Какви хора има...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Какви хора има...

Мнениеот ico 1 » Съб Сеп 12, 2009 1:38 pm

@рс, не прехвърляй отговорности. Всеки трябва да следи за неизправности собственото си превозно средство. И на мен не ми е хубаво колелото да ми е накичено с фар, стоп и светлоотразители, но по закон съм длъжен да имам, а и за мен е по-добре през тъмната част на денонощието. Не знам въобще защо някои "про"-та си свалят светлоотразителите, след като карат само в града. Може би са големи карачи и закона не важи за тях или пестят тегло :dontknow:
П.П. То и звънец трябва, ама това е друга тема :D
П.П.2 marsa още не е отговорил, така че да не разводнявам повече
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот SpoileR » Съб Сеп 12, 2009 2:41 pm

Аз пък така и не разбрах, КОЛЕЛО ли е карал ИЛИ КОЛА?! :irked:

Не мене ми се е случвало да трябва да бягам и да карам в насрещното...

едит: сега се зачетох, че "в главата му е било как пада на мокрото" :)

еми... не, не съм съгласен, че т'ва е нормална реакция.... живи сте и 2мата никой никого не е ударил... к'ъв е проблема тогава? За "пу, м*ма ти д*ба" окей... ама т'ва е всичко.... другото са глупости вече...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот PtD » Съб Сеп 12, 2009 3:12 pm

SpoileR написа:За "пу, м*ма ти д*ба" окей... ама т'ва е всичко.... другото са глупости вече...

Дори и това е твърде много. Един шофьор веднъж така ме напсува и после... :boxing: Редно е първо да се подходи човешки: "Ей, пич, тури една светлина, щях да те отнеса, бе!" ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Night_Falcon » Съб Сеп 12, 2009 3:28 pm

@PtD +1 :agree:
Такава случка чак не съм имал, но съм се натъквал на други капацитети.
Няколко пъти, на различни пешеходни пътеки, виждайки коли отдалече, преценявам, че мога със спокойно ходене да пресека без никакъв проблем, ако колата не си промени скоростта. Онзи обаче, като ме вижда, почва да бибитка и да набира като невидял и ме кара да се затичам, за да пресека безопасно. След това даже има нахалството да ме изпсува!!!
Много кретени има по пътищата, трябва да се внимава.
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот Neo_92 » Съб Сеп 12, 2009 4:23 pm

Night_Falcon написа:@PtD +1 :agree:

И такива хора има ...

Та по темата - Уча в София , та така си бях откарал планинското колело там да си карам и да ходя с него на даслкало. Един ден тръгвам за даскало и някъв пернишки гъзар (няма нужда да споменавам ква кола кара , двойка беше ) набил си яко чалгата на 100 и заставам аз на един светофар пред него и си чакам зелено и нали има брояч , та нашия герой реши че трябва да тръгне в последните 3 секунди на червено , нали е гъзар , а аз си чакам зелено да потегля. И в последните 3 секунди на червеното чувам една китна псувня ( Ууууу мам'ти д**а и селяка тръгвай с тва колело беее !! ) и силно свирене на клаксон примесен с мощната чалга , абе невероятна картинка . При всичко това аз някак успявам да си здържа нервите и си чакам зеленото , обаче нашия нетъупеуив геуой реши да ме подпред отзад при което аз загубих равновесие и паднах и се ударих в желязната ограда отдясно. Е тогава вече няма начин да се стърпи човек , станах , подпрях колелото на ограда и доближавайки се до колата му тегля няколко цветущи псувни , един шут във вратата (успях да я изкривя ) , вдигнах му "малък" скандал (той седи вътре , прозореца му беше отворен) и като спрях вече и точно да се обърна и да се кача на колелото той се опита да ме наплюе, обаче успях да се отдръпна , събрах така една хууубава плюнка и го наплюх право в лицето с думите " Това ли искаше да направиш ? " след което си се качих на колелото и потеглих. ( Забравих да добавя че пеуничанина беше видимо не повече от 60 кг )

След седмица или две се развива още една ситуация , естествено мястото е София , пред сградата на БТК. Карам си аз най спокойно , чувам силна "музика" (чалга естествено) и бял голф двойка ме удари от лявата страна при което аз падам и голфа офейка докато се изправя, неможах да запомня нито номер , нито физиономия на "шофьора". Общо взето всичко стана много бързо , добре че не карах с голяма скорост , движех се някъде с около 15-20.

Имал съм още няколко случая с минаващи на червено в по - спокойните часове , но от тях нямаше някакви последствия , освен няколко псувни от мен по техен адрес.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот eMcKu » Съб Сеп 12, 2009 7:16 pm

Ех тези Голф 2ки, вече почнахте да ги сънувате :lol:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот dilqn112 » Съб Сеп 12, 2009 9:45 pm

Neo_92 написа:
Night_Falcon написа:@PtD +1 :agree:

И такива хора има ...

Та по темата - Уча в София , та така си бях откарал планинското колело там да си карам и да ходя с него на даслкало. Един ден тръгвам за даскало и някъв пернишки гъзар (няма нужда да споменавам ква кола кара , двойка беше ) набил си яко чалгата на 100 и заставам аз на един светофар пред него и си чакам зелено и нали има брояч , та нашия герой реши че трябва да тръгне в последните 3 секунди на червено , нали е гъзар , а аз си чакам зелено да потегля. И в последните 3 секунди на червеното чувам една китна псувня ( Ууууу мам'ти д**а и селяка тръгвай с тва колело беее !! ) и силно свирене на клаксон примесен с мощната чалга , абе невероятна картинка . При всичко това аз някак успявам да си здържа нервите и си чакам зеленото , обаче нашия нетъупеуив геуой реши да ме подпред отзад при което аз загубих равновесие и паднах и се ударих в желязната ограда отдясно. Е тогава вече няма начин да се стърпи човек , станах , подпрях колелото на ограда и доближавайки се до колата му тегля няколко цветущи псувни , един шут във вратата (успях да я изкривя ) , вдигнах му "малък" скандал (той седи вътре , прозореца му беше отворен) и като спрях вече и точно да се обърна и да се кача на колелото той се опита да ме наплюе, обаче успях да се отдръпна , събрах така една хууубава плюнка и го наплюх право в лицето с думите " Това ли искаше да направиш ? " след което си се качих на колелото и потеглих. ( Забравих да добавя че пеуничанина беше видимо не повече от 60 кг )

След седмица или две се развива още една ситуация , естествено мястото е София , пред сградата на БТК. Карам си аз най спокойно , чувам силна "музика" (чалга естествено) и бял голф двойка ме удари от лявата страна при което аз падам и голфа офейка докато се изправя, неможах да запомня нито номер , нито физиономия на "шофьора". Общо взето всичко стана много бързо , добре че не карах с голяма скорост , движех се някъде с около 15-20.

Имал съм още няколко случая с минаващи на червено в по - спокойните часове , но от тях нямаше някакви последствия , освен няколко псувни от мен по техен адрес.

:D Ебати екшъна по едно време си помислих, че чета нещо от сорта на умирай трудно :D :rofl:
Карайте си колелата!!!
dilqn112

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 12, 2009 10:00 pm

@pc: А, извинявам се. Забравих, че живея в Рая и всички са ангели :crazy:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Съб Сеп 12, 2009 10:46 pm

Като се случат някакви такива невъзпитани индивиди, нямам нищо против да им намачкам ламарините и/или физиономията. Все пак някой трябва да внесе доза възпитание в кухите им кратуни. :love:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот BULLDOG » Съб Сеп 12, 2009 11:28 pm

Мен една патка с нов Лексус за милиметри не ме отнесе докато си говореше по телефона.Аз избягвам да карам по булевардите.Предпочитам околовръстното.Всички шофери сме със селски манталитет.И аз вкл.
BULLDOG

Рейтинг: 738

Мнениеот marsa » Нед Сеп 13, 2009 4:41 pm

Последните постове няма да ги дочета, не очаквах да се пише толкова. Бях с мигалга cateye с три диода отзад, с фар cateye с три диода отпред (също мигащ, защото в града мисля че в града привлича повече внимание), с бяло шосейно яке, което в тъмно се вижда от далече, бях с диоптърните си очила, за да виждам и аз (нощем не си позволявам без), определено карах по правилник. Имах малшанса да срещна ограничени малоумници, които очевидно се забавляват по неразбираем за нормалните хора начин.

И не, не е нормално ако нямах мигалка да постъпят така. Също както не е нормално ако на тях им изгори фар в движение аз и кмпанията ми да ги нападнем да ги бием.

Слава богу избегнах инцидента. Може да не коментирате случилото се, защото то вече е минало, написах темата по- скоро за да иомате ОЩЕ едно на ум, когато карате - някои от вас са имало подобни преживявания, някои - не. Света не е розов.

Между другото вчера с един форумен колега отивахме към финала на Обиколката в Пловдив и минахме по затворените булеварди от трасето, няколко пъти чух "айдее, давайте", и няколко "ей, педерасчета".
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот bikerider » Нед Сеп 13, 2009 5:26 pm

marsa написа:Бях с мигалга cateye с три диода отзад, с фар cateye с три диода отпред (също мигащ, защото в града мисля че в града привлича повече внимание), с бяло шосейно яке, което в тъмно се вижда от далече, бях с диоптърните си очила, за да виждам и аз (нощем не си позволявам без), определено карах по правилник. Имах малшанса да срещна ограничени малоумници, които очевидно се забавляват по неразбираем за нормалните хора начин.

Мда, за такива наистина има само едно решение... още веднъж извинявай за спекулациите на твой гръб :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот ico 1 » Нед Сеп 13, 2009 6:53 pm

@ marsa, а бе сега като се замисля, дали този с клио-то и този с пасат-а не са се ударили лекичко? Който е бил втори може би се е нахлузил в другия, който пък е спрял рязко заради теб (може би най-вече заради високата скорост с която е карал). Правя предположение само, не ви знам предимствата на булевардите в столицата, нито пък те обвинявам :D . Просто търся откъде е дошла тая злоба към теб.
Аватар
ico 1

Мнениеот bikerider » Нед Сеп 13, 2009 7:22 pm

"Шибан педераст, ще ми дава за колело колкото за една кола. Аз се бъхтам да спестя, а те с колела ще ми се разкарват"
"Мръсен лайнар, само карат с тия мигалки да стряскат хората. Не се научиха да не карат колела по пътя"
"Ей ше ти еба майката бе педераст, защо трябва да намалявам заради тебе. Нали ви направиха велоалеи бе..."

Мога и още, но едва ли има нужда. Комплексари и кравари на четири колела... да ги ринеш с лопата.
Аватар
bikerider

Мнениеот X_NRG » Нед Сеп 13, 2009 8:07 pm

bikerider написа:"Шибан педераст, ще ми дава за колело колкото за една кола. Аз се бъхтам да спестя, а те с колела ще ми се разкарват"
"Мръсен лайнар, само карат с тия мигалки да стряскат хората. Не се научиха да не карат колела по пътя"
"Ей ше ти еба майката бе педераст, защо трябва да намалявам заради тебе. Нали ви направиха велоалеи бе..."

Мога и още, но едва ли има нужда. Комплексари и кравари на четири колела... да ги ринеш с лопата.

И да ги биеш с лопата...
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот DTD » Нед Сеп 13, 2009 11:14 pm

Лопатите пък какво са ви направили, че ги мъчите така?
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот Neo_92 » Нед Сеп 13, 2009 11:38 pm

bikerider написа: да ги ринеш с лопата.

Има да си риииииинеш ... По добре земи нещо от рода на багер . :xx(:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот deadahmed » Пон Сеп 14, 2009 9:33 am

marsa написа:Света не е розов.

Днес на Централна гара около 8:50 първо едни лелки щяха да ме обезглавят, махайки на маршрутка да спре. :eek3: Стрейфнах покрай тях с около 16-17км/ч и въпросната маршрутка ме засече, аха да ме прасне с дясното огледало. Чукнах малко по-силно на шумахера да се усети - той взе, че слезна да ме бие. Първо прасна с врата задната ми гума, но само ми почисти грайферите, а и му падна някаква пластмаса от "оръжието" :evil: След това тръгна да замахва с кроше - ако бях слезнал от колелото и го центрирал с десен крак в главата дали щях да го излежавам? :confused:
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот madsnake » Пон Сеп 14, 2009 9:37 am

Абе темата за маршруткаджиите по-добре да не я захващаме... С тях съм имал проблеми и с колата и с колелото. За съжаление повечето от тях са доста ограничени откъм мислене и разсъдък като цяло. Най-лесно е човек да се сбие, никой не мисли после какво става... ПРостотията по пътищата е безгранична и такава ще си остане. Имайте предвид, че много от шофьорите си създават впечатление за велосипедистите от разни лапетии, който се имат за безсмъртни, така че и тях донякъде ги разбирам. Абе борба за оцеляване си е по пътищата - факт.
Аватар
madsnake

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 14, 2009 9:44 am

deadahmed написа:Днес на Централна гара около 8:50 първо едни лелки щяха да ме обезглавят, махайки на маршрутка да спре. :eek3:

А колко близо беше до тротоара? :popcorn:

deadahmed написа:Стрейфнах покрай тях с около 16-17км/ч и въпросната маршрутка ме засече, аха да ме прасне с дясното огледало.

А огледа ли се преди да "стрейфнеш"? А с каква скорост караше?

Чукнах малко по-силно на шумахера да се усети

Тоест първи си проявил активна агресия спрямо него и маршрутката, за която отговаря. Не виждам от какво се оплакваш. И моята кола да чукнеш и аз ще сляза да ти обърша два шамара.
Аватар
bikerider

Мнениеот hitar_potter » Пон Сеп 14, 2009 11:35 am

bikerider написа:Тоест първи си проявил активна агресия спрямо него и маршрутката, за която отговаря. Не виждам от какво се оплакваш. И моята кола да чукнеш и аз ще сляза да ти обърша два шамара.

Искаш да кажеш, че засичането е пасивна агресия? :popcorn:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 14, 2009 11:59 am

Много зависи. Умишленото засичане определено е яка агресия и обикновено води до шамари.

Чакам отговор относно скоростта, с която се е движел. Няма да се уморя да повтарям, че който кара като п**ка (не визирам конкретно него) го третират като п**ка. Ако се е движел с под 20км/ч плътно до тротоара шофьора на маршрутката като нищо може да е решил, че спира и да го е изпреварил.

Просто недейте да съдите преди да имате фактите. Нищо не е еднозначно.
Аватар
bikerider

Мнениеот hitar_potter » Пон Сеп 14, 2009 12:37 pm

Аз когато спирам, подавам сигнал с ръка.. И не мога да подържам скорост от 70км/ч за да могат шофьорите да не ме изпреварват...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 14, 2009 12:44 pm

Няма нужда да отиваш в другата крайност. Просто се опитвам да кажа, че има и други гледни точки и не е редно да се съди първосигнално само защото ситуацията по пътищата не е идеална. Няма и как да бъде, не сме роботи, че да сме еднакви.
Аватар
bikerider

Мнениеот marsa » Пон Сеп 14, 2009 1:34 pm

Стига сте се съдили! Никой никого няма да убеди че е прав или не, когато играят емоции и адреналин, още по- малко във форум. Нито deadahmed може да ви убеди, че е подходил правилно, съобразно ситуацията, нито пък аз мога да докажа на някого дали съм имал светлини и какво точно се е случило, разказах ви гледната си точка в кофти за мен ситуация. Мисля, че никой не търси съчувствие в темата, и между другото никога не бих подходил с лошо, ако виждам че с добро не може - бягам.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот denip » Пон Сеп 14, 2009 1:53 pm

bikerider написа:Ако се е движел с под 20км/ч плътно до тротоара шофьора на маршрутката като нищо може да е решил, че спира и да го е изпреварил.
Ти нима не се движиш плътно покрай тротоара?

Kъде е мястото на велосипедиста на пътното платно според закона?
"Законите са като кренвиршите — по-добре да не виждаш как ги правят."
-- Ото фон Бисмарк (1815 – 1898)
denip

Рейтинг: 1218

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 14, 2009 2:08 pm

denip написа:Ти нима не се движиш плътно покрай тротоара?

Разбира се, че не, не съм самоубиец. Движа се максимално вдясно, така че да не преча. Това не значи да се завирам в тротоара и да заблуждавам околните. Закона казва да се кара максимално вдясно, това и правя и си заемам място за една кола в средата на крайната дясна лента (или крайната лява лента, когато ще завивам в ляво). Никога никой не ми е бипкал или притеснявал, когато ясно покажа, че знам къде се намирам, знам какво правя и отчитам, че не съм сам.

Така, аз спирам да коментирам в тази тема, защото няма смисъл да споря с хора, които очевидно освен велосипед друго не са карали през живота си.

@marsa: :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот heep » Пон Сеп 14, 2009 2:50 pm

bikerider написа:решение: тежи няколко грама и се изстрелва от дуло с нарез. Обикновено е достатъчно за да замирише на лайна...

:agree: :agree: :agree: имам едни "змийски", първите 3, много са ми любими, след като замирише една седмица не могат да му ги извадят от задника :D
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот denip » Пон Сеп 14, 2009 9:56 pm

bikerider написа:Закона казва да се кара максимално вдясно, това и правя и си заемам място за една кола в средата на крайната дясна лента (или крайната лява лента, когато ще завивам в ляво). Никога никой не ми е бипкал или притеснявал, когато ясно покажа, че знам къде се намирам, знам какво правя и отчитам, че не съм сам.

Освен ако не става въпрос за кръстовище, където действително рядко правят проблем, ако си в средата на лентата (само докато напуснеш кръстовището), то лъжеш най-безсрамно. Просто не мога да си обясня защо го казваш, при положение че очевидно не е истина. Карай ти в средата на единствената лента, пък да видим дали онези, които принуждаваш да се движат зад теб с 20-30 км/ч няма не да ти бибипнат, а да ти надуят главата от клаксони. И псувни. И на двулентов път в съответната посока пак ще получиш много клаксони и псувни, макар и не чак толкова... поне в София. Плещиш измишльотини. "Никой никога не ми е бипкал". Хех, 'айде бе.

Между другото, днес един такъв оптимист се опитваше да кара за малко по описания от теб начин на околовръстното шосе, между "Овча купел 2" и "Люлин". А има само по една лента в двете посоки. Ами да беше видял олелията, която настана!
А беше и без каска... почти по тъмно... без светлини... клатушкащ се при въртенето на педалите... абе, мъка.
Както вече казах, не мога да си обясня защо говориш очевидни неистини.
Освен ако не си от село, по улиците на което минава една кола на 20 минути.
Представям си и аз как ще реагирам, ако някой неграмотен колоездач ми "язди" в средата на единствената лента с 20 в продължение на половин километър... дали няма да му надуя главата (нямам предвид от бой :D )? Много ясно, че ще го направя. Това се полага на неадекватните типове.
Преди в правилника към закона имаше един член, в който пишеше, че въпросното пространство вдясно е 1 метър. Сега дори да го няма, този спомен може да ти даде приблизителна представа какво се е имало предвид с това движение максимално вдясно... ДА МОЖЕ ДА МИНАВАТ КОЛИТЕ ПОКРАЙ НЕГО! Очевидно.
Хайде сега си представи извънградски път. Има много, много километри двупосочни първокласни пътища с общо 2 (две) ленти. Е, ти и там имаш право да се движиш. Но нали се сещаш какво ще стане, ако караш с твоята уникална представа за каране "вдясно" (= каране в средата на най-дясната лента, в случая ЕДИНСТВЕНА в тази посока)? Ами... ще ти надуят главата. Но този път не с клаксони.
Толкова за глупостите ти.
"Законите са като кренвиршите — по-добре да не виждаш как ги правят."
-- Ото фон Бисмарк (1815 – 1898)
denip

Рейтинг: 1218

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 15, 2009 6:47 am

Ти връзка с централния мозък имаш ли? Къде съм твърдял, че карам в средата на еднолентово платно? :crazy:
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други