"За поддържане на мира"

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Alien » Сря Окт 11, 2006 4:24 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Alien"]
С четене на книги няма да стане - те също са манипулативни, просто защото никой не може да бъде 100% обективен, дори да се опитва.
[/quote]

Ей за това ти говоря - ти някакси очакваш явно от една книга да видиш цялата истина. Естествено, че няма 100% обективна информация. Затова аз си имам мозък, за това съм си развивал аналитичното мислене - за да чета много неща и да сглобявам голямата картинка. Професията ми изисква аналитично мислене, мисля че го притежавам и мога да отсъдя кое е вярно и кое не е вярно. Като пиша една програма, как мога да искам да работи - ми нали нищо не е обективно? Помисли над това - една програма работи ли или не? :D По твоята логика мога да отрека ВСИЧКО, само защото не е абсолютно. По твоята логика нищо никога не е обективно, щото под обективност разбираш 100% Истина, което е нереално. Аз съм видял, осмислил, прочел, сглобил съм си картинката на комунизма и знам за себе си какво е било, мога и да си извадя изводи какво е в Корея. Още повече че съм усетил (макар и лекичко) за какво иде реч.
[/quote]

Не очаквам цялата "истина", разбира се, но това, че си прочетл Н книги изобщо не означава, че си близко до нея. Искам да кажа, че НИЩО не може да се сравни с това лично да изживееш нещо. НИЩО не може да те накара да разбереш нещо толкова (и толкова ВЯРНО), колкото ще го направиш чрез собствения опит. Око да види, ръка да пипне, дет' се вика. За обективността - аз имам предвид, че никога не можеш да си сигурен в нещо, което излиза от човешкия мозък (чужд такъв, разбира се), защото той не е обективен. Не е да кажеш, че трябва да отречеш всичко, защото не е абсолютно - има много абсолютни неща. 100% Истина е, че аз се казвам Борис - оттам си правя някакви изводи - не се казвам Пешо, примерно. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Окт 11, 2006 4:55 pm

Ми нали това ти казвам - имам личен опит с колективизъм и комунизъм, стига ми толкова. Личен опит от Корея не ми трябва. Ако според теб трябва да се отиде там, за да се вадят заключения, значи е време да приключваме разговора :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Сря Окт 11, 2006 4:58 pm

[quote="bikerider"]

Ми нали това ти казвам - имам личен опит със колективизъм и комунизъм, стига ми толкова.[/quote]

[quote="bikerider"]

Още повече че съм усетил [b](макар и лекичко)[/b] [/quote]

:)

[quote="bikerider"]

Личен опит от Корея не ми трябва. Ако според теб трябва да се отиде там, за да се вадят заключения, значи е време да приключваме разговора :)[/quote]

Не, напротив, аз съм абсолютно съгласен с теб за Корея.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот 4getcredo » Сря Окт 11, 2006 5:15 pm

[quote="Alien"]
Не очаквам цялата "истина", разбира се, но това, че си прочетл Н книги изобщо не означава, че си близко до нея. Искам да кажа, че [color=red]НИЩО не може да се сравни с това лично да изживееш нещо. НИЩО не може да те накара да разбереш нещо толкова (и толкова ВЯРНО), колкото ще го направиш чрез собствения опит[/color]. Око да види, ръка да пипне, дет' се вика. За обективността - аз имам предвид, че [color=blue]никога не можеш да си сигурен в нещо, което излиза от човешкия мозък (чужд такъв, разбира се), защото той не е обективен[/color]. Не е да кажеш, че трябва да отречеш всичко, защото не е абсолютно - има много абсолютни неща. 100% Истина е, че аз се казвам Борис - оттам си правя някакви изводи - не се казвам Пешо, примерно. :)
[/quote]

В червеното и синьото има дълбоко противоречие... :) а понякога и побоища!
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот bikerider » Сря Окт 11, 2006 7:46 pm

[quote="Alien"]

[quote="bikerider"]

Ми нали това ти казвам - имам личен опит със колективизъм и комунизъм, стига ми толкова.[/quote]

[quote="bikerider"]

Още повече че съм усетил [b](макар и лекичко)[/b] [/quote]

[/quote]

И? Не разбрах? Противоречие ли виждаш?
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Сря Окт 11, 2006 8:12 pm

[quote="4getcredo"]

[quote="Alien"]
Не очаквам цялата "истина", разбира се, но това, че си прочетл Н книги изобщо не означава, че си близко до нея. Искам да кажа, че [color=red]НИЩО не може да се сравни с това лично да изживееш нещо. НИЩО не може да те накара да разбереш нещо толкова (и толкова ВЯРНО), колкото ще го направиш чрез собствения опит[/color]. Око да види, ръка да пипне, дет' се вика. За обективността - аз имам предвид, че [color=blue]никога не можеш да си сигурен в нещо, което излиза от човешкия мозък (чужд такъв, разбира се), защото той не е обективен[/color]. Не е да кажеш, че трябва да отречеш всичко, защото не е абсолютно - има много абсолютни неща. 100% Истина е, че аз се казвам Борис - оттам си правя някакви изводи - не се казвам Пешо, примерно. :)
[/quote]

[/quote]

Грам противоречие не виждам. :) Пояснявам - всичко, което излиза от чужд мозък не е обективно ЗА ТЕБ, защото не си го изпитал ТИ лично. ВСИЧКО, което си изпитал ТИ е обективно за ТЕБ, но не и за НИКОГО другиго. Къде е противоречието?

@байкрайдър - няма противоречие, майтапя се.

Темата за социализЪма е дълбока, а аз не мога да говоря за нея от личен опит. Затова и не приказвам много с хора, които имат такъв. :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bikerider » Чет Окт 12, 2006 7:37 am

@Alien: къде си видял да говорим за социализъм? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот 4getcredo » Чет Окт 12, 2006 8:38 am

[quote="Alien"]

[quote="4getcredo"]

[quote="Alien"]
[/quote]

[/quote]

Грам противоречие не виждам. :) Пояснявам - всичко, което излиза от чужд мозък не е обективно ЗА ТЕБ, защото не си го изпитал ТИ лично. ВСИЧКО, което си изпитал ТИ е обективно за ТЕБ, но не и за НИКОГО другиго. Къде е противоречието?

@байкрайдър - няма противоречие, майтапя се.

Темата за социализЪма е дълбока, а аз не мога да говоря за нея от личен опит. Затова и не приказвам много с хора, които имат такъв. :)
[/quote]

Основна характеристика на обективността е, че важи не само за НЯКОЙ си... иначе някак си не е обективна. :) T.e. личният ти опит не може да бъде обективен, верен или истинен и да носи знание... всичко друго, но не и това. Той е необходим, но не е достатъчен. Противоречието идва, защото не си си отговорил още на въпроса какво е истина, реалност...? :^: Ха, да видим сега! ;)

P.S. Не е нужно да отговаряш на този въпрос тук и сега. Дървената философия е полезнo вредна, но и заразна! :D
Аватар
4getcredo

Мнениеот bluskanie » Чет Окт 12, 2006 8:50 am

[quote="4getcredo"]

Дървената философия е полезнo вредна, но и заразна! :D
[/quote]

Много модерно стана напоследък това опрделение. Така и не разбрах кой го отнесе...

Последен въпрос: В корея по една купичка ориз ли ядат или по две...

Сигурно сте чули новините от далчечна Северна Корея, която съобщи, че ще сметне всяко действие на щатите, като нападение и обявяване на война, така че ще последват нови ядрени опити и военни действия. Ташак си праат, а? За да заблудят обществото си...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Zozka » Чет Окт 12, 2006 9:03 am

[quote="bluskanie"]

Може zozka да се вклзчи и да каже "нещо" за комунизма... :lol2:
[/quote]

Кур за комунизма.
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот bikerider » Чет Окт 12, 2006 10:22 am

[quote="bluskanie"]
Сигурно сте чули новините от далчечна Северна Корея, която съобщи, че ще сметне всяко действие на щатите, като нападение и обявяване на война, така че ще последват нови ядрени опити и военни действия. Ташак си праат, а? За да заблудят обществото си...
[/quote]

В случая заблуждават целия свят - казва се психологическа война :nuts:

Забележи, че все още няма потвърждение, че взрива е бил ядрен. Дори да е бил ядрен, обаче, както вече си говорихме, експлозия от подобен мащаб говори за ужасно примитивна технология на нивото на американската бомба над Хирошима.
Такава бомба срещу една 100-мегатонна термоядрена бомба е просто смешка.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Окт 12, 2006 10:37 am

[quote="4getcredo"]
Основна характеристика на обективността е, че важи не само за НЯКОЙ си... иначе някак си не е обективна. :)
...
Противоречието идва, защото не си си отговорил още на въпроса какво е истина, реалност...? :^: Ха, да видим сега! ;)
[/quote]

[quote="4getcredo"]
[/quote]

:D:beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Чет Окт 12, 2006 10:47 am

[quote="bikerider"]

[quote="bluskanie"]
Ташак си праат, а? За да заблудят обществото си...
[/quote]

В случая заблуждават целия свят - казва се психологическа война :nuts:
[/quote]

Бе не знам целия свят заблуждава ли се или не, но за мен случаят е пределно ясен - СК е пълен ташак отсЕкъде... Жалко за хорицата.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот 4getcredo » Чет Окт 12, 2006 10:55 am

[quote="bluskanie"]

[quote="4getcredo"]

[/quote]

Много модерно стана напоследък това опрделение. Така и не разбрах кой го отнесе...

[/quote]

Ми аз! Самоиронизирам се... ако не си разбрал, както и всички себеподобни. ;)
Аватар
4getcredo

Мнениеот did » Чет Окт 12, 2006 11:02 am

[quote="TOYAGA"]

СК е пълен ташак отсЕкъде... Жалко за хорицата.[/quote]

Това е ясно на почти всички хора. Ясно е даже и на самите корейци. Ясно им е също, че ако ще и 100 бомби да си направят, от това полза няма да имат н и к а к в а.

На тях им трябва икономическо развитие, а с тези опити сами си режат гнилия клон, на който седят. Може пък и да е за добро, щото така поне ще ускорят чупенето, а то е неизбежно.

Жалко наистина за хорицата.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Чет Окт 12, 2006 11:03 am

[quote="4getcredo"]

[quote="bluskanie"]

[quote="4getcredo"]

[/quote]

[/quote]

както и всички себеподобни. ;)
[/quote]

Т'ва мноо народ, ей...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Чет Окт 12, 2006 11:09 am

[quote="did"]

[quote="TOYAGA"]

СК е пълен ташак отсЕкъде... Жалко за хорицата.[/quote]

Жалко наистина за хорицата.
[/quote]

Да бе горките, не минава ден без измъчените, отрудени лица на севернокорейците, да се запечатат в съзнанията ни :crap:... Но нищо. Важното е, че сме се заели с това, да им покажем как да се справят...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Чет Окт 12, 2006 11:26 am

bluskanie, ти май наистина си вярваш...

прекаленото приемане на пропагандата за чиста истина води до промиване на мозъка.

пълното отричане на това, че пропагандата съдържа верни факти, също води до промиване на мозъка.

не си мисли, че вторият вид промивка е по-безболезнен от първия!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Чет Окт 12, 2006 11:31 am

[quote="bluskanie"]

Важното е, че сме се заели с това, да им покажем как да се справят...
[/quote]

Дерзайте!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bluskanie » Чет Окт 12, 2006 11:38 am

Бе не знам за какво си вярва, но не съм аз този, който твърди, че корейците били горки и, че в СК има мизерия и глад. Вече втора страница се поизписа, и така и никой не ми отговори, аджеба откъде знае мама му стара, че онези жълтури гладуват??? И, че искат да се демократизират? Същата работа като с Иран... ми хората си живеят супер ебати... дошъл сульо да им каже как ТРЯБВА. Нищо не твърдя, само искам да погледнем и от друг ъгъл, защото никога не го правите... после аз съм бил с промит мозък...

Кур за USA
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Чет Окт 12, 2006 11:49 am

[quote="TOYAGA"]

[quote="bluskanie"]

Важното е, че сме се заели с това, да им покажем как да се справят...
[/quote]

Дерзайте!
[/quote]

А, ти...?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Чет Окт 12, 2006 11:54 am

[quote="bluskanie"]

Кур за USA
[/quote]

Мда... У г*за!

[img]http://www.technochitlins.com/mt-archives/nkorean%20poster.jpg[/img]
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Чет Окт 12, 2006 12:04 pm

[quote="bluskanie"]

Бе не знам за какво си вярва, но не съм аз този, който твърди, че корейците били горки и, че в СК има мизерия и глад. Вече втора страница се поизписа, и така и никой не ми отговори, аджеба откъде знае мама му стара, че онези жълтури гладуват???
[/quote]

А ти откъде знаеш, че не гладуват? Айде погледни под друг ъгъл и ти...

Като погледнеш и от двете страни, като претеглиш двете версии, би трябвало да ти стане ясно. Ако никой не гладува, тогава що бягат оттам хора?
Комунистическата пропаганда реве "това са наши агенти, които внедряваме в гнилите капиталисти". А дали е така наистина? :spin:

Ясно ми е, че си антищатски настроен, само не разбирам първо защо нормалния свят да се изчерпва с USA и второ защо моментално отиваш в другата крайност - ти де факто в момента си на прокомунистически позиции, макар да не искаш да го признаеш.

Защо не си приложиш съмненията И към комунистическата пропаганда??? Преброй съмнителните моменти в двете пропаганди и ги претегли. Така се стига до обективната истина - чрез сравнение. Няма да повтарям did.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Чет Окт 12, 2006 12:21 pm

Може да гладуват, а може и да не гладуват. Освен това може да искат промяна, а може и да не искат. Е точно това няма какво да го претеглям. Ясно е, че не е ясно. Поне за нас, тук дето си говорим. От години ебати не можаха една революциика да спретнат (щом толкова зле преживяват) пък трее Америка да им отваря очите. Абе лайняна работа...

Или ще пиете кола, или ще умрете, ясно ли е?
[img]http://old.grani.ru/img/12020.gif[/img]
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Admin » Чет Окт 12, 2006 12:23 pm

[quote="bluskanie"]

... и така и никой не ми отговори, аджеба откъде знае мама му стара, че онези жълтури гладуват???
[/quote]

Ония жълтури получават ли всевъзможни хуманитарни помощи? Доколкото ми е известно, да.
Ако бяха благоденстваща нация, за чий са им тези помощи? Да си ги складират за тежките дни, когато ще обявят война на капитализма и империализма ли? Едва ли...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Чет Окт 12, 2006 12:45 pm

Admin ти нищо не разбираш. Тва е гадна щатска пропаганда, целяща да злепостави светлия корейски народ и великия му ръководител Ким Чен Ир!

Лъжат мръсните капиталисти... докъде могат да стигнат - да лъжат, че помагат!!!

Зад всичко стоят глобалната еврейска плутокрация и нейните маши масоните. Долу Първанов и Доган, да живей Волен Сидеров :dgrin:
Аватар
bikerider

Мнениеот Kim Chen Dong » Чет Окт 12, 2006 12:57 pm

те па едни помости ни дават...

ориса дето ни го дават е дребен и трудно увира.

ех... какъф орис имасе едно време... нас си, корейски, истински!!!

ас и сега се опитах да си происведа истински корейски орис ама не стана стото магарето умря.

обаце сега всицко това сте се промени с новата бомба и сте запоцнат да ни дават помости с по-едар орис, инаце сте има БУММММ!

нека им на тапите импереалисти!
Kim Chen Dong

Рейтинг: 1200

Мнениеот Kim Chong-il » Чет Окт 12, 2006 1:28 pm

другар Чен-донг, засто лъзес и злепоставяс Choson Minjujui Inmin Konghwaguk???

Тез другар тук само туй чака, ти засто лъзес, че гадно капиталист нас помага с орис? Ние орис не иска, ние си има.

Ти срам за име Ким. Мой баста сигур обръста в гроб. Ти трябва бъдес застрелян!!!
Kim Chong-il

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alien » Чет Окт 12, 2006 1:56 pm

[quote="4getcredo"]

Основна характеристика на обективността е, че важи не само за НЯКОЙ си... иначе някак си не е обективна. :) T.e. личният ти опит не може да бъде обективен, верен или истинен и да носи знание... всичко друго, но не и това. Той е необходим, но не е достатъчен. Противоречието идва, защото не си си отговорил още на въпроса какво е истина, реалност...? :^: Ха, да видим сега! ;)
[/quote]

Спорът тръгна от това дали е достатъчно да си прочел Н книги за нещо си (в случая - комунизъм) и това директно да те прави разбрал всичко за него и осъзнал истината за него. Аз казвам, че не. НЕЗАВИСИМО от това колко книги си прочел, филми гледал, разкази слушал. Просто защото не си го изпитал ти, защото другите не са обективни... Тука тръгнах да пиша разни други неща, но ми е трудно да си формулирам "мислите" (ако могат да се нарекат такива), така че... спираме дотук. :)

@байкрайдър - еми аз доколкото знам комунизъм никога и никъде не е имало. Говоря за "нашите" си държави, не за Китай, СК и т.н. извън СССР блока. Тук си е било социализъм, с идея да се превърне в комунизъм, но така и не се е стигнало до там. Разлики м/у двете има. Вж. учебника по История за... някой-си клас. :)

[quote="bluskanie"]

Кур за USA
[/quote]

Това обяснява всичко.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот TOYAGA » Чет Окт 12, 2006 2:06 pm

[quote="Alien"]

... еми аз доколкото знам... [/quote]

И това обяснява доста неща... :)
Аватар
TOYAGA