Подкрепяте или не Максим Стависки

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 26, 2007 11:18 am

jivkonik написа:Alpina явно още си в "бесмъртния ти период", има време, ще разбереш, че не е точно така.
6 месеца и 25 000 км - аз гледам първата цифра (малка е), ти гледаш може би втората (доста е!).

"Безсмъртния ми период" мина след първите 40 километра. А както ти казах - нямам усещането, че съм опитен и не гледам 25 000, без да се съобразявам и с 6м ;) Но нали се сещаш, че 25 000 за 15 години е в пъти по-страшно, или така наречените в Италия "неделни шофьори" и признати там, като най-опасни.

jivkonik написа:Колата е със спирачки за още 1 тон маса, дали гумите правят същото сцепление с пътя при спиране и в завой с 1 тон маса отгоре по-малко?! Центъра на тежестта на тази кола дали е оптимално разположен без товар?! Е аз не съм копетентен да отговоря, но ти сигурно я познаваш добре, тя ти е втори дом, съдейки по пробега.

Който се е возил не може да повярва, как може да спре за толкова кратко разстояние, почти без да се усети, все едно "кляка" и с задницата, така че да не се накланя напред. Естествено не със спирачния път на BMW М5.

jivkonik написа:А в описаните в предния пост сутуации ти зададе ли си въпросите - "защо се наложи да се пусуквам 5 пъти - каква беше скоростта ми? А на Борис Трети как така успя този 3 пъти да ме засече - аз какво правех през това време?!"

Защото в момент на ускорение, реакцията на внезапното спиране не е като тази, когато нямаш такова ;) А и се оказа че е било поради липсата на спирачка в едното от задните колела (спукан цилиндър който изтича в джантата и не оставя петно при престой), тогава помислих, че е друга причината да се поднеса, но по-късно се случи и това с изчезването им.

А онзи бързак така се редеше по светофарите (не че на там има какво да им се редиш), но все се оказваше зад мен :dunno:
Нищо особено не съм правил, движех се на 10 метра от предната кола, в лявата лента :dunno: , но да ти кажа, засичане от ляво - очаквам постоянно, но от дясно, без да има място да се провре - сори, ама не е обичайно
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Сря Сеп 26, 2007 11:53 am

jivkonik написа:Спазвам си ограниченията където има такива и карам безопасно за мен и останалите! НЕ виждам... :dunno:

E те тия сте най-страшните!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот agent_Jekov » Сря Сеп 26, 2007 12:27 pm

:rofl: :rofl:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот jivkonik » Сря Сеп 26, 2007 12:38 pm

TOYAGA написа:
jivkonik написа:Спазвам си ограниченията където има такива и карам безопасно за мен и останалите! НЕ виждам... :dunno:

E те тия сте най-страшните!

Каза и отсече! г-н "Не От Страшните"!!!!
:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Аватар
jivkonik

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Сеп 26, 2007 1:46 pm

За съжаление от както съществуват превозните средства човешките умения вина ги са били по-слабата част от комплекса човек-машина. Добре, че като преобразовател на енергия спирачките са по-мощни от двигателите. ПАК ПОВТАРЯМ - четете ЗДП и Правилника за прилагането му - там редовете са написани с ЧОВЕШКА КРЪВ!
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 26, 2007 2:05 pm

Да, но положението по пътищата ни е такова, че ако ги спазваш стриктно, е много вероятно да се пролее твоята кръв.
За това аз карам по този начин, понеже ако се движа с 90 почвам да правя колона, почват да ме изпреварват сулю и пулю, които не могат да го направят свястно, понеже нямат необходимата мощност, не се подготвят като изпреварват, почват на неподходящи места и т.н. В следствие на това не мога да изброя колко пъти съм минавал в банкета, заради изпреварваща ме кола, за да може да се размине с насрешния, или за да пропусна летящата челно с/у мен. В селата, през които минавам се движа с 60, не с 50 и познай какво се случва, когато съм първа кола - почват да ме изпреварват, винаги има такива, ама винаги и ако някой тръгне да пресича, съобразявайки се с моята скорост - не вижда колата, която ме изпреварва и лети със 100. Познай какво става - неприятни емоции, не винаги завършващи благополучно, като по чудо. Естествено никога няма да мина с повече от 70 през такова населено място, но помислете - по-добре ли е да откажа някой от това да пресече, понеже се движа бързо, или да му дам тази възможност и да го оставя на късмета и спирачките на този, които се движи от ляво на мен, в насрещното със 100, понеже аз спазвам правилата, а той е смотаняк?

За това не винаги и пускам хора по пешеходните пътеки, защото съм спирал така и от дясно на мен продължадат да профучават - първо му застрашавам живота, после правя и безсмислена колона - повече изнервени шофьори.

Ако всички педантично спазваха правилата - да тогава е безумие да се прави така, както аз постъпвам, но положението е друго и понякога за да оцелееш или да запазиш чужд живот, трябва да нарушаваш правилата.

В случая съм съгласен с написаното от TOYAGA
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Crimson » Сря Сеп 26, 2007 2:16 pm

Не че нещо ама малко като да се оправдаваш ми звучиш. Ако се замислиш малко ще ме разбереш, ама не се и надявам да го сториш след тези ми ти писания ;) :beer: Абе като средностатистически български шофьор ми звучи всичко дет казваш :)
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот airborneone » Сря Сеп 26, 2007 2:18 pm

Alpina написа:Да, но положението по пътищата ни е такова, че ако ги спазваш стриктно, е много вероятно да се пролее твоята кръв.
За това аз карам по този начин, понеже ако се движа с 90 почвам да правя колона, почват да ме изпреварват сулю и пулю

Къде като се движиш с 90 правиш колкона?
И ако не си забелязал хората умират точно затова че някой друг бърза, защо ти пука токова много за сулъо и пулъо. Това си е техен проблем. Ако се нерят бързо , има хапчета за това ти не си длъжен да нарушаваш правилата за да не се дразни Шумахер 3/4/5.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот jivkonik » Сря Сеп 26, 2007 2:34 pm

airborneone написа:
Alpina написа:Да, но положението по пътищата ни е такова, че ако ги спазваш стриктно, е много вероятно да се пролее твоята кръв.
За това аз карам по този начин, понеже ако се движа с 90 почвам да правя колона, почват да ме изпреварват сулю и пулю

Къде като се движиш с 90 правиш колкона?
И ако не си забелязал хората умират точно затова че някой друг бърза, защо ти пука токова много за сулъо и пулъо. Това си е техен проблем. Ако се нерят бързо , има хапчета за това ти не си длъжен да нарушаваш правилата за да не се дразни Шумахер 3/4/5.

:agree: :agree: :agree:
И аз така мисля и си карам в ограниченията, но както видя по-горе съм от НАЙ-ОПАСНИТЕ на пътя! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Мъро » Сря Сеп 26, 2007 2:37 pm

jivkonik, убиец такъв!
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот lanzz » Сря Сеп 26, 2007 3:09 pm

airborneone написа:Къде като се движиш с 90 правиш колкона?

на цариградско, за съжаление...

да живее тактиката "докато всички до един не започнат да карат нормално, и аз няма да карам нормално." продължаваме да чакаме някой ден случайно всички да се събудят със странната, непреодолима нужда изведнъж да започнат да спазват ЗДП/ППЗДП, та да може и тия дето ги чакате също да започнете да ги спазвате.
Аватар
lanzz

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 26, 2007 5:23 pm

@jivkonik: сори ама това със скоростта не е е основния проблем. другаде е проблема.

@lanzz: монетата има и друга страна, която се казва инфраструктура. За да проработи това, за което казваш при калпава инфраструктура трябва ВСИЧКИ да караме с 20км/ч. Реалистично ли е да очакваш такъв сценарий и да упрекваш шофьорите, които искат да стигнат донякъде за нормално време срещу данъците си?

Естествено, че трябва да се спазват правилата, но за правилата са необходими условия. Тия условия ги няма. Какво очакваш от хората?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Сеп 26, 2007 6:04 pm

Бе не знам дали ми се спори, ама повечето катастрофи, довели до смърт се случват след употреба на алкохол, превишена скорост и т.н. Тоест НЕспазване на правилника.
Разбира се, че и условията по пътищата не са добри, но в закона има точка регламентираща това. Цитирам по памет "Водачът е длъжен да се съобразява с моментното състояние на пътната настилка"... С две думи... пак опираме до несъобразителност от страна на шофьорите. А тази несъобразителност от своя страна е предизвинака... знаем от какво. Ма това е коментирано сто пъти в този форум (за всеобщо удивление:))
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 26, 2007 6:15 pm

airborneone написа: Къде като се движиш с 90 правиш колкона?

Ако си свободен тези дни имам да направя 3-4 курса София - Благоевград - София, София - Кюстендил - София, или различни комбинации м/у тях.

Ще си се возиш, а на тези места има и условия малко да повръткаш, може и заедно. Ще спазя закона до последната му точка, да видиш какво се получава. Колко пъти ще ми се наложа да изезна от пътя, за да освободя мясно на изпреварващия ме, защото ак оне го направя или ще ме удари отстрани или ще ме засече, като е доста вероятно да го завъртя.

Колкото и да не ти се вярва е така, точно преди 15 мин направих София - Благоевград, станах очевидец на 4 такива ситуации, едната от тях беше кола, летяща пред мен и тир вдигна огтомен облак прах за да му направи място да се прибере, а аз намалих до под 20, за да не ме удари.

@Crimson, това е моята гледна точка и повярвай ми - няма да я сменя, нито се оправдавам с нея. Бих казал, че спазвам почти всички правила, дори такива, които не са задължителни, но нарушавам тези с които ще си усиогря безопасност. Не отричам че превишаването на скороста е и за да мога да стигна на време, но моля ви не ми говорете неща от сорта на "и да бързаш, няма да спечелиш кой знае колко време" или че няма да дтигна жив. На 15км дистанция или в София важи, но не и да по-дълги разстояния.

@lanzz, хм аз не се надвам някой ден това да стане, защото това е утопия, но се надявам, че чичковци полицайковци ще почнат да си вършат работата и да не си затварят очите. Защото днес имаше точно такива, които бяха на трамвайната линия, пред тях имаше 4 автомобила, зад тях още толкова, които ги освиркваха, че искат да правят обратен завой и бавеха "лентата". Сорка, ама 8 коли бяха за глоба от 20лв, а полицаите нищо не правеха!!! Още повече че ги и освиркваха :bigeyes:
Това, както и подобряване на инфраструктурата са достатъчни за да се оправи положението, даже ще се кефя да има 40 спряни коли една след друга и да трябва да чакат 3 часа за да им дойде реда за акт :D

@bikerider :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Сря Сеп 26, 2007 10:18 pm

Ограниченията на скоростта на повечето места са пълна смешка. Че то ако ги спазваш, от Стара Загора до Бургас ще пътуваш 8 часа. Отделно централните пътни артерии че минават през населени места - също е пълна смешка.

То още с поставянето на знаците и с прокарването на пътищата са заложили нарушаването на правилника.

Ето например тъпите американци ограничението им е към 100км/ч, обаче караш от край до край със 100. И всички други карат с толкова. Никой не те мотае половин час със древната си жигула с 30км/ч. И няма забравени знаци "Ремонт на пътя, 20км/ч ограничение" през 2 километра.

Отделно дето 30 години не могат да построят 1000км магистрали, това си е жива подигравка.

При тия условия сме обречени да нарушаваме.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 26, 2007 10:42 pm

След този пост + поста на bikerider не знам какво повече може да се каже по въпроса с нарушаването на правилника в разумни граници.
Просто на когото му се налага да минава повече от 200км седмично в градски/извънградски условия рано или късно стига до тези изводи.
Просто когато си зад волана ситуациите се променят коренно.

Само да дам пример, че когато човек кара и колело и кола - си му личи по начина на изпреварване на колоездач и на толерантноста към тях, както и обратното, съобразяването с МПС-тата и разчитането на ситуациите на колоездачите, които използват често и азтомобил. Когато си бил само от едната страна обаче не може да разбереш какво му е на онзи отсреща и защо ти свирка уж безпричинно.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 27, 2007 1:15 am

Всъщност bluskanie e прав в частта за

bluskanie написа:"Водачът е длъжен да се съобразява с моментното състояние на пътната настилка"

Умните водачи точно това правят, съобразяват се и карат балансирано между буквата на правилника и безумните условия. И се молят да не им изскочи някой пиян глупак с Хъмър иззад завоя. Ако ще и пет правилника да спазвам от това нищо няма да ме спаси освен собствените ми реакции. Ама трябвало да карам със 40 за да имам време за реакция, ама трябвало еди-какво-си еди що си. Тъжната истина е, че дори да карам с 40 това изобщо не ме пази от смърт.

Изобщо идеята, че безопасността е равна на влачене по пътищата е също толкова безумна, колкото идеята че е безопасно да се лети с 160 на калпав път. Единствената разлика е, че в първия случай те убива някой друг, а във втория се убиваш сам.

Не знам как да го кажа - правилата могат да спасят живот, могат и да затрият живот, ако се спазват без да се мисли за конкретната ситуация. Да бяхме като в Щатите да караме по правилника. Ама не сме.
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Чет Сеп 27, 2007 8:30 am

Намерихте пък и вие със САЩ да датете пример! И там гинат като мухи по пътищата...
Всеки от вас си има глава на раменете, да мисли с нея! Факта, че в сутрешната сводка на подп. Костов преобладават думите "превишена, несъобразена скорост, неправилно изпреварване, отнето предимство" ясно показва доколко мислят повечето същества зад волана. А най-ме боли като утрепат пешеходец, и то в рамките на населено място, защото някой самозабравил се лумпен "бързал" за някъде!!! :crap: И си карал бързо нашия, щото "пътните условия му позволявали"!!!! :crazy:
Както и да е, героя на нашата тема е с повдигнато обвинение, за което наказанието е от 3 до 10 г. С оглед на "пълното му съдействие и съпричастност" се надявам да не получи долния праг.... но ще видим! И дано не го извъртят по някакви странни букви и точки от закона та да стане условна..... :crap: :bawling:
Аватар
jivkonik

Мнениеот TOYAGA » Чет Сеп 27, 2007 8:43 am

jivkonik написа:Всеки от вас си има глава на раменете, да мисли с нея!

Хм... ти откога каза че имаш книжка?
Аватар
TOYAGA

Мнениеот jivkonik » Чет Сеп 27, 2007 9:39 am

TOYAGA написа:
jivkonik написа:Всеки от вас си има глава на раменете, да мисли с нея!

Хм... ти откога каза че имаш книжка?

От декември 2006-та. Сега за сега си карам съгласно ограниченията, колкото и абсурдни да са те на места. Който бърза - изпреварва ме, жив и здрав да е, и продължава да си бърза. ;) С кола като тръгна - не бързам, когато стигна - тогава! Не си вадя с шофьорлък хляба, като някои от пишещите по-горе, не гоня графици и планове! ТЕ за тях са си прави... сигурно .... :dunno:
Последна промяна jivkonik на Чет Сеп 27, 2007 9:41 am, променена общо 1 път
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 27, 2007 9:40 am

jivkonik написа:Факта, че в сутрешната сводка на подп. Костов преобладават думите "превишена, несъобразена скорост, неправилно изпреварване, отнето предимство" ясно показва доколко мислят повечето същества зад волана.

И защо тогава ни ги говориш на нас тия? Или ние сме част от тия същества?

Покарай повечко и сам ще видиш за какво иде реч. Най-лесно е да се кара с 40. И за кво ми е кола тогава? Дай всички да слезнем от колите и да обикаляме България с 40км/ч на колела? Сори че трябва да го кажа, но някои хора има доста натоварена програма и времето е ключово.
Тая инфраструктура е предназначена за това - да се кара по нея с нормална скорост, в нормални условия, с нормално обезопасени пътища.
А не да я заебат да се скапва, само предизборно да ремонтират ударно колкото да ни вдигат кръвното и да опяват "несъобразена скорост". Несъобразена с какво???? С тъпия правилник сигурно!

И забележи казвам тъпия, защото както казах по-горе монетата има две страни. И най-блестящия правилник в такива условия е ТЪП!
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Чет Сеп 27, 2007 9:46 am

bikerider имаш някои забележки относно ЗДП и Правилника за приложението му - ако ги систематизираш може да внесеш предложение в парлемента! А докато то се приеме се събразяваш с наличния ЗДП и Правилник - ако желаеш разбира се, живеем в свободна страна където всеки разбира от всичко, включително безопасни скорости и пътни условия ;) И прилага разбиранията си както намери за добре. ;) Ето вчерашната статистика по въпроса:
http://news.ibox.bg/news/id_1763197065
Прав си за липсата на добра инфраструктура и на места окаяния вид - КОЕТО НЕ ЗНАМ ЗАЩО ТЕ ВОДИ НА МИСЪЛТА, ЧЕ ТРЯБВА ДА КАРАШ ПО-БЪРЗО?!?! :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: Да прелетиш на опасния и разбит учстък със 100 - 120 км в час за да го минеш по-бързо? Това ли е идеята?!
Докато инфраструктурата е скапана - скоростите трябва да се понижават и да се слагат още ограничения!!! Като се оправи (някой ден) и магистралите опашат цялата държава - махаме ограниченията и караме яко!
А до тогава - умната! :agree:
Постави се за малко на мястото на Стависки - от гледната точка на кабината на Хамъра сигурно ситуацията е била под контрол - "Изпреварвам бързо и се прибирам в лентата ми, колата е мощна, трябват ми няколко секунди" - обаче какво стана накрая?! А там е имало ограничение за изпреварването, маркировка, лоша видимост. А и скорстта е била не малка (макар, че не видях твърдо да се каже след експертизите колко е била). Ето този човек от "неговата камбанария" е карал колкото му позволяват условията! И какво стана в крайна сметка? А ако беше карал СЪГЛАСНО ОГРАНИЧЕНИЯТА (на изпреварването и скростта) дали щеше да стане това нещастие?! :dunno:
Последна промяна jivkonik на Чет Сеп 27, 2007 10:08 am, променена общо 2 пъти
Аватар
jivkonik

Мнениеот lanzz » Чет Сеп 27, 2007 10:02 am

bikerider написа:@lanzz: монетата има и друга страна, която се казва инфраструктура. За да проработи това, за което казваш при калпава инфраструктура трябва ВСИЧКИ да караме с 20км/ч. Реалистично ли е да очакваш такъв сценарий и да упрекваш шофьорите, които искат да стигнат донякъде за нормално време срещу данъците си?

тоест смяташ, че някъде в българия инфраструктурата изисква да караш с по-висока скорост от колкото е ограничението? хм, аз мога да се сетя само за хиляди места където е обратното...

не знам, аз сигурно имам някакъв природен талант, обаче при ограничение 50 някак успявам да карам с 50, а не със 70 или с 20. вярно, не е с 50 "от край до край" както в "америка", но ограничението е максимална скорост, а не гарантирана средна скорост за пътуване от 200км.

Alpina написа:но се надявам, че чичковци полицайковци ще почнат да си вършат работата и да не си затварят очите

ами това е същата работа, чакай ти някой ден изведнъж полицаите да станат съвестни. извинения за поведението си всеки винаги може да намери. толкова много хора намират най-различни извинения да не спазват законите и правилниците ("докато всички така правят...", "докато полицайковците не си вършат работата..."), ама аз да ти кажа хич не вярвам, че колкото и от тези неща да се оправят, същите хора няма да намерят други нови извинения. винаги ще има нещо което да не е наред. няма място по света където ВСИЧКО да е перфектно подредено, ВСИЧКО да работи както трябва и ВСИЧКИ да си гледат перфектно работата. където и да идеш, извинения ще си намериш.

PtD написа:И няма забравени знаци "Ремонт на пътя, 20км/ч ограничение" през 2 километра

ами давай, не им обръщай внимание. пък в немалкото случаи, когато знаците не са забравени, а наистина има ремонт - ще разчитаме на късмет.

bikerider написа:Тъжната истина е, че дори да карам с 40 това изобщо не ме пази от смърт

така е - като караш с 40, ти пазиш някой друг от смърт.
Аватар
lanzz

Мнениеот jivkonik » Чет Сеп 27, 2007 10:07 am

lanzz :agree: :usclap: :thumb:
Аватар
jivkonik

Мнениеот TOYAGA » Чет Сеп 27, 2007 10:10 am

jivkonik, през моята скромна 20 (двадесет) годишна практика на правоспособен водач съм достигнал до извода, че най-смъртоносната комбинация на пътя е един такъв като тебе + още един такъв като тебе. По-безопасни комбинации са един такъв като тебе + почерпен чичко с москвИч без светлини, един такъв като тебе + един като Максим Стависки, един такъв като тебе + една такава като тебе, двама като Максим Стависки и прочие по-безобидни съчетания от хора без умения в управлението на автомобил, без адекватни реакции и без способност за оценка на ситуацията, но за сметка на това със самочувствието, че могат и знаят всичко, защото спазват някакви правила...

BTW, горе съм пропуснал комбинацията подп. Костов + подп. Костов, щото Красето е толко лев зад волана, че излиза извън секви мерки, теглилки и класации... :D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот jivkonik » Чет Сеп 27, 2007 10:17 am

TOYAGA - нито си ме виждал как карам, нито знаеш колко време съм курмувал, нито знаеш при кой съм се учил да карам и какво съм научил! Така, че освен да кажа АМИ ЕДИН ТАКЪВ КАТО ТЕБЕ с големия си стаж и САМОЧУВСТВИЕ пък всеки ден зачерня по едно две или повече семейства друго не ми остава! Може би си виртуоз в шофирането, караш автомобил с 200 к.с. и се измъкваш с него в рамките на разумния риск от всякакви ситуации на пътя - това не знам и не ме интересува! Сори! ;) Карай с 80 с на ограничение от 40, защото шофьорския ти стаж го разрешава, тъй де, супер точни преценки имаш 20 години преценяваш вече! Аз предлагам даже за всеки 10 години стаж зад волана да имат право шоферите да се движат с по 20 км час над ограничението по тяхна преценка! Щото имат стажа, разбираш ли!!! :rofl: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Ааааа Красето обаче прави адски графики и картинки, това поне не може да му се отрече! :D
Аватар
jivkonik

Мнениеот TOYAGA » Чет Сеп 27, 2007 10:27 am

jivkonik, няма нужда да съм те виждал как караш - виждал съм достатъчно други като тебе. Скръб с кисело зеле... Всеки ден пълните статистиките на Красето.

BTW, 200 к. с. много ли са според теб?
Аватар
TOYAGA

Мнениеот jivkonik » Чет Сеп 27, 2007 10:31 am

TOYAGA написа:jivkonik, няма нужда да съм те виждал как караш - виждал съм достатъчно други като тебе. Скръб с кисело зеле... Всеки ден пълните статистиките на Красето.

BTW, 200 к. с. много ли са според теб?

За лека кола тон и нещо с предназначение да те вози от точка А до точка Б без да се състезаваш, мисля, че са достатъчни да ти гарантират добро ускорение (когато имаш нужда от него) и разбира се добро размазване някъде, ако не контролираш емоциите си с колата!!! :nono: :nono: :nono:
ЪЪЪ не си виждал достатъчно други като МЕНЕ аз съм единствен и УНИКАЛЕН! :D :beer:
Аватар
jivkonik

Мнениеот TOYAGA » Чет Сеп 27, 2007 10:43 am

jivkonik написа:ЪЪЪ не си виждал достатъчно други сато МЕНЕ аз съм единствен и УНИКАЛЕН! :D :beer:

С което се връщаме в началото... Точно тия единствените и уникалните сте най-страшни!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот jivkonik » Чет Сеп 27, 2007 10:49 am

TOYAGA написа:
jivkonik написа:ЪЪЪ не си виждал достатъчно други сато МЕНЕ аз съм единствен и УНИКАЛЕН! :D :beer:

С което се връщаме в началото... Точно тия единствените и уникалните сте най-страшни!

:love: :love: :love: :lolup: :lolup: :lolup:
И "безсмъртните" с "големия стаж" също! :evil: :evil: :evil:
Преди около 2 месеца фирмата, в която работя организира 2 дневен семинар по безопасно шофиране за служителите, инструктори бяха Димитър Илиев http://www.dimitariliev.com и баща му, някъде около Пловдив карахме, имаше и полигон (писта). Ами колегите с "най-голям стаж" като седнаха в колата с Митко и като направиха по едно кръгче и той им видя само стойката на каране и държане на волана и се хвана за главата!!! И се почнаха едни съвети и обяснения като на първия час по курмуване..... ъъъ... "големия стаж" забравил основите... случва се де! :rofl:
Семинара е много хубав наистина, много ценни неща казва и показва Митко, на полигона после правиха състезание колегите, разни обиколки за време али бали, веселба!

Препоръчвам го горещо този семинар и за начинаещи и за "тези със стаж"! :agree:
Аватар
jivkonik

ПредишнаСледваща

Назад към Други