Самотните хора

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот lostrider@ » Пон Юни 25, 2007 10:55 pm

Ще отбележа само, че: "Животът е един от най- сложните!"..

До ден днешен и аз не мога да го разтълкувам.. :D

Абе, има ли запетая след животът??? :popcorn:
Аватар
lostrider@

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Пон Юни 25, 2007 11:06 pm

Напротив, супер лесен е.

Раждаш се, имаш някакво безсмислено несъзнателно съществуване, после се гърчиш да учиш, гърчиш се да прилагаш наученото в работата си, или по-лошия вариант, работиш нещо, за което не си учил и се гърчиш много повече, даже и заради факра, че безсмислено си се гърчил да учиш, после се гърчиш да създадеш семейство, което почва да те гърчи, така минава доста време в гърчене, после се пенсионираш и пак се гърчиш за някой лев, защото на държавата не и пука за теб, после - умираш в гърчене.

Не го приемайте на сериозно, моля ви
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bluskanie » Пон Юни 25, 2007 11:10 pm

баси гърча... аре да е малко по-готин и смислен животеца, а?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот lostrider@ » Пон Юни 25, 2007 11:17 pm

bluskanie написа:баси гърча... аре да е малко по-готин и смислен животеца, а?

Да бе, аз вече почнах да усещам некъв гърч..Ти ме отчая от живота Alpina...
Баааххх, ти ако си решил да ставаш червей да се гърчиш, аз няма такова намерение..То не че намеренията няма шанс да не се провалят, ама да ти имам определието за живота..Егати...Дай да се гръмнеме..Поне ше си спестиме неколко милоина гърча :rofl: :rofl:
Аватар
lostrider@

Мнениеот Alpina » Пон Юни 25, 2007 11:19 pm

Четете между редовете (абе в празното пространство).

Аз от живота съм много доволен, стъпка по стъпка постигам, това което искам. Много неща съм прецакал или изпуснал, но гледам напред и гоня целите си. Вече не съжелявам за нищо, даже приемам със спокойствие трагедийте, около мен, защото какво мога да направя, за нещо, което е минало и неподвластно на мен - нищо, тогава защо и да си хабя нервите за това :-)
Просто се радвам на живота и се опитвам да взема колкото мога повече от него, без да преча или съсипвам някой друг.
Да се забавлявам с приятелите и да си помагаме, когато е нужно.
Да ценя семийството си, както и да бъда с човека до мен...

Това е моя смисъл - да го изживея ползотворно, защото не мога да се върна назад и да наваксам изгубеното, а живота има своя край, който не се знае дали няма да е и след 40 секунди :-)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот lostrider@ » Пон Юни 25, 2007 11:27 pm

Alpina написа:Четете между редовете (абе в празното пространство).

Аз от живота съм много доволен, стъпка по стъпка постигам, това което искам. Много неща съм прецакал или изпуснал, но гледам напред и гоня целите си. Вече не съжелявам за нищо, даже приемам със спокойствие трагедийте, около мен, защото какво мога да направя, за нещо, което е минало и неподвластно на мен - нищо, тогава защо и да си хабя нервите за това :-)
Просто се радвам на живота и се опитвам да взема колкото мога повече от него, без да преча или съсипвам някой друг.

Това е моя смисъл - да го изживея ползотворно, защото не мога да се върна назад и да наваксам изгубеното, а живота има своя край, който не се знае дали няма да е и след 40 секунди :-)

Това звучи доста по- оптимистично... :)
Аватар
lostrider@

Мнениеот Alpina » Пон Юни 25, 2007 11:30 pm

Alpina написа:Напротив, супер лесен е.

Раждаш се, имаш някакво безсмислено несъзнателно съществуване, после се гърчиш да учиш, гърчиш се да прилагаш наученото в работата си, или по-лошия вариант, работиш нещо, за което не си учил и се гърчиш много повече, даже и заради факра, че безсмислено си се гърчил да учиш, после се гърчиш да създадеш семейство, което почва да те гърчи, така минава доста време в гърчене, после се пенсионираш и пак се гърчиш за някой лев, защото на държавата не и пука за теб, после - умираш в гърчене.

