Има ли любители на фитнес във форума?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Какво предпочитате - фитнес (в залата с тежести) или стрийт фитнес (лостовете) ?

1. Фитнес (в залата с тежести).
63
28%
2. Лостовете.
73
32%
3. Занимавам се и с двата вида.
59
26%
4. Според мен няма смисъл нито от едното нито от другото.
32
14%

Общо гласове : 227

Re: Има ли любители на фитнес във форума?

Мнениеот TheAnimal » Вто Дек 07, 2010 7:42 pm

25thframe написа:Животинче, кво ша кайш за тез двамцата. :D Бива ли ги, не ги ли бива? :eyebrow:

Ми немога да ти кажа, от кръста надолу са облечени :sly:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Рейтинг: 2000

Мнениеот hobi » Сря Дек 08, 2010 10:46 am

25thframe написа:Животинче, кво ша кайш за тез двамцата. :D Бива ли ги, не ги ли бива? :eyebrow:

Знам, че въпросът не е към мен, но все пак бих исказал мнение. А то е, че не правят кой знае какво. С 10 силови, 15 набирания, ( ако, някой каже, че могат повече, бърка, по още 5 бройки да сложат макс, което не е кой знае колко), няколко лицеви опорки, хоризонтални заставания, флагчета и разни газърлъци на които единственото трудно нещо е да се сетиш да го пробваш не са нищо особено. Да беха направили по 30-35 силови ,по 80 набирания и някое друго набиране на една ръка, да съм силно впечетлен, ама от това не съм. Признавам го обаче тоя по-коравия(ако някой не прави разлика, говоря за по-черния) за зацтаванията на две опорни точки(на ръце)в хоризонтална позициа със сочещо лице надолу, много добре ги прави. И все пак сравнение с по-голямата част от хората, са много корави.
Бог обича смелите!
Аватар
hