PtD написа:П.П.П. не сме единствената страна, в която се провеждат спонтанни протести. Може би обаче сме единствената страна, обитавана от такова количество егоисти...
Е доживях да ме наричат егоист, щото не ща да скачам по площадите. Браво, браво. Да живей Революцията!!!
За Априлското въстание - първо 1876 и 2007 са дооста различни времена. Второ, съзирам някакъв намек за "гнет". Така ли е?
Трето, Априлското въстание изобщо не е било спотанно хаотична проява на "народния гняв", а е било старателно и внимателно организирана и финансирана отвън проява, целяща да даде максимум жертви, за да се пробуди общественото мнение на Запад и да даде повод на имперска Русия да "освободи" България (не мога да не се сетя за тайното споразумение между Жаботински и Хитлер). Ако това е стратегията и сега - евала, голям хуманизъм, голяма екология, няма що. Четвърто, няма нужда да уточнявам всъщност чии интереси са стояли зад Априлското въстание и кой идва реално на власт след "Освобождението".
Пето... няма смисъл. Както казах, нека да видим докъде ще я докара "народния гняв" воден от "природозащитните" организации, които вместо да си седнат на гъза и да свършат истинска работа по ОПАЗВАНЕ на природата, викат СЛЕД белята и отново и отново будят "революционни" страсти, за да канализират напрежението в друга посока. Нормално де, нали за това им плащат. Ако не съм прав по тази точка, моля да ми се покажат еко-проектите им по опазване на природата, финансирани от ЕС. Дотогава ще продължа да считам подобна "революционна" идеология за реставрация на комунистичестите апетити с нова еко-дрешка.
Нека ти върна подвеждащия въпрос - законна ли е била партизанската "съпротива" крадяща кашкавал и взривяваща цивилни обекти през 1941-1944? Сещаш се накъде бия, нали? Изводите са за теб. Считай това за добронамерено предупреждение от човек, на когото му пука и за природата и за вас, скачащите по площадите. Пак ще го кажа - не съм против природата - против прането на пари и унищожаването на Странджа съм, но това не е начина. Никога не е било, никога няма да бъде. Догодина ще си говорим пак.
@klmn:
Кoя част от природата на България успяха да защитят бакшишите, освен косматите си гъзове?
@Redhat: разбрах, разбрах. Важното е Революцията да се осъществи, нали? Няма значение, че хората искат повече пари, важното е това да се представи като "народен гняв" и да се впрегне в Каузата
Незнам дали са ти стигнали 50 години кървав комунизъм, но явно и представа си нямаш за какво говориш. Подозирам, че и идея си нямаш.
@Мъро: Продължаваш да обиждаш, но това не е вече мой проблем. Модераторите да му мислят.