Сега виждаш ли :confused:

Да, ама смисъла му дойде, след като почувствах, че щях да го загубя, точно преди седмица и не знам как ми се размина, т.е. и преди това го бях намерил, ама сега му се наслаждавам наистина пълноценно.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Nymphetamine » Пон Юни 25, 2007 11:35 pm

Ми определението на Alpina на мен си ми допада. Макар да има и много хубави моменти измежду гърченето и гърчовете. ;)
В моето обкръжение също има доста самотни хора. Аз също съм в това положение в момента, не го крия. До някъде си мисля, че, специално в моя случай, с моите познати, до голяма степен влияние има възрастта. Присъства нежелание у тия хора да се обвързват, искат да си живеят живота, да правят каквото си искат, с когото си искат. От една страна е верно, чувствам се и аз още прекалено млад за да се захващам със сериозни взаимоотношения, но от друга страна ми е безинтересно, когато нещата се задържат за 2-3 седмици, да речем. Хлътвам, увличам се, след това ми е тъпо. Верно е, че има тръпка в преживяванията за една нощ, както и неангажиращия секс, за кратък период от време, така да се каже, но нещо по-продължително от сорта на 5-6 месеца, ако ще и година си заслужава, точно поради причините, които спомена Alpina. Трупаш опит в тва отношение, в съжителството, един вид, с дадена жен/мъж, разбираш какво искаш и какво не, кое отблъсква един, а привлича друг, макар и в краткотрайните вързки също да трупаш опит, но в друг отношение. Там за мен е повече зарибяване, флирт, игра. И това трябва да си пробвал, за да знаеш как да действаш. И това е интересно и вълнуващо. Но все пак, аз съм за дългите връзки.
А съм сам... може би защото наскоро приключих една подобна, а след това не попаднах на правилния човек и го отблъснах с прекалената си склонност към привързване.
Относно това, което казва lostrider - пак Alpina ти каза правилно - със седене във вас не става (моя случай е друг, аз уча ся :)). Излизаш навън с новите парцалки и актваш куул, без да ти дреме. Т'ва, че някой те отрязва, не трябва да ти убива самочувствието. Соред мен, точно в такива ситуации е най-достойно и мъжествено да се изправиш, да се изтупаш и да нацелиш някоя друга. ;) Все с някоя ще се получи. И като стане т'ва да не хлътваш бързешката, ами по-серт да бъдеш, както каза Alpina ;).
Бе, караш напред, пробваш от всичко. Всеки обаче си има лични предпочитания и явно в някои среди преобладават обвързаните, в други хората на авантюрите... аз поне така си обяснявам нещата. ;)
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Sp3c7r3 » Пон Юни 25, 2007 11:37 pm

Alpina написа:Напротив, супер лесен е.

ФФС как така не насериозно?! То си е точно така, ама само че не се пенсионираш а на 37 години умираш от взрив на многотонажен резервоар с бензин който си се опитвал да загасиш макар всички да ти казват че няма да стане :) И те правят герой посмъртно :D :popcorn:
И от тая гледна точка за какво ми е дълга връзка като може да умра на 37 :) Ааа маха :) Колкото по кратко, толкоз по добре. За момента обаче и аз няма да говоря, че :bawling: :bawling: :bawling:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот lostrider@ » Пон Юни 25, 2007 11:55 pm

@Nymphetamine..Нидъде не съм споменал, че трябва да се седи вкъщи и да се чака нещата да се случват. Казах, макар и на майтап, че дори и тогава може да удариш кьоравото...Никой не знае..

Относно всички останали неща..хммм...Казах, че опита е също важен, че трябва да има развлечения- трябва...., че колкото и да опитваш, накрая може да стане. Не съм отричал...(Май доста се отклонихме от темата)..
Но в край на сметка всеки е различен и по различен начин му се случват нещата. И разбира се, по различен начин ги чувства...Мисля че за това съвети няма..
Да не изпадаме в подробности, ама аз лично на опита не държа...За мен нещата в любовта(пффффф) стоят по малко по- различен начин...Който нямам намерение да споделям тук!!!
Аватар
lostrider@

Мнениеот Nymphetamine » Пон Юни 25, 2007 11:58 pm

;) :agree:
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 26, 2007 12:08 am

lostrider@ написа: любовта(пффффф)

