sensation_blue написа: Престанете с тези реномирани източници, колко трудно е да купиш учен от БАН например, който преди това е работил за нефтена компания и да интервюираш само него? Или Университет с учени, които се издържат я от спонсорства на нефтени корпорации, я от бюджет оформен от лобисти?
moz написа:Значи да не слушаме учените на които това им е работата, щото можели да ги купят, а да слушаме някакви зомбирани революционерчета, които се зарибяват от две нескопосани клипчета в мрежата - пропаганда на ниво трети клас и уикипедия разбира се - последната инстанция.
...съвместни проекти по МГКП, с Австрия, Пери-Тетиски консорциум, Франция
консултант на редица нефтени компании (Texaco, British Gas, Enterprise Oil, OMW, Melrose Resources) при сондиране за нефт и газ в черноморския шелф
moz написа:Вас няма дори кой да ви купи, след като номера минава много по-евтино.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
Daniel Panev написа:Какво трябва да се оборва в случая, че не ми стана ясно? Журналистическите интерпретации и внушения, на които кълвеш?
Според теб дали е едно и също да си убеден в нещо (като местните жители) и да си убеден, че нещо би могло да се случи (като професор Георги Георгиев)?
Daniel Panev написа:btw - много горещо ти препоръчвам преди да продължиш с разсъжденията си в тая и подобните теми да вземеш да прочетеш Beyond Fear: Thinking Sensibly About Security in an Uncertain World.
sensation_blue написа:...а когато има 2-ма учени с различна гледна точка, какво правим? Започваме да търсим доводи и скрити мотиви зад изказванията им и ГИ НАМИРАМЕМай не аз трябва да се връщам в училище, а вас трябва да ви връщам в часовете по Логика, по мое време поне се учеше едно такова нещо
xcII написа:Наскоро правих прочистване на тавана на къщата на баба ми и попаднах на една газена лампа. Мигновено си зададох въпроса: дали тази газена лампа може да свети на шистов газ, щото втечнения ми е малко скъпичък?Понеже не съм много информиран по въпроса, пуснах "търсене" в лубимия ми Форум и попаднах на таз темичка. Веднага забелезах, че тук блика от експерти по шистоф газ кат нефт от Катар или минерална вода от Исландски гейзер и си рекнах, те тва е темата за моя въпросец!
Предварително благодаря!
wikipedia написа: However, there is growing evidence that the extraction and use of shale gas results in the release of more greenhouse gases than conventional natural gas, and may lead to emissions greater than those of oil or coal.
wikipedia написа:However, there is evidence that shale gas emits more greenhouse gases than does conventional natural gas, and may emit as much or more than oil or coal. In a May 2010 letter to US President Obama, the Council of Scientific Society Presidents[8] urged great caution against a national policy of developing shale gas without a better scientific basis for the policy. This umbrella organization that represents 1.4 million scientists noted that shale gas might actually aggravate global warming, rather than help mitigate it.
xcII написа:от скромните ми познания по английски език знам, че "may" и "might" немат нищо общо с 'to be".![]()
![]()
напр., There might be alien forms of life, but there may not be salvation anyway, but we are all mortals
Daniel Panev написа: ...професор Георги Георгиев - дългогодишен специалист по нефтена и газова геология. Той е категоричен, че при сондажите за шистов газ се използва химически обработена вода, която би могла да отрови подпочвените води."
Според теб дали е едно и също да си убеден в нещо (като местните жители) и да си убеден, че нещо би могло да се случи (като професор Георги Георгиев)?
Аз съм убеден, че би могло керемида да ми падне върху главата докато се разхождам из града, ама... продължавам да го правя. бла, бла, бла...
taurus13 написа:Редно е да се опитваме икономиката ни да се състои от отрасли с висока добавена стойност, а не чрез изсмукване на природни ресурси и евтин труд.
bikerider написа:...
Daniel Panev написа:bikerider написа:...
И като допълнение, докато сме още на конспиративна тематика, да добавя още един въпрос:
Кой е този, който разполага с МНОГО пари (за купуване на учени, финансиране на филми като Gasland, "еко" пропаганда и прочие), и ще загуби най-много от добива на шистов газ?
bikerider написа: Чиста Добруджа, ок. А енергия? Много е удобно да се гледа на парче. Това е кофти за природата, онова е кофти за природата, това съсипва водата, онова е опасно за Бургаския залив. Хубаво, аргументи против има. А предложения как България да излезе от блатото имаме ли?
bikerider написа:
Всичките псевдо-еколози заслужават да ги интернират за две години в съвършено чиста природа зад полярния кръг. Тогава ще разберат някои основни неща, които явно са забравили покрай "цивилизацията".
Harka написа:Все пак - средната продължителност на живота всъщност се увеличава...
sensation_blue написа:Нали и аз това казах, на корпорациите им е по-изгодно да живеем по-дълго
rarekin написа:Тук идва и основния въпрос:
sensation_blue написа:Странно защо тогава има държави, които също не искат да са зависими от Русия, като Франция например, но го забраняват
bikerider написа:Ако някой се интересува какво е за мен истински еколог - такъв, който помага за намирането рецепта за устойчив растеж без излишно изтощаване/замърсяване на природата. Всичко друго е пропаганда и дивотии на объркани хора, копиращи уикита
sensation_blue написа:Не разбрах с какво ме е заковал Harka
sensation_blue написа:Това, че се позовавам на популярни филмчета, е защото това е по-лесния начин
sensation_blue написа:Какво означава устойчив растеж?
bikerider написа: Някой по-горе разправяше, че съм щял да имам различно мнение, ако имам имот в Добруджа. Напротив - ако имах късмета да имам интересен имот там, вече да съм го продал и да съм на печалба.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта