То вече стана изтъркано да се пише за това тук, но...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Teodor40 » Нед Юли 01, 2007 9:58 am

thekidtwist написа:
и заради тоя калъф да си го отнеса аз като шофьор, е нЕма да стане ;)

Не дай си боже да ти се случи, че понякога няма как да го спасиш малоумника пешаходец. Дори и да не те осъдят, ще е травма за теб цял живот, а човека ще си е умрял(говорим за най-тежкият случей т.е. смърт).
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Alpina » Нед Юли 01, 2007 10:11 am

:crazy: :crazy: :crazy:

Вие нещо давате отклонения!!! Представете си, че точно този на който сте счупили огледалото живее именно там и не може да паркира нормално, заради този, който е паркирал правилно, какво правиме тогава?

Много сте... трябва да спра да давам квалификации... ама действате без да мислите.

Има си начини за решаване на проблема. Едни телефончета, на които да се звънне, а при подаден сигнал, правоимащите да предприемат дадени действия са длъжни да се задвижат.

И на мен ми е хрумвало с пирон да закова на предното стъкло лист, с "Убиец" на него, защото паркиралите така са причината понякога пешеходец да слезне на пътя и да буде блуснат, но не го правя заради по-горе споменатата възможност, да "накажа" човек, който е принуден да спре така.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот osamabilgladen » Нед Юли 01, 2007 10:21 am

по никакъв начин не можеш да ме убедиш, че по каквато и да е причина е правилно да се качиш с 4 гуми на тротоара и то по начин по който го блокираш целия....

или причината е че трява да се качиш щото не можеш да си паркираш колата като нормален човек 20 метра по-надолу и да си разкараш малко наглия дебел гъз ли
Аватар
osamabilgladen

Рейтинг: 1200

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 01, 2007 10:26 am

Alpina написа::crazy: :crazy: :crazy:
Има си начини за решаване на проблема. Едни телефончета, на които да се звънне, а при подаден сигнал, правоимащите да предприемат дадени действия са длъжни да се задвижат.

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Трябва да се действа именно по този начин, поинтересувайте се как става и го правете, за да може това нещо да се утвърди като практика и съответно да стане ефективно (за сегашната ефективност нямам достатъчно информация). В други страни това става без обаждане, тук със, но важното е, че става. Няма смисъл да чупите огледала после на вас да ви чупят колената и всякакви такива. :nono: :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот Fenixxx » Нед Юли 01, 2007 10:27 am

http://www.vbox7.com/play:b040b056
тва неможе да е истина о.О
по-ми харесва дано има повече таквиа случаи.

мисля че филмчетата които трябва да се гледат са горното и това
http://www.vbox7.com/play:e8d4121c
Последна промяна Fenixxx на Нед Юли 01, 2007 10:39 am, променена общо 1 път
Аватар
Fenixxx

Мнениеот Alpina » Нед Юли 01, 2007 10:32 am

osamabilgladen написа:по никакъв начин не можеш да ме убедиш, че по каквато и да е причина е правилно да се качиш с 4 гуми на тротоара и то по начин по който го блокираш целия....

или причината е че трява да се качиш щото не можеш да си паркираш колата като нормален човек 20 метра по-надолу и да си разкараш малко наглия дебел гъз

А когато живееш в сградата, до която си паркирал, а най-близкото свободно място е на километър?

Защото ми се е налагало да карам багаж на едни хора от центъра, които щяха да се местят. Е оставял съм колата така за по 30-50 мин., просто защото няма как, а не мога да паркирам, правейки 2-ра лента коли!!!
Или искаш да ми кажеш, че трябва да изнасям апартамент, разхождайки си
osamabilgladen написа: наглия дебел гъз ли
на 500 метра, мъкнейки перални, печки и т.н.!!!!!

Интересно ми е дали ако ти тогава беше минал и ми счупил огледалото, аз пък нямаше да извадя ключа за сваляне не гуми и да ти го ковна в малоумницата!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот osamabilgladen » Нед Юли 01, 2007 10:40 am

не говоря за екстеремни ситуации като тази...
говоря за свободно място до тротоара и за 5-6 коли качени в/у него
и второто...защо трябва да си качен с 4-те гуми на тротоара и то по начин по който принуждаваш всички пешеходци (в това число едвам кретащи старци и майки с колички да заобикалят глупавата ти кола по платното за движение !?!?!?! )
не визирам теб, а останалите хора, които нямат спешна работа, за която им се налага да спрат по този начин, а просто така им е кефнало.

принципно съм съгласен за телефоните и съответните органи, но колко от тях си вършат съвестно работата....не обиждам никой, просто в бг системата е такава.....
Последна промяна osamabilgladen на Нед Юли 01, 2007 10:45 am, променена общо 1 път
Аватар
osamabilgladen

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 01, 2007 10:41 am

osamabilgladen написа:не визирам теб а останалите хора, който нямат спешна работа, за която им се налага да спрат по този начин, а просто така им е кефнало

Бая множко са тези приятели наистина :))) :popcorn:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот Grash » Нед Юли 01, 2007 10:48 am

Alpina написа:
osamabilgladen написа:по никакъв начин не можеш да ме убедиш, че по каквато и да е причина е правилно да се качиш с 4 гуми на тротоара и то по начин по който го блокираш целия....

или причината е че трява да се качиш щото не можеш да си паркираш колата като нормален човек 20 метра по-надолу и да си разкараш малко наглия дебел гъз

А когато живееш в сградата, до която си паркирал, а най-близкото свободно място е на километър?

Защото ми се е налагало да карам багаж на едни хора от центъра, които щяха да се местят. Е оставял съм колата така за по 30-50 мин., просто защото няма как, а не мога да паркирам, правейки 2-ра лента коли!!!

Интересно ми е дали ако ти тогава беше минал и ми счупил огледалото, аз пък нямаше да извадя ключа за сваляне не гуми и да ти го ковна в малоумницата!!!

Местене в друг апартамент, пренасяне на мебели и електроуреди.... това май все са лични проблеми, нали? Разбира се всеки трябва да решава личните си проблеми, но не през закона, а спазвайки го! Иначе аз спокойно мога да кажа, че бързам за някъде и да си перкам на червено, нали? По подобни начини могат да се оправдаят и хората, чиито огледала искате да чупите... Единствените изключения за в случая могат да се приемат, ако става въпрос за линейка, пожарна или полицейска кола. Иначе това с чупенето на огледала може да ти успокои нервите на момента, да си го изкараш на колата, но не е това решението ;)
Аватар
Grash

Мнениеот Fenixxx » Нед Юли 01, 2007 10:51 am

Alpina написа:

И кво ме интересува че си решил да се местиш и искаш да спестиш 150 лева и да не си наемеш камион с носачи? И аз за тва трябва по улицата да ходя?
Аватар
Fenixxx

Мнениеот Alpina » Нед Юли 01, 2007 10:55 am

Да наистина по-голямата част са такива, но кажи ми как ще решиш кой е нахалника, заслужаващ да му счупиш огледалото и кой е този, на който наистина му се налага. За това се обаждаш на контролните органи и те вече могат да го преценят.

А ако ти кажа, колко ме е яд, че вчера ми се зареждаше телефона, когато излезнах и видях 3-ма старци да ходят на 1.5 метра, да на не по малко от толкова :bigeyes: , от тротоара, на който нямаше спрели коли, нямаше коли и в разстояние от 30 метра. Така че не винаги даването на възможност за безпрепядствено минаване се използва ;)
За първи път обаче, след очтивото предупреждение, какво може да им се случи те се осъзнаха и "еййй момчето е право", иначе ми теглят една и продължават.
Абе напоследък доста хора се осъзнават при такива подканвания, за разлика от преди :)

@Fenixxx, аз именно управлявам лекотоварен автомобил и бях шофьора на хората, които си се бяха организирали и доста бързо стана всичко, така че се изказваш неподготвен. А ми е интересно, ако беше видял ситуацията, как щеше да ме посъветваш да спра? Така че да препреча движението на автомобилите и да съзвам предпоставки за сериозни инциденти, или заради мен и не само в дадения случай да принуде няколко пешеходца малко да се завъртят на страни, за да преминат м/у колата и сградата.
Замислял съм се и за майките с колички, но за 50 минути престой, колко такива щяха да минат, а и дали щеше да е по-опасно заобикалянето на колата ми от евентуално една такава, за разлика от опасно паркиране на платното, което създава предпоставки за ПТП на всеки 30 секунди?

Искам да те попитам, когато трябва да се изнасяш от някъде, ще мъкнеш целия си апартамент на 500 метра, или ще спираш на няколко пъти за по 30-50 мин неправилно, създавайки неудобство за пешеходците, за сметка на по-безопасно положение на пътното платно?

Сложете си ръка на сърцето и кажете, че ако нямате друга възможност, няма да го направите.
Аз не очаквам друг искрен отговор, освен "да ще го направя"
Останалото са празни приказки и самозалъгване
:D
Последна промяна Alpina на Нед Юли 01, 2007 11:09 am, променена общо 5 пъти
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 01, 2007 10:56 am

Grash написа:Единствените изключения за в случая могат да се приемат, ако става въпрос за линейка, пожарна или полицейска кола.

Tези изключения, макар в закона да са упоменати, се използват бая рядко от гореспоменатите институций, които заради вътрешният си правилник избягват да нарушават общоприетият ЗДП. :) :bigeyes:

Абе напоследък доста хора се осъзнават при такива подканвания, за разлика от преди

Промяна, демокрация, евросъюз...
:angel: :blush: :D :D :D
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Юли 01, 2007 11:39 am

Alpina написа:

Живея в центъра от доста време( срещу Военна Академия)...
Направило ми е впечатление, че РЕДОВНА практика е не само да се качиш изцяло на тротоара, а и да си опреш бронята в стената(при възможност да се паркира по по-културан начин) и колата да кисне там с дни.
Разбирам човек да паркира за полвин един час, ако трябва и 2 - и на мен ми се е налагало, но другото вече си е...... айде ще се въздържа от коментар.
Просто побеснявам, като видя толкова некадърно паркирана кола, която седи така с дни! Има хора, които просто си просят някой да им потроши колата!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Alpina » Нед Юли 01, 2007 11:47 am

Тогава му пращаш КАТ и глоба от 30лв ;)

Или както казах в темата за пукането на гуми... лепваш му предупредително листче, че следващия път, когато не се съобвази, листчето ще овива тухла и ще се намира на седалката му, има възпитателен ефект :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Юли 01, 2007 12:00 pm

Alpina написа:Тогава му пращаш КАТ и глоба от 30лв ;)

Или както казах в темата за пукането на гуми... лепваш му предупредително листче, че следващия път, когато не се съобвази, листчето ще овива тухла и ще се намира на седалката му, има възпитателен ефект :agree:

И по-лоши неща съм причинявал на такива идиоти(имам роднини в КАТ).
Лошото, е че това не винаги помага.
На един приятел редовно му се случва да НЕ МОЖЕ да си отвори магазина, шот някъф кретен си е опрял бронята във вратата през която влиза! Дори се оказа един и същ човек.. след сумати разправии и солидни глоби уредени от мен - тъпанара пак си паркира по същия начин... накрая на моя човек му писна и до колкото си спомням.... колата после НЕ потегли.... голям купон беше, като от пътна помощ не можаха да я изтеглят(заради идялното паркиране) и викаха паяк!
:evil:
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Alpina » Нед Юли 01, 2007 12:04 pm

:rofl: :rofl: :rofl:

Е след, като тези методи са изчерпани :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Юли 01, 2007 1:01 pm

Alpina написа::rofl: :rofl: :rofl:

Е след, като тези методи са изчерпани :agree:

е за т'ва съм къртил огледала......
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот did » Нед Юли 01, 2007 8:08 pm

http://capital.bg/showblog.php?storyid=354023

Чудесна статия, адекватни коментари!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Нед Юли 01, 2007 8:19 pm

Малко е пресилено всичко, но в общи линии посоката е вярна...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Нед Юли 01, 2007 8:20 pm

bluskanie написа:Малко е пресилено всичко, но в общи линии посоката е вярна...

въобще не е пресилено.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Нед Юли 01, 2007 8:24 pm

Смятам, че за начало е достатъчно да се контролира изпълнението на сега действащите разпоредби и правилници. Ама да ми взимат книжката, че съм спрял на забранено място... няма да стане. Нито тук, нито в САЩ. Просто е достатъчно да съм СИГУРЕН, че ще ме глобят солено, та да спра да нарушавам...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот NovemberCharlie » Нед Юли 01, 2007 8:50 pm

did написа:
bluskanie написа:Малко е пресилено всичко, но в общи линии посоката е вярна...

въобще не е пресилено.
Хммм, далеч съм от мисълта да защитавам КАТ или да оборвам статията, но ако видиш деца да си играят край пътя, а там ограничението е 90 км/ч и ти си караш с толкова и някое от децата изскочи пред теб....За мен си си виновен именно защото не си карал със СЪОБРАЗЕНА скорост. Трябвя да се знае, че ограничението на скорстта е за максимална скорост. Никой не те кара да караш с толкова. За минимална има други знаци. Шофьорът е този, който иска да се придвижва по-бързо, от колкото му е заложила природата, следователно ще се съобразява с нея.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Alpina » Нед Юли 01, 2007 11:06 pm

Страхотна статия :bowdown:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Teodor40 » Нед Юли 01, 2007 11:13 pm

@Alpina, паркирам в най-пиковите часове по най-задръстените части на центъра, Дори и да закъснявам не съм блокирал тротоара. Това някой селянин да спре на първото "място за спиране" е доста често срещано, защото причината е една-мързел да ходят пеша. И ще им троша огледалата, щото вдигат колите от бул"Ботев" и от други сини зони, а реално пречещите автомобили почети никога не ги санкционират. Ако аз спра някога по такъв безобразен начин няма да се разсърдя ако си видя колата надрана или с други поражения- в реда на нещата си е!
Аватар
Teodor40

Мнениеот Alpina » Нед Юли 01, 2007 11:18 pm

Извинявай, ама за мен е ерес, да отида в центъра и да паркирам, освен ако нямам работа да върша с колата, т.е. нещо да се пренася. Е правил съм го, но вечер, когато места с лопата да ги ринеш.

Обаче ще ми кажеш ли ти каква работа имаш с колата в центъра и ако не е тайна сам ли се возиш?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 01, 2007 11:38 pm

Статията е невероятна :bowdown: :bowdown:
Някой беше написал: учат ги да се легитимират в академията със служебните карти. Потвърждавам, учат ни. Защото така е по закон. Тази карта е по-важна от личната. Защото ако ти откраднат личната, може да навредят на теб. Но ако ти откраднат служебната, може да навредят на други хора. Това е само пример де. Учат ни на още много неща, както и момчетата от факултет Полиция, Сигурност и така нататък... но никой не споменава, че те излизат с нагласа за корупция. Никой не споменава че там няма профил Пътна полиция. Никой не казва че като момчетата отиват на работа им отрязват крилете още първите 2-3 години. Рибата се разваля откъм главата... и лошото е че нищо не може да се направи. Хората написали хубава статия... Но на фона на общата чалга всичко е безсмислено. Освен да се опитваш със дребните силици на дребния човек да помагаш с каквото можеш. Било то и да не паркираш там, където пречиш. И това е начало... все пак... :bawling:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот Teodor40 » Нед Юли 01, 2007 11:44 pm

Alpina написа:Извинявай, ама за мен е ерес, да отида в центъра и да паркирам, освен ако нямам работа да върша с колата, т.е. нещо да се пренася. Е правил съм го, но вечер, когато места с лопата да ги ринеш.

Обаче ще ми кажеш ли ти каква работа имаш с колата в центъра и ако не е тайна сам ли се возиш?

Kолата в много случаи е незаменимо удобство и който твърди обратното е най-често голям завиждач.
А иначе и сам съм се возил, и с други хора. И защо да не отида, при положение, че ми излиза същите пари като градският и маршрутките, не се тъпча в тях, не ги чакам и места за паркиране все пак се намират и то не на тротоарите!
Аватар
Teodor40

Мнениеот bikerider » Пон Юли 02, 2007 8:31 am

@did: Статията е страхотна, но отразява само едната страна на проблема - КАТ. Другата страна е събираемостта на глобите.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот kapitango » Пон Юли 02, 2007 8:43 am

Ето нещо от статията, на което трябва да се обърне специално внимание: "За да пресечеш голямата престъпност, трябва да се справиш с малката. Да изкорениш чувството за безнаказаност в нарушителите."
КОГАТО "СИЛАТА НА ЛЮБОВТА" ПОБЕДИ "ЛЮБОВТА КЪМ СИЛАТА", СВЕТЪТ ЩЕ ОПОЗНАЕ МИРА!
Аватар
kapitango

Мнениеот screamBoy » Пон Юли 02, 2007 11:41 am

да, защото големите престъпници са започнали като малки

а за клипчетата с произшествията - видяхте ли как карат в Индия и как тук ??? то си личи, според мен в Индия е хиляди пъти по-безопасно
нито един не летеше като идиотите тук
всеки спираше когато този до него беше спрял, независимо дали вижда или не ... в нашите кретении много ме дразни че дори инструкторите понякога не правят забележка когато колата се изнася твърде напред
няколко пъти ми се е случвало с някоя част на колелото да издера предницата на някой малоумник било то на светофар или в пряка, подал си половината кола на платното и усърдно мислещ кой е какъв е откъде е какво прави в този момент и колко дълбоко може да си бръкне в носа по случая
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

ПредишнаСледваща

Назад към Други