Гласувайте !

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юни 03, 2005 1:40 pm

[quote="TOYAGA"]

@ bikerider
:beer:

И понеже стана дума за циганите и разните други етноси, аз лично съм на мнение, че до интегриране няма как да се стигне. До асимилиране и разни други още по-енергични -ирания може би да, но до доброволна интеграция - не.

А това е така, защото циганите са се оформяли векове като капсулована/и общност/и - BTW, както и всяка друга ПРОГОНЕНА от родината общност. Примери много... Ако изключим сценария с насилствено изтребление (пробван е - голяма цапаница и накрая нищо), то тогава трябва да се търси накакъв приемлив modus vivendi, накакво "приобщаване" към обща система, в която да важат определени общи правила. Неква такава система е т.нар. "модерна демокрация", която у нас обаче НЕ БАЦА! А не баца, щото мангалите не спазват правилата. Просто е като фасул! Само че на някои им е (финансово) изгодно да бъркат мерките за въдворяване на правилата с безпричинно насилие и се започва бозата "Столипиново-Енергото-Азис-Захарна фабрика-Страсбург", в която някакъв лайнян френски еврократ присъжда обезщетение на кирлив мангал, изнасилил 70-годишна бабичка за две яйца... Обезщетение, за което данъкоплатеца (да не се бърка с циганин) си бърка в джоба, тъй като старшината не се е обърнал към мангала с "господине" и не му е говорил на "Вие" при задържането...

Е, как мислите може да стане тая работа с въвеждането на правилата без да се ходи да се гласува? Аз лично не виждам друг (легален, цивилизован и траен) начин за справяне с положението.

[/quote]

TOYAGA, съжалявам, но не разбрах как трябва да постъпим към циганите, за да имаме все пак някакъв резултат? Аз въобще не съм им фен, но те съществуват и представляват реален проблем. Проблем, който краде, мирише, разпространява наркотици и т.н. и т.н. А и определено смятам, че етническите отношения с тях коренно се различават от тези с турци, евреи и арменци. Да не говорим за етническите проблеми, които ще настанат при приемането ни в ЕС 2007/2008 г. Направо не смея да си мисля колко азиатци и араби ще ни се изсипят на главите. Обаче такива са реалностите и по някакъв начин трябва да ги приемаме.
П.П. Идеята ми е ако някой се сеща за начин за решаване на подобни етно-морално-културни проблеми да го сподели.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот GOА1 » Пет Юни 03, 2005 1:58 pm

[quote="NovemberCharlie"]

не разбрах как трябва да постъпим към циганите, за да имаме все пак някакъв резултат?

П.П. Идеята ми е ако някой се сеща за начин за решаване на подобни етно-морално-културни проблеми да го сподели.
[/quote]

[img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/e/gunsfiring.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/e/ripperwhore.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/e/rocketla.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/e/sniper.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/e/uacsmiley.gif[/img][img]http://smileys.smileycentral.com/cat/10/10_9_205.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/e/awm.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/e/mgwhore.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/e/bigun.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/e/shockwhore.gif[/img][img]http://smileys.smileycentral.com/cat/10/10_1_121.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/e/scout.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/e/gasthrower.gif[/img]
GOА1

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Пет Юни 03, 2005 2:05 pm

явно всеки ден си има тема

вчера в центъра на събитията беше екстремния фрийрайд

днеска е политиката

и от двете не разбирам, но вчера ми беше по-интересно
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юни 03, 2005 2:09 pm

[quote="did"]

днеска е политиката

[/quote]

И ти си прав. Май се увлякохме:beer:
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот LoshBoch » Пет Юни 03, 2005 2:10 pm

Първо за гласуването - смятам че е задължително. От кой ако не от теб самия зависи ТВОЕТО бъдеще. Ако смяташ че всички са маскари, пусни невалидна бюлетина. Просто трябва да се научим да ходим да гласуваме, пък знае ли човек на следващите избори може да има и за кой(говоря по принцип).
За РОМИТЕ, ами при тях проблема не е само етнически а и културен. Били малко по-мургави - добре, малко намирисвали - търпи се, но факта че те не искат да се интегрират в обществото а искат ток без пари и пари без да работят ...
Но не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава ...
LoshBoch

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alien » Пет Юни 03, 2005 2:21 pm

Само да не стане като в Ирак - 100% избирателна активност, 100% за Саддам. :)

Аз лично няма да гласувам. Защо - това си е моя работа. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 03, 2005 2:23 pm

[quote][i]Originally posted by NovemberCharlie
...TOYAGA, съжалявам, но не разбрах как трябва да постъпим към циганите, за да имаме все пак някакъв резултат... [/quote]

С удоволствие ще доуточня. Става въпрос за съблюдаване на система от правила, респ. спазване/ползване на определени права и задължения. Както и за санкции при несъблюдаване на същите.

1. Приемаме че имаме демократичен (установен с гласуване и даващ право на мнозинството) консенсус по въпроса за общоприемлива система на modus vivendi и валидните в нея правила.

2. Всеки има право да прогресира умерено в рамките на правилата.

3. Всеки е длъжен да изпълнява задълженията си и да спазва правилата.

Ако дадено малцинство или индивид (в случая съвпадащо с група етнически цигани и единични кирливи мангали) заяви или предприеме действие или бездействие, с които да покаже, че не приема и не зачита демократично избраната система и/или правила, мнозинството (в случая съвпадащо все още с етнически българи) най-демократично се налага по вишегласие, прилагайки при необходимост демократични инструменти като цивилизовани репресии с хуманен побой, индивидуално или групово демократично въдворяване в места с ограничена свобода, налагане на строги финансови санкции и други от подобен род...
Всичко това продължава последователно и безкомпромисно до пълно заличаване на вредните за нормалното функциониране на демократичното общество явления или на предпоставките за тяхното възникване.

Лично според мен звучи ясно, логично и справедливо.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юни 03, 2005 2:32 pm

:agree: Кандидатирай се и ще отида да гласувам:beer:
Както каза един циганин по телевизията: "Ногу лошъ държавътъ. Куту откраднем нещо и веднага айде в затвора. Ми да ни оставят за месец - два да си опраиме работите бе!"
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 03, 2005 2:35 pm

[quote="did"]

днеска е политиката

[/quote]

Аааа! За втори път днес те хващам неподготвен! Глей са... И вчера и днес се говори за едно и също, но ти понеже и от двете не разбираш, си мислиш, че са различни...

Capiche? :beer:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 03, 2005 2:38 pm

:agree: Кандидатирай се и ще отида да гласувам:beer:
[/quote]

Да бе, че си неам друга работа... :beer:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот M1010X » Пет Юни 03, 2005 2:38 pm

напълно съм съгласен с позицията на toyaga. и ще се опитам да го обясня така:
нека ние българите сме около 6 милиона. циганите - 1,5 (не говоря за точни числа, а като отношение... след малко ще стане ясно). ако всички ние гласуваме и всички цигани - също, какво става? отношение 6 към 1,5. ако от нас гласуват 1,5, от тях също толкова? 1 към 1. значи шансът да изберат този, който те харесват (доган, кой друг) е толкова голям, колкото шансът да се издигне [i]който и да е друг[/i], ама не доган. трябва българите да гласуват. защото това, което се получава в момента е - българите не гласуваме (особено младите), а гласуват турци примерно, които пристигат отвън, само за да упражнят това свое [b]"право"[/b]. и после те си тръгват. защо идват? защото са ги повикали/зарибили. кой? е, кой е свързан с етносите у нас? доган (:(!:). само от тази гледна точка би трябвало да се убедите, че е по-добре да гласувате. не с бяла бюлетина, защото тогава все едно не сте. ако искате, за някой от независимите гласувайте. но го направете. заради масата. т.е., за да сте част от многото (българи). и за да не ни управлява някой с интереси, които, нека така кажем, не се покриват с българските (т.е. с тези на данъкоплатеца).
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот did » Пет Юни 03, 2005 2:46 pm

[quote="TOYAGA"]
Аааа! За втори път днес те хващам неподготвен! [/quote]

Бе вярно съм малко неадекватен, ама пробвай ти да намериш логическа грешка в написана от друг процедура за изчисляване на електростатични взаимодействия на множество заряди при гранични периодични условия в три направления чрез разни фуриета-муриета, комплексни пространства, функции на Льожандр (или няккъф друг с "Л" беше...)

А да видим тогава няма ли да почнеш сам да си приказваш и да те хващат неподготвен.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот M1010X » Пет Юни 03, 2005 2:51 pm

[quote="did"]

...функции на Льожандр (или няккъф друг с "Л" беше...)[/quote]

той е, той е... само че аз го знам като Лежандър :)
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юни 03, 2005 2:51 pm

Хлъц! Я пак, че от първия път не можах да го сдъвча:bigeyes:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот SPA » Пет Юни 03, 2005 3:01 pm

[url]http://mail.dir.bg/~deyanstef/Prsentation.mpg[/url]
Само да кажа, че и един ред не съм ви прочел от писанията. Ама ако някой се чуди защо трябва да галсува да прочете "Звездни рейнджъри" на Робърт хайнлайн.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот did » Пет Юни 03, 2005 3:11 pm

Хлъц! Я пак, че от първия път не можах да го сдъвча:bigeyes:
[/quote]

Ми аз цял ден го дъвча и плюя.

Ама то така става - като кажеш нещо, дето е трудносмилаемо, ама полезно в някакъв смисъл, пулят се хората. Като заговориш за томболи, кебапчета и т.н. всеки те разбира. Явно трябва да замълча и да не се излагам повече, че TOYAGA-та днеска много ме дебне.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юни 03, 2005 3:20 pm

Съчувствам ти. Поне идва края на работния ден и ако не бързаш да се прибираш може да изпиеш една бира за разтоварване. Аз поне така мисля да направя.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот caviara » Пет Юни 03, 2005 3:21 pm

[quote="did"]

Чисто техническа информация за протестно-
галуващите: Това, което наричате "бяла
бюлетина" няма да го има. Ще има само една
бюлетина с изброени подред всички партии и
коалиции, заедно с името на водача на листата.
Една от партиите се маркира с химикал. Ако няма
маркиран избор или има повече от един, бюлетината се счита за невалидна, т.е. "бяла", ако така ви харесва.
[/quote]

А защо не може да има Въздържал се, както има такива гласове при гласуване в парламента, когато го равят "народните" представители. Защото празната или грешно попълнена бюлетина мисля, че се води като невалидна (тук е мястото да ме поправите, ако греша). На мен идеята ми е да покажа недоволство към управляващите от всички цветове, защото повечето вече ни се ИЗРЕДИХА и както беше казано по-рано са един дол дренки!

P.S. Ако се кандидатира TOYAGA може и да не гласувам с "бяла бюлетина"...:thumb:
Защо трябва да е просто, като може да е сложно...
caviara

Рейтинг: 1700

Мнениеот 4getcredo » Пет Юни 03, 2005 3:28 pm

Хе-хе! TOYAGA - Президент, президент!
:popcorn:

Едит: Айде, моля ви се, вземете се в ръце.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 03, 2005 3:43 pm

[quote="did"]

[quote="TOYAGA"]
Аааа! За втори път днес те хващам неподготвен! [/quote]

Бе вярно съм малко неадекватен, ама пробвай ти да намериш логическа грешка в написана от друг процедура за изчисляване на електростатични взаимодействия на множество заряди при гранични периодични условия в три направления чрез разни фуриета-муриета, комплексни пространства, функции на Льожандр (или няккъф друг с "Л" беше...
[/quote]

Абе не е лесна и твоята...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот did » Пет Юни 03, 2005 3:43 pm

[quote="4getcredo"]
Айде, моля ви се, вземете се в ръце.
[/quote]

късно е вече за регистрация. единствения шанс е да се кандидатира за диктатор по съответния утвърден в световната история начин, адекватно подкрепен с многобройни голямокалибрени доводи.

И Велко ша помага с квото може за налагане на МТВ-дидкатурата, знам аз.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот 4getcredo » Пет Юни 03, 2005 3:48 pm

С тоя заядлив характер друг начин не виждам ;).
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот bikerider » Пет Юни 03, 2005 4:00 pm

[/quote]

Може ли да ти отговоря и аз?

Ето ти моя отговор: трябва да се каже твърдо НЕ на тези които насъскват ромите срещу българите и манипулират българите, че ромите са виновни за всичко. Трябва да се каже НЕ на "правозащитници" като Емил Коен от Български Хелзински Комитет и подобни Соросови креатури. Трябва да се каже НЕ на дискриминацията, която ТЕ провеждат над мнозинството, пищейки за дискриминацията на малцинствата - казва се "позитивна дискриминация". Тогава и само тогава, когато се махнат господата със странни имена и техните гъзолизци, които само нагнетяват страстите в името на "етнически мир", само тогава ще може да има смислен изход. Само когато всички заедно кажем НЕ на Оруеловия новоговор и двойните стандарти.

Само когато поискаме сметка на правителствата защо позволяват на хора като господин Коен да всяват расова омраза и да насъскват хората към етнически конфликти като в "Захарна Фабрика", само тогава ще може да се разисква културно и разумно този проблем. Само тогава ще можем да попитаме къде отиват нашите данъци и как се изразходват. Кой в момента финансира просвета и образование сред ромите? Кой се грижи за тях истински? Никой - ето тъжната истина и причина за това печално положение. Грижат се единствено да им подхвърлят безумни и неосъществими мечти, за да бъдат недоволни и да ни мразят нас, които работим и плащаме трицифрени данъци всеки месец.
Нормално е да са озлобени срещу българите, след като всички политици, "наблюдатели", "политолози" и "правозащитници" ги насъскват и деградират всячески за да ги превърнат в послушно оръдие за социална революция...
Нормално е да искат още привилегии като безплатен ток и подсигурена работа, което винаги им се обещава от силните на деня. Нормално е да им харесва и да искат да продължават така по лесния път. Това че деградират още повече рядко някой го осъзнава.
На всеки би му харесало да не плаща за ток, така че вината изобщо не е у ромите, а у тези които ги насъскват и им дават несраведливи привилегии, които още повече служат да възпрепятсват някакъв диалог.

Само когато кажем не на Биещите-Барабана-На-Етническото-Противопоставяне, само тогава ще може да има напредък. Докато се въртим в цикъла "ромите са виновни... не българите са виновни" нищо няма да постигнем освен да се бием или още по-зле - да се появи някой български Хитлер, което ще е много, много зле за нас и всички други, включително господин Коен. За съжаление тече и другата манипулация - че само "здравата ръка" ще оправи положението. И хората вярват, щото не виждат друг изход освен заложения капан - или да отмрат като етнос, или да гласуват за някой Хитлер... което явно е крайната цел.

Толкова е просто - цялото зло идва от политическата ни класа, която е заразена с тъпи и безумни либерални философии и позволява (дори поощрява по линия на Европейското Съгласие) подобни расистки насъсквания и всяване на омраза от страна на "правозащитни организации" в името на "мултикултурни" социални теории, копаейки същевременно собствения си политически гроб. Ето откъде трябва да се започне - от политиците.

А засега аз освен революция (опази Боже), виждам само един изход - гласуване с невалидна бюлетина. Това е единствения останал ни легитимен начин на протест.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 03, 2005 4:03 pm

Абе алоооо! Кви са тея обвинения в диктатура? Я верно по-сериозно, че [url=http://web.hit.bg/bigtoyaga/gladen_ciganin.mpeg]гладен циганин[/url] скоро виждали ли сте?
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пет Юни 03, 2005 4:06 pm

:rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 03, 2005 4:13 pm

@ bikerider

Не "включително", а "изключително" господин Коен!

Ма аре, че мноо задълбахме...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юни 03, 2005 4:17 pm

[quote="bikerider"]

[/quote]

Толкова е просто - цялото зло идва от политическата ни класа, която е заразена с тъпи и безумни либерални философии и позволява (дори поощрява по линия на Европейското Съгласие) подобни расистки насъсквания и всяване на омраза от страна на "правозащитни организации" в името на "мултикултурни" социални теории.

[/quote]

Да си призная и аз съм в известна степен привърженик на либералните философии и мулти културните социални теории. Разбира се в определени граници. И ще си позволя да цитирам едно "европейско" изречение: "United by culture, celebrating diversity".Какво да правиш - профисионално изкривяване.:beer:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пет Юни 03, 2005 4:22 pm

Еми какво да ти кажа - достатъчно утописти е имало в историята. За жалост се оказва, че всички такива "идеални" общества не могат да минат без роби - най-пресен пример е Съветския комунизъм.

Любопитно ми е как мога аз да живея заедно с един ром, който има коренно различна култура от моята и има радикално различен начин на живот от моя? Единствения начин е властта да играе роля на регулатор на етническите отношения. Което досега се използва за параван на нещо друго...

Аз например не одобрявам предложените от TOYAGA методи - историята на 20-ти век е показала защо не вършат работа. Има си друг начин - не плащаш тока - дърпат ти шалтера. И толкова. Като тръгнеш да биеш и да млатиш абитуриенти по кварталните кафета (вместо да бачкаш и да си плащаш тока редовно), е като тръгнеш да буйстваш и да недоволстваш се налага да дойдат момчета с униформи и ти обяснят нагледно някои неща. И толкова. Проблема е че точно тази последната част нещо я няма... тоест има я, ама спрямо нас които плащаме тока и протестираме срещу скритата "позитивна" дискриминация.
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Пет Юни 03, 2005 4:23 pm

[quote="Pupinator"]

http://mail.dir.bg/~deyanstef/Rabota.mpg
Нямам какво повече да кажа!

Pupinator OUT.
[/quote]

kwo se pilush, be, debel ;)
she wi ''''''''''''''''''''''''''' na si4kite ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот did » Пет Юни 03, 2005 4:25 pm

Малеее! Тая сутрин си мислех, че съм наясно с политическите си възгледи, а вече започнах да се колебая...

TOYAGA или bikerider, bikerider или TOYAGA???

:uhh:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Други