Финалът на сагата - Епизод 3

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот thekidtwist » Вто Май 24, 2005 9:22 am

[quote="Metal_Psycho"]

[quote="tailor"]

[quote="TheKidTwist"]

[quote="bikerider"]

май после ще го гледам на спокойствие...
някакси не ща да ми хрупат пуканки и да ми мляскат до ухото в претъпкана зала докато гледам [b]този[/b] филм
[/quote]

...прав си донякъде,но все пак ще можеш да разправяш на внуците че си ходил на премиерата на [b][color=red]Star Wars Episode III[/color][/b].Не е малко :beer:...

[/quote]
Мили деца,
Аз бях на премиерата на Междузвездни войни (епизод 4) :beer:
[/quote]

Е за туй тА уважавам.:beer:
[/quote]

Respect:beer:
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот tailor » Вто Май 24, 2005 10:14 am

[quote="TOYAGA"]

Е, аз не бях на премиерата на Епизод 4, щото бях ноо малък... и не ме пускаха извън BG[/quote]
Дърт заядливец![quote]За сметка на това обаче гледах "A New Hope" ТОЧНО 11 пъти, след което "The Empire Strikes Back" ТОЧНО 14 пъти и накрая "Return of the Jedi" под 10 пъти (щото ме гонеше пубертета и хормона)...[/quote]
На 35 или на 40 стотинки билетчето?
[quote]Гледах и "Revenge of the Sith". Хубав е. Много е хубав! Но е последен и ме кара да се чувствам СТАР...
[/quote]
В смисъл на Starec?
Аватар
tailor

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Вто Май 24, 2005 1:29 pm

[quote="tailor"]
Дърт заядливец![/quote]

Кажете младежо?

[quote]На 35 или на 40 стотинки билетчето?
[/quote]

Различно, доколкото си спомням оттогава...

[quote]В смисъл на Starec?
[/quote]

Ти па! В смисъл на Starfighter, естествено! :beer:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Май 24, 2005 3:20 pm

филма ме изкефи като цяло...
ма...
д*ба......
т'фа беше най-мрачният след епизод 5...
и НИТО веднъж не пуснаха Имперският марш...
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот thekidtwist » Вто Май 24, 2005 6:41 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

ма...
д*ба......

[/quote]

Еее HepBeH те тамън я създадоха империята ти па ся:rofl: и марш искаш...:emlaugh:
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

Аватар
thekidtwist

Мнениеот Metal_Psycho » Вто Май 24, 2005 9:28 pm

[quote="TheKidTwist"]

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

ма...
д*ба......

[/quote]

Еее HepBeH те тамън я създадоха империята ти па ся:rofl: и марш искаш...:emlaugh:
[/quote]

Муахахаха!:rofl:
Много бързаш Нервни.
Фюлма си е култ!Само малко актйорксата игра на моменти куцаше(доста),но иначе нищо което може да съсипе цялостния ефект.:)
Хм,аз Епизоd 4(Нова Надежда) си спомням,че го гледах на пиратска касетка в едни семейни приятели(колега на бащата също така).Не помня точно коя година беше.На 5-6 да съм бил.Това ще рече около 90-та.
Няма как да се похваля с гледане на премиерта му:crap:,но поне се запознах(и влюбих) в сагата от доста ранен етап в моя живот.
Спирам,че почнах да се оплитам.

Cheers:beer:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот afterburner » Вто Май 24, 2005 10:58 pm

Хммм, и аз съм прекалено зелен за да съм имал привилегията да гледам който и да е от старите епизоди на кино, но когато бях на 5-6 годинки един приятел на сестра ми ми подари трилогията на пиратски касети, които сигурно съм гледал над 30-40 пъти в продължение на 5-6 години :D в резултат на което изгоря видеото, но касетите са още читави... Култ!
Аватар
afterburner

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Сря Май 25, 2005 10:10 am

[quote="TOYAGA"]
Гледах и "Revenge of the Sith". Хубав е. Много е хубав! Но е последен и ме кара да се чувствам СТАР...
[/quote]

Недей да си толкова сигурен... :nono:
Има в резерв материал и за 3 серии още :lol:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот thekidtwist » Сря Май 25, 2005 10:17 am

[quote="bikerider"]

[quote="TOYAGA"]
Гледах и "Revenge of the Sith". Хубав е. Много е хубав! Но е последен и ме кара да се чувствам СТАР...
[/quote]

Недей да си толкова сигурен... :nono:
Има в резерв материал и за 3 серии още :lol:
[/quote]

Чул те Джордж Лукас:nuts:

Аватар
thekidtwist

Мнениеот 4getcredo » Сря Май 25, 2005 11:43 am

Чакай и аз да си кажа!:D Ще бъда малко по-критичен (малко насилено ;))! :evil: Филмът си струваше двата пъти, които съм го гледал, но вторият си струваше по-малко. Скоро няма да го повторя от страх да не мине границата на толеранса ми.:eek3:
"Актьорчето" Анакин ме подразни на няколко места. Не опонираше добре на Наталито (Падме). Спомнете си момента, когато тя отказа да върви по неговия път (на края)... и после го сравнете с неговата игра... Малко празно ми остана мястото на променящия се Анакин в Дарт Вейдър.
Даже го претупаха...
Малко се обърквах от хаотичното святкане на лазери, оръдия и подобни светлинки...
Като цяло май ме подразни пресиления буквализъм... сякаш не може да се разчита на въображението на зрителя, а то е най-важното в такава епика! Преди да го гледам ми беше по-интересно!!! ;)
Оставам си фен на историята и StarWars света, но изпълнението не ме накефи максимално.:indiffe:, както ми се искаше.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Cveti » Сря Май 25, 2005 12:51 pm

[quote]Малко празно ми остана мястото на променящия се Анакин в Дарт Вейдър.

[/quote]

Има истина в думите ти-поне от моята гледна точка.Отне ми три дни премисляне,докато ми светне какво ме подразни във филма,но ти си го изразил много добре.
В 2-те РПГ-та по "Междузвездни войни" историята е много по комплексна и превръщането на героя от "добър" в "лош" те кара много серизно да се замислиш...Непрекъснато се натъкваш на ситуации,които ти показват,че доброто не е абсолютно добро и може по-скоро да навредиш,ако се опитваш да се правиш на ангел наляво и надясно,както и че не можеш да постигнеш дадена цел без да кривнеш поне малко,а като кривнеш малко после се изкушаваш да кривнеш още...Това е голямата магия на "Starwars" вселената.
Във филма всичко ми беше твърде черно и бяло-въпреки,че имаше много силни моменти,но като цяло мисля,че историята не беше доизкусурена.
Въпреки това съм щастлива,че го гледах.
Cveti

Мнениеот KiZZo » Сря Май 25, 2005 1:41 pm

Няколко забележки и от мен (не четете ако не сте гледали филма :)):

Битката м-у Оби Уан и Анакин не ми хареса - поредица от специални ефекти , които на моменти дразнеха с невъзможността си. Нямаше никакъв психологизъм (еее как го казах). Ами спомнете си тупаницата м-у Дарт Вейдър и Люк в 6-та серия. Там боя беше съчетан с диалог м-у двамата и заплетен със сюжета на това , което ставаше навсякъде. Абе много по-добре изпипано поне за мен.

А финала ми беше супер комичен:

- ЕЕЕЕ , сори бате , аз съм на по-високо - губиш !

- Аз съм могъщ джедай , но дори аз трябва да се предам , когато противникът ми е на по-високо. Но не мога , аз съм великия Дарт Вейдър ... Дали да скоча до него и да ми среже ръцете и краката ??? Мога да използвам силата и да го блъсна (консултация със сценария). Опа , не мога ... :crap: По-дяволите мога да скоча 200 метра и да уцеля парче тенекия плаващо в лава , но не мога да скоча на 2 метра в страни от противника. Fuck you Lucas :finger:.

...

Мейс вс. Сидиъс

Лорд Сидиъс:
- Сега ще изпиташ силата на ТЪМНАТА СТРАНА ...!

ДУМ ПЛЯС ТУП ШЛЯЦ

- Моля те , Мейс , не ме убивай !

...

Йода вс. Сидиъс

- Ха ха , малки зелени приятелю , сега ще те накажа !

ТРЯС ПЛЮС ФЛЮС БУМ

(идват 100000 клонинга на помощ на императора)

- Видя ли колко могъща е ТЪМНАТА СТРАНА !!!

Могъща е нали ??? :)

Айде , надявам се да не съм обидил някой Стар Уорс фанатик :P Просто така прозвучаха в главата ми съответните сцени ...
KiZZo

Мнениеот 4getcredo » Сря Май 25, 2005 3:47 pm

true, true!:boggled:
Само да уточня, че момента с "Моля те, не ме убивай!" (звучи малко смешно, нали?) беше, за да намери съпричастието на Анакин, да предизвика последвалите действия, т.е. беше част от плана му, а не толкова към учителя и неспособността му да се справи с него.
За другите епизоди съм съгласен с думите ти!
Аватар
4getcredo

Мнениеот bikerider » Сря Май 25, 2005 4:28 pm

Искам специално да ви благодаря, че се удържахте и не коментирахте филма!!! :D
Аватар
bikerider

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Май 25, 2005 4:29 pm

Радвам се,че не съм единствения забелязъл тези зеещи "дупки" във филма.Но всъщност май не е за радване,а?

Още веднага след филма съм го коментирал не с един човек,та вече ме мързи за пореден път да размишлявам над тези моменти,но квото излезе.

Незнам защо така се получи,може би защото излезнаха много игри по сагата в който битките между джедай бяха наситени с какво ли не,но в Епизод 3 аз лично забелязвам супер смешни боеве с мечове.Честно,не очаквах да са толкова зле.В епизод едно по-ми допаднаха.

Стойките на Оби Уанчо когато се конфронтира с Генерал Гривиъс с тези два сочещи пръста беше смехотворно.А и Генерала тук го искараха съкат дройд.
Аз се надъхвах гледайки Серийките по Картонената телевизия,че това ще е яко меле,а то се оказа пак смешен бой.

Същото се забеляза с Битката между Дърт(;))Сидиъс и Мейс - Пенсйонера в ролята на Ситския лорд правеше такива комични гримаси,че без малко щях да наруша тишината в залата с некотролируем смях.Начина по който покоси другите три джедай в самото начало на тази схватка ме накараха да се питам WTF?!
Вече сте коментирали гърченето на Сидиъс пред Мейс затова го пропускам.
Минавам на фейса му след светкавичното шоу.
Питам се,можеха ли по-некадърна маска да му направят?Излгежда на Чудовище от ниско бюджетен филм преди 80-те.Направо си е гавра...челото му забога!!!

И Анакин нещо много бързо му мина след като спомогна за смърта на Мейс.Както се вайкаше как е могъл да го направи и ба,айде ще ти бъдем слуга!Е можеше тази сцена да се развие по хиляди различни начини,защото точно толкова дебилно?

Внезапната промяна на клонингите също смятам да си замълча,въпреки,че имам няколко парливи критики и за този момент.

Последната схватка между Учител и Ученик поне беше на съвсем друго ниво от останалите.
Въпреки,че действията точно преди нея отново провокират моя любим въпрос wtf?.Въобще имаше такава разлика в Анакин,а не беше проследена/показан въобще.Просто ей така от нищото пича си изкрейза и реши,че мрази Кеноуби.
Реши да убие жената заради която премина към Дъ Дарк Сайд.Пълен Хаос на екрана иначе казано.

Пак към битката.Всичко беше супер до момента в който Оби изрече онези думи!Е те така тъпотия да ми я изтписат точно в тоя момент не съм очаквал.Къв хайледн кви пет лева!За бога,та той може да скача по 50 метра бе!Все едно Лукас си е затворил очите и ги е оставил да си правят останалите от екипа каквото си искат!

И като капак на всичко,репликите на Вейдър накрая ми подействаха като леко разхлабително.

Ми това са ми забележките.
Искам да отбележа,че филма ме изкефи Максимално.Тези неща в кино залата не се забелязват.Чак след това след един два дни и още няколко пъти гледане,ги осъзнаваш и забелязваш.
Хората който не са го гледали да не си мислят,че филма е САМО това което съм написал по-горе.Ни най-малко.Просто това са определени отрязъци който са ме подразнили.

...Или всъщност,просто исакх да си го изкарам всичко това от системата:D

Едит:Абе то много дълъг излена тоя пост:bigeyes::D

П.п. [color=red][size=200]Марто,не ми чети поста ако още не си гледал филма[/size][/color]:D

П.п.п. трябва да си назнача личен редактор да ми изчиства постовете от грешки:D
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот marshall__ » Сря Май 25, 2005 4:58 pm

[quote="bikerider"]

[/quote]

Да действително нищо не казахте по филма - за което и аз съм безкрайно благодарен :D
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот Cveti » Сря Май 25, 2005 6:58 pm

[quote="bikerider"]

[/quote]

:rofl::rofl::rofl:
Cveti

Мнениеот bikerider » Сря Май 25, 2005 7:06 pm

[quote="Metal_Psycho"]
П.п. [color=red][size=200]Марто,не ми чети поста ако още не си гледал филма[/size][/color]:D
[/quote]

Е... мерси че го сложи най-отпред в поста. Другия път ще знам да чета отзад-напред :D:8D:

@Cveti: :thumb::lol:
Аватар
bikerider

Мнениеот Cveti » Сря Май 25, 2005 7:10 pm

[quote]
Незнам защо така се получи,може би защото излезнаха много игри по сагата в който битките между джедай бяха наситени с какво ли не,но в Епизод 3 аз лично забелязвам супер смешни боеве с мечове. [/quote]

Мда,май трябваше да играем игрите след като гледаме филма...като си помислиш само, на нито един джедай не му хрумна да си метне меча!Стара,изпитана и много ефективна джедайска техника за далеен бой.Това го забелязах още в боя на Кеноби с Гривиъс с 4-те меча,да не говорим за двубоя с Анакин...изобщо не му трябваше да скача,можеше просто да си хвърля меча както си беше застанал там,ама нейсе.
[quote]И Анакин нещо много бързо му мина след като спомогна за смърта на Мейс.Както се вайкаше как е могъл да го направи и ба,айде ще ти бъдем слуга!Е можеше тази сцена да се развие по хиляди различни начини,защото точно толкова дебилно?

[/quote]

Да,и точно този момент беше присъствието на кретенизъм в историята и ме подразни яко.Все си мисля,че един толкова дълбоко разтърсван от съмнения джедай не е способен хоп!-и ей така,за 30 секунди да стане тотален изрод.Трябва някакси малко по малко.А той в един момент леле,какво направих-и в следващия отиде и изтрепа децата без да му мигне окото.Някакси не е реално.
Cveti

Мнениеот TOYAGA » Сря Май 25, 2005 7:34 pm

Хм...

За да не разкривам пред Марто и последната тайна (т.е. че убиецът както обикновено е градинар, който спи с готвачката :D), ще кажа само, че според мене МНОООО се задълбавате...

Не забравяйте, че тва все пак е ПРИКАЗКА за големи, но И ЗА МАЛКИ, а тея разбори ми мязат леко на... знам ли... на заостряне на вниманието върху обективната невъзможност вълкът в Червената шапчица да вижда по-добре, щото са му по-големи очите...;)

Както каза МР, филмът кефи максимално. И ще си остане култ! Точка по въпроса... :beer:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот hlebarka » Сря Май 25, 2005 11:02 pm

Бе, според мен последните три епизода нямат характер, само да догледам и ще сложа картинки.

Гледал съм първите(последните) три на кино, видео, компутер, и си ги харесвам, все още.
Ама последните нещо не.
Мислех, че е от възрастта, ама май не е.
В старите епизоди има това:

[img]http://www.mtb-bg.com/album/hlebarka/RA38304lg.jpg[/img]

това:

[img]http://www.mtb-bg.com/album/hlebarka/021.jpg[/img]

това:

[img]http://www.mtb-bg.com/album/hlebarka/movie_bg.jpg[/img]

и т.н.

[img]http://www.mtb-bg.com/album/hlebarka/atst.jpg[/img]

[img]http://www.mtb-bg.com/album/hlebarka/atat.jpg[/img]

[img]http://www.mtb-bg.com/album/hlebarka/death-star.jpg[/img]

[img]http://www.mtb-bg.com/album/hlebarka/falcon.jpg[/img]

[img]http://www.mtb-bg.com/album/hlebarka/sd1.jpg[/img]

[img]http://www.mtb-bg.com/album/hlebarka/movie_bgw.jpg[/img]

[img]http://www.mtb-bg.com/album/hlebarka/movie_bge.jpg[/img]

и още много други.

Най-хубавите кораби, дроиди и све правени досега.

Имаше хубави (добре измислени бтв) моменти с характер и суспенс, дет се вика, дори и без въпросните машинарии да са намесени. Сега само някави шибани джедаи скачат, секат наред с лампите и говорят глупости.

В новите серии няма, с малки изключения, нищо хубаво, нищо запомнящо се.

Тоя филм е за [b]гледане[/b], не е за мислене, [b]майната ви и на Републики, и на Демокрации, и на Философии, и на всичко[/b]. Като искам такъв филм, гледам такъв, като гледам стар уарс искам [b]да има дроиди и кораби и хубави [i]визуални изпълнения[/i][/b] ( не специални ефекти) каквито имаше в първите епизоди. Трябва да има за гледане, разните ми ти приказки и легенди са между другото, в новите епизоди са основното, ааааа.

Как е възможно да се принизява до скапания властелин на пръстени??

ебаси и безобразието.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот tdrome » Чет Май 26, 2005 9:06 am

Намират се тук там слаби моменти, но неможе да отречете, че този филм още от както се е появил 4-ти епизод та до ден днешен е сигурно най-добрата трилогия в целия свят, стискайте палци за още 3 серий макарче ако ги се съмнявам че Лукас ще ги прави...
Изображение
tdrome

Рейтинг: 1200

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 26, 2005 9:08 am

[quote="TOYAGA"]

[quote="tailor"]
Дърт заядливец![/quote]

Кажете младежо?

[quote]На 35 или на 40 стотинки билетчето?
[/quote]

Различно, доколкото си спомням оттогава...

[quote]В смисъл на Starec?
[/quote]

Ти па! В смисъл на Starfighter, естествено! :beer:
[/quote]

А на мен ми скъсаха тениската в битката за билети за Епизод IV.:bawling: Обаче ги докопах:D:D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Waldemar » Чет Май 26, 2005 9:29 am

На новите серии им липсва реализъм, но това се преживява, мисля че това което най-много пречи е актьорската игра. Пък и липсва Хан Соло (Харисън форд )и като героя Хан Соло и като актьора Харисън Форд.
100% Bill Gates Free
Аватар
Waldemar

Рейтинг: 1489

Мнениеот KiZZo » Чет Май 26, 2005 10:07 am

Харесвате ли не повече Йода кукла като , отколкото анимация компютърна ???

[img]http://www.starwars.moviesection.de/v2/cont/bilder/yoda.jpg[/img]

[img]http://starship.python.net/crew/marduk/images/mini/Star%20Wars%20-%20Yoda%20Battling%20Count%20Dooku.jpg[/img]

Знам че нямаше да могат да направят бойните сцени с кукла , но можеше някаква комбинация. За мен лично все още не правят компютърната анимация на живи същества достатъчно добре. Усеща се в движенията ...
KiZZo

Мнениеот bikerider » Чет Май 26, 2005 11:42 am

@TOYAGA, All: Една задачка-закачка от мен - какво е малкото име на Палпатин? :D:8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот 4getcredo » Чет Май 26, 2005 12:18 pm

[quote]
Как е възможно да се принизява до скапания властелин на пръстени??

ебаси и безобразието.
[/quote]

With your words be careful, young hlebarka!:D

@bikerider: Sorry, ама вече мислех, че всичко са го гледали. Залите бяха достатъчно празни. ;)

@TOYAGA:
[quote] филмът кефи максимално. И ще си остане култ! Точка по въпроса[color=red]...[/color][/quote]

.
Аватар
4getcredo

Мнениеот bikerider » Чет Май 26, 2005 1:41 pm

@4getcredo: майтапех се :D

@All: някой кандидат за загадката? :8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 26, 2005 1:47 pm

[quote="bikerider"]

@4getcredo: майтапех се :D

@All: някой кандидат за загадката? :8D:

[/quote]

И каква е наградата за правилен отговор?;)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот marshall__ » Чет Май 26, 2005 2:20 pm

Гледах го и смея да твърда, че 4, 5 и 6 серии ми харесаха повече (най-вече 4, въпреки, че е най-старата)
Незнам защо, но някакси наистина доста неща липсват, нямаше така "лошите" машини които витаеха из другите епизоди. въпреки, че главната развръзка беше именно тук и, че филма е страхотен сам по себе си, другите епизоди повече ми допадат :D

Много ми хареса момента на създаване на Дарт Вейдър, въпреки, че се надявах да трае малко по-дълго:eyebrow:

Наистина на момента актьорската игра куца. още в началото се забеляза (няма да издам при кой момент, за да не ме бие Марто :laugh:)

Като цяло филма беше хубав :look:, но ще изгледам при първа възможност останалите епизоди, като започна от 4, 5, 6 и мина след това на 1 и 2 :pimp::thumbu:
:popcorn::popcorn:

п.п. Ефектите обаче не са въобще за подценяване :thumb:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

ПредишнаСледваща

Назад към Други