gadka написа:Alien написа:Защо тревата е забранена със закон?
А защо тютюнът и алкохолът не са?
Защото всички знаем какво е станало двадесетте години в Щатите... но това не отговаря на моя въпрос...
halcor написа:Евала ти правим умнико, явно повече ти харесва да има черен пазар на трева, отколкото да няма, че и приходи за държавата да има. Явно ти харесва част от парите за данъци, които ТИ плащаш да отиват за организиране на дела против хора, които са избрали да правят нещо, което не вреди на никой и после да ги издържаш в затвора (а често тези хора генерират доста данъци и докато са в затвора нямат този шанс).
bluskanie написа:halcor написа:Евала ти правим умнико, явно повече ти харесва да има черен пазар на трева, отколкото да няма, че и приходи за държавата да има. Явно ти харесва част от парите за данъци, които ТИ плащаш да отиват за организиране на дела против хора, които са избрали да правят нещо, което не вреди на никой и после да ги издържаш в затвора (а често тези хора генерират доста данъци и докато са в затвора нямат този шанс).
Ауу, виждам, че имаш лично отношение по въпроса, но да ти кажа... общо взето ми е все едно за марихуаната. Ако някой ме попита.. бих гласувал против легализирането, защото мен не ме кефи детето ми да се нашушва ЛЕГАЛНО и да е неадекватно, с неадекватни реакции... всеки сам решава .
bluskanie написа:Според мен наркотиците се обединяват най-общо от тва, че действат на централната нервна система или на мозъка. Но защо алкохолът и цигарите не са забранени... според мен е защото са незначително, но по-малко опасни от останалите, употребени в еднакво количество (което пък е много относително)
halcor написа:
Можеш просто ЧЕСТНО да му обясниш рисковете (ако си откровен ще ти повярва, но ако му пробутваш глупости от сорта, че ако опита ще му изсъхне крайчеца на левия ташак бъди сигурен, че ще опита). А ако наистина искаш да го отвратиш от наркотиците просто му пусни Trainspotting. Ако решиш наистина hard да го отвратиш - пусни му Requiem for a dream (абсолютно нечовешки филм, от режисьора на Pi). Както сме видели забраните не водят до резултати, а до измисляне на начини за заобикалянето им, а според теоремата на Гьодел всяка система може да бъде заобиколена
bluskanie написа:Според мен наркотиците се обединяват най-общо от тва, че действат на централната нервна система или на мозъка. Но защо алкохолът и цигарите не са забранени... според мен е защото са незначително, но по-малко опасни от останалите, употребени в еднакво количество (което пък е много относително)
bluskanie написа:Е, разбира се, че не бих лъгал детето си, бих му казал това, което а знам, а смятам, че то е реално и достоверно. Пък не знам... просто като видя много напушен човек и неговата безпомощност и ми става жал... затова не ми харесва
bluskanie написа:Edit: Бе стига с тия цигари... кво пристрастяваш се, пушиш 50 години и накрая умираш от рак на 80. И най-важното - през тези 50 години си двигателно и особено умствено активен. Ай пафкай всеки ден жана по 5 на ден да кажем и да те видим след 20-ина години какво и как ще работиш.
bluskanie написа:Алкохола е много лош, да... но как се пристрастява човек към него? По-точно кога...? При него е малко по-особено... може цял живот да си пийваш, но да не се пристрастиш и да няма нужда да го правиш, което при по-тежките наркотици е немислимо. И колко хора на 25 години са умрели от алкохол? Сигурно има де...
halcor написа:И аз съм убеден, че всички употребяващи в БГ са с глаукома и лекът им е предписан от лекар. Чувам обаче, че имало много повече народ, страдащ от вътрешни паразити, на които са им предписани спиртове за вътрешна употреба. И тъй като те са повече, а и по-умни и знаят, че каквото е добре за тях е добре и за другите хора са решили да им забранят растенията. За тяхно добро, разбира се. Поне така показват статистиките
Не се съмнявам, че си виждал тъпи хора, редовно употребяващи трева. Аз обаче се обзалагам на много каси бира, че тъпите хора, употребяващи телевизия са много пъти повече. Може би е разумно да стигнем до извода, че тъпотията на човек не зависи пряко от това какво употребява и си е съвсем отделен domain.
kotka12 написа:още веднъж - всичко е въпрос на личен избор. защо са забранени халюциногените ли??? ами сети се какво можеш да направиш по време на въздействието им върху психиката си...не че с алкохола не е така пак....
освен това не мисля, че е най-важно хора са умрели от алкохол или дрога, а колко хора са се превърнали в отрепки и са разбили организма и живота си
EmZo написа:@bluskanie, аз пък със сигурност предпочитам детето ми да е напушено от колкто пияно.
MAN6 написа:EmZo написа:@bluskanie, аз пък със сигурност предпочитам детето ми да е напушено от колкто пияно.
защо ?!
kotka12 написа:моето мнение е, че съм твърдо ЗА легализирането на марихуаната. причините няма да ги обяснявам - те са очевидни за всеки средно интелигентен човек.
bluskanie написа:
Аз па предпочитам детето ми, да се напорка гато гъз на абитуриентския си бал, а не да се нашмърка с кока и да се лекува с готина марихуана
bluskanie написа:MAN6 написа:EmZo написа:@bluskanie, аз пък със сигурност предпочитам детето ми да е напушено от колкто пияно.
защо ?!
Щото той самият е напушен, а не пиян...
MAN6 написа:bluskanie написа:
Аз па предпочитам детето ми, да се напорка гато гъз на абитуриентския си бал, а не да се нашмърка с кока и да се лекува с готина марихуана
защо !?
bluskanie написа:MAN6 написа:bluskanie написа:
защо !?
Що, ти на абитуриентския си бал, не се ли накова?
bluskanie написа:MAN6 написа:bluskanie написа:
защо !?
Що, ти на абитуриентския си бал, не се ли накова?
???Аз па предпочитам детето ми, да се напорка гато гъз на абитуриентския си бал, а не да се нашмърка с кока и да се лекува с готина марихуана
shepo написа:виждам че дискусията е достигнала до това кой какво би разрешил на детето си за да се размаже. Браво само такамислите положително за наследниците си: "малък е още нека се забавлява" и изведнъж хоп- малкият излезнал от контрол. А после се започват едни мъки...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта