С благословията на Админ - темата за тотото

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: С благословията на Админ - темата за тотото

Мнениеот bluskanie » Нед Сеп 20, 2009 12:52 am

:lol2:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот cvb » Нед Сеп 20, 2009 3:54 pm

veskoz написа:Алгоритъма е 1:49 000 000 или по-точно СЛУЧАЙНОСТ ;) Ако ли пък не...еее много късно се усетИха дагиеа :rofl:
Мое мнение :peace:

Имаме си два комплекта топки. Единия комплект са си стандартни топките, точно им е теглото, точен им е и диаметъра. Другия комплект е със стандартно тегло, но с малко по-голем диаметър (1-2 милиметра, колкото да не мине топката през изхода на сферата). За всеки тираж си имаме шест стандартни топки, които само ние си знаеме, а останалите са камуфлажни. Почне ли да духа ветъра във сферата, от изхода излизат само стандартните, а камуфлажните си стоят вътре, колкото и да им се иска да излезнат :agree:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот Alpina » Нед Сеп 20, 2009 4:14 pm

Доказателства за това, или поредната теория?
Друго не измисли ли?
Имаше една идея, че боята им била с олово на някои :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот cvb » Нед Сеп 20, 2009 4:40 pm

доказателството,е че не дават да се докаже това - въпросната комисия мери само тегло и до тук :agree:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Мнениеот bdz43r » Нед Сеп 20, 2009 5:29 pm

cvb написа:Имаме си два комплекта топки. Единия комплект са си стандартни топките, точно им е теглото, точен им е и диаметъра. Другия комплект е със стандартно тегло, но с малко по-голем диаметър (1-2 милиметра, колкото да не мине топката през изхода на сферата).
И при тегленето големите топки се заклещват на изхода, защото все пак някога ще го уцелят, а вентилатора си духа и всичко лъсва. :idea:
Помисли и колко време ще трае тегленето, ако чакаме определени 6 топки да улучат изхода.
Аватар
bdz43r

Мнениеот hitar_potter » Нед Сеп 20, 2009 5:37 pm

cvb написа:
veskoz написа:

Е, това би всички глупости, писани в тая тема. Не знаех, че топките за тотото влизат на магия в отвора :D :D :D
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Нед Сеп 20, 2009 5:44 pm

Моля темата да не се заключва! Има още много потенциал за ръсене на простотии!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Rix » Нед Сеп 20, 2009 7:08 pm

Човешката простотия няма край, хем проЗ, хем не го осъзнава :D Ама моля ви се, поне не наблягайте на "топки" и "влизане", има и малки деца :D
Едно не разбирам - всеки, който се е оплакал от тотото, не играе тото. От къв зор трябва да го коментирате, разбирам да сте се набутали нещо, ама... Аз не ходя в Северна Корея и не коментирам живота там, нали? Може да е ужас, ама тяхна си работа, комунистите са и ще си останат още доста години.
Някой да ви кара на да играете? Не. Ми не играйте! А ако решите да пуснете фиш, ваше е решението. Напомням, че играта е за пълнолетни, а смятам че един пълнолетен гражданин трябва да има разсъдък и като направи такъв избор, нека се оплаче, че е сгрешил... но най-обичам някой да се оплаква от нещо, което не прави. Или като например някой не гласува за парламентарните избори и после се оплаква от управленците, ми да си гласувал му казвам.
Аватар
Rix

Рейтинг: 1217

Мнениеот ico 1 » Нед Сеп 20, 2009 7:38 pm

did написа:Моля темата да не се заключва! Има още много потенциал за ръсене на простотии!
Да, така е :evil: . Може тези въпросните шест топки, освен че са по-малки и да са намазани с вазелин, за да влизат лесно.
Аватар
ico 1

Мнениеот BluE_Magic » Нед Сеп 20, 2009 9:09 pm

Работата с удвояването е вярна просто вие неможете да я разберете незнам защо ,ще ви обясня - залагаш 2 лева на нещо с повече от 2 коеф ако не спечелиш слагаш 4 после 8 после 16 и така докато не спичелиш и сега смятаме ако на 32 лева залог спичелиш мач с 2 коеф 2+4+8+16+32=62 32х2=64 т.е. си на пичалба 2 лева разбрахте ли затова никой не го прави. :peace:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот hitar_potter » Нед Сеп 20, 2009 9:45 pm

Системата работи, ако си сигурен, че ще спечелиш, преди да са ти свършили парите... Практически уж дава някакъв резултат, но пак е простотия..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот BluE_Magic » Нед Сеп 20, 2009 9:47 pm

Затова човека каза че трябва да имаш много пари. :idea:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот SpoileR » Нед Сеп 20, 2009 10:32 pm

Повръща ми се от вас! :D

Утре имам изпит точно на тая тематика! :D :lol:

Тамън решавам задача каква е вероятността 2ма идиота с пистолети и мишена, да уцелят 10ка последователно ако единия е 1,5 пъти по-опитен... :bowdown: :lol2:

прочети някой елементарен учебник по теория на вероятностите и статистика...

:lol2:

Колко обнадеждаващо звучи само... :lol:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот МИКИ МАУС » Пон Сеп 21, 2009 6:52 am

Момчета ,хайде стига - до тук! В милото ми Отечество важат само теориите на милиционерите, бухалките и мръсните пари ! :evil:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот cvb » Пон Сеп 21, 2009 2:32 pm

did написа:Моля темата да не се заключва! Има още много потенциал за ръсене на простотии!

ТИ СЕрИОЗНО ли си вярваш,че няма далавери в тотото :lol2: :lol:
Аватар
cvb

Мнениеот Alpina » Пон Сеп 21, 2009 2:42 pm

Къде пише, че не вярва?

А вие защо вярвате?
Защото имате доказателства? - съмнява ме!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Пон Сеп 21, 2009 3:19 pm

cvb написа:

ТИ СЕрИОЗНО ли си вярваш,че няма далавери в тотото :lol2: :lol:

И да има, то определено не са чрез 20% по-големи топки :D :D :rofl:

Има доста лесен начин да се провери дали се правят далавери от типа „да влязат само тия 6 топки“
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот cvb » Пон Сеп 21, 2009 3:39 pm

bdz43r написа:
cvb написа:Имаме си два комплекта топки. Единия комплект са си стандартни топките, точно им е теглото, точен им е и диаметъра. Другия комплект е със стандартно тегло, но с малко по-голем диаметър (1-2 милиметра, колкото да не мине топката през изхода на сферата).
И при тегленето големите топки се заклещват на изхода, защото все пак някога ще го уцелят, а вентилатора си духа и всичко лъсва. :idea:
Помисли и колко време ще трае тегленето, ако чакаме определени 6 топки да улучат изхода.

не се заклещват,а не влизат просто :magnify:
Аватар
cvb

Мнениеот hitar_potter » Пон Сеп 21, 2009 3:50 pm

Оф, май не се сещаш кво ти намеквам... Гледай някое теглене, виж колко „луфт“ има м/у входа и топката и после ми кажи колко широки трябва да са останалите топки, че да не влизат....
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Rix » Пон Сеп 21, 2009 4:32 pm

hitar_potter написа:Оф, май не се сещаш кво ти намеквам... Гледай някое теглене, виж колко „луфт“ има м/у входа и топката и после ми кажи колко широки трябва да са останалите топки, че да не влизат....

бас държа, че дори да са с 2-3см по-широки, пак ще могат да влизат преспокойно, ама нека си мислят каквото си искат, ако ще да си мислят даже, че света ще свърши 2012, тяхна си работа...
Аватар
Rix

Мнениеот did » Пон Сеп 21, 2009 5:26 pm

Топките са абсолютно стандартни, за тенис на маса! Грамажът и размерът им се проверяват преди всеки тираж!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Daniel Panev » Пон Сеп 21, 2009 9:06 pm

Rix написа:
hitar_potter написа:Оф, май не се сещаш кво ти намеквам... Гледай някое теглене, виж колко „луфт“ има м/у входа и топката и после ми кажи колко широки трябва да са останалите топки, че да не влизат....

бас държа, че дори да са с 2-3см по-широки, пак ще могат да влизат преспокойно, ама нека си мислят каквото си искат, ако ще да си мислят даже, че света ще свърши 2012, тяхна си работа...

Хахаха - тии... Представи си топка за тенис на маса с диаметър 44 мм (по стандарт е толкоз) и после си представи топка с диамерът 64 мм спрямо тая :rofl:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Rix » Пон Сеп 21, 2009 9:28 pm

Daniel Panev написа:
Rix написа:

Хахаха - тии... Представи си топка за тенис на маса с диаметър 44 мм (по стандарт е толкоз) и после си представи топка с диамерът 64 мм спрямо тая :rofl:

естествено, че имах в предвид мм, не см(едно мисля, друго пиша). То това мисля, че е ясно... ако разликата беше толкова голяма, щеше да се вижда с просто око.
Аватар
Rix

Мнениеот hitar_potter » Пон Сеп 21, 2009 9:58 pm

Затова предпочитам да говоря в % :D
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Пон Сеп 21, 2009 10:02 pm

Rix написа: щеше да се вижда с просто око.

"С просто око"... това сигурно значи, че и милиционер може да го забележи :D

Ако беше "с невъоръжено око", това вече е друго. Там полицията не вижда нищо.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот did » Вто Сеп 22, 2009 12:07 am

Хахахахахахаааааа...

Преди малко случайно хванах някво интервю в "нека Говорят" по БТВ с няккъф професор по теория на вероятностите и приложна математика. Толкова глупости наприказва, толкова грешни сметки показа... :roll2:

Следете http://btv.bg/broadcasts/broadcast_info ... ont_id=322 -> видеоархив и като се появи тоя кукуригалник, вижте го и се наслаждавайте на деменция в крайна форма! Ако такъв ми се беше мернал като студент, когато преподавах тая дисциплина, нямаше да види и тройка.

Не се учудвам, че щом такива са професорите, то такива ще са и техните студенти, т.е. учителите, следователно така ще разсъждават и децата ни.

Идиотията е много заразна.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот МИКИ МАУС » Вто Сеп 22, 2009 7:27 am

Драги ми did, приемам самочувствието ти на университетски преподавател - да даваш акъл на всеки и за всичко, но... след като има университети и " в Долно Уйно" - думите са на един от първите държавни мъже, не мислиш ли ,че думите на университетския преподавател малко олекват /най -меко казано / . Не визирам никой, нищо лично ,но ... " Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци са мои братя..."/ и това цитирам по памет, може да не точно така./ Нямам право на никакъв глас, но ти замислял ли си се дали теориите, които важат за цивилизования свят имат приложение на територията ,на която 80% оцеляват ? Говоря си на ум и си прехвърлям мислите като топките в тотото, но само една се показва ясно - тук важи само теорията на Газдов с тоягата -каквата и символика да и сложиш - резултатът е един и същ. Бъди щастлив! :(
-
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот Antares » Вто Сеп 22, 2009 10:34 am

Мики, нека ти спомена нещо. Опит го наречи, от дългия ми студентски стаж. Има два вида преподаватели. Единия - хора, които са се отдали на науката, които се стремят да се обогатяват и да са в крак с времето и новите тенденции. Ако такъв тип са и добри педагози - могат да те научат на много неща. Има и друг тип, за които работата в университета не е наука, а просто служба. Тоест хора, които замазват положението с полувинчат "труд", които отбиват номера по лекциите с добре наизустени от учебниците неща. Попадал съм на преподаватели от втория тип, които дори аз, като обикновен студент, мога да преценя като пълни некадърници. Имахме един преподавател по механика, проф. др. кфн. и една кофа титли пред името му, който беше един плачевен чироз, очевидно наизустил с кориците учебния материал, превел един-два руски учебника, чието авторство технично беше присвоил и вече е професор, доктор, кандидат на физичните науки, голямата работа, ама като го попиташ един обикновен въпрос, малко встрани от учебния план и почва да мънка и да клинчи като един средностатистически политик при неудобен въпрос.
did имам честта да го познавам лично, и поназнайвайки туй-онуй от физика, и имайки предвид, че е работил и в германия, по реален научен проект, смятам неговото мнение за доста по-меродавно от това на някой мухлясъл мозък, академичен титлогонец с дебели връзки.
А ти си май новия форумен Жеков. Тоест човека, вечно виждащ конспирации, заговори и т.н. Да, за тотото са виновни потъпкващите конституционното ти право на форумна свобода на словото админи и модератори, както и масоните!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот did » Вто Сеп 22, 2009 4:27 pm

Ох, изчервих са.

Ето и клипчето с въпросния "професор" - пропуснете първата част, той е втори гост.
http://btv.bg/videos/broadcast_video.pc ... o_id=20105

Ако на някого не му е ясно, защо тоя говори по-невменяемо и от госта преди него, ще се налага да обяснявам.

За водещия нямам думи... ама с т'ва ченгесарско образование, к'во друго да се очаква от него...

Antares написа:...както и масоните!

Ама че си глупав! Не са масоните, илюминатите са виновни!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Antares » Вто Сеп 22, 2009 9:30 pm

did написа:Ама че си глупав! Не са масоните, илюминатите са виновни!
Да бе... все забравям, вЕрно, че бяха Луминесцентите! Искаха да си отмъстят на Неоните и Ксеноните!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

ПредишнаСледваща

Назад към Други