Егати якото. Според мен хората много добре знаят какво правят! И да си кажа не мисля, че е глупаво.Makintier написа:http://www.vbox7.com/play:7aeb1525
ааааа гадноооо
bikerider написа:@Alien: Ти нещо не разбираш сериозността на ситуацията. Хокинг казва, че ТРЯБВА да стане така, иначе...
Само дето аз считам климатичните промени за главната опасност, а не астероиди...
Стивън Хокинг предрича оцеляване на човечеството далеч от Слънчевата система
Космологът от Кеймбридж смята, че за колонизацията на пригодните за живот планети около други звезди може да потрябват космически кораби, построени по технология, широко известна на публиката чрез сериала "Star Trek".
Crimson написа:Егати якото. Според мен хората много добре знаят какво правят! И да си кажа не мисля, че е глупаво.Makintier написа:http://www.vbox7.com/play:7aeb1525
ааааа гадноооо
PtD написа:Интересна гледна точка, понеже сме осрали яко планетата, вместо да се захванем да почистим, да вземем да се махнем и да осерем някоя друга
Прав беше агент Смит, прааав!
bikerider написа:Глей ся как стоят нещата откъм мен. Аз не унищожавам природата в планетарни мащаби.
Не аз съм измислил консуматорското общество. Не съм искал общество, в което най-неизменното нещо са боклуците.
Аз просто искам да живея на нормална планета с нормална природа. И понеже ситуацията е SNAFU далеч преди да се родя, някакси това, което ми казваш не е на място. Аз искам да почистим. Бих направил каквото ми е по силите. Но това не е работа за един човек, нито за един град, нито за една държава, нито за един континент. Това е работа за ЦЯЛОТО човечество и то едновременно.
Идваме до централния въпрос - батковците с парите ще платят ли? И ако платят какво ще искат насреща от човечеството? Кой ще е луд да се бори с боклука, демек с консумеризма, след като консумеризма е основата на властта им?
PtD написа:Глей сега, то никой не я унищожава в планетарни мащаби. Всеки дава своя мъничък принос в микромащаби.
PtD написа:Фактите са си факти - планетата е осрана от нас, хората. Почистването е трудно и иска много жертви. Кой ще е първият доброволец?
PtD написа:Хубавото в цялата работа е, че няма измъкване. Преселението в космоса е химера.
PtD написа:Ще платят и още как. Като им припари под д-то не ще платят ми и хоро ще играят, а то гледам че почва леко да им припарва...
PtD написа:Да видим тогава как яде ли се 42-инчовата плазма и може ли Мерцедесът да се сготви на супа.
PtD написа:Only when the last tree has been felt
The last fish caught
The last river poisoned
Will you know
That men cannot eat money
bikerider написа:Дали е химера не можеш да кажеш, можеш само да спекулираш и да вярваш. Иначе преселението на ЦЯЛОТО човечество в космоса преди да сме съсипали окончателно Земята е химера, да. За някои няма да е химера, обаче. Затова и плащат луди пари за парцели на Луната.
PtD написа:Не мога твърдя със 100% сигурност. Мога обаче да направя educated guess.
PtD написа:Както и изследванията за строежа на Вселената.
bikerider написа:Знам само че човешката воля е това, което променя Вселената, за добро или зло.
Иначе теорията със защитените територии е хубава. На теория. А кой точно ще живее там? Ще се реши с война, нали?
PtD написа:bikerider написа:Знам само че човешката воля е това, което променя Вселената, за добро или зло.
Това е шега, нали? Защото досега почти нищо не сме променили, освен че локално сме зацапали една малка планетка в една дребна планетна система.
bikerider написа:@Alien: Хокинг директно е казал за какво става дума - за антиматерия. Това може да е на етап теория, но защо да остане така?
bikerider написа:Значи остава какво - да се стигне до контролирана анихилация. И?
bikerider написа:Това е шега, нали? Да шега е, иначе можеше да узнаеш по най-неприятния начин какво е родилна треска. Можеше да живееш в сламена колиба и да зависиш от прищявките на времето. Предпочиташ ли го?
did написа:http://news.ibox.bg/news/id_383791570
Новинката в това съобщение е, че въпреки НАТО-МАТО, промени-мромени, Старшинката не умира, жив е Той, жив е!
Има разлика между армейска подготовка и гавра. Поне аз така си мисля.bluskanie написа:did написа:http://news.ibox.bg/news/id_383791570
Новинката в това съобщение е, че въпреки НАТО-МАТО, промени-мромени, Старшинката не умира, жив е Той, жив е!
Ама това е армейска подготовка, какво се оплакват. Кат искаш да си войник, ще набиваш крак в жегата... ми ако стане война, пак ли ще звънят бащи, че било жега?
PtD написа:Това че сме овладели донякъде някои природни стихии е твърде далеч от твърдението "човешката воля управлява вселената"...
PtD написа:Що се отнася до анихилацията като източник на енергия... ми те още един студен синтез не са успели да докарат до индустриални мащаби, ти ми говориш за анихилация, където за получаването на една античастица губим милиони пъти повече енергия, отколкото при анихилацията й.
bikerider написа:PtD написа:Това че сме овладели донякъде някои природни стихии е твърде далеч от твърдението "човешката воля управлява вселената"...
Хкхм, уважаеми, прочети ми пак поста и обърни внимание на разликата между "променя" и "управлява". Мисля, че привиждаш в думите ми нещо съвсем различно от това, което казвах
PtD написа:Що се отнася до анихилацията като източник на енергия... ми те още един студен синтез не са успели да докарат до индустриални мащаби, ти ми говориш за анихилация, където за получаването на една античастица губим милиони пъти повече енергия, отколкото при анихилацията й.
Ти явно притежаваш удивителната способност да гледаш напред във времето. И то съдейки по сегашното ниво на технологиите.
Вече ти дадох примера с 640К, мисля да не повтарям
В едно съм сигурен, прекаления оптимизъм и прекаления песимизъм не са добри съветници. Позволявам си да предположа, че криеш зад песимизма липсата на визия, а защо не и, че песимизма ти е източник на липса на визия?
Знаеш ли какво е било КПД-то на първия ДВГ? Знаеш нали?
Разбирам, че може би отричаш научния "прогрес" като фактор
Освен всичко друго, климатичните промени са сравнително бавен процес от гледна точка на един човешки живот. В рамките на тоя живот ни грозят далеч по-големи опасности, например от Световна Ислямска революция. А тя се задава
. Така че, отново и отново - докато няма единна планетарна политическа воля нищо не може да се направи. Но да ми казваш, че априори нищо не може да се направи, че Природата винаги е била и ще бъде по-силна от Човека, с това не съм съгласен. Всичко което казвам е, че ВСЕ ОЩЕ Е. Засега. Никой не може да ми накърни оптимизма и вярата в науката. Никой освен политиците, защото те дърпат каруцата назад.
PtD написа:А вяра и наука са две диаметрални понятия, т.к. науката изключва необходимостта от вяра.
bikerider написа:Ето ти малко за размисъл от любимия ми автор:
http://www.litclub.com/library/fil/bauman/letter.html
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 32 госта