За децата от 60-те, 70-те и 80-те...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот PtD » Сря Яну 30, 2008 5:45 pm

Е, и дезодоранти, разбира се :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Чет Яну 31, 2008 2:32 pm

... и сега да сравним спомените, споделени в тая тема, с тая снимка на едно дете, родено през 2007:

Изображение

;)

То пък какво ли ще разказва след 30 години за детството си на неговите деца...

Не ми се мисли :)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот SpoileR » Вто Фев 05, 2008 10:58 am

я и аз да качИм нещо...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

:D;)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Editor » Вто Фев 05, 2008 11:01 am

ахахахах ВИБРАТОР??? :bowdown: :bowdown: :rofl: :rofl: :rofl:
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот bi » Вто Фев 05, 2008 11:07 am

@SpoileR

Във вас е цял антикварят. :D :D :D
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот Reactor » Вто Фев 05, 2008 11:12 am

Малко хора пазят такива неща :agree: :)
Аватар
Reactor

Мнениеот skiman » Вто Фев 05, 2008 11:17 am

Рапидографите Скрибент са класика....с такива си изкарах следването :^:
Но Вибратора ме докара до умиление :rofl: :rofl:
Аватар
skiman

Мнениеот TOYAGA » Вто Фев 05, 2008 11:25 am

skiman написа:Рапидографите Скрибент са класика...

Мда. Страшни боклуци беха! :D Като си взех Rotring имах чувството, че съм се родил отново...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Alpina » Вто Фев 05, 2008 11:43 am

Аз ги пробвах само 15 мин и се отказах - допълних си комплекта на Rotring
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Фев 05, 2008 11:44 am

Енциклопедията и аз я имах като бях малък, бяха ми я подарили, и все пак съм на 16 ;)
Ама така като гледам ако кажеш че ена 40 години хората май ще ти повярват :D
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот skiman » Вто Фев 05, 2008 11:52 am

TOYAGA написа:
skiman написа:Рапидографите Скрибент са класика...

Мда. Страшни боклуци беха! :D Като си взех Rotring имах чувството, че съм се родил отново...

Е вършеха работа :D Малко като руската кола, ама....кво пък, по-добре от българските ;)
Аватар
skiman

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Фев 05, 2008 2:06 pm

Роден 71г.
Два спомена от 82 г. (освен изброените до тук от колегите съфорумници):
1. Бенгази, Либия. Огромен гьол, дълбок около половин метър, в средата стенен панел от два листа ламарина със строителна пяна по между им, аз отгоре се возя бутайки се с една гега. Смея да твърдя, че "салът" имаше отлична плавучествост, ако не мърдаш много-много върху него. Накрая все пак цамбурнах в гьола. Не ме биха в къщи. :D
2. Пазарджик, България. Аз, 10-годишно балканче, боядисано в оранжево и "скокче". Скочих. После ме кърпиха в болницата. Пак не ме биха. :D
П.П. Ротринг руууз!
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Вто Фев 05, 2008 2:08 pm

NovemberCharlie написа:1. ...Не ме биха ..
2. ... Пак не ме биха.

хората винаги помнят само приятните неща, а лошото го забравят.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Вто Фев 05, 2008 2:10 pm

NovemberCharlie написа:2. Пазарджик, България. Аз, 10-годишно балканче, боядисано в оранжево и "скокче". Скочих. После ме кърпиха в болницата. Пак не ме биха. :D
П.П. Ротринг руууз!

Ааа, занимавал си се с XFR, a? Буржоазно влияние!
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Фев 05, 2008 2:11 pm

did написа:
2. ... Пак не ме биха.

:agree:
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Фев 05, 2008 2:15 pm

PtD написа:
NovemberCharlie написа:2. Пазарджик, България. Аз, 10-годишно балканче, боядисано в оранжево и "скокче". Скочих. После ме кърпиха в болницата. Пак не ме биха. :D
П.П. Ротринг руууз!

Ааа, занимавал си се с XFR, a? Буржоазно влияние!
Ооо, да имах и вносно колело. А у нас имахме и видео. Бях баровеца на квартала. :D

Също така ходихме с аверите по Марица и по Тополница да ловим риба "на ръце" и "на гъз".
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот sto100jan » Вто Фев 05, 2008 9:37 pm

NovemberCharlie написа:
did написа:
2. ... Пак не ме биха.

:agree:

Ни стъ прави ;-)
Аз лично помня хабсолютно всички гадории на т.нар. златно време . И въобще не ме умиляват , колкото и да е в дисонанс с общата мелодика на носталгична нега.....
Гадно беше , много гадно даже :(!:
И бедно....
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот PtD » Вто Фев 05, 2008 11:16 pm

sto100jan написа:Аз лично помня хабсолютно всички гадории на т.нар. златно време . И въобще не ме умиляват , колкото и да е в дисонанс с общата мелодика на носталгична нега.....
Гадно беше , много гадно даже :(!:
И бедно....

Танто за мерудия, имаше едно - нямаше друго, и обратно. Бедността беше горе-долу равномерно разпределена, нямаше ексцесии.

Но детството си е детство, ако ще през 1933г. да си бил първокласник в Украина...
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Фев 06, 2008 12:47 am

PtD написа:Бедността беше горе-долу равномерно разпределена, нямаше ексцесии.

Ха-ха-ха. Някой друг път, другарю - помниш само умилителната уравниловка. На думи. Имали ли сте познати бармани, сервитьори и прочие ангажирани в сферата на услугите? Ако сте имали, би трябвало и сам да се сетиш че изобщо не беше горе-долу равномерна. Само в пропагандата на Партията.

Ако не помниш ексцесии, тва е щото не си и чувал за тях. Щото преди да чуеш са били смазвани в зародиш с железния ДС ботуш.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Yavkata » Сря Фев 06, 2008 7:41 am

Да, бе , не е имамло ексцесии! Колко трябваше да увещавам майка ми да ме пусне на една екскурзия с компанията ми. Точно тогава тя се беше наплашила покрай взривовете във влакове. А радио "Свободна Европа" слушали ли сте със трепет и вътрешен гъдел ? За Ботуш - Каишев, помните ли?
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот PtD » Сря Фев 06, 2008 12:23 pm

bikerider написа:Имали ли сте познати бармани, сервитьори и прочие ангажирани в сферата на услугите?

Имали сме, имали сме. Наясно сме. И въпреки това не бяха толкова напред с материала, колкото сегашните бандюги. И не само бармани сме имали познати, но и министри, заместник-министри и разни външнотърговски клечки. Въобще не може да се сравнява със сегашното натрупване на капитала :nono:

Ами погледни резиденциите на Тато - в сравнение с вилите в Бояна и Драгалевци, представляват едни схлупени колибки!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Фев 06, 2008 1:33 pm

Ама чакай сега - защо намеси сегашното положение - аз коментирам тогавашното и твоето твърдение, че бедността била горе-долу равномерно разпределена. Единствено разтегливостта на "горе-долу" спасява твърдението ти за равномерност :)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Сря Фев 06, 2008 2:24 pm

bikerider написа:защо намеси сегашното положение... ...eдинствено разтегливостта на "горе-долу" спасява твърдението ти за равномерност :)

Защото тогава, в сравнение със сега, беше "горе-долу равномерно" - малко по-голяма квартира, малко по-хубава кола, вносни вещи... абе по днешните стандарти - дреболии. Ами че министърът на образованието живееше в съседния блок!
Аватар
PtD

Мнениеот Quiz » Сря Фев 06, 2008 2:58 pm

PtD написа:...малко по-хубава кола, вносни вещи... абе по днешните стандарти - дреболии...

да бе, да... :nono:
затова се чакаше за ЛАДА по 2 години (поне). А вносни вещи имаха само тези, които (или чиито родители) можеха да пътуват "по служба" навън.
Аватар
Quiz

Мнениеот bikerider » Сря Фев 06, 2008 3:06 pm

PtD написа:
bikerider написа:защо намеси сегашното положение... ...eдинствено разтегливостта на "горе-долу" спасява твърдението ти за равномерност :)

Защото тогава, в сравнение със сега, беше "горе-долу равномерно" - малко по-голяма квартира, малко по-хубава кола, вносни вещи... абе по днешните стандарти - дреболии. Ами че министърът на образованието живееше в съседния блок!

Ааа разбирам - мъчно ти е за онези "хубави" времена, така ли? :)
Носи ти се май униформа, усещам аз :D
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Сря Фев 06, 2008 4:31 pm

Quiz написа:затова се чакаше за ЛАДА по 2 години (поне). А вносни вещи имаха само тези, които (или чиито родители) можеха да пътуват "по служба" навън.

Ето, подкрепяш ме :) Да имаш и да нямаш кола беше голям разделител. 6000 лева. Сега измерваме разликите в милиарди, нали?

@bikerider
Ами, не. Но не беше толкова черно, колкото някои го описват, нито толкова бяло, колкото други си го спомнят ;)
Аватар
PtD

Мнениеот Quiz » Сря Фев 06, 2008 4:51 pm

Май не ме разбра-друго имах предвид. ;)
Разликата (реална, а не статистическа) между тези, които можеха да си позволят нещо и тези, които не можеха, беше същата като тази сега между имащи и нямащи.
Само че сега е изцяло във финансов аспект, а навремето беше (е била) измервана не само и единствено с пари.
Това е лично мнение, базиращо се на преки наблюдения (доколкото съм живяла в тия години, разбира се).
Аватар
Quiz

Мнениеот Alpina » Сря Фев 06, 2008 4:53 pm

Все си мисля, че е по-добре да имаш пари и да не може да ги изхарчих, от колкото да нямаш, а постоянно да ти трябват ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Brave » Сря Фев 06, 2008 5:11 pm

Не съм съгласен с тебе.

Защото имането на пари сега е функция на собствените ти усилия и умения, докато наличието на стока тогава, бе следствие от благоволението на някой друг. Освен това е широкоразпространена заблуда, че едва ли не тогава е имало изобилие на пари - повечето хора с интелектуални професии, вземаха пари колкото да не умрат от глад. Но понеже нямаше какво толкова да се купи, никой не се дразнеше толкова от това.

PtD написа:Но не беше толкова черно, колкото някои го описват, нито толкова бяло, колкото други си го спомнят

Това може да се каже за всеки режим на света, включително социалните извращения, родени от болните мозъци на тоталитарни сатрапи и по никакъв начин не променя факта, че преди 1989 си беше пълна мизерия. Не че сега е рай.
Brave

Мнениеот bikerider » Сря Фев 06, 2008 6:23 pm

@Brave: :agree:
@PtD: Никой от родителите ми не желае да живее отново в онова общество. Определено помнят повече от мен. Всичко, което помнят е черно. Включително и прочутото социално "равенство".

Не знам защо описваш ония времена като едва ли не справедливи. Всъщност по-антиестествено общество от тоталитарната държава не е имало, няма и да има. Искаха да построят идеалното общество, имаха реалния шанс да се справят с извечния проблем с оцеляването, но вместо това родиха урод. Ужким победиха природата и за малко да победят и човешката природа. Добре, че омразните сега на много хора другари американци ги спънаха с оня номер с цените на нефта. Дето се вика, ела зло, че без тебе по-зло.

Оная прословута силна държава имаше много плюсове и един огромен минус - нямаше нужда от индивиди, а от мравки. Пък ти ми разправяй колко е било равномерно социалното деление.

</offtopic>

По темата - не си спомням много неща от детството си. Помня как тупах разни отворковци и батковците им ме гонеха по двора, а баща ми се смееше от сърце от балкона :D
Като цяло нямах много време за игри, щото пишех домашни. Трябваше да се влиза в елитна гимназия, нали това беше пътя към успеха :)
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други