TCM Hiking Watch

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Spawn » Вто Дек 20, 2005 3:01 pm

Най сетне да се разграничиш от някой други хора, виждам го за първи път, има надежда за тебе шЪ знаиш.:clap:

П.П.
Хайде и да не забравяте двамата самодейци (те си се знаят кои са)да се сурвакат накрая [img]http://yellowtrabi.hit.bg/lol.gif[/img]
:party:

едит: преработих си поста
Spawn

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Вто Дек 20, 2005 3:07 pm

[quote="PtD"]

@bikerider

Така е, и не е съвсем така. Както с китайските стоки, така и в ТСМ може да се намери нещо готино И на ниска цена. Въпросът е да направиш правилния избор. Лично съм се убедил, че не всичко евтино е боклук, както и не всяко скъпо нещо си заслужава парите.
[/quote]

Ми така е, само че избора всеки го прави сам за себе си. Както Tuono иска да е полезен на хора, които ще харесат TCM, така и аз искам да съм полезен на хора, които ще си купят TCM и ще счетат, че са се минали. Мнението ми съвпада с това на TOYAGA и затова счетох за излишно да го повтарям. Нямам навика да имам нужда от чуждо мнение за да легитимирам моето, просто спестявам на форума излишно повтаряне. Отчитам намека ти с "bikerider & TOYAGA" относно поставянето под общ знаменател, но както казах, аз поставям ТСМ под общ знаменател. Може и да пропускам няколко дребни боклученца, които стават за нещо, но за мен те са пренебрежими на фона на останалите боклуци там.

Изобщо - хора всякакви, мнения всякакви. Не виждам причина за peacemaking, само защото някой с чернобели очилца се е обидил на света заради това, че всъщност е шарен. ;)
Пишат им се статии, чудесно, ама ако очакват [b]всички[/b] да ръкопляскат, не знам...
Тоест знам, но няма да коментирам, щото не търся нито конфликт, нито да обидя някого. Казвам си мнението. Мисля, че имам доста по-голямо право да си кажа мнението, отколкото Tuono да се сърди, че някой има противоположно мнение от неговото. Изобщо мисля, че с тоя "мир" и това "съгласие" някои мозъци така се промиват, че стигат дотам да отричат ползата от разнообразието.

[quote="PtD"]
Предполагам, не твърдите че Tuono e рекламен агент на TCM и Garmin и затова пише постинги? Пробвал, работело е за него и е споделил една полезна според него информация.
[/quote]

Ами да ти кажа, силно възторжения начин на изразяване и липсата на толерантност към различните мнение (все пак вече няма да пишем в mtb-bg щото там има лоши хора :dunno:) ме изкушават да кажа, че е, но съдейки по последните постове, явно става дума за неуравновесена психика. Похвално е, че споделя какво му е харесало, но не виждам защо да е за сметка на различните мнения. А и в крайна сметка, който го е страх от мечки, да не ходи в гората...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Вто Дек 20, 2005 5:18 pm

[quote="bikerider"]

Отчитам намека ти с "bikerider & TOYAGA" относно поставянето под общ знаменател
[/quote]

Стига бе, какви намеци, аз съм програмист ;) :beer:

[quote]
Мисля, че имам доста по-голямо право да си кажа мнението, отколкото Tuono да се сърди, че някой има противоположно мнение от неговото. [/quote]

Спор няма, обаче все пак да ми кажат, че не съм прав е различно от това да ми кажат, че съм задник и тъпунгер и не съм прав ;) Не съм ли прав? :laugh:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Дек 20, 2005 8:26 pm

[quote="PtD"]
Спор няма, обаче все пак да ми кажат, че не съм прав е различно от това да ми кажат, че съм задник и тъпунгер и не съм прав ;) Не съм ли прав? :laugh:
[/quote]

Не съм адвокат на TOYAGA, но силно зависи от броя повторения на това, което се казва. Първия път со кротце - да. Втория път со кротце - да. Ама десетия път... Нещо като с малките деца се получава, ако ме разбираш... :)
Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Вто Дек 20, 2005 9:04 pm

[quote="PtD"]
Не съм ли прав? :laugh:
[/quote]

седиш, гиди дърти програмист, седиш :laugh:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот TOYAGA » Вто Дек 20, 2005 11:30 pm

[quote="TOYAGA on 18/12/2005 : 10:34:54 "]

Разбира се, всичко това не означава, че ще се учудя, ако изведнъж се окаже, че съм виновен за излизането от строя на боклуците, които Tuono така бодро ни рекламира сегиз-тогиз... :santa2::santa2::santa2:
[/quote]
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Вто Дек 20, 2005 11:44 pm

Q.E.D. :santa2:
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Дек 21, 2005 10:17 am

Леле колко безмислици се изписаха, за някакъв супер грозен часовник. Ти Си Ем е далеч от средно качество.К'во има да се коментират.Като нищо могат да се предлагат във веригите "Всичко за 1 лев"
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Дек 21, 2005 12:07 pm

[quote="bluskanie"]

Леле колко безмислици се изписаха, за някакъв супер грозен часовник. Ти Си Ем е далеч от средно качество.К'во има да се коментират.Като нищо могат да се предлагат във веригите "Всичко за 1 лев"
[/quote]

И кво каза с тоя постинг? Май нищо.
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Сря Дек 21, 2005 12:20 pm

[quote="PtD"]

И кво каза с тоя постинг? Май нищо.
[/quote]

И кво пита с тоя постинг? Май нищо.

А аз исках да кажа, че няма нужда да обсъждаме 5 чифта чорапи само за 90 стотинки, бате...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Admin » Сря Дек 21, 2005 12:55 pm

Ама никой не те кара да ги обсъждаш, нито пък да четеш писанията на тези, които искат да ги обсъждат ;) Не мога да разбера защо някои хора смятат, че трябва да четат всичко във форума, пък после и недоволстват затова, че някой е написал нещо, което според тях не е имало смисъл да се обсъжда, казва и т.н. Улеснете си малко живота и пропускайте безинтересните за вас неща, не е нужно да критикувате тези, на които са им интересни :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Сря Дек 21, 2005 1:18 pm

[quote="PtD"]

Стига бе, какви намеци, аз съм програмист ;) :beer:
[/quote]

с говоряща жаба ;):santa2::agree::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Сря Дек 21, 2005 1:35 pm

[quote="bluskanie"]

А аз исках да кажа, че няма нужда да обсъждаме 5 чифта чорапи само за 90 стотинки, бате...
[/quote]

Е що не, като нямам парички и искам да ми е топло на краката, няма ли да се интересувам от най-евтините вършещи работа чорапи? И сега излиза, че не мога да питам от евтините кои вършат работа. Айде де.

К'во сега, като не мога да си купя най-хубавите чорапи, да мра от студ ли? :nuts:
Аватар
PtD

Мнениеот SPA » Сря Дек 21, 2005 1:40 pm

[quote="PtD"]

[quote="bluskanie"]

[/quote]

Е що не, като нямам парички и искам да ми е топло на краката, няма ли да се интересувам от най-евтините вършещи работа чорапи? И сега излиза, че не мога да питам от евтините кои вършат работа. Айде де.

К'во сега, като не мога да си купя най-хубавите чорапи, да мра от студ ли? :nuts:
[/quote]

Чорапи TCM къде ги има ? Хаде на чорапите :bouncy::bouncy::bouncy:
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот bluskanie » Сря Дек 21, 2005 2:18 pm

Леле как се засягате само..:) Нямам нищо против да се обсъжда, каквото и да било, само призовавам да се пазарува по-рядко но по-качествено, вместо чорапки еднодневки...
:beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Дек 21, 2005 2:49 pm

[quote="bluskanie"]

само призовавам да се пазарува по-рядко но по-качествено, вместо чорапки еднодневки...
[/quote]

Е ти пак нищо не каза :emlaugh:

Ние това много добре си го знаем, нали сме си оттам! :roll2:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Дек 21, 2005 4:06 pm

[quote="Spawn"]

Най сетне да се разграничиш от някой други хора, виждам го за първи път, има надежда за тебе шЪ знаиш.:clap:
[/quote]

Тънко, тънко, ама не минава. Смени си лупите...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Дек 21, 2005 6:33 pm

@SPA: относно общия знаменател - има такъв и той е напълно меродавен.
казва се "политика на магазина". магазина очевадно има политика да внася преоценени нискокачествени стоки и да ги продава като middle-end стоки на съответните цени. Aко знаеше колко струват наистина стоките на магазина, едва ли щеше да го погледнеш тоя магазин.
Всичко е политика на магазина - това е общия знаменател. Който иска да плаща надценка и да си мисли, че всъщност цената (надценката!) позиционира стоките им извън категория "боклуци" - моля.

Та оттам нататък щом политиката на магазина НЕ гарантира 100% удовлетвореност (climb се е уверил в това), то има два подхода. Някои хора могат да живеят с това, аз не мога и затова казвам, че за мен политиката на магазина е да продава боклуци. Това че тук таме се срещат разни що-годе читави работи изобщо не променя нещата - изключенията потвърждават правилото. А правилото е, че магазина е клошарски и стоките са клошарски. Точка. Лично мнение :peace:

По същата причина не стъпвам в БАС. Магазина не е клошарски, може дори да е супер за някои хора, но политиката му и отношението на продавачите са общия знаменател, който ме е довел до решението да не стъпвам там. Ако ще и да има намаления по 500%...
Аватар
bikerider

Мнениеот SPA » Чет Дек 22, 2005 12:16 am

[quote="bikerider"]

@SPA: относно общия знаменател - има такъв и той е напълно меродавен.
казва се "политика на магазина". магазина очевадно има политика да внася преоценени нискокачествени стоки и да ги продава като middle-end стоки на съответните цени. Aко знаеше колко струват наистина стоките на магазина, едва ли щеше да го погледнеш тоя магазин.
Всичко е политика на магазина - това е общия знаменател. Който иска да плаща надценка и да си мисли, че всъщност цената (надценката!) позиционира стоките им извън категория "боклуци" - моля.

Та оттам нататък щом политиката на магазина НЕ гарантира 100% удовлетвореност (climb се е уверил в това), то има два подхода. Някои хора могат да живеят с това, аз не мога и затова казвам, че за мен политиката на магазина е да продава боклуци. Това че тук таме се срещат разни що-годе читави работи изобщо не променя нещата - изключенията потвърждават правилото. А правилото е, че магазина е клошарски и стоките са клошарски. Точка. Лично мнение :peace:

По същата причина не стъпвам в БАС. Магазина не е клошарски, може дори да е супер за някои хора, но политиката му и отношението на продавачите са общия знаменател, който ме е довел до решението да не стъпвам там. Ако ще и да има намаления по 500%...
[/quote]

Ама ти още ли се косиш по въпроса. Напълно знам цените какви са му. Знам и че без пари се докарват нещата. Аз лично си ги намирам на по-ниски цени от магазините ... въпрос на познати.

Проблема Марто, е че в БГ мид енд няма. При нас всичко мид се проадва като за хигх енд. Ето например да вземем едно яке ТЦМ дето повечето хора карата в момента колело с него. Дишащо, водоустойчиво 1500мм воден стълб, поларена подплата, качулка сгъваема, светлотразителни ръбове - всичко това 36лв в Магазин при това без дефекти. Отиваш в някой спортен/туристически магазин и какво да видиш: Яке симпатекс - българско производство с качулка. Забележи без поларена подплата (знаеш че истинския полар не е евтин), материал е доста по износим от ТЦМ, къса се доста по лесно, и това на цена 60-70лв. Е кажи ми сега кое да си взема. В същото време хубаво яке Горатекс струва 150-600лв. Като 150лв са бг-тата, а за скъпите просто погледни на мамут нещата ... очичките ще ти изтекат по тях. Ама ей ги на 500лв. От къде да ги взема се пита въпроса. Ами като минеш с яке за 500лв през трънака ... малееее да не ти е накой наблизо ей.

Всеки си има различна гледна точка. Знам, че аз за себи съм прав, знам че и ти за себе си прав. Така че няма смисъл да го дъвчем този спор тука толкоз много. Който има малко ъкъл ще реши кое за него си струва и кое не, дали ще е ТЦМ или друго по-хубаво.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот TOYAGA » Чет Дек 22, 2005 12:49 am

По начало Tchibo търгуват с кафе. Лоу то мид енд кафе. Точка.

Явно търговията с лоу то мид енд кафе не докарва достатъчно печалба, защото всеки вторник Tchibo организират нещо като тематичен евробитак, стоките в който носят марката ТСМ и са произведени там, където е най-евтино да бъдат произведени. Точка.

За да не цапат пейзажа и за да не подбиват цените в еврозоната, остатъците от битака се събират и експулсират в зони с ниска търговска хигиена с помощта на клошари-ангросисти от типа на Бигшоп и сие... Точка.

Въпроси? :santa2:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот uha_rampage » Чет Дек 22, 2005 2:29 am

Аз! Аз! Аз имам въпрос!
Защо "Aldi" не харчат пари за реклама, а 75% от германците купуват от тях? И дали скоро братята ще инвестират в България?
Благодаря.
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот TOYAGA » Чет Дек 22, 2005 9:14 am

Албрехт харчат за реклама. Прасетата и кладенчовата вода. Лозето на баира. :santa2:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот uha_rampage » Чет Дек 22, 2005 2:02 pm

Обявленията им във вестниците ли наричаш реклама:deal:
"Зайо Байо" харчат повече :popcorn:
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот bikerider » Чет Дек 22, 2005 5:06 pm

[quote="SPA"]
Ама ти още ли се косиш по въпроса.
[/quote]

Не, не се кося, обяснявам ти защо поставям под общ знаменател. Виж какво ти е написал TOYAGA, не желаех да задълбавам до Tchibo - той ми го е спестил, за което благодарности :beer:

[quote="SPA"]
Проблема Марто, е че в БГ мид енд няма. При нас всичко мид се проадва като за хигх енд. Ето например да вземем едно яке ТЦМ дето повечето хора карата в момента колело с него. [b]Дишащо, водоустойчиво 1500мм воден стълб,[/b] поларена подплата, качулка сгъваема, светлотразителни ръбове - всичко това 36лв в Магазин при това без дефекти.
[/quote]

Всичко това е прекрасно, ако якето наистина дишаше като хората (аз се потях като змей) и ако наистина пропускаше чак при 1500мм стълб (според скромния ми опит пропускаше доста по-бързо).
За качество на подплати и друго не знам, знам само че евтиното излиза скъпо. И други варианти няма. Точно защото в България няма среден вариант, по-точно това, което се разбира под среден вариант, щото в България няма HIGH-END, а не middle-end. Всичко което се внася е или ултрабоклук, който се продава за low-end или евтин low-to-middle-end, който се продава за high end. Типичен пример са ТСМ като представители на първата категория и боклуците на Globe и Billabong като представители на втората категория.

Отбележи, че не споря с теб, разяснявам си позициите. Твоето мнение си е твое мнение, не се опитвам да го променя, а да обясня моето. Щото монетата винаги има две, че и повече страни...

Аз просто казвам да не се взираме толкова в паричното измерение при покупката, а при хвърлянето на дрехата. Колко пари излиза да хвърлиш на боклука 5 якета ТСМ след две години?
Колко пари излиза да хвърлиш на боклука скъпо хубаво яке след 10 години?
Парите в случая както виждаш не са проблем, дори скъпото качествено яке пести пари. Едва ли има второ мнение. А проблема с липсата на капитал за покупка на якето не е проблем нито на якето, нито на продавача. Според мен ако някой няма оборотни средства и иска нещо качествено или се примирява, че няма оборотни средства и харчи 5 пъти повече пари за боклуци, или стиска зъби и спестява/взима заем и си купува хубаво яке.
Отбележи, че ситуацията с надценките е толкова трагична, че дори лихвите по потребителските заеми не променят това положение (а както знаем има и безлихвени заеми на света), тоест дори при заем с лихва отново е по-евтино да вземеш скъпото (това разбира се силно зависи от лихвите, аз говоря към момента). Така, че, както виждаш, въпроса не опира до пари, тоест опира до пари, но в обратна посока. Всеки който се поразмърда малко, ще спести пари и ще носи хубаво яке за много време. Всеки който иска да му е лесно и да вземе сега веднага яке, ще носи евтинии и ще ги сменя често. Въпрос на избор, организация и воля.

Разбира се, далеч не обсъждам варианти при които якето се счита за консуматив и съответно се купуват само евтини якета. Такъв вариант е извън контекста на това, за което говоря.
Разбира се има я и другата крайност - момента с модата и сменянето на скъпи якета всяка година. Това също е реализируемо, дори е доста популярна практика. Купуваш хубаво нещо, износваш го малко, продаваш го по-евтино, додаваш минимална сума и си купуваш ново хубаво и качествено яке. Въпрос както казах на организация и мислене в перспектива.

Edit: очевидно е, че си на различно мнение, както ти казах не споря с теб, така че ако искаш разговора ще спре дотук. :)
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Чет Дек 22, 2005 6:25 pm

:popcorn:

И кой каза "чорапи" ? :nuts:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот SPA » Чет Дек 22, 2005 6:47 pm

[quote="bikerider"]

[quote="SPA"]
Ама ти още ли се косиш по въпроса.
[/quote]

Всичко това е прекрасно, ако якето наистина дишаше като хората (аз се потях като змей) и ако наистина пропускаше чак при 1500мм стълб (според скромния ми опит пропускаше доста по-бързо).
За качество на подплати и друго не знам, знам само че евтиното излиза скъпо. И други варианти няма. Точно защото в България няма среден вариант, по-точно това, което се разбира под среден вариант, щото в България няма HIGH-END, а не middle-end. Всичко което се внася е или ултрабоклук, който се продава за low-end или евтин low-to-middle-end, който се продава за high end. Типичен пример са ТСМ като представители на първата категория и боклуците на Globe и Billabong като представители на втората категория.

Отбележи, че не споря с теб, разяснявам си позициите. Твоето мнение си е твое мнение, не се опитвам да го променя, а да обясня моето. Щото монетата винаги има две, че и повече страни...

Аз просто казвам да не се взираме толкова в паричното измерение при покупката, а при хвърлянето на дрехата. Колко пари излиза да хвърлиш на боклука 5 якета ТСМ след две години?
Колко пари излиза да хвърлиш на боклука скъпо хубаво яке след 10 години?
Парите в случая както виждаш не са проблем, дори скъпото качествено яке пести пари. Едва ли има второ мнение. А проблема с липсата на капитал за покупка на якето не е проблем нито на якето, нито на продавача. Според мен ако някой няма оборотни средства и иска нещо качествено или се примирява, че няма оборотни средства и харчи 5 пъти повече пари за боклуци, или стиска зъби и спестява/взима заем и си купува хубаво яке.
Отбележи, че ситуацията с надценките е толкова трагична, че дори лихвите по потребителските заеми не променят това положение (а както знаем има и безлихвени заеми на света), тоест дори при заем с лихва отново е по-евтино да вземеш скъпото (това разбира се силно зависи от лихвите, аз говоря към момента). Така, че, както виждаш, въпроса не опира до пари, тоест опира до пари, но в обратна посока. Всеки който се поразмърда малко, ще спести пари и ще носи хубаво яке за много време. Всеки който иска да му е лесно и да вземе сега веднага яке, ще носи евтинии и ще ги сменя често. Въпрос на избор, организация и воля.

Разбира се, далеч не обсъждам варианти при които якето се счита за консуматив и съответно се купуват само евтини якета. Такъв вариант е извън контекста на това, за което говоря.
Разбира се има я и другата крайност - момента с модата и сменянето на скъпи якета всяка година. Това също е реализируемо, дори е доста популярна практика. Купуваш хубаво нещо, износваш го малко, продаваш го по-евтино, додаваш минимална сума и си купуваш ново хубаво и качествено яке. Въпрос както казах на организация и мислене в перспектива.

Edit: очевидно е, че си на различно мнение, както ти казах не споря с теб, така че ако искаш разговора ще спре дотук. :)
[/quote]

Отговарям не за да споря де :)

Ами аз мога да ти кажа че при мен якето диша. Карал съм го цял ден в дъжд и кал и накрая на деня бях притно учуден, че по скоро съм леко влажен, а не мокър отдолу. Нещо което може да се дължи и на изпотяването.

И двамата занем че дишащите материи имат миродавност в годините. Даже и с добър спрей якето след няколко години няма да им тези си качества както ако е ново. Така че носенето на дишащо яке 10г според мен е неоправдано - това не е кожена шуба все пак. Второ не виждам как ако носиш по един и същ начин едно TCM и едно хубаво Goretex яке едното да се скапе 5 по-бързо - просто не става. Аз мойто вече го юркам 2 години, дъжд, сняг, вятър. Падам здраво с него и все още не съм успял да го скапа така че да не става за нищо. И в този аспект не виждам как едното хубаво яке ще издържи повече от два пъти спрямо такова от TCM при една и съща експлоатация. Разбира се говорим за якета които са напълно в изправен вид при започване на позлването им.

Друг е въпроса, че има ситуаци в които просто TCM якето няма да ти върши работа. Тогава когато почти пълната водонепропускливоста на Goretex е незаменима.

Баси този спор взе да става все едно че защитавам TCM, а няма такова нещо. И аз искам да си взема хубаво яке, панталон, оригинални полари и т.н. ама както и да го въртя за такива неща все не остава пари. Ти сега ще кажеш ако си го поставиш за цел ще стане. Да ама всичките други цели какво да ги правя :)

Edit: Уф едита не го видях :D За разговора няма проблем и да спре и да не - на мен не ми е проблем.
SPA

Мнениеот bikerider » Чет Дек 22, 2005 7:06 pm

[quote="velco"]

:popcorn:

И кой каза "чорапи" ? :nuts:
[/quote]

не съм аз :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::beer::D
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Дек 22, 2005 7:46 pm

[quote="SPA"]
Ами аз мога да ти кажа че при мен якето диша. Карал съм го цял ден в дъжд и кал и накрая на деня бях притно учуден, че по скоро съм леко влажен, а не мокър отдолу. Нещо което може да се дължи и на изпотяването.
[/quote]

Е за това не споря, това са субективни неща, може аз да се потя повече :D

[quote="SPA"]
Падам здраво с него и все още не съм успял да го скапа така че [b]да не става за нищо[/b].
[/quote]

Тук е разликата - аз гледам да продам едно нещо преди да е станало на нищо, за да си върна поне някаква част от парите. Затова предпочитам хубаво яке, за което после ще има поне някакъв пазар.

[quote="SPA"]
Баси този спор взе да става все едно че защитавам TCM, а няма такова нещо.
[/quote]

Е айде сега, доколкото виждам и ти, и PtD защитавате не ТСМ, а правото ви (безспорно) да изберете ТСМ ако прецените :D:agree:

[quote="SPA"]
И аз искам да си взема хубаво яке, панталон, оригинални полари и т.н. ама както и да го въртя за такива неща все не остава пари. Ти сега ще кажеш ако си го поставиш за цел ще стане. Да ама всичките други цели какво да ги правя :)
[/quote]

Вечно актуален проблем, знам :D
Ами за мен отговора се казва streaming :)

Демек онова с купуването, употребата, продаването, додаването, купуването, употребата, продаването...
Оптимизирано откъм разходи тяло на цикъла, като тежестта е изнесена преди него: началните разходи са наистина повечко, но и те могат да се разсрочат чрез лизинг. Има вече лизингови компании - отиваш, подписваш и купуваш на воля, изплащаш лизинга, междувременно продаваш нещото и завърташ цикъла...
Схемата работи, но има изисквания:
1.да не се спира (щото се губят началните инвестиции) освен ако началните инвестиции вече не оправдават продължаването на цикъла.
2.да не се купуват боклуци, щото след качествена употреба имат почти нулева възвращаемост, т.е. цикъла се прекъсва.

Как ти се струва? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот SPA » Чет Дек 22, 2005 9:55 pm

[quote="bikerider"]
[
Схемата работи, но има изисквания:
1.да не се спира (щото се губят началните инвестиции) освен ако началните инвестиции вече не оправдават продължаването на цикъла.
2.да не се купуват боклуци, щото след качествена употреба имат почти нулева възвращаемост, т.е. цикъла се прекъсва.

Как ти се струва? :)
[/quote]

Ами какво да ми се струва? Типичен US механизам основан на CC. Нещо което е далеч от БГ и нещо което не е ясно дали печелиш или губиш накрая. Ама щом има замесена банка на дъното то е ясно. :D:D:D:D
SPA

Мнениеот bluskanie » Чет Дек 22, 2005 10:04 pm

...а се тръгна от 5 чифта чорапи...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

ПредишнаСледваща

Назад към Други