agent_Jekov написа:...И да мрънкате и да не мрънкате това е най-добрата операционна система в момента...
agent_Jekov написа:
@Alpina И да мрънкаш и да не мрънкаш това е.Няма по-добро от Windows.Не чакай доказателства.
agent_Jekov написа:...това е най-добрата операционна система в момента...
agent_Jekov написа:1.Най-разпространена=>най-много хора са доволни от нея=>най-добра.
2.Универсалността й я прави най-добра.
agent_Jekov написа:1.Най-разпространена=>най-много хора са доволни от нея
agent_Jekov написа:2.Универсалността й я прави най-добра.
bikerider написа:Най-най-най може да е само за разглезен мързелив юзър. Ако имаш предвид тази таргет група, да прав си. Ама има и други.
agent_Jekov написа:@bikerider И да хленчиш и да не хленчиш, това е-Windows е най-доброто.
Може би това, че предпочитат да си платят за качествена операционна система вместо безплатните и безсмъртни/според теб/ други такива.bikerider написа:agent_Jekov написа:@bikerider И да хленчиш и да не хленчиш, това е-Windows е най-доброто.
Пич, ти нещо не си в ред. Причината хиляди фирми да работят с уиндоус знаеш ли коя е? Сещаш ли се? Блясва ли лампичката?
Май не. Няма и да блесне. Оставям ти за домашно ей тая думичка "секюрити". Лека нощ и приятно купуване на нов хардуер като минеш на Виста.
agent_Jekov написа:безплатните
bluskanie написа:Според мен windows е добре оптимизиран за БЪРЗО, ЛЕСНО и ЕФЕКТИВНО боравене с данни. Това е нужно на всеки бизнес потребител, за да е доволен от OS-та.
bikerider написа:Виж Jekov как фърля плюнки само и само да не му се разбие подредения удобен малък свят
agent_Jekov написа:За момента ми върши работа и това е.Когато спре да е така, тогава ще си разбия подредения удобен малък свят и ще пипна нещо друго.Не че не съм бил на Линукс много време де.
Кажи нещо повече.Иначе си имам vmware с ubuntu в нас и честно да ти кажа доста различно стоят някои неща. Ем е върху виртуална машина... ма кво ли ти обяснявам
agent_Jekov написа:Кажи нещо повече.
Alpina написа:
@bluskanie, не знам много имената на различните OS, но си спомням една, която само слагам дискчето, казвам да се буутне от него, после го махам и гледам филми, без да инсталирам кодеци, без никакви драйвери... Това не може ли да се определи като "най-добрата", понеже не се занимавам да търся универсални кодек пакети, драйвери за звук, видео, плеъри и какво ли още не...
Alpina написа:@bluskanie, @agent_Jekov, а пък windows е лакомник голям, колкото повече рам му слагаш, толкова по-голям процент използва за глупости и става порочен кръг... да не говорим за други излишни ресурси и отнемането на 2-3 часа за да пипнеш всички регистри, явни и скрити настройки и т.н. докато го накараш да работи що-годе леко.
Един обикновен потребител не би се справил със всичко това, а ако не го направи трябва да се изръси за машина с 20% по-мощна от мойта, за да работи на равно с нея.
Това не е толкова "юзър френдли", но просто повечето хора не го знаят. Да не говорим, че ако стигнеш до крайности може да го пипнеш така, че да работи по същия начин и на 4 пъти по-слаба машина, но тогава ще трябва да имаш не просто познания, ами... а те другите OS били сложни
Говоря за работа на ниво чисто оперативна система, не да накараш примерно AutoCAD 2007 да се държи еднакво на P3 900МHz 128RAM и на P4 960 с 2GB
bluskanie написа:xp, да не говорим за vista имат вградени всички нужни драйвъри за видео, аудио и квото се сетиш. При това положение, примера е невалиден
Alpina написа:bluskanie написа:xp, да не говорим за vista имат вградени всички нужни драйвъри за видео, аудио и квото се сетиш. При това положение, примера е невалиден
На каква цена, за да работи нормално?
Но както казах, аз не мога да плюя по windows, защото ми харесва и върши работа. С две думи - доволен съм.
Но това не го прави най-добрата OS, за което именно тръгна спора
bluskanie написа:xp, да не говорим за vista имат вградени всички нужни драйвъри за видео, аудио и квото се сетиш.
bikerider написа:agent_Jekov написа:Кажи нещо повече.
Ами свали си vmware, свали си ubuntu и виж сам. Неам намерение да те изпишквам.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта