bluskanie написа:
Цитат:
"Средностатистическият селянин (използвам епитета като показателен за манталитет, а не за произход) с Мерцедес с автоматични скорости няма нужда от наркотици. ...
Към твърдите наркотици обикновено посягат мислещи, търсещи хора, за които дрогата е начин да разширят съзнанието си, да открият една различна реалност и да се пренесат в друг, паралелен свят. А не "да впечатлят някого". Чувствителни, емоционални, любопитни и интелигентни млади хора, които четат Кастанеда, Ошо, Станислав Гроф и Тимоти Лиъри успоредно с Фройд, Юнг и Ерих Берн. ..."
Извинявай, ама точно тук нещата се гледат повърхостно!
Айде стига бе! Виждаш кафява мечка и вече си убеден че всички мечки на света са кафяви.
Не мисля че тук има място за етикети, нито за подобни теории, че видиш ли само хората търсещи по-широк кръгозор посягат към наркотиците.
Всъщност, вероятно над 90% от населението, ежедневно посяга към наркотици, като огромната част от тях посягат към наркотици които се разпространяват съвсем легално, рекламират се из медиийното пространство и тн.
А относно хероино, морфино, кодеино и др. зависими също е доста глупаво да се разсъдава по този начин. Мисля, че и въпросния филм го доказа, вярно че "благодарение" на на ркотика хората се изменят изключително много и перманентно, но във филма по-горе определено имаше хора, на които явно си им личи, че са мноооого далеч от гореописания стереотип. Не ме разбирайте погрешно не казвам, че това ги прави по различни пред хероина... не пред него всички са равни. Това, че въпросния човек е бил в тракава среда изобщо не орпеделя нещата на по-глобално ниво. Например, когато още бях дете, първия човек който разбрах, че е свършил със свръх доза, който, дълго време беше зависим... беше именно син на тогавашните "борци" (мутри), беше местния хулиган, изключително прост и брутален, както и съратниците му, повечето от които завършиха като него.
Тук според мен следва да се разграничава и изрично не го споменах по-горе кокаина, защото той е доста по различен, най малкото поради факта, че към него се придобива само психическа зависимост, физическа няма. Това естествено не го определя към категорията леки.
За обощение ще кажа, че изобщо не съм споменавал че филма е вреден напротив. Обаче той споресд мен е полезен само
на информативно ниво.
Аз лично смятам, че има малка
част хора които имат потенциална възможност да достигнат до употребата на тежки наркотици, което обаче се определя от далеч по-многобройни фактори от нуждата от разширяване на кръгозора, среда на развитие (тя може би е подпомагащ, но не и определящ) и тн.. Именно и тук според мен се корени и мита, че от марихуаната се започвало. Да огромна част от посегналите към твърдите наркотици са опитвали/започнали с марихуана, НО съм ТВЪРДО обеден че много по-голяма част употребява марихуана без и през ум да им минава за нещо по-тежко. Има и средна категория която марихуана и/или разните там химии - амфетки, пика ексове и тн, при тях също попадат от хората които имат потенциална възможност да посегнат към твърдите наркотици, но също има и голяма част които си остават на това ниво и/или спират.
@Блъскание, да не останеш с погрешно впечатление, аз не мисля нито че Боби Турбото или пък "накозихме се баааткооо" е КУУЛ. Да смешен ми е ама това е друго. Както и да е. Идеята е, че аз пуснах линка, защото изключително много се дразня на разни правителствени, медиини и др. кампании, най вече по-този и други проблеми.
Според мен подобни неща (не конкретно филма като филм разбира се) са изключително ЦИНИЧНИ!
Къде видяхме филм или голяма кампания с концерти и тн подобни глупости насочана против алкохола или тютюна?
Няма и да видим, защото основниия инициатор - правителството, както и голяма част от обществените маси (търговци/производители) ПЕЧЕЛЯТ ЯКО от тая работа.
Защо не се говори така активно против алкохола например, при наличието на голямото количество домашно насилие, разбиване на семейства и тн. благодарение на алкохола. Алкохола със сигурност е провали много повече човешки животи, макар и да не са завършили по тоя най-страшен начин.
Къде са филмити е правителствените кампании против него?! КЪДЕ?!
Това ще да е все едно дилърите да носят лентички не на дрогата!
Колкото, надписите "пушенето убива" ще спрат/намалят потреблението му, толкова ще е и успеха на този филм.
@screamBoy, моите уважения, напълно съм съгласен с изказаното от тебе, но не мога да се съглася за Карбовски.