не е за една година. Бях на Банско по миналата година и беше същото. Въпросът е, че пръстта която виждате насипана не е от хумусният слой т.е. върху нея за да поникне растителност е нужно повече време.
Аватар
Teodor40

Мнениеот hlebarka » Вто Юли 04, 2006 10:14 pm

Батка, начи, много е важно НИКОГА да не хвърляш нещо на зимята:emlaugh:
Аватар
hlebarka

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Юли 04, 2006 10:22 pm

[quote="Teodor40"]

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

Както каза Лъчо:
Явно не са!

П.С....

[/quote]

Знаеш ли за тези олимпииски игри колко пари ще влязат в България? Знаеш ли, че ще отпуснат пари за да може да се изгради спортна база за тези олимпииски игри което автоматично значи, че ще имаме след това спортисти по бопслеит, ски скокове и т.н.? Защо всички го искат само няколко човека се правят на луди.
И за да те успокоя няма да са в БГ защото ни отстраниха поради невъзможността да се справим с това предизвикателтво.
[/quote]

Само за пари мислиш.....
а знаеш ли на к'ва кочина ще заприлича Витоша ако ни одобрят??!?!? Особенно при нашенските методи за бързо строене......
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Teodor40 » Вто Юли 04, 2006 10:24 pm

[quote="hlebarka"]

[/quote]

Ако беше прочел всички постове щеше да знаеш за какво става дума но не си. Сега да ти поясня-на шампионата на 27-28 мисля беше който се проведе на Драгалевци състезателите и публиката са направили много боклук който после е чистен ръчно(то в гората само така може). Е за това иде реч а ти ако искаш ходи да лягаш пред булдозерите ако искаш да направиш нещо повече или да те дават по БТВ новините.
Аватар
Teodor40

Мнениеот did » Вто Юли 04, 2006 10:30 pm

каква олимпиада в София бе, хора.

стига сте бълнували.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hlebarka » Вто Юли 04, 2006 10:33 pm

[quote="Teodor40"]

[quote="hlebarka"]

[/quote]

а ти ако искаш ходи да лягаш пред булдозерите ако искаш да направиш нещо повече или да те дават по БТВ новините.
[/quote]

Ни искам :emlaugh:
Аватар
hlebarka

Мнениеот Teodor40 » Вто Юли 04, 2006 10:39 pm

@HepBeH_XaMcTep, Витоша не знам изобщо дали щеше да я пипнат.Не съм запознат но по спомен само разни ледени пързалки и такива неща щяха да са в София а другото по зимните курорти.
Аватар
Teodor40

Мнениеот Admin » Сря Юли 05, 2006 12:26 am

За тези, които не са гледали новини от един месец: през 2014г. в България може да има много неща, но не и Олимпийски игри ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот larry » Сря Юли 05, 2006 6:05 am

@Teodor40, а ти замислял ли си се, че тия инвестиции дето ще паднат, ще падат за 1 година и до там, или предполагаш, че цял свят ще се изсипе да се пързаля на писти за бобслейт в БГ? Само не забравяй и факта, че после, за да се качиш до Витоша с лифт, няма да те оправят и 20 лв /без колелото/. Или мислиш, че хората само инвестират и нищо не искат в замяна? Освен това не очаквай някакъв бум на бобслейтисти и скискачаки българи... никога не сме имали дълбоки традиции и успехи в зимните спортове/изключвам единичните лучай като Е. Дафовска и А. Жекова, а ако говорим за Фигурно пързаляне-то може и без планината ;) /
А що се отнася за рушенето на хубавото: не е толкова проблема в свинете, колкото в свинския, ЧАЛГАДЖИЙСКИ народ, за който лъскавото и колосалното се отъждествява с хубаво!!! Борческа държава сме и това си е :banghead: а глупавите земевладелци, които притежават някаква земя на хубави места бързат да я пробутат на безценица, защото евентуално като влезем в ЕС ще е забранено да се строи в близост до резрвати и никой няма да я купи тая земя. Е да ама в ЕС има достатъчно нечалгьосани хора които да строят с мерки и качествено и които знаят да пазят ценното, което ние не знаем.
типичния пример който нашумя гръмко напоследък: [url]http://www.daspasimirakli.com/[/url]
"Inside my heart is breakin'
My makeup may be flakin`
but my smile still stays on...
THE SHOW MUST GO ON"
larry

Рейтинг: 1200

Мнениеот lacho_m » Сря Юли 05, 2006 6:22 am

[quote="Teodor40"]

[quote="lacho_m"]

Teodor40... пак се изказваш неподготвен... виж как изглеждат лятото пистите, по БЕЛИЯ свят :
http://kite-surf.org/sunsande/img/Garmisch.jpg

Факт е че когато нещата се мислят, те могат да бъдат направени като хората... а онова там не е мислено и след няколко години, когато ерозията свлече всичко и собственика на пистата ще се чуди от къде му е дошло.
[/quote]

Хе хе наистина ли мислиш, че не са си сметнали откосите, че няма да залесят където е нужно после? Батка ако милиш, че пистите стават готови и прекрасни като с магическа пръчка наистина си доста заблуден. Ако забеляза там където е нужно са сложили окрепителни съоръжения които позволяват да се развие отново растителност. Бе вие само плюете верно а сещате ли се колко пари ще влезат така в България, колко работни места ще се отворят, преспективи за инвеститорите и т.н.
[/quote]

Тедорчо... [b][color=red]О[/color][/b]крепителните съоражения са за да не слиза почвата надолу а не за да порасте трева. И до колкото ми е извистно от очевидци те не вършат никаква работа.

@all the rest: :thumb::beer:
Аватар
lacho_m

Мнениеот mih » Сря Юли 05, 2006 9:05 am

@Teodor40
леееле-маааале!:bigeyes:
и твойта не е лесна...
това да внимаваш ама ВИНАГИ, през цялото време, да не хвърлиш НИЩО на земята, не ще да е от най-леките задачи! какъв шедър принос към Майката Земя, какъв колосален пример! колко растения и животни спасяваш ежедневно, само като си помисля...:eek:
сигурно след един такъв ползотворен ден е голям кеф да надришеш толкова много и така добре свързани... изречения:confused:...
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот bikerider » Сря Юли 05, 2006 9:58 am

аве Теодор4о явно не е пил кална вода от чешма в Банско... затова не го е страх от ерозия...
фактите са, че природата е на такъв хал от такива като него отворени разбирачи дето морето им е до колене...

@ТиъдорCho:
кво като има ерозия, нали влизат ПАРЕ БАТЕ :crazy::puke:

А може би има и друг начин, а умнико? Може би може да влязат инвестиции и без да има ерозия?
Може би ако бяха малко повече тия инвестиции и някой се беше съобразил с елементарни екологични норми изобщо нямаше да си приказваме тук?
Ама кво ти обяснявам, ти си сляп като къртица. Оди пий вода в Банско през пролетта да видиш какъв си разбирач... :crazy:
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Сря Юли 05, 2006 11:34 am

ахаха,чух се с Nightwolf и той ви подкрепя всички!:beer:
ПС:изключая теодорчо:D
Мисля,че в България,каквото и да тръгне да се прави,колкото пари и амбиции да стоят зад това,то винаги става по БЪЛГАРСКИ.Тоест с ***** *** ****.:puke:

Ако въпроса беше повдигнат само за да си говорим,добре,но ако Лачо е очаквал нещо повече,забрави.Колкото спасихме Иракли...:indiffe:
Гост

Мнениеот Teodor40 » Сря Юли 05, 2006 11:44 am

@lacho_m, ти си много зле и пак не си схванал смисъла.Значи тези укрепителни стени са много ясно за да поддържат земният откос НО са направени така, че да може да расте на тях растителност.И не е пораснала защото не са засипани още с почва годна за рстенията.

@bikerider, значи щом водата която пиеш е кафява значи идва краят! Като ти оправят тръбите няма ли малко пръст във водата? Представи си примерно, че като са копали са се разместили малко тръбите и сега не са херметични и влиза малко пръст вътре.
За инвестициите явно ти си толкова сляп! Знаеш ли колко пътища ще се направят на ново, хотели, съоръжения... и за това наистина се дават пари отвънка и те са в такива размери, каквито България няма да може да си пзволи сама и след 100 години. И още има тъпаци които мислят, че Витоша ще се направи курорт и ще има поскъпне лифта(larry).Бе четете па после пишете.

@mih и той понеже се чуди каквода спамне. Айде предложи какво да направи един нормален средностатистически човек който няма свободно време да сади дръвчета или такива неща?Нещо с което да бъде полезен на природата като не се брои тъпото спамене по форумите.
@larry и как да има традиции като няма съоръжения? То и в МТБ-то нямаме традиции а сега колко бързо се развива спорта и колко добри карачи имаме.
Аватар
Teodor40

Мнениеот RedHawk » Сря Юли 05, 2006 11:47 am

bikerider - "Мен ме успокоява, че мързеливите консуматори все още не могат да ходят нависоко."
Тц не - виж темата в мероприятия :
"Тъжа-Ботев-Рай"
Тия са плъзнали навсякъде.
Очаквай ги скоро и по-нависоко.:irked:
Аватар
RedHawk

Мнениеот bikerider » Сря Юли 05, 2006 12:02 pm

Еми така е - състезание. Ние бягаме, прасетата ни гонят... Ясно е кой ще победи, ма пак ще останат читави места...

@Teodor40: нема смисъл да говоря повече с теб, ти си невменяем...
Аватар
bikerider

Мнениеот larry » Сря Юли 05, 2006 12:33 pm

@teodor40
би ли ми обяснил тогава колко природа се съсипа , за да се развива МТБ в България и колко съоръжения още ти трябват, за да имаме световен шампион по МТБ или по бобслейт , както имаме по борба, бокс, гимнастика, плуване, шах ... да продължавам ли изобщо, или твоята убранистична позиция те кара да мислиш, трябва нещо да се пропилее, за да има друго? Не може да имаш всичко, проумей го! Освен на изхода от Княжево по път за Перник има рухнала вече рампа за ски скок, явно условия е имало, ама никой не се е възползвал и всичко вече е низползваемо, или мислиш, че сега всеки 2-ри българин ще се юрне да става ски-скачач?
А що се отнася до инвестициите на всички е пределно ясно, че 99% от тях отиват в нечии джоб за лични облаги, от които едва ли ти, аз или някой обикновен ползвател ще "намаже" ;)
така че събери си малко акъла и си помисли дали предпочиташ твоите деца да трябва да карат бобслейт, за да се качат на планина и на 30 години да не стават за нищо, или предпочиташ те да могат да карат колелото си както ти сега - без противогази ?:skull:
edit: Чудно ми е как ли ще възстановят дърветата които са изкоренили, за да си строят базите, в/у така коментираното оформление на откосите ?
"Inside my heart is breakin'
My makeup may be flakin`
but my smile still stays on...
THE SHOW MUST GO ON"
larry

Рейтинг: 1200

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Юли 05, 2006 12:45 pm

[quote="Teodor40"]

@lacho_m, ти си много зле и пак не си схванал смисъла.Значи тези укрепителни стени са много ясно за да поддържат земният откос НО са направени така, че да може да расте на тях растителност.И не е пораснала защото не са засипани още с почва годна за рстенията.
[/quote]

и как очакваш да има растителност, кат няма поча годна за нея?!?!?!?!?

@bikerider :thumb:
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Юли 05, 2006 12:46 pm

[quote="larry"]

edit: Чудно ми е как ли ще възстановят дърветата които са изкоренили, за да си строят базите, в/у така коментираното оформление на откосите ?
[/quote]

Ем....
Никак.... :censored:
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Гост » Сря Юли 05, 2006 12:49 pm

@Теодор4о
[img]http://www.elderscrolls.com/forums/style_emoticons/2/Bolt.sml.gif[/img]
Гост

Мнениеот lacho_m » Сря Юли 05, 2006 1:07 pm

@Теудооорчу... смех просто...
Не че ми се продължава дискусията с дървени глави... ама я се замисли защо почвата там не става да порасте нищо... освен бетон???

@bikerider, @larry, @HepBeH_XaMcTep: Не че не се повтарям... :beer::thumb:

@Werewolf/Nightwolf: Темата е начало на преврат, който аз и група магадански работници организираме тайно... Шшшшшт! Както се казваше в едно популярно предаване навремето "Ша са опраим" ;)
Аватар
lacho_m

Мнениеот Teodor40 » Сря Юли 05, 2006 1:13 pm

Пишете си каквото искате. Ако може и в каменната ера да се върнем ще е най-добре нали?
@Werewolf защо си мислиш, че коментара ти е позволен въпреки неучастието ти в "дебата"?

@lacho_m, ти да четеш можеш ли или само пишеш?
Аватар
Teodor40

Мнениеот bikerider » Сря Юли 05, 2006 1:30 pm

[quote="Teodor40"]
Ако може и в каменната ера да се върнем ще е най-добре нали?
[/quote]

колега, не ме занимавай с глупости...
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други