[quote="Alien"]
С четене на книги няма да стане - те също са манипулативни, просто защото никой не може да бъде 100% обективен, дори да се опитва.
[/quote]
Ей за това ти говоря - ти някакси очакваш явно от една книга да видиш цялата истина. Естествено, че няма 100% обективна информация. Затова аз си имам мозък, за това съм си развивал аналитичното мислене - за да чета много неща и да сглобявам голямата картинка. Професията ми изисква аналитично мислене, мисля че го притежавам и мога да отсъдя кое е вярно и кое не е вярно. Като пиша една програма, как мога да искам да работи - ми нали нищо не е обективно? Помисли над това - една програма работи ли или не?

[/quote]
Не очаквам цялата "истина", разбира се, но това, че си прочетл Н книги изобщо не означава, че си близко до нея. Искам да кажа, че НИЩО не може да се сравни с това лично да изживееш нещо. НИЩО не може да те накара да разбереш нещо толкова (и толкова ВЯРНО), колкото ще го направиш чрез собствения опит. Око да види, ръка да пипне, дет' се вика. За обективността - аз имам предвид, че никога не можеш да си сигурен в нещо, което излиза от човешкия мозък (чужд такъв, разбира се), защото той не е обективен. Не е да кажеш, че трябва да отречеш всичко, защото не е абсолютно - има много абсолютни неща. 100% Истина е, че аз се казвам Борис - оттам си правя някакви изводи - не се казвам Пешо, примерно.