Пропуснат Живот

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Alien » Сря Фев 07, 2007 2:06 pm

gadka написа:
Alien написа:Защо тревата е забранена със закон?

А защо тютюнът и алкохолът не са? :dunno:

Защото всички знаем какво е станало двадесетте години в Щатите... но това не отговаря на моя въпрос...
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 2:08 pm

halcor написа:Евала ти правим умнико, явно повече ти харесва да има черен пазар на трева, отколкото да няма, че и приходи за държавата да има. Явно ти харесва част от парите за данъци, които ТИ плащаш да отиват за организиране на дела против хора, които са избрали да правят нещо, което не вреди на никой и после да ги издържаш в затвора (а често тези хора генерират доста данъци и докато са в затвора нямат този шанс).

Ауу, виждам, че имаш лично отношение по въпроса, но да ти кажа... общо взето ми е все едно за марихуаната. Ако някой ме попита бих гласувал против легализирането, защото мен не ме кефи детето ми да се напушва ЛЕГАЛНО и да е неадекватно, с неадекватни реакции... всеки сам решава .
Последна промяна bluskanie на Сря Фев 07, 2007 2:22 pm, променена общо 1 път
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот halcor » Сря Фев 07, 2007 2:10 pm

gadka написа:
Alien написа:Защо тревата е забранена със закон?

А защо тютюнът и алкохолът не са? :dunno:

А кой космонаФт на мисълта е съставил списъка с най-опасните вещества, обединени под думичката "наркотици" (която, между другото идва от гръцки и най-точният превод би трябвало да е "сънотворни") и е наврял в него толкова различно действащи неща, че няма накъде повече, без да каже абсолютно никаква причина? 1984...
Аватар
halcor

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 2:18 pm

Според мен наркотиците се обединяват най-общо от тва, че действат на централната нервна система или на мозъка. Но защо алкохолът и цигарите не са забранени... според мен е защото са незначително, но по-малко опасни от останалите, употребени в еднакво количество (което пък е много относително)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот halcor » Сря Фев 07, 2007 2:21 pm

bluskanie написа:
halcor написа:Евала ти правим умнико, явно повече ти харесва да има черен пазар на трева, отколкото да няма, че и приходи за държавата да има. Явно ти харесва част от парите за данъци, които ТИ плащаш да отиват за организиране на дела против хора, които са избрали да правят нещо, което не вреди на никой и после да ги издържаш в затвора (а често тези хора генерират доста данъци и докато са в затвора нямат този шанс).

Ауу, виждам, че имаш лично отношение по въпроса, но да ти кажа... общо взето ми е все едно за марихуаната. Ако някой ме попита.. бих гласувал против легализирането, защото мен не ме кефи детето ми да се нашушва ЛЕГАЛНО и да е неадекватно, с неадекватни реакции... всеки сам решава .

Независимо от легалния статус на марихуаната детето ти ако реши да се напуши ти не можеш да го спреш (между другото, алкохолът и тютюнът също са забранени за продажба на лица под 18 години и няма закон, забраняващ УПОТРЕБАТА на каквото и да е, има закони забраняващи притежаването, производството и т.н. на разни вещества, има разлика). Можеш просто ЧЕСТНО да му обясниш рисковете (ако си откровен ще ти повярва, но ако му пробутваш глупости от сорта, че ако опита ще му изсъхне крайчеца на левия ташак бъди сигурен, че ще опита). А ако наистина искаш да го отвратиш от наркотиците просто му пусни Trainspotting. Ако решиш наистина hard да го отвратиш - пусни му Requiem for a dream (абсолютно нечовешки филм, от режисьора на Pi). Както сме видели забраните не водят до резултати, а до измисляне на начини за заобикалянето им, а според теоремата на Гьодел всяка система може да бъде заобиколена :)
Аватар
halcor

Мнениеот halcor » Сря Фев 07, 2007 2:28 pm

bluskanie написа:Според мен наркотиците се обединяват най-общо от тва, че действат на централната нервна система или на мозъка. Но защо алкохолът и цигарите не са забранени... според мен е защото са незначително, но по-малко опасни от останалите, употребени в еднакво количество (което пък е много относително)

Шоколадът и много, много други неща също са психоактивни. За алкохола и цигарите съвсем не си прави - много по-опасни за здравето са от много от забранените вещества и носят много по-голям шанс за пристрастяване, също така. Например към халюциногени не можеш да се пристрастиш, но са забранени. Интересен факт е също, че алкохолната абстиненция е единствената смъртоносна такава. Провери статистиките на умрели хора от какво са умрели и сравни броя на умрелите от легални и нелегални дроги. Прав си, относително е. Затова са измислени разни оценки като активна и смъртоносна доза, но наистина ми писна да се бия с вятърни мелници.
Аватар
halcor

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 2:29 pm

halcor написа:
Можеш просто ЧЕСТНО да му обясниш рисковете (ако си откровен ще ти повярва, но ако му пробутваш глупости от сорта, че ако опита ще му изсъхне крайчеца на левия ташак бъди сигурен, че ще опита). А ако наистина искаш да го отвратиш от наркотиците просто му пусни Trainspotting. Ако решиш наистина hard да го отвратиш - пусни му Requiem for a dream (абсолютно нечовешки филм, от режисьора на Pi). Както сме видели забраните не водят до резултати, а до измисляне на начини за заобикалянето им, а според теоремата на Гьодел всяка система може да бъде заобиколена :)

Е, разбира се, че не бих лъгал детето си, бих му казал това, което а знам, а смятам, че то е реално и достоверно. Пък не знам... просто като видя много напушен човек и неговата безпомощност и ми става жал... затова не ми харесва :)

Edit: Бе стига с тия цигари... кво пристрастяваш се, пушиш 50 години и накрая умираш от рак на 80. И най-важното - през тези 50 години си двигателно и особено умствено активен. Ай пафкай всеки ден жана по 5 на ден да кажем и да те видим след 20-ина години какво и как ще работиш.

Алкохола е много лош, да... но как се пристрастява човек към него? По-точно кога...? При него е малко по-особено... може цял живот да си пийваш, но да не се пристрастиш и да няма нужда да го правиш, което при по-тежките наркотици е немислимо. И колко хора на 25 години са умрели от алкохол? Сигурно има де...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот gadka » Сря Фев 07, 2007 2:39 pm

bluskanie написа:Според мен наркотиците се обединяват най-общо от тва, че действат на централната нервна система или на мозъка. Но защо алкохолът и цигарите не са забранени... според мен е защото са незначително, но по-малко опасни от останалите, употребени в еднакво количество (което пък е много относително)

:idea:
И открихме топплата вода (за пореден път), че количеството прави отровата? :confused:
Последна промяна gadka на Сря Фев 07, 2007 2:41 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
gadka

Рейтинг: 1200

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 2:41 pm

Бе топла вода поне има за всички... който, както и когато я открие за себе си, това ще е :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Сря Фев 07, 2007 2:43 pm

моето мнение е, че съм твърдо ЗА легализирането на марихуаната. причините няма да ги обяснявам - те са очевидни за всеки средно интелигентен човек. още веднъж - всичко е въпрос на личен избор. защо са забранени халюциногените ли??? ами сети се какво можеш да направиш по време на въздействието им върху психиката си...не че с алкохола не е така пак....
радвам се, че спомена Trainspotting, защото имах намерение да го направя аз, но ме привикаха при пациент и забравих.... книгата е в пъти по-силна от филма....
колкото до терапията на мултиплена склероза - явно има какво да почетеш още, преди да размахваш пенкилера канабис като бойно знаме....
а колкото до фармацевтичните компании и световната конспирация в здравеопазването ....
само да ти дам пример, че имам познат, който до такава степен е обзет от тези идеи, че ме нарича "слуга на дявола", защото съм лекар

edit: освен това не мисля, че е най-важно хора са умрели от алкохол или дрога, а колко хора са се превърнали в отрепки и са разбили организма и живота си
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот halcor » Сря Фев 07, 2007 2:51 pm

bluskanie написа:Е, разбира се, че не бих лъгал детето си, бих му казал това, което а знам, а смятам, че то е реално и достоверно. Пък не знам... просто като видя много напушен човек и неговата безпомощност и ми става жал... затова не ми харесва :)

Аз много по-често съм виждал търкалящи се, повръщащи пияници, често пъти агресивни. Напушен човек чак толкоз зле не съм виждал (а тревата всъщност дори помага ако ти се драйфа).

bluskanie написа:Edit: Бе стига с тия цигари... кво пристрастяваш се, пушиш 50 години и накрая умираш от рак на 80. И най-важното - през тези 50 години си двигателно и особено умствено активен. Ай пафкай всеки ден жана по 5 на ден да кажем и да те видим след 20-ина години какво и как ще работиш.

Оптимист... :)

bluskanie написа:Алкохола е много лош, да... но как се пристрастява човек към него? По-точно кога...? При него е малко по-особено... може цял живот да си пийваш, но да не се пристрастиш и да няма нужда да го правиш, което при по-тежките наркотици е немислимо. И колко хора на 25 години са умрели от алкохол? Сигурно има де...

Те продажбите на алкохол сами говорят за себе си колко се употребява...
Аватар
halcor

Мнениеот halcor » Сря Фев 07, 2007 3:09 pm

@котка12

Айде сега, не съм казал, че канабиса е универсално средство, даже обратното твърдях :) В wikipedia не видях ефективно лечение за множествена склероза (има споменати методи, де), иначе съм чувал за
методи със стволови клетки, но не сме стигнали дотам, май?

Поради факта, че те познавам и единадесетата божа заповед не бих те нарекъл "слуга на дявола" ;) Но все пак не звучи толкова невероятно една мощна индустрия да иска да печели все повече, нали?
Аватар
halcor

Мнениеот EmZo » Сря Фев 07, 2007 3:14 pm

halcor написа:И аз съм убеден, че всички употребяващи в БГ са с глаукома и лекът им е предписан от лекар. Чувам обаче, че имало много повече народ, страдащ от вътрешни паразити, на които са им предписани спиртове за вътрешна употреба. И тъй като те са повече, а и по-умни и знаят, че каквото е добре за тях е добре и за другите хора са решили да им забранят растенията. За тяхно добро, разбира се. Поне така показват статистиките :)
Не се съмнявам, че си виждал тъпи хора, редовно употребяващи трева. Аз обаче се обзалагам на много каси бира, че тъпите хора, употребяващи телевизия са много пъти повече. Може би е разумно да стигнем до извода, че тъпотията на човек не зависи пряко от това какво употребява и си е съвсем отделен domain.

:agree: :agree: :agree: , както и като цяло.

kotka12 написа:още веднъж - всичко е въпрос на личен избор. защо са забранени халюциногените ли??? ами сети се какво можеш да направиш по време на въздействието им върху психиката си...не че с алкохола не е така пак....

освен това не мисля, че е най-важно хора са умрели от алкохол или дрога, а колко хора са се превърнали в отрепки и са разбили организма и живота си

:agree: :agree: :agree:

Тук може да се прави съвсем спокойно сравнение на база на статистиката, между тежките наркотици и алкохола.

@bluskanie, аз пък със сигурност предпочитам детето ми да е напушено от колкто пияно.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот MAN6 » Сря Фев 07, 2007 3:17 pm

EmZo написа:@bluskanie, аз пък със сигурност предпочитам детето ми да е напушено от колкто пияно.

защо ?! :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 3:44 pm

MAN6 написа:
EmZo написа:@bluskanie, аз пък със сигурност предпочитам детето ми да е напушено от колкто пияно.

Щото той самият е напушен, а не пиян...

Аз па предпочитам детето ми, да се напорка гато гъз на абитуриентския си бал, а не да се нашмърка с кока и да се лекува с готина марихуана
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alien » Сря Фев 07, 2007 4:00 pm

kotka12 написа:моето мнение е, че съм твърдо ЗА легализирането на марихуаната. причините няма да ги обяснявам - те са очевидни за всеки средно интелигентен човек.

Брех да му се невиди! Аз се имах за поне средно интелигентен човек, но, убий ме, аз никак не виждам очевидни причини за легализирането... ма знам ли, мое и да съм се объркАл. :dunno:

Аз пък предпочитам детето ми нито да е мъртво пияно, нито напушено като дърво. Животът е достатъчно хубав и без тия шибани опияти. Да ви имам и желанията, братче. :puke2:
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

banan

Мнениеот Shady™ » Сря Фев 07, 2007 4:07 pm

С чаша вино вЪВ ръка, свиркам и си пея шалала... Абе и "лошите" неща са полезни в малки количества от време на време(зависи кои лоши де има и някои които от всякъде са безполезни за организма...)
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот MAN6 » Сря Фев 07, 2007 8:12 pm

bluskanie написа:
Аз па предпочитам детето ми, да се напорка гато гъз на абитуриентския си бал, а не да се нашмърка с кока и да се лекува с готина марихуана

защо !? :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот EmZo » Сря Фев 07, 2007 8:20 pm

bluskanie написа:
MAN6 написа:

Щото той самият е напушен, а не пиян...

Не, защото на другата сутрин, ще е свеж и адекватен и ще може да отиде на училище примерно. Също, защото не съм кон с капаци за да бъда твърдо убеден, че има някакъв шанс алкохола да води до по-леки последстивия, при относително равна консумация. И ще те помоля да не ми слагаш етикети.

Ти си...
Последна промяна EmZo на Сря Фев 07, 2007 8:22 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 8:22 pm

MAN6 написа:
bluskanie написа:

Що, ти на абитуриентския си бал, не се ли накова?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот EmZo » Сря Фев 07, 2007 8:24 pm

bluskanie написа:
MAN6 написа:
bluskanie написа:

Много добра причина...
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 8:30 pm

абе я "марш за трева" и толкос!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот EmZo » Сря Фев 07, 2007 8:50 pm

Тц, тц тц, от сектата на твърдаците сте грубички... признавам То, освен кокаина и алкохола води до агресия....

