Fenixxx написа:само с 1 начин стил на каране може да се движиш 2 пъти по-бързо от автобус в задръстванията и с него не се достигат дълбоки старост
Не си прав, сигурно се сещаш, че не си задължен да минаваш по същия път, по който минава автобуса, затова в много случай можеш да избереш много по-бърз (незадръстен) път. Освен това пропускаш чакането на автобуса, което също отнема доста време, както и времето за придвижване от спирката до мястото където отиваш (което все пак е обикновено по-далече от мястото ще намериш място за паркиране). Няма какво да си говорим за удобството, мисля. Финансово нещата стоят на кантар - примерно при бензиновата ми кола, обществения транспорт е по-евтин, при тази на газ, нещата са в полза на автомобила в рамките на маршрута който изминавам всеки ден.
Едит:
Което не значи, че съм голям фен на завирането в центъра с автомобил. Предпочитам велосипеда, ако няма да се налага да влизам в сгради, в които няма как да го оставя. Но не понасям грАдския транспорт. Мразя да се бутам. Мразя да ми смърди на хора, скарани с хигиената. Не искам да общувам с пенсионери изпълнени с неясна агресия към "младите", дори когато се отнасям с незаслужено уважение към тях.