Чао, чао, горички...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bluskanie » Пет Авг 18, 2006 3:31 pm

[quote="NovemberCharlie"]

Ок, стана ясно, че си недоволен. Само дето до сега освен малоумието за крумовите закони не прочетох едно твое предложение как да променим света, в който живеем.
[/quote]

http://freelsd.gruh.net/phun/commercial11vb.gif
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Авг 18, 2006 3:37 pm

[quote="bluskanie"]

Ок, стана ясно, че си недоволен. Само дето до сега освен малоумието за крумовите закони не прочетох едно твое предложение как да променим света, в който живеем.
[/quote]

[/quote]
Това беше за Уили, не за теб:beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Lubo » Пет Авг 18, 2006 4:05 pm

Само не мога да разбера, защо не се хване някой да вкара пари във Витоша и да направи от нея хубав зимен курорт, и да Е_Е майката на Банско и на Боровец...... Бярно, че това си има и предимството, че е по тънко, но е жалко да има такива добри условия под носа на Софианци и защото разни глупаци дърпат самно чергата към себе си имаме един от най-западналите курорти, но с най-добрите перспективи.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот skiman » Пет Авг 18, 2006 5:32 pm

[quote="Lubo"]

Само не мога да разбера, защо не се хване някой да вкара пари във Витоша и да направи от нея хубав зимен курорт, и да Е_Е майката на Банско и на Боровец...... Бярно, че това си има и предимството, че е по тънко, но е жалко да има такива добри условия под носа на Софианци и защото разни глупаци дърпат самно чергата към себе си имаме един от най-западналите курорти, но с най-добрите перспективи.
[/quote]

Първо ако беше чак такава голяма далаверата да са го направили одавна! Мутрите не спят:D
Второ, някой не иска на Витоша да има хубав курорт. Кой можете и само да си отговорите:angel2:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот bikerider » Пет Авг 18, 2006 11:21 pm

[quote="Nlghtwolf"]

@bikerider
Пак започваш да говориш глупости.Как може да разграничаваш хората от природата?ТЕ СА ЕДНО ЦЯЛО!
[/quote]

Абе байно, ти някога живял ли си сред природа?
Някога ходил ли си на лов за храна, кожи и прочие?
Някога спал ли си в пещера с една животинска кожа?
Някога секъл ли си дърва за огрев???
Някога налагало ли ти се е да се прехранваш 100% в природата?

Я помисли малко преди да бълваш параноидните си тъпотии...

[quote="Nlghtwolf"]
не ми пробутвай глобалистическите си масонско-ционистки лозунги за променящия се свят
[/quote]

Я обясни ако обичаш , ама съвсем перфектно искам да ми обосновеш защо аз да съм ционист? Нещо да съм говорил за Израел? Нали за гори приказвахме????
Я обясни ако обичаш, ама съвсем перфектно искам да ми обосновеш защо аз да съм масон? Нещо да съм говорил за възвишени идеали, за нов световен ред и подобни тъпотии? Нали за гори приказвахме????
Къде те пипне човек, къде издишаш... болна история... ти си за лудница, моето момче... дори не разбираш думичките дето ги употребяваш...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Авг 18, 2006 11:31 pm

[quote="Nlghtwolf"]
Виждаме как се "променя" Света-като един дебеловратко или няколко такива решават да е**т мамата на някоя местност

[/quote]

Да разбирам ли, че всички хора с пари са дебеловрати, мошеници, крадци и прочие дето само искат да ти съсипят кефа????? Или са нечии агенти целящи изпълнение на пъклени планове за унищожение на горите, хората и Волфи...
Извинявай но си безумно несериозен. Зад всяка твоя дума лъха на параноя. Ти просто не разсъждаваш трезво... ти си за болница, казвал съм ти го и преди, ама това тук минава всичко...

Ти, приятелю никога не си живял сред природа, само си живял сред некви книги и некви нафталинени приказки за морал и за природа...
Света се променя, умнико и това е така - променят го хората. Изобретяват се технологии, нови начини за БОРБА с природата, щото природата не е кефче, природата е сурова история и на природата и е през оная работа за теб. Природата винаги е била нещо, от което човека се е боял, използвал е като ресурс за храна, топлина и подслон и се е стремял да я завладее лека-полека. Това е истината от истинския всекидневен живот. А на теб ти е кефче сред природата, щото си имаш дупка в града, имаш ток, имаш отопление, имаш прокарана вода, имаш всякаквите придобивки на цивилизацията и си живееш защитен от стихиите и се мислиш за "природен" човек... Айде като си толкова отворен зарежи града и иди живей два месеца сред природата, белким разбереш накрая какво е цивилизация...

Сега сме 21-век. Ако не си проумял разликата между 21-век и 19-век, значи наистина няма смисъл да ти говоря каквото и да е повече... чети си за възрожденски геройства и си се прехласвай по приказни герои... :crazy:

Мога само да кажа - ако искаш да спасиш природата - бачкай и прави пари, за да откупиш някой ден някое място. Другото са пълни глупости извадени от приказките дето си расъл с тях и още живееш в тях...
Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Пет Авг 18, 2006 11:59 pm

@bikerider
нека не забравяме ударния ефекта на индустриализацията и научно-техническия "прогрес" (за мен глобално погледнато е регрес, ама това е друга тема), а именно - масирано унищожение на околната среда под всякакви форми, за толкова кратък срок (в планетарен размер), че за Земята е сякаш едно щракане с пръсти; в сравнение с времетраенето на природните катаклизми причиненото от човека си е направо свръх-катаклизъм. За има-няма век така сме разказали играта на Земята, че Апокалипсисът изглежда съвсем реална прогноза.
За съжаление именно нагласа от типа "природата е ресурс" е виновна за това.
Според мен много по-правилно е да възприемаме Земята като наш дом, какъвто и си е. И вече да се замислим дали е редно да рушим собствения си дом...
Предполагам, че най-вероятно си наясно с тези неща и принципно ги подкрепяш, но от думите ти в тази тема човек остава с обратното впечатление.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот bikerider » Съб Авг 19, 2006 12:06 am

[quote="mih"]

@bikerider
Предполагам, че най-вероятно си наясно с тези неща и принципно ги подкрепяш, но от думите ти в тази тема човек остава с обратното впечатление.
[/quote]

Разбира се, че ги споделям. Само че, това са две неща, които не си противоречат, става дума за баланс, т.е. разумно използване на природните ресурси. Ама елементи като Волфи бързат да грачат за апокалиптични картинки, само защото им се ще всичко да остане завинаги както е било... затова давам контрааргументи против тази крайност, както бих дал с готовност контра-аргументи срещу другата крайност, т.е. "да го духа природата, никво дърво да не остане"...

Edit: разбира се, може и да е малко късно за такъв баланс, но аз не бързам да грача за края на света и подобни... Волфи е болна личност, той има патологично желание да се чувства жертва и онеправдан, той има нужда от НЯКАКВА кауза, каквато и да е (анти-Доган, природозащитник, откривател на Истината и прочие), за да си докаже какъв герой е... затова го репликирам, щото говори наизуст чужди мисли без дори да вниква в това, което говори... избива комплекси и си бърше гъза с природата...

поканих го - да прекара два месеца сред природата и да види дали е толкова лесно - тогава може би ще оцени такива туристически комплекси...

ся конкретния проект... нека видим преди да съдим, нали?
Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Съб Авг 19, 2006 12:19 am

:thumbu:
btw и аз му репликирам по същите причини :)
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот octane » Съб Авг 19, 2006 12:41 am

Боли ме кура за гората. Важното е, че ще има нови ски писти а можеби и баик парк. Тука сме се събрали байкъри, а не природозащитници. Мисля, че повечето от нас предпочитат лифт пред гора. Освен това колкото повече лифтове има, толкова по-голямо разнообразие, конкуренция=> по-ниски цени. Радвам се за инициативата да се построят подобни съоръжения и чакам с нетърпение да бъдат завършени, за да мога да направя няколко спускания там.
Аватар
octane

Рейтинг: 1260

Мнениеот mih » Съб Авг 19, 2006 12:49 am

той хубаво сега те боли ку*а, ама като те заболят белите дробове да не се заоплакваш ;)
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот hlebarka » Съб Авг 19, 2006 1:58 am

[quote="mih"]

той хубаво сега те боли ку*а, ама като те заболят белите дробове да не се заоплакваш ;)
[/quote]

Е, малко вероятно, ама виж как всичко опира до това "да се направят няколко спускания".
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот mih » Съб Авг 19, 2006 2:16 am

още по темата: http://bulgaria.indymedia.org/newswire/ ... /index.php

@hlebarka
чудно ми е подобни екземпляри защо изобщо карат велосипеди... ей ги маторите - газ и толкоз, хем кеф ти ход 300 мм, хем кеф ти и по две дискови спирачки отпред... бе друго си е :)
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот hlebarka » Съб Авг 19, 2006 3:51 am

Ъ, каква е връзката с моторите?:uhh:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот bikerider » Съб Авг 19, 2006 8:47 am

@mih: :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Съб Авг 19, 2006 8:52 am

[quote="octane"]
Мисля, че повечето от нас предпочитат лифт пред гора.
[/quote]

Би ли уточнил какво точно имаш предвид?
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Съб Авг 19, 2006 9:07 am

[quote="bikerider"]
Я обясни ако обичаш, ама съвсем перфектно искам да ми обосновеш защо аз да съм масон?
[/quote]

Случайно да си завършил строителен техникум ? :rofl::rofl::rofl:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Съб Авг 19, 2006 9:10 am

:rofl::rofl::rofl::rofl:

:beer::hbang2::hbang2:
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Съб Авг 19, 2006 9:25 am

:lol2::lol2::lol2:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bluskanie » Съб Авг 19, 2006 10:05 am

[quote="bluskanie"]

[/quote]

[/quote]
Това беше за Уили, не за теб:beer:
[/quote]

Е, аз на Уили подсказах, де :beer:

Според мен е по-добре да се правят грандиозни проекти от мащаба, за който говорим, отколкото да се изрови тук и там, и накрая на нищо да не прилича. Че природата отива у гъз - отива... поне да стане добре подредена и използваема планината, па и кинти да носи. Не виждам начин да бъдат спасени горите в световен мащаб...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Съб Авг 19, 2006 11:22 am

[quote="bluskanie"]
Не виждам начин да бъдат спасени горите в световен мащаб...
[/quote]

Ако нещо е сигурно то е, че нищо не е сигурно. Не ми е известно някой някога да е можел да предсказва бъдещето.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Съб Авг 19, 2006 11:39 am

Като се проследят тенденциите от 100 насам изводите са ясни и точни, не говорим за пророчество. Дано се преобърне нещо...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Съб Авг 19, 2006 12:27 pm

Спокойно, приложи пазарната логика - нищо чудно след време този проблем да нарастне дотам, че да ангажира трайно общественото внимание до степен, която ще направи изгодно да се правят пари от запазване и възстановяване на горите и екосистемите и махалото ще се върне обратно...

Ако знам едно, то е че въз основа на историята не може да се предсказва бъдещето. Примери да ги ринеш с лопата...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Съб Авг 19, 2006 12:34 pm

Когато/ако стане това, ще те черпя неколко райски бири, стига и ти да дойдеш там... :D :beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Съб Авг 19, 2006 9:07 pm

опасявам се, че ще се разминем - аз си падам по Лимбо :angel2::dgrin::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот kotka12 » Нед Авг 20, 2006 7:55 pm

тцтцтцтц
що да мре паразита, бе??
Има си човека проблем - боли го к*ра, а вие веднага да мре!!!!
Значи, Октанчо, моето момче, ако болките продължават - накисни го в студена вода, а ако няма облекчаване на симптоматиката - във вряла.
И без това не ти трябва - нали ще има лифт и 300 мм ход за ФР.
Извинявай, ама казано честно по-дебилно изказване от твоето отдавна не бях срещал.
Бъди здрав
@останалите
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот TOYAGA » Нед Авг 20, 2006 8:26 pm

[quote="kotka12"]

... ако болките продължават - накисни го в студена вода, а ако няма облекчаване на симптоматиката - във вряла.
[/quote]

Ей, ruthless people сте тва докторите, шъ знайш... :lol2::lol2::lol2:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Авг 21, 2006 12:13 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="kotka12"]

... ако болките продължават - накисни го в студена вода, а ако няма облекчаване на симптоматиката - във вряла.
[/quote]

Ей, ruthless people сте тва докторите, шъ знайш... :lol2::lol2::lol2:
[/quote]
kotka12 просто спазва хипократовата клетва:D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот kotka12 » Вто Авг 22, 2006 8:41 am

@TOYAGA $ Ноемврийски

Я да не обсъждате експертно лекарско мнение относно терапията по повод Penis Minimus Dolorosa:D на пациента Октанчо:)
:beer::beer::beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Вто Авг 22, 2006 9:23 am

:rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider