Вилката написа:По темата: Не бягаме от точните науки.... просто интересът се пренасочи към приложния вариант на точните науки, защото резултатът там в момента е видим...
с една дума наистина бягаме от точните науки

@did: Аз не виждам нищо фатално. Пъти по-добре е да има армии от приложни специалисти и една шепа способни академични кадри, отколкото армии от професори и доценти парашутисти, заети единствено да си гъделичкат комплексите, вместо да развиват науката.
Сега повече от всякога за мен университетите в България са "слонски гробища". Колко от преподавателите имат реална научна кариера? За какво ми е да уча при такива хора? На какво ще ме научат? Не е ли по-добре да помисля за задника си и да си намеря работа, отколкото да се боря с разни закостенели мозъци за аспирантура или докторат?
В края на краищата човек живее веднъж. Изобщо не отричам лошото положение с науката в България и съм наясно, че това ще продължи "бананизацията" на България, но това е процес, който изобщо не е започнал от вчера. Започнал е доста отдавна още през миналия век.