Това какво трябва да значи? Много е разпространено да се говори за тези неща с насмешка и някак си излиза, че си смотан ако мислиш за любовта И ГО КАЗВАШ. Е, затова отношенията между хората не са от най-нормалните... :(!:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот klmn » Вто Юни 26, 2007 12:09 am

Темата наистина избяга..Човек се ражда сам,умира сам,а според мен самотата е състояние на духа,мозъка или кой както го нарече.. :)
Аз съм си самотник (даже предпочитам да карам сам).Няма значение,че живея с една жена от към 8 год.
:D ,според нея съм социопат,защото не понасям чалгаджиите съседи. :rofl: ,горкото как ли ми търпи избухливия нрав..
Мисля,че трябва да има елементарна доза обич и уважение между хората.Това не пречи да се усещаш единак..
А големите ми младежки любови отдавна заминаха към големите пари,нейде в чужбинско..,до към 20-годишни не мислят за джипове и вили..хващайте момента :rofl: :rofl:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот lostrider@ » Вто Юни 26, 2007 12:18 am

bluskanie написа:

Това какво трябва да значи? Много е разпространено да се говори за тези неща с насмешка и някак си излиза, че си смотан ако мислиш за любовта И ГО КАЗВАШ. Е, затова отношенията между хората не са от най-нормалните... :(!:

Самоирония приятелю..самоирония...Не бързай да наричаш някого смотан, преди да го обмислиш..ОК? Моля! Леко с обидите :(!:
Аватар
lostrider@

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 26, 2007 12:21 am

lostrider@ написа:
bluskanie написа:

Самоирония приятелю..самоирония...Не бързай да наричаш някого смотан, преди да го обмислиш..ОК? Моля! Леко с обидите :(!:

Опа, опаааа. Моля, прочетете (ако трябва многократно) преди да оставате с трайни впечатления от четивото...

Да не ме пратиш в концлагерите попогрешка а Сталин?
Последна промяна bluskanie на Вто Юни 26, 2007 12:23 am, променена общо 1 път
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот lostrider@ » Вто Юни 26, 2007 12:22 am

klmn написа: :D ,според нея съм социопат,защото не понасям чалгаджиите съседи. :rofl: ,горкото как ли ми търпи избухливия нрав..

Дааммм..."Чалгаджийте съседи"...Това според мен е идея за нова тема във форума...Какво ше кажете, а? :popcorn:
Аватар
lostrider@

Мнениеот lostrider@ » Вто Юни 26, 2007 12:25 am

bluskanie написа:
lostrider@ написа:
bluskanie написа:

Опа, опаааа. Моля, прочетете (ако трябва многократно) преди да оставате с трайни впечатления от четивото...

И какво..на "смотаняци" ли да го караме, а? На тебе май ти се заяжда, не че толкова държиш да се пише по темата...Но стига спам... :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic:
Последна промяна lostrider@ на Вто Юни 26, 2007 12:28 am, променена общо 1 път
Аватар
lostrider@

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 26, 2007 12:26 am

Оф, ти си бот явно...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот MaN1aK » Вто Юни 26, 2007 12:34 am

bluskanie написа:Оф, ти си бот явно...

НЕ!Той е Йосиф Сталин! :rofl: :rofl: :bowdown:
MaN1aK

Мнениеот RAM-FR » Вто Юни 26, 2007 12:50 am

Абе вие ръце нямате ли ?
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот lostrider@ » Вто Юни 26, 2007 12:52 am

MaN1aK написа:

Хаха...залях се..

Тогава, аплодсменти за мен, момчето, което не се прави, че разбира от..хммм...черен квадрат с кръгче по средата...
Аватар
lostrider@

Мнениеот MaN1aK » Вто Юни 26, 2007 12:58 am

lostrider@ написа:
MaN1aK написа:

Хаха...залях се..

Тогава, аплодсменти за мен, момчето, което не се прави, че разбира от..хммм...черен квадрат с кръгче по средата...

:) ;)
MaN1aK

Мнениеот Мъро » Вто Юни 26, 2007 1:07 am

RAM-FR написа:Абе вие ръце нямате ли ?

Ръката не е лек за самота... след секс се омита от мястото на произшествието и си продължава със стандартните задачи. За one-night stand става, ама сериозна връзка с ръка... не. Само душевни мъки и депресия може да донесе.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Rancid » Вто Юни 26, 2007 1:40 am

@klmn :agree:
Respect!
Аз съм в същото положение,само че без жена до себе си ;) .
При теб незнам на какво се дължи,но при мен май е от града в който живея.Градът е хубав,местата за каране също,ама такива изроди като врачани няма!Ако се стекат благоприятно обстоятелствата от другия месец вече няма да живея там и положението може да се промени,а може би не...
И аз почти винаги карам сам.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот bikerider » Вто Юни 26, 2007 11:09 am

@axelmax: много е просто. защото в днешно време трайните връзки се разглеждат като "зависимост". А на дневен ред е свободата. Свобода, та свобода. Е кой беше казал "свободата е състояние самотно"?

После, на любовта вече не се гледа като на състояние на душата, а просто като на химия. Материализма до там води. Не че го осъждам, но е повърхностно. Имало един хормон, окситоцин, който рииш ли се отделял за да усеща двойката "любов", та да може да изкара заедно докато отгледа потомство. А после като спре, рииш ли, немало смисъл да се стои заедно според "експерта" Саймън Блекбърн от Кеймбридж :bowdown:
Според "експерта" срока бил максимум две години. А за хората дето искат любов, рииш ли, щяло да има по магазините хапче за любов - лапаш и се кефиш на окситоцин. Само дето пищейки за зависимости (къде няма зависимости, когато живеем сред хора?), хората се набутват в още по-големи зависимости, например това хапче, което ако/когато се появи, със сигурност ще е бестселър. А може пък и вече да се е появило, знам ли, фармацевтичните корпорации не спят.

Другия момент е, че това води до един манталитет, който третира партньoрите като консуматив. Обяснимо е, щото живеем в пазарно индивидуализиращо се общество. Само дето някои хора не понасят такова отношение и предпочитат доброволното изгнание в себе си.

Но на първо място според мен причината е в индивидуализирането на обществото, което води до страх/неумение да живееш с друг човек (щото трябва да се правят компромиси), съответно предпочитат хората да са сами, щот по-лесно. Оправдания се намират, като лелката пред блока ми дето само с кучета общува, щото рииш ли били по-хора от хората :crazy: И още един куп такива причини за да се затварят хората в себе си.
За мен е очевидно, че преиндивидуализирането на хората е също толкова отклонение от нормалния човешки живот, колкото прекаления колективизъм. Затва едни умни виенчани са измислили психоанализата, та някой ако е нещастен, че е сам, да има какво да се направи. Винаги има какво да се направи. А тия дето са щастливи, че са сами... чакат ги лоши времена като остареят. Тях ги поздравявам с Highway to Hell на DC :spin:
Последна промяна bikerider на Вто Юни 26, 2007 11:25 am, променена общо 3 пъти
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Вто Юни 26, 2007 11:21 am

абе защо си мислите, че "трайна връзка" и "свобода" са изключващи се понятия? :dunno:

Това са синоними бре!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Юни 26, 2007 11:22 am

@did: :agree::beer:

@Alpina: "...това, което съм, аз сам го избрах"
Уикеда :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Crimson » Вто Юни 26, 2007 11:56 am

@did :agree: :agree: :agree:
Лошото е, че повечето обвързани не го разбират.
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот kotka12 » Вто Юни 26, 2007 11:58 am

Фредерик Бегбеде "Любовта трае само три години"
интересно четиво

Стоунс - Симпати фор дъ девил
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот halcor » Вто Юни 26, 2007 12:20 pm

Crimson написа:@did :agree: :agree: :agree:
Лошото е, че повечето обвързани не го разбират.

Щото имат прекалено развито чувство за собственост, включително и към живи същества (осъзнато или не), което поражда ревност и един куп негативни емоции. И в Windows-a има My Documents, My Pictures, My Whatever Shit. Което си е в духа на консуматорското общество :) Абе... свободата е в главата.
Аватар
halcor

ПредишнаСледваща

Назад към Други