Пропуснат Живот

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bikerider » Вто Фев 06, 2007 11:34 am

Alien написа:разсъжденията на човекът, писал го

Той е очевидно бивш наркоман, личи си дори само по изказа, но ти не можеш да го схванеш, щото просто не знаеш за какво иде реч. Обаче бързаш да коментираш неговото изказване като смешно и го определяш като слабак, което е чудовищно невежество. Няма силни хора при хероина. Ако ще и да си с най-жестоката психика пак ще поддадеш, защото се променя химичния баланс на организма. Но ти бързаш да го квалифицираш като слабак, ей за това говоря.

А за по принцип - ми просто щото не знаеш за какво говориш, затова не си наясно, че всички истории на зависими от хероина като цяло са еднакви. Аз не видях никъде да указваш, че говориш само за този човек, следователно разсъжденията ти биха били същите чието и да е изказването. Върти го сучи го, така е. Ако не можеш да го разбереш, то е отново щот си нямаш и бегла идея. Нямаш си идея как силен, красив, млад човек бавно и мъчително се превръща в развалина пред очите ти и ти нищо не можеш да направиш. Нямаш си идея, но бързаш да ги съдиш като слаби, тоест заслужаващи какво? Да ги скрием някъде тия хора ли какво? Или направо до стената?

Говориш тук, ала-бала, а нещо да кажеш за дилърите? Или те са на втори план? :crazy:

@klmn: наличието на "gate" ефекта е доказано единствено статистически. не ми се влиза в тази тема, но логиката не е двупосочна. Да не говорим, че забранения плод е сладък...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alien » Вто Фев 06, 2007 12:07 pm

Разбира се, че е бивш наркоман, той го казва няколко пъти. Аз го определям като слабак, не защото наркотиците са го сринали. Те и мен ще ме. Откъде пък си измисли това? Аз го наричам така, защото е ЗАПОЧНАЛ изобщо, което аз лично смятам за слабост, но не и в най-лошия смисъл. Подразни ме най-много оправданията му за това колко той бил чувствителен, а и това, че намеси "селяните"... те какво общо имат, ИЗОБЩО, с тази работа? Звучи сякаш се оправдава с нещо, което няма нищо общо, това е, което ме дразни.

Alien написа:Не знам кое толкова ти хареса в този цитат, но това, лично на мен, ми звучи адски смешно. Това са оправданията на един човек, който не е бил достатъчно "силен", ако мога така да кажа, че да не опита наркотици и, още повече, да не стане зависим. Тия хора били интелигентни, искали да се пренесат в паралелен свят, чувствителни и които четат някакви неща, които дори не съм чувал. Бре, бре. А другите, които не сме опитвали, и нямаме и намерение, сме прости хорица, без проблеми, които само гледат да си купят мерцедес и да гледат мача вечерта на салатка и ракия? Баси смешкото. Не, просто ние имаме малко мозък, с който решаваме, че наркотиците няма да ни решат проблемите. За паралелни светове има достатъчно опции, безвредни при това - то не са едноименни състезания, то не са моите любими компютърни игри. Сега, евала на пича, че се е "откъснал" от това, но да ми се оправдава, че е започнал ин да фърст плейс, с това, че той бил мноо интелигентен човек, обаче с мноо големи проблеми - ай моля ти се.

С червеното съм коментирал цитатът. Със синьото отговарях на блъскание.

Alien написа:Има си хас! Разбира се! Но какво, малоумните селяндури не са податливи ли? Че що мислиш, че искат да карат мерцедес и да имат ГСМ за 50000 лв, въпреки че нямат какво да ядат? Точно щото са тъпи и са видяли от другите колко яко изглежда да караш готина кола и всички мацки да ти се лепят и затова и те искат. Това ако не е податливост... а това, че зависимите са с лабилна психика е така... и е само техен проблем... това не е оправдание. Всъщност е, но не ги оневинява. Като си със слаба воля и се поддаваш - ще си носиш последствията, а няма да обясняваш колко всъщност интелигентен си ти и колко всъщност са тъпи другите.

Отново - синьото за блъскание, червеното за цитатът, зеленото тоя път за наркоманите като цяло. Кажи ми къде съм казал, че тия хора са мързеливи и втора ръка и всичките тия неща, които ми приписа, че съм казал? Преиначаваш ми думите много жесто, правиш ме да изглеждам като безсърдечен невежа, който, щото си му е добре, подритва по-слабите, търсиш си причина да ме наплюеш, което е доста грозно от твоя страна.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 06, 2007 12:45 pm

bikerider написа: ... как силен, красив, млад човек бавно и мъчително се превръща в развалина пред очите ти и ти нищо не можеш да направиш.
:V:

Alien, всъщност се радвам, че коментираш тази тема... би могъл да научиш нещо и вероятно да помогнеш на някой ако се наложи.

Още веднъж ти казвам... много от хората, с които съм бил в детската градина и като малък в училище станаха наркомани, част от тях са вече УМРЕЛИ! Понеже ги познавам отлично, както и семействата им, мога да твърдя, че не са по-глупави от теб, мен или който и да е друг човек, както и не са имали проблеми, като изключим нормалните за едно средно семейство. Изведнъж обаче навлезохме в пубертета, и както преполагам си разбрал и сам... в пубертета всички деца искат да са по-различни, по-големи, по-готини. Тогава подражавахме на батковците от нашия блок, а някои от тях вече пушеха трева!!! Направо настръхвах, като чуех трева тогава... И така някои от всички нас решиха, че ще са по-готини и ще опитат, и вярвай ми в очите на много други деца бяха по-готини (това е детска спихика). После предполагам с хероина е било подобно "бе дай да пробвам, кво толко му харесвате) и така, и така, докато в един момент не попадаш в полезрението на камерите, заснели този филм. Хей просто така, жив, здрав, красив и с възможности и мироглед, с потенциал, с добри родители, братя и сестри... изведнъж! И когато вече си пораснал и отделил и понякога си мислиш за тези хора и се питаш какво ли работят, дали имат семйства вече и оп срещаш някой, с който си си прекарвал безгрижно лета наред... виждаш го, а той ти се моли за 30 стотинки, смятайки че те успешно те лъже, че има нужда от 30ст за билет за градския транспот. И така през година или дори по-малко само чуваш и то отдалеч как този и онзи е умрял в някой вход... Най-страшно е, когато това нещо се случва и с един от най-близките ти приятели, но ти през годините се заблуждаваш, а и той теб, че нещата не са толкова сериозни, и че е въпрос само на желание да се откаже. Иска ти се да вярваш, че е така и наистина вярваш в приятеля си до момента, в който не чуеш разплакания глас на съсипаната му и вече половин човек - майка по телефона и дори не изчакваш, да чуеш какво ще ти каже... Повече никога не го виждаш.

После се питаш какво е липсвало на този човек, какво го е накарало и не можеш нда си отговориш никога точно. Аз поне не мога...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Фев 06, 2007 2:01 pm

Alien написа:Аз го наричам така, защото е ЗАПОЧНАЛ изобщо, което аз лично смятам за слабост

:bowdown:

bikerider написа:Говориш тук, ала-бала, а нещо да кажеш за дилърите? Или те са на втори план? :crazy:

Търся повод да плюя, а? Едно ще ти кажа - ти сам си го просиш...
Недей да се хващаш за махалото и да ме приемаш все едно съм на нож срещу теб, темата е тъжна и трагична, затова не си позволявам никакви усмивки, дори иронични...

Всеки случай не си първия, няма да си и последния...

@bluskanie: :agree:

Edit:
Всъщност Alien, нека да бъде твоето - слабаци са. И кво? После кво? Изрече си присъдата и дотам, нали? :dunno:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Фев 06, 2007 2:20 pm

screamBoy написа:Наистина огромната част от младежта си купува наркотици по 3лв бутилката или 2лв кутията от почти всеки магазин, денонощно (поне в София)

:agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот Redhat » Вто Фев 06, 2007 6:50 pm

bikerider написа:
screamBoy написа:Наистина огромната част от младежта си купува наркотици по 3лв бутилката или 2лв кутията от почти всеки магазин, денонощно (поне в София)

:agree:

Баш така си е, ама т'ва кой го брои за наркотици, а? Само гледат да те одерат с акцизче нещо...

Цялата тема ми напомя на едни брошури които ни раздаваха от ХЕИ като малки, гласящи:

"90% от хероиноманите са започнали с марихуана" - още тогава ми звучеше нещо не както трябва, после разбрах къде е уловката на другарите;)

Има леки наркотици, които както знаем се продават точно така както и тези за които говори screamBoy в горния цитат в някой други страни. За разлика от тях има твърди, които неслучайно са забранени навсякъде, но това не пречи на не една държавни икономики да се крепят на тяхното призводство.

@Bikerider: много си прав за дилърите...
Така нашумялата варненска "групировка" МОНОПОЛ са момчета на по 20 - 22 години, които преди 6-7 години бяха използвани за мулета и разпространители на дребно поради простия факт че тогава бяха на под 16. Сега момченцата пораснаха и си играят с пищаци и се правят на мъже. Баш дилърите си седят на сянка... че някой и на слънце и си питат уя :^:

:?:
You Bastards!
Аватар
Redhat

Aaa

Мнениеот Shady™ » Вто Фев 06, 2007 8:06 pm

Като цяло според мене няма определен стереотип(май така се пише) за човек който ще почне наркотици... Зависи в каква среда попаднеш и кои са ти приятелите... Аз мога да съм и много силен и от нямане на какво да правя - да пробвам.. може да съм отчаян и да няма за какво да живея уж и пак да пробвам. Мога и да реша да експериментирам да докажа на себе си че съм над тея неща и пак да пробвам. Мога да се закача може да не се закача. Всичко според мене е СУПЕР относително.
А филма... ми филма незнам до колко е поучителен и т.н. ама е най-доброто нещо което е излизало за наркотиците до момента. Че може и по-добро - винаги може.
Това ми е гледната точка на нещата.... :dunno:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот EmZo » Вто Фев 06, 2007 9:32 pm

bluskanie написа:
Цитат:
"Средностатистическият селянин (използвам епитета като показателен за манталитет, а не за произход) с Мерцедес с автоматични скорости няма нужда от наркотици. ...
Към твърдите наркотици обикновено посягат мислещи, търсещи хора, за които дрогата е начин да разширят съзнанието си, да открият една различна реалност и да се пренесат в друг, паралелен свят. А не "да впечатлят някого". Чувствителни, емоционални, любопитни и интелигентни млади хора, които четат Кастанеда, Ошо, Станислав Гроф и Тимоти Лиъри успоредно с Фройд, Юнг и Ерих Берн. ..."

Извинявай, ама точно тук нещата се гледат повърхостно!
Айде стига бе! Виждаш кафява мечка и вече си убеден че всички мечки на света са кафяви.

Не мисля че тук има място за етикети, нито за подобни теории, че видиш ли само хората търсещи по-широк кръгозор посягат към наркотиците.

Всъщност, вероятно над 90% от населението, ежедневно посяга към наркотици, като огромната част от тях посягат към наркотици които се разпространяват съвсем легално, рекламират се из медиийното пространство и тн.

А относно хероино, морфино, кодеино и др. зависими също е доста глупаво да се разсъдава по този начин. Мисля, че и въпросния филм го доказа, вярно че "благодарение" на на ркотика хората се изменят изключително много и перманентно, но във филма по-горе определено имаше хора, на които явно си им личи, че са мноооого далеч от гореописания стереотип. Не ме разбирайте погрешно не казвам, че това ги прави по различни пред хероина... не пред него всички са равни. Това, че въпросния човек е бил в тракава среда изобщо не орпеделя нещата на по-глобално ниво. Например, когато още бях дете, първия човек който разбрах, че е свършил със свръх доза, който, дълго време беше зависим... беше именно син на тогавашните "борци" (мутри), беше местния хулиган, изключително прост и брутален, както и съратниците му, повечето от които завършиха като него.

Тук според мен следва да се разграничава и изрично не го споменах по-горе кокаина, защото той е доста по различен, най малкото поради факта, че към него се придобива само психическа зависимост, физическа няма. Това естествено не го определя към категорията леки.

За обощение ще кажа, че изобщо не съм споменавал че филма е вреден напротив. Обаче той споресд мен е полезен само на информативно ниво.

Аз лично смятам, че има малка част хора които имат потенциална възможност да достигнат до употребата на тежки наркотици, което обаче се определя от далеч по-многобройни фактори от нуждата от разширяване на кръгозора, среда на развитие (тя може би е подпомагащ, но не и определящ) и тн.. Именно и тук според мен се корени и мита, че от марихуаната се започвало. Да огромна част от посегналите към твърдите наркотици са опитвали/започнали с марихуана, НО съм ТВЪРДО обеден че много по-голяма част употребява марихуана без и през ум да им минава за нещо по-тежко. Има и средна категория която марихуана и/или разните там химии - амфетки, пика ексове и тн, при тях също попадат от хората които имат потенциална възможност да посегнат към твърдите наркотици, но също има и голяма част които си остават на това ниво и/или спират.

@Блъскание, да не останеш с погрешно впечатление, аз не мисля нито че Боби Турбото или пък "накозихме се баааткооо" е КУУЛ. Да смешен ми е ама това е друго. Както и да е. Идеята е, че аз пуснах линка, защото изключително много се дразня на разни правителствени, медиини и др. кампании, най вече по-този и други проблеми.

Според мен подобни неща (не конкретно филма като филм разбира се) са изключително ЦИНИЧНИ!

Къде видяхме филм или голяма кампания с концерти и тн подобни глупости насочана против алкохола или тютюна?

Няма и да видим, защото основниия инициатор - правителството, както и голяма част от обществените маси (търговци/производители) ПЕЧЕЛЯТ ЯКО от тая работа.

Защо не се говори така активно против алкохола например, при наличието на голямото количество домашно насилие, разбиване на семейства и тн. благодарение на алкохола. Алкохола със сигурност е провали много повече човешки животи, макар и да не са завършили по тоя най-страшен начин.

Къде са филмити е правителствените кампании против него?! КЪДЕ?!

Това ще да е все едно дилърите да носят лентички не на дрогата!

Колкото, надписите "пушенето убива" ще спрат/намалят потреблението му, толкова ще е и успеха на този филм.

@screamBoy, моите уважения, напълно съм съгласен с изказаното от тебе, но не мога да се съглася за Карбовски.
Последна промяна EmZo на Вто Фев 06, 2007 9:46 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот EmZo » Вто Фев 06, 2007 9:37 pm

Въъъъй! Това сигурно е най-дългата боаза дето съм писал от всичките 700 и нам колко си.

Извинявам се за правописа ама не ми се прави spell chek.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 06, 2007 10:36 pm

EmZo написа:Тук според мен следва да се разграничава и изрично не го споменах по-горе кокаина, защото той е доста по различен, най малкото поради факта, че към него се придобива само психическа зависимост, физическа няма.

Ужасна глупост. Именно такава глупост еоди до ужасни последици...

Алкохола и цигарите нямат място в тази тема! Просто от цигарите не се умира. Познавам пушачи на 90 години, които пафкат по 2 кутии на ден и дишат като моржове, но са ЖИВИ. За алкохола да не говорим, че в минимални количества би могъл да е полезен (чаша червено вино например). Злоупотребата с него води до тежки последици, но при хероина няма злоупотреба или употреба отвреме на време. Там има друсане, наркомания, пристрасяване... и УМИРАНЕ. И никакъв друг вариант, няма опции, няма избор.

Факт е, че много голям процент от зависимите са почнали от марихуана. И нека не оневиняваме марихуаната, защото ако от 100 тревомана произлизат 5 наркомана, то ако тревоманите са 80 - наркоманите ще са с един по-малко-4.

Едно вярно нещо каза... Филма е полезен само на информативно ниво. Поне нещо си разбрал. Именно липсата на информация е най-ръководеща при взимането на решение, за употреба на хероин. То за всичко май се отнася...

Карбовски е тъпо говно, което няма нищо общо с публицистиката.

Аз нямам повече какво да кажа. Дано никой не усети проблема близо до себе си.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот EmZo » Сря Фев 07, 2007 1:42 am

bluskanie написа:
EmZo написа:Тук според мен следва да се разграничава и изрично не го споменах по-горе кокаина, защото той е доста по различен, най малкото поради факта, че към него се придобива само психическа зависимост, физическа няма.

Ужасна глупост. Именно такава глупост еоди до ужасни последици...

Кое по-точно е глупост? Че при него съществува само писихическа, или че няма физическа? До какви последици водят тези факти? Ясно, че кокаина има силна психична зависимост, от която оттърването е почти толкова трудно отколкото при хероина. Просто именно самия наркотик е коренно различен от хероина и като действие и като зависимост и като кръг от хора където е приеман. За това и трябва а се разглежда по различен начин, което естествено не означава че е безвреден или че няма проблем да се взема. Кое по-точно от това е глупост? Конкретизирай, или просто трябва да има за какво да се закачиш?

bluskanie написа: За алкохола да не говорим, че в минимални количества би могъл да е полезен (чаша червено вино например).

Хероина и морфина в точно определенуи дози и точно определени ситуации са повече от полезни! :banghead: При огнестрелна рана например.

bluskanie написа:Факт е, че много голям процент от зависимите са почнали от марихуана. И нека не оневиняваме марихуаната, защото ако от 100 тревомана произлизат 5 наркомана, то ако тревоманите са 80 - наркоманите ще са с един по-малко-4.

Бла бла бла... чешем си езика... Това е смехотворно.

Първо, искам да подчертая че има разлика между тревоман и потребител (това го твърдя със сигурност), както има разлика между алкохолик и потребител. Потребителите са по-голямата част, разбире се и като се има впредвид и че не всички тревомани посягат към тежките наркотици.

НЯМА пряка връзка, между употребата на марихуана и хероин и кокаин. По същата логика можем да твърдим че не е правилно да се оневинява и алкохола, защото посягащите към твърдите наркотици също са употребявали и алкохол. По тая логика, може и шоколада да забраним. Ако на всеки 80 коефеиномани 5 посягат към хероина, ми дайте да спрем кафето а...?

:offtopic:
А Карбовски е ПИЧ!
Изображение
Аватар
EmZo

re

Мнениеот tisho » Сря Фев 07, 2007 2:48 am

също и 100% от починалите като цяло са употребявали Н2О
(или по-известно под наименованието вода)
Аватар
tisho

Рейтинг: 1628

Мнениеот iiccoo » Сря Фев 07, 2007 7:19 am

Учудвам се пред умовете в този форум. Как не съм знаел по-рано, че тук има толкова много и все компетентни хора по въпроси от разплода на катерици до ядрената енергетика :rofl: Колко ли доктори и професори се крият зад тези привидно глупави никове :D
Аватар
iiccoo

Рейтинг: 1200

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 10:09 am

EmZo,

"При взаимодействие на кокаин с алкохол в кръвта се образува кокаетилен. Това е вещество, много вредно за мозъка, което има пристрастяващо действие. Дехидратация, психози, конвулсии и психически срив са само част от страничните ефекти от кокаиновата интоксикация. Други такива са хиперактивност, илюзии, агресивност и халюцинации, включително „снежна слепота“. Когато наркотикът изчезне от обмяната на веществата, мозъкът остава затрупан с цяла група неприятни химикали от рода на мелатонин (невротрансмитер, потискащ отделянето на адреналин), които организмът произвежда, за да компенсира ефектите от самия кокаин. Физическите ефекти от кокаина могат да бъдат много тежки — увреждане на кръвоносните съдове, сърдечни проблеми, постоянна психоза, опасност от Паркинсонова болест."

http://bg.wikipedia.org

Кой употребява кока и не пие алкохол? Че е различен наркотик, така е. И таргета му е различен и последствията не са толкога грозно изглеждащи, така е. Но тук става дума не за кока, нали?

Относно тревата. Ама как може такива глупости да говориш...? Ами повече от ясно е, че ако си редовен ПОТРЕБИТЕЛ на марихуана си много по-близо до първото опитване на хероин. Ама това е просто неуспоримо, защото просто си по-близо до този гръг от хора (дилъра на марихуана винаги може да ти предложи хероин, срещаш се с наркомани повече от другите и още 100 неща), защото просто тези вещества са нелегални, а кафето, цигарите и алкохола СА. Дали са по-вредни безвредни е тема на друг разговор. Тъпо е да смяташ, че казвам, че пушиш ли трева, то неминуемо ще умреш от хероин... просто не е вярно, но вероятноста това да се случи е малко по-голяма...

Честно ти казвам не ми се спори, защото всичко това ми е минало пред очите и сега най-голеемия специалист, доктор да дойде да ми спори, ще го напсувам в очите, защото няма да е прав за мен.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Windstream » Сря Фев 07, 2007 10:11 am

bikerider написа:Няма силни хора при хероина. Ако ще и да си с най-жестоката психика пак ще поддадеш, защото се променя химичния баланс на организма.

Вярно, но не съвсем - при хероина силни хора може и да няма, но преди него има! Всъщност дори и да си емоционално нестабилен пак можеш да се удържиш сравнително лесно, жена ми е перфектен пример в това отношение - не стига че по принцип си е страшно неуравновесена психически, ами поради естеството на предишната си "работа" има и доста опит от първа ръка с всякакви гадости от типа "кошмар за родителите" (то не бе марихуана, екстаси и т.н.), пробвай обаче да й пробуташ хероин или кокаин и стой та гледай шоу - с очите си видях как веднъж след работа за малко не отвори .357 дупка за проветряване в канчето на някакъв нахален пласьор, добре че bouncer-ите на клуба й го отърваха. Тъй че всичко е си въпрос на желание за борба, приемеш ли "me against the world" философията ще станеш зависим нанайци. Само дето "иначе" е по-лесно :V:

Всъщност каква изобщо е идеята на тази тема, че нещо не схващам?
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 10:18 am

Windstream написа:
Всъщност каква изобщо е идеята на тази тема, че нещо не схващам?

...да има дискусия, за информиране на младото поколение, хаха
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Сря Фев 07, 2007 10:48 am

Windstream написа:Вярно, но не съвсем - при хероина силни хора може и да няма, но преди него има!

съгласен съм и с четирите лапи
безспорно наркоманите са хора, нуждаещи се от помощ, от търпение и разбиране от обществото....само дето повечето от тях са асоциални и антисоциални...
в крайна сметка никой не може да те накара насила да вземаш хероин /е, има там отделни случаи като зарибяват проститутки, но това е отделен казус/. всичко е въпрос на лично отношение и податливост към тази идея. според мен оправданието 'интелигентен съм много, този свят е адски, не мога така, никой не ме разбира, чакай да се боцкам" е ТЪПО, БЕЗУМНО ТЪПО.
лошото е, че за съжаление, успелите да се откъснат от дрогата са малко....
колкото до цигарите и алкохола - ми те също са въпрос на личен избор. може ли някой да те накара да пушиш, а, може ли???? може, ама друг път...а да ме накара някой да се напивам като SCOTT, или да пуша, или да се дрогирам!! ми да заповяда...само дето трябва да има club bouncers, та да го отърват....
а колкото до дилърите /особено ония, които зарибяват деца/ - все още ли мислите, че смъртното наказание трябва да бъде отменено, а????

как пък никой от тези, дето реват колко блага и полезна е марихуаната, не каза колко катран съдържа и какви тапири стават тия, дето пушат редовно???
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 11:07 am

kotka12 написа:как пък никой от тези, дето реват колко блага и полезна е марихуаната, не каза колко катран съдържа и какви тапири стават тия, дето пушат редовно???

Недей, че ей сега ще ти бъде "доказано", че марихуаната е супер яка и полезна... по-добре пусни един сърч и погледни, разисквана е надълго и широко. УЖАС ти казвам!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот halcor » Сря Фев 07, 2007 11:47 am

bluskanie написа:Просто от цигарите не се умира. Познавам пушачи на 90 години, които пафкат по 2 кутии на ден и дишат като моржове, но са ЖИВИ

http://www.city.bg/forum/lofiversion/in ... t2971.html :evil:
Шегата настрана, но разликата между ефективната и леталната доза на никотина не е особено голяма и МОЖЕШ да умреш от препушване с тютюн, с трева - не можеш. Досега няма известен НИТО 1 случай на предозиране на марихуана, а има, например, починали от пиене на много вода.

bluskanie написа:мозъкът остава затрупан с цяла група неприятни химикали от рода на мелатонин

Да, добре, можеш да провериш какво е мелатонин :idea: . Естествена реакция на тялото след преумора е да влезе в rest mode. Кокаинът действа на тялото като NO2 на двигател (не разбирам от коли, но се надявам да е правилна аналогията) - яко overclock.

kotka12 написа:как пък никой от тези, дето реват колко блага и полезна е марихуаната, не каза колко катран съдържа и какви тапири стават тия, дето пушат редовно???

Питах Gooooogle за marijuana, tar, tobacco и производни. Сведенията са твърде противоречиви, но обикновено твърденията, че тревата е по-опасна за пушене от тютюна са просто голи твърдения - не пише нито при колко честа употреба и на двете това, нито какво и в какви количества се отделя при горенето на едното и на другото, нито по какъв точно начин увеличават риска от рак. А все пак тютюнопушачите обикновено пушат доста пъти по-голямо количество.
Познавам доста народ, дето пуши редовно (някои доста редовно и си имат добра работа и са уважавани хора). Определено не са тапири. Ти какви наблюдения имаш?
Аватар
halcor

Мнениеот Windstream » Сря Фев 07, 2007 11:47 am

@bluskanie - днес явно ще е добър ден за риболов, рибата от рано кълве ;)

kotka12 написа:в крайна сметка никой не може да те накара насила да вземаш хероин /е, има там отделни случаи като зарибяват проститутки, но това е отделен казус/.

Всъщност точно това е причината Мишел да реагира толкова лошо на "тежките" наркотици - пробвали да й го приложат тоя номер в Остин миналата година, доколкото съм запознат акцията им завършила с един празен револверен барабан от нейна страна, няколко плашещо големи дупки в tailgate-а на ЕлКаминото й, един доста характерен белег от типа вход-изход в лявото й рамо + частично пребоядисана в червено шофьорска седалка, някакъв Мустанг с леко понамачкана задница, и поне три спирания между Тексас и Мичиган заради превишена скорост. Акта за шофиране в нетрезво състояние обаче не знам как й се е разминал, все пак това е първата стъпка от зарибяването на работната ръка и съответно е била стабилно омагьосана... повишената ниво на адреналина води ли до експресно изтрезняване?

kotka12 написа:вспоред мен оправданието 'интелигентен съм много, този свят е адски, не мога така, никой не ме разбира, чакай да се боцкам" е ТЪПО, БЕЗУМНО ТЪПО.

Абсолютно съм съгласен!

kotka12 написа:а колкото до дилърите /особено ония, които зарибяват деца/ - все още ли мислите, че смъртното наказание трябва да бъде отменено, а????

Напротив - осъдените пласьори (и изнасилвачите и те, понеже са същите отрепки) заслужават да бъдат закачени зад нещо 4х4 и да бъдат влачени напред назад по черен път докато квадратен сантиметър кожица не им остане, после буф в кацата със солена вода докато спрат да мърдат. Само дето никога няма да мине това, понеже е нехуманно - да бе, сякаш пък зарибяването на малки деца или пък изнасилването на невинни момичета е много хуманно...
Последна промяна Windstream на Сря Фев 07, 2007 11:53 am, променена общо 1 път
Аватар
Windstream

Мнениеот Windstream » Сря Фев 07, 2007 11:52 am

halcor написа:
bluskanie написа:мозъкът остава затрупан с цяла група неприятни химикали от рода на мелатонин

Кокаинът действа на тялото като NO2 на двигател (не разбирам от коли, но се надявам да е правилна аналогията) - яко overclock.

Правилна е аналогията. Всъщност нали Екстази-то и то действа по същия начин, само дето не създава зависимостта май?
Аватар
Windstream

Мнениеот halcor » Сря Фев 07, 2007 11:53 am

bluskanie написа:

Недей, че ей сега ще ти бъде "доказано", че марихуаната е супер яка и полезна... по-добре пусни един сърч и погледни, разисквана е надълго и широко. УЖАС ти казвам!

Хаха, не позна :)
НЯМА УНИВЕРСАЛНО ПОЛЕЗНИ ИЛИ УНИВЕРСАЛНО ВРЕДНИ НЕЩА! :)

Искам да напомня, че канабисът си има своето медицинско приложение (който се интересува лесно може да намери) и че съвсем не е задължително да се пуши, може и да се готви и че съществуват едни уреди, наречени vaporizers (изпарители на български), които на практика елиминират рисковете от пушенето.

Искам също принципно да напомня единадесетата божа заповед...
Аватар
halcor

Мнениеот EmZo » Сря Фев 07, 2007 12:03 pm

bluskanie написа:EmZo,

"При взаимодействие на кокаин с алкохол в кръвта се образува кокаетилен. Това е вещество, много вредно за мозъка, което има пристрастяващо действие. Дехидратация, психози, конвулсии и психически срив са само част от страничните ефекти от кокаиновата интоксикация. Други такива са хиперактивност, илюзии, агресивност и халюцинации, включително „снежна слепота“. Когато наркотикът изчезне от обмяната на веществата, мозъкът остава затрупан с цяла група неприятни химикали от рода на мелатонин (невротрансмитер, потискащ отделянето на адреналин), които организмът произвежда, за да компенсира ефектите от самия кокаин. Физическите ефекти от кокаина могат да бъдат много тежки — увреждане на кръвоносните съдове, сърдечни проблеми, постоянна психоза, опасност от Паркинсонова болест."

http://bg.wikipedia.org

Кой употребява кока и не пие алкохол? Че е различен наркотик, така е. И таргета му е различен и последствията не са толкога грозно изглеждащи, така е...

Точно това имах впредвид! А за по-горната информация, благодаря има 1-2 нови неща които научих.

bluskanie написа:Относно тревата. Ама как може такива глупости да говориш...? Ами повече от ясно е, че ако си редовен ПОТРЕБИТЕЛ на марихуана си много по-близо до първото опитване на хероин. Ама това е просто неуспоримо, защото просто си по-близо до този гръг от хора (дилъра на марихуана винаги може да ти предложи хероин, срещаш се с наркомани повече от другите и още 100 неща), защото просто тези вещества са нелегални, а кафето, цигарите и алкохола СА. Дали са по-вредни безвредни е тема на друг разговор. Тъпо е да смяташ, че казвам, че пушиш ли трева, то неминуемо ще умреш от хероин... просто не е вярно, но вероятноста това да се случи е малко по-голяма...

???!!!

Ето това е поеърхстно разсъждение. Да вероятноста, ако употребяваш марихуана, дилъра който те снабдява да продава и хероин е малка (този проблем може да се премахне с легализирането на марихуаната), малка е и вероятноста, употребявайки канабис ти да поискаш да опиташ и нещо по-твърдо ей така от интерес, въпреки че си наясно с последиците. В крайна сметка всичко е строго индивидуално, ти ако си сколенен към чуждо влияние, може да те зарибят и в дискотеката, бара-а, училише или където и да е, без да си пушил марихуана.

@котка
Добре, а запознат ли си с биохимичните реакции протичащи в мозъка? Наясно ли си примерно колко мозъчни клетки умират при употребата на марихуана и колко при употребата на алкохол примерно?
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 12:17 pm

EmZo, всичко е комплекс от фактори, които биха могли да доведат до най-лошото. Няма само дна причина, както няма и еднакви психики... но марихуаната със сигурност е еин от рисковите фактори.

Потърси темата за марихуаната, казва се "Марш за трева" ако не се лъжа. Няма да се легализира (дано не се), о много причини, една от които е, че ако е легална - няма да се печелят толкова много пари или по-скоро не от толкова много хора, като сега...

и тривъта си е говно... като Карбовски :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Сря Фев 07, 2007 12:20 pm

halcor написа:НЯМА УНИВЕРСАЛНО ПОЛЕЗНИ ИЛИ УНИВЕРСАЛНО ВРЕДНИ НЕЩА! :)

Искам да напомня, че канабисът си има своето медицинско приложение (който се интересува лесно може да намери) ....Искам също принципно да напомня единадесетата божа заповед...

съгласен съм
всички, които употребяват канабис в БГ са с глаукома, сигурен съм в това, и им е изписан от лекар. освен това ще те помоля да ми посочиш в списъка на лекарствените средства в БГ къде е канабисът, че нещо ми се губи???
колкото до затъпяването - има си статистики, освен това-ДА, свидетел съм на такова нещо !!!
каквото и да ми разправяш - всичко е въпрос на личен избор и единственият, който е виновен си е самия човек
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Alien » Сря Фев 07, 2007 1:16 pm

Защо тревата е забранена със закон?
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот EmZo » Сря Фев 07, 2007 1:37 pm

bluskanie написа:EmZo, всичко е комплекс от фактори, които биха могли да доведат до най-лошото. Няма само дна причина, както няма и еднакви психики...

Нали точно това се опитвам да обясня.

Обаче, марихуната не е фактор, който да е достатъчно значим, че да се отнасят с подобно отношение към нея.

За това кой или кое е говно ще се въздържа, от коментар, защото съм над тези неща.
Последна промяна EmZo на Сря Фев 07, 2007 1:46 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот gadka » Сря Фев 07, 2007 1:41 pm

Alien написа:Защо тревата е забранена със закон?

А защо тютюнът и алкохолът не са? :dunno:
Изображение
Аватар
gadka

Рейтинг: 1200

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 1:52 pm

halcor написа:... много текст, ала бала...
Познавам доста народ, дето пуши редовно (някои доста редовно и си имат добра работа и са уважавани хора). Определено не са тапири. Ти какви наблюдения имаш?

Ем всички познаваме такива хора. Наистина в някакъв момент може човек да се заблуди, че марихуаната "отприщва" поток от мисли, но това е временно. Аз пък познавам хора, за които съм смятал, че са стойностни, но в някакъв момент се получава някаква промяна в тях и тя определено не е лицеприятна. Но пак казвам, тук не ща да споря за марихуаната. Аз отдавна съм направил избор... не пуша, вероятно от 8 години и гледам връсниците ми, които продължават да пушат... ИНФАНТИЛНИ... можеш да провериш какво означава. Но това става след мнооого пафкнане всекидневно с години. Ровил съм и за научни обяснения, които сочат ясно какво причинява марихуаната. Цигарите също е ясно какво причиняват и не мисля, че е коректно да се сравняват. Пък изцепки от рода... "Алкохола и цигарите са легални, тогава и тревата трябва" просто няма да ги коментирам. Като са легални дай ся да напраим всичко легално и да обявим пороците а полезни.

Коката... отново голям процент от кокаиновите наркомани в някакъв момент са склонни да се закачат за хероин, защото както знаем коката е доста скъп наркотик, а хероина е доста по-достъпен. Та... ако си на кока и нямаш пари става лошо, защото или почвапш да кредеш, за да намериш кинти или минаваш на по-евтин вариант. Или се отказваш, което е най-доброто... има примери.

Windstream, евала на Мишел, направо е проявила немислима воля, като е отказала наркотик от досаден клиент (доколкото разбрах е работила в заведение). Интересно ако компанията, с която излиза (ако има такава) употребява хероин, то не знам дали ще заплаши с пистолет приятелите си и рано или късно ще "клекне"... разбирасе всичко това е хипотетично... иначе кълве, нал за туй сме излезнАле на риболов ;)

И въобще... вече сме на такива години (поне аз), в които е малко по-трудно човек да се подаде на такива пороци, защото или е видял или е вече устроен в живота, общува с определени хора, по-трудно стаява близък с чужди хора... чел и чул е повече и въобще... говорим си за децата.
Последна промяна bluskanie на Сря Фев 07, 2007 2:02 pm, променена общо 1 път
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот halcor » Сря Фев 07, 2007 2:00 pm

Да, и мен много ме кефи факта, че въпреки многократно емпирично (не само, но и това е достатъчно основание, според мен) доказаните положителни резултати при употреба на марихуана за лечение на различни състояния не само, че канабисът не фигурира в списъците с лекарства, ами и е забранен! Между другото, имам една билкова енциклопедия, в която канабисът фигурира, заедно с доста други билки. Още повече ме кефи факта, че ако болните от множествена склероза решат да се възползват от ЕДИНСТВЕНИЯТ си (поне на мен известен) шанс за лечение, защото не ми е известно конвенционално такова ги грози опасността да си умрат в затвора.
Най-правдоподобното обяснение, което ми хрумва е, че целта на фармацевтичната ИНДУСТРИЯ (която е май най-голямата или поне сред най-големите) е да печели ПАРИ. Всичко друго е на заден план, в частност човешките животи и съдби. Каква по-добра стратегия за това от това да лобираш за забрана на растение, което може сериозно да ти намали печалбите (канабис се е използвал ВИНАГИ някъде през цялата човешка история). И пак между другото, има едно лекарство, наречено Маринол, което си е синтетичен delta-9 THC - основния действащ алкалоид в канабиса.
И аз съм убеден, че всички употребяващи в БГ са с глаукома и лекът им е предписан от лекар. Чувам обаче, че имало много повече народ, страдащ от вътрешни паразити, на които са им предписани спиртове за вътрешна употреба. И тъй като те са повече, а и по-умни и знаят, че каквото е добре за тях е добре и за другите хора са решили да им забранят растенията. За тяхно добро, разбира се. Поне така показват статистиките :)
Не се съмнявам, че си виждал тъпи хора, редовно употребяващи трева. Аз обаче се обзалагам на много каси бира, че тъпите хора, употребяващи телевизия са много пъти повече. Може би е разумно да стигнем до извода, че тъпотията на човек не зависи пряко от това какво употребява и си е съвсем отделен domain.

Няма да се легализира (дано не се)

Евала ти правим умнико, явно повече ти харесва да има черен пазар на трева, отколкото да няма, че и приходи за държавата да има. Явно ти харесва част от парите за данъци, които ТИ плащаш да отиват за организиране на дела против хора, които са избрали да правят нещо, което не вреди на никой и после да ги издържаш в затвора (а често тези хора генерират доста данъци и докато са в затвора нямат този шанс).

много причини, една от които е, че ако е легална - няма да се печелят толкова много пари или по-скоро не от толкова много хора, като сега...

Тука вече си прав, за съжаление.
Аватар
halcor

ПредишнаСледваща

Назад към Други