ДА ИЗРАСТНЕШ ПРЕЗ 90-ТЕ

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: ДА ИЗРАСТНЕШ ПРЕЗ 90-ТЕ

Мнениеот storm » Чет Окт 22, 2009 12:26 pm

@Alpina, и аз споделям философията ти за изратсването :)
Колкото до играта на топчета, ако съм разбрал правилно, в Търново й викахме Зук :look: :P
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот Pupinator » Чет Окт 22, 2009 3:24 pm

Малеее къде ме върнахте ... това бяха най-прекрасните времена в живота ми :). Никога няма да забравя как забих фунийка от Аканьок с лепило на върха в едно дърво. И как си взех най-далекобойната тръба в квартала... и сестра ми я счупи! А колко сме ритали футбол (за маладото поколение, това е Fifa на живо) А кой от вас помни играта Джит бол? А? А Фогис?

Излизах сутринта в 9 и по цял ден имаше какво да се прави ... то не беше футбол, Гъз (същото като футбол само че на една врата и падналия отбор го "гъзеха". Мале как мразех топките Striker!!!) фунийки, криеница, гама, Па-Па (CS на живо ама вместо пушки имахме пръчки и се търчеше из квартала), зимата си правехме снежни укрепления и войната със снежни топки беше неизбежна (като гледам зимите сеге това май няма да се повтори :( ) и какво ли още не ...

А това, че даваха Кака Лара само на Коледа, 1-ви юни и 15-ти септември? И щом се разбереше, че я има се заставаше пред телевизора и се чакаше. Предаването беше на няколко части през деня...

Всички сме карали Балканчета, ВМХ Балмо и Гепард...

А кой си спомня играта Динозаври и Кадилаци А? Един ден похарчих 100 лева ... (около 15 лв днешни пари) за жетони в една зала ... но я превъртях... и бях горд от себе си ... ама после наще като разбраха отнесох доста голямо конско и няколко шамара :D.

Всичките анимации споменати по горе съм ги гледал ... по няколко пъти ... но най-любимо ми беше Войната на зверовете (Оссссссссссинатор ззза бой!). От това филмче една приятелка на име Роси си спечели пякора Росинатор ... няма да ви кажа кой го измисли :evil:

Майка ми и баща ми винаги бяха прави ... и аз не им противоречих ... никога ...

Ех спомени ... а колко много имам ... а в края на 90-те открих и планинското колоездене ... но това е друга история...

Pupinator OUT :combust:
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Окт 22, 2009 3:26 pm

Играли ли сте с картинките от

Изображение и Изображение на оная игра в която всеки си слагаше от своята колекция картинки на някаква твърда и равна повърхност и целта беше да обърне колкото може повече картинки с един замах, като ги тупка отгоре с длан :D Не си спомням как и казвахме на тая игра. Върти ми се нещо като "билети", "обръщанка" или просто "картинки"...

По-късно се появиха и "Фогисите", после имаше такива с футболисти, а бомбите бяха на различните страни :eyebrow:
edit: пупи ме е изпреварил за Фогисите :beer:
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Чет Окт 22, 2009 3:49 pm

Pupinator написа:...ВМХ Балмо и Гепард...

Втория ми велосипед беше БалМо в изпълнение на балканче със свободно движение и 2 спирачки. :bowdown:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот storm » Чет Окт 22, 2009 3:58 pm

От картичките с фитболисти помня колко много се купуваха :rofl:
Аз имам Зидан! Аз имам целия Ювентос! ....... ОООх какви времена бяха :D
Аватар
storm

Мнениеот fifffka » Чет Окт 22, 2009 5:50 pm

IVO Jordanov написа:Играли ли сте...

Е това беше страшна краста :D Имаше май различни видове картинки и ги деляхме на колекции - златна, черна, спортна...
А в първи клас имаше миришещи листчета, хехе! Имах един съученик, който всеки ден казваше "дайте ми по едно, вчера мама ми изхвърли всичките" :D
Помня, че по едно време се състезвахме кой ще може наведнъж да сдвъче няколко от тези дъвчици:
Изображение
Незаконното ще свършим веднага. Неконституционното изисква малко повече време.
Аватар
fifffka

Рейтинг: 1611

Мнениеот Stancho » Чет Окт 22, 2009 6:08 pm

Аз никога няма да забравя едно култово сериялче по Ефир 2 го даваха след новините към 10.30 (бях първи - втори клас само), казваше се Лари и Балки. Много голям смях падаше всеки път. Ставаше въпрос как един човечец идва в града от най - дивата провинция при братовчед си Лари...

И никога няма да забравя Нинтендо и КОНТРАТА :D

Ехх доброто старо време, когато не ходехме по кафета, а в 10 часа играехме на криеница. :D
Липсва ми малко, чесно казано.

И култовото световно Франция 98!
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот zikzuk » Чет Окт 22, 2009 7:46 pm

По едно време някой пусна истерията, че миришещите листчета са с наркотик и казаха да не ги купуваме.
Също така играехме с картинките от дъвките турбо на обръщанка - слагаха се, удряш ги и гледаш кои се обръщат и ги взимаш.
Готино беше, а и играехме на подаръци в детската градина до нас. :D :D
За мен култовото световно беше САЩ 94г. Може би разлика в годините, но пък и световното по си го биваше като че ли. :agree: :agree:
Аватар
zikzuk

Рейтинг: 1205

Мнениеот kikon » Чет Окт 22, 2009 7:57 pm

Музиката на 80-те и 90-те!
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот azze » Чет Окт 22, 2009 8:12 pm

kikon написа:Музиката на 80-те и 90-те!

Музиката не помня каква беше,но помня,че нямаше чалга или поне е била толкова непопулярна,че не съм я чувал.

П.П.Имаш грешка в подписа. Не може да се каже "like A water",защото "а" всъщност замества "едно".Така че в превод би звучало като "Течи (изтичай) се по хилма като една вода."Мдаа,преводът наистина разваля всичко.Иначе мисълта е супер.Да,досаден съм,знам. :lol:
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот kikon » Чет Окт 22, 2009 8:27 pm

hakuna matata :)
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот Stancho » Чет Окт 22, 2009 8:35 pm

Между другото не е за изпускане и манията с кечистите и цялата тази част. Към 97-98 бяха много на мода и всеки петък вечер с брат ми седяхме и чакахме до 12 часа за да ги гледаме. :D

Няма също така и да забравя една измислица на групата ни от блока, а тя беше лятото да правим война с джанки. Съответно всеки си слагаше дрехите с най - големи джобове и след около 30 мин. всичко около блока ставаше зелено... :rofl:
Аватар
Stancho

Мнениеот RockShox » Чет Окт 22, 2009 9:01 pm

:D :agree:
shaady написа:Сънтур може да работи като марзочи или сънтур, марзочито няма подобен избор. ;)
RockShox

Рейтинг: 1178

Мнениеот zikzuk » Чет Окт 22, 2009 9:05 pm

От 12 бяха кечистите, малко по-късно.... друга една мания.... С първата кабелна. :dontknow:
Помня и видеотеките, VHS касетки.
А и 97година наш-те ме взеха от училище да ме водят на барикадата на Орлов мост срещу правителството на Жан Виденов. :D :D
Мале мнооо съм дрът щом пиша вече спомени по форумите. :)
:)
Ние джанките ги ядяхме. ;) Но фунийките, нашите два блока срещу другите два.
Също си събирах и войници. Голяма мания беше.
Аватар
zikzuk

Мнениеот Stancho » Чет Окт 22, 2009 9:19 pm

Не знам за вас, но като чета всичко това и като си помисля за тези години си спомням, че като се прибера от даскало винаги съм гледал как да излеза с приятели да поиграем, а сега само гледам да си науча на 2 на 3 и да седна на компютъра, защото знам че другата алтернатива е да се събера с приятели, с които ще се гледаме тъпо и ще пушим цигари само...

П.П. Явно ще съм първия повдигнал въпроса за зимните занимания. Няма да забравя как от съседния вход ни дадоха един ЧукиГек и с брат ми бяхме първите на хълмчето зад блока с такава шейна. Най - забавното беше че винаги се качвахме по мин 4 човека и никой не оставаше на шейната. :D И също така с един приятел се изхитрихме пак и си направихме крепост от ледени блокове пред стената от сняг. Брат ми и съседа от 5 етаж така и не можаха да я съборят... :rofl:
Аватар
Stancho

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Окт 22, 2009 11:40 pm

Макар, че аз откровено се дразнех на смърдящите листчета, пак си имах поне 10 - 20 ей така, за всеки случай :nuts:

fifffka написа:дайте ми по едно, вчера мама ми изхвърли всичките" :D
:lol2: :lol2: :lol2:

zikzuk написа:По едно време някой пусна истерията, че миришещите листчета са с наркотик и казаха да не ги купуваме.

Да имаше такава истерия по едно време. Казваха, че това било LSD. И че само като ги пипаш може да те хване. Леле колко сме били наивни :bigeyes:

zikzuk написа:Също така играехме с картинките от дъвките турбо на обръщанка - слагаха се, удряш ги и гледаш кои се обръщат и ги взимаш.

И аз за тази игра говоря, значи "обръщанка" трябва да се е казвала :)
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот Antares » Пет Окт 23, 2009 7:00 am

Бооожеееее, що ми припомни кадилаците. Като излезна след време MAME32, съм изкарал една безсънна нощ, докато нааай-накрая я превъртях. Ами рицарите на кръглата маса? Играех с Пърсивал. Помните ли игрите от типа на кабал - тоест неподвижно парче терен и с ръчката местиш мерника по него, изскачат разни гадове, имаше стени, гранати... За страйкърките си спомних и аз, бях от малкото дебили, които смееха да играят с глава... И обикновено след мое отиграване с глава следваше коментар "е не с тоя ръб, с който отваряш консервите". Баси, наистина бяха други времена. Взимаш гумения страйкър, слизаш пред блока и почваш ако щеш да си цъкаш бройки. И максимум след 5 минути вече има още някой и почвате да играете на "два удара". След 15 минути вече играете по двойки, а след половин час вече се делим на два отбора и почва мача. И това - всеки ден. И лятото - стане ли 5-6 часа - звъни се на домофона и като се покажа на прозореца - долу са тумба и "айде слизай да ритаме"... На поляната си бяхме направили врати - тоест метални тръби, заварени една за друга (на един от махалата баща му ги зававри) и после цялата дружина сме си играли един ден да ги вкопаем в земята. Сега поляната е обрасла с храсталаци, вратите ръждясват. И съвременния еквивалент на тия събирания са:
[22.10.2009 г. 14:57:11] ,.-±»²`p3sh0²»±-., says: are da razcakame edna dota
[22.10.2009 г. 14:57:49] c00l`lil`g3ngst4 says: pravi igra
[22.10.2009 г. 14:58:01] s3xy_m0nst3r_96 says: 6a va skasam! neska 6a igraq s snaipera.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот cvb » Пет Окт 23, 2009 7:35 am

Тази тема е,понеже идва 2012... :D :eek3:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот манджа » Пет Окт 23, 2009 9:40 am

помните ли хрониките на нарния ? а помните ли директора демон :bowdown: ? а кой помни как БНТ не излъчваше програма от 10 сутринта до 5 следобяд... :peace:
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот storm » Пет Окт 23, 2009 11:09 am

Маймунски бой - висенето на лоста в опит да събориш другия, дърпайки го за кръста с крака :D
На фунииките пред нашия блок слагахме топлиики, кърфици и други такива - за някой многознйко спиращ игрите, а поне 1 винаги имаше :crazy: Познайте къде го целихме :nuts: :rofl:
До нас има един наклон, намерихме талашитени парчета и с тях се спускахме надолу :rofl: Първоначално беше голям кеф, но като не е сняг и се изкопа земята - пушилка до Бога :P :lol2:
На село криеницата беше най-почитаната и играна нощна игра. Катерили сме се по дървета в мрака, крили сме се в хралупи :crazy: , един се беше скрил в мазата на един дядо, а един се скри на вечеря :lol2: (скрил се на една ябълка в двора на една баба и тя го поканила на вечеря и там нощувал :roll2: )
Аватар
storm

Мнениеот did » Пет Окт 23, 2009 12:19 pm

azze написа:Музиката не помня каква беше,но помня,че нямаше чалга или поне е била толкова непопулярна,че не съм я чувал.

МОЛЯ???

Нямало било чалга през 90-те??? брррр... :nono:

Че точно 90-те са годините на най-долнопробната чалга, на появата и процъфтяването на този "стил", на появата на чалга-"културата" и "мутра"-културата, на ЖиЕсЕмите, на колите с черни стъкла, на вного хубави, но и на много ужасни неща.

Нормално е да не знаете де, все пак в този период вие сте били в детската градина или най-много в трети клас, няма как да сте имали поглед върху обществото.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот zikzuk » Пет Окт 23, 2009 12:27 pm

За мен играта беше Праисторията 2.
Първият ми копмютър 486 с 4MB ram за около 700$ За един рожден ден ми подариха още 4MB и машината полетя. :)
Преди това ходихме у един приятел той имаше някаква машина и играехме една игра с коли.
Първата чалга си спомням Радка пиратка на един лагер на морето, Равда.
Мобифоните тежаха до около кило.
Аватар
zikzuk

Мнениеот IVO Jordanov » Пет Окт 23, 2009 12:29 pm

did написа:Че точно 90-те са годините на най-долнопробната чалга, на появата и процъфтяването на този "стил", на появата на чалга-"културата" и "мутра"-културата, на ЖиЕсЕмите, на колите с черни стъкла, на вного хубави, но и на много ужасни неща.

...и мобифоните, моля, моля!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот did » Пет Окт 23, 2009 12:31 pm

IVO Jordanov написа:...и мобифоните, моля, моля!

Да де, не можах да си спомня как точно се наричаха тия тухли.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот fifffka » Пет Окт 23, 2009 1:58 pm

Stancho написа:...зимните занимания...

Който се е пързалял с кормилачка, да вдигне ръчичка, моля! :beer: Друга шейна освен нея не признавам :D
Незаконното ще свършим веднага. Неконституционното изисква малко повече време.
Аватар
fifffka

Рейтинг: 1611

Мнениеот veskoz » Пет Окт 23, 2009 3:55 pm

did написа:
IVO Jordanov написа:...и мобифоните, моля, моля!

Да де, не можах да си спомня как точно се наричаха тия тухли.

Benefon spica
Изображение
или Nokia Изображение
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пет Окт 23, 2009 6:48 pm

До скоро дядо ми все още използваше един стар Benefon Dragon :D
http://eng.mobiset.ru/showcatalogpics.asp?type=3&id=2351

Я да си признаят веднага всички, които са имали от онея жълти камионче с голяяма червена кофа отзад, където едно малко дете преспокойно може да седне :P. Аз имах даже 2, но единия го забравих(от малък все си забравям някъде главата) иии батковците са си играли с него и се чудели какво ще (о)стане с него ако го хвърлят от покрива на блока :V:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот otka4al4o » Пет Окт 23, 2009 6:55 pm

Stancho написа:Аз никога няма да забравя едно култово сериялче по Ефир 2 го даваха след новините към 10.30 (бях първи - втори клас само), казваше се Лари и Балки. Много голям смях падаше всеки път. Ставаше въпрос как един човечец идва в града от най - дивата провинция при братовчед си Лари...

Това сериалче се казва "Напълно непознати" и на него са ми избивали сълзи от смях на почти всеки епизод.
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Мнениеот dibo92 » Пет Окт 23, 2009 7:14 pm

А игрите на бомби и хописи?
По едно време се въртяха много често песничките на offspring - original prankstar и pretty fly.Еех какво удоволствие ми донасяха...
По някое време беше много модерна чалгията тигре-тигре.. :nono:
Към края на 90-те бума на японски анимации...
Малко по-горе споменатата дъвка шок..
Имаше някакви странни неща на кристали в пликчета,които като лапнеш пукаха в устата ти.С вкус на кола...
Всеки ден в квартала огромна компания и игри на сидже,стражари и апаши и криеница.
По едно време си чертаехме писти с тебешир на "гладкото"(гладкото беше и до ден днешен е място с наредени плочки пред съседен вход на блока) и през тях прибуртвахме колички на мачбокс.Спомням си някои от първите колички на matel от серията hot wheels.Бяха нещо уникално.Имаше даже някакви,които сменят цвета си като ги подържиш в ръце и боята се затопли.
Не мога да повярвам колко неща си спомням..
ПП: И естествено първите стъпки в колоезденето...Имахме бмх-и и много обичахме да прегазваме купите сено,като окосят тревата пред блока.Копаехме дупки и минавахме през тях с възможно най-голямата скорост.Правехме си състезания по определена "писта".
Най-хубавите времена в живота ми просто...
Едно голямо БЛАГОДАРЯ на автора на темата,че ме върна там!
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот azze » Пет Окт 23, 2009 8:29 pm

did написа:
azze написа:Музиката не помня каква беше,но помня,че нямаше чалга или поне е била толкова непопулярна,че не съм я чувал.

Нормално е да не знаете де, все пак в този период вие сте били в детската градина или най-много в трети клас, няма как да сте имали поглед върху обществото.

Предполагам,че си прав.Говоря за преди 10-11 години,когато съм бил на 5-6.
Но сега 5-6-годишните деца не само са чували,ами сигурно и слушат чалга.Тоест поожението с чалгата е още по-зле.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

ПредишнаСледваща

Назад към Други