Изображение
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот MAN6 » Сря Фев 07, 2007 9:31 pm

bluskanie написа:
MAN6 написа:
bluskanie написа:

т'ва ли ти е обяснението верно !?!?
жалка история :)

иначе- не се наковах. не че не пих, просто не се наковах. а не се напуших, примерно, щото вече не ми беше интересно. а не се бях нашмъркал щото нямам желание да го правя.
за протокола- вече гледам и да не пия [ТОЧКА]

:)

а сега би ли казал наистина, защо
??? :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 9:49 pm

Всъшност аз също не се наковах на бала си. Не, че не пих, но не се наковах, тоест имаше накъде още... и всъщност аз също не пия (тоест не съм се напивал отдавна), но не защото ме е страх от нещо, а просто успявам да се забавлявам отлично и без да се напия. 2 чаши вино са достатъчни, за да се чувстваш прекрасно в добра компания разбира се. Има и случаи на освинване, но както казах... все по-рядко ми се случват... вероятно порасвам.

Та, на въпроса ти... под "наковал" съм имал предвид моето разбиране за пиене, което описах вече. И да, предпочитам детето ми да пийва по повод с приятели за настроение, да се смее, да танцува и да се радва, а не да се напушва по пейките и да се чуди каква простотия да направи и да вика на дрОгарчетата си "копелеее, ебаси якото днеска..."

Въпрос на избор е, демокрация върлува...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот shepo » Сря Фев 07, 2007 10:52 pm

виждам че дискусията е достигнала до това кой какво би разрешил на детето си за да се размаже. Браво само така :crazy: мислите положително за наследниците си: "малък е още нека се забавлява" и изведнъж хоп- малкият излезнал от контрол. А после се започват едни мъки... :(!:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот MAN6 » Сря Фев 07, 2007 10:55 pm

всъщност и ти май си падаш дървен философ от типа на един друг тука наоколо(по аватара ще го познаете, а и не само)...

:)

конкретен въпрос- употребявал ли си марихуана, и ако да- колко време и по колко ???

щото кво му пречи на твойто дете да си дръпне малко за настроение, и кво им пречи на на тия дето се напушват по пейките да се напиват по пейките... !?!?

виждали сме всички тези ситуации и ми е много инетересно какъв точно ти е проблемът !? :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Сря Фев 07, 2007 10:59 pm

shepo написа:виждам че дискусията е достигнала до това кой какво би разрешил на детето си за да се размаже. Браво само така :crazy: мислите положително за наследниците си: "малък е още нека се забавлява" и изведнъж хоп- малкият излезнал от контрол. А после се започват едни мъки... :(!:

ти пък кво каза :) все едно като му кажеш "не прави тва, забранявам ти ..."
всички много добре знаем какво става обикновенно :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот shepo » Сря Фев 07, 2007 11:26 pm

не става въпрос за забрани а за това доколко другата страна може да разбере какви последствия ще има не само за нея но и за хората около нея
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 07, 2007 11:45 pm

Бе нищо философско няма в това, което пиша. Но ти пък май май си някакъв, дето не познава пороците и ги отрича напълно. Не пия, не пуша, по жени не ходя, само карам колело...

На въпроса ти... да, много, по много

Нямам дете, на което да не му пречи каквото и да било. Но се надявам да имам и ако е така, бих се опитал да не го насърчавам да пуши трева.

Кво значи да си дърпа за настроение? И какво всъщност означава настроение...? За всеки е различно, да... но според моите разбирание, настроение от типа да се напафкаш и да се ръсят яко простотии, на които всички да се хилят без видима причина, не е много полезно. Пълна изолация в напушения кръг, яко кеф. Вероятно сега не е точно така, мнението за тревата, като цяло е коренно променено и е някак по-разбираемо, когато млад човек се напушва, съответно е по-внедрим в ненапушеното общество. Преди време не беше така...

С алкохола нещата седят по малко по-различен начин, именно защото алкохола е легален. Ако се напиваш на пейка обаче, ефекта ще е същият. Просто пушенето на трева го свързвам с тотално безделие, и затова дадох тези примери...

А, проблеми аз отдавна нямам. Пуснах темата, за да гледате филмчето... за да го гледат повече хора... но се появиха хора, които оплюха филма и го нарекоха едва ли не вреден. Това ме подразни, и затова коментирах нашироко. Ако за теб цялата тази тема е ебавка, то за мен не е и обясних защо по-назад...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

ПредишнаСледваща

Назад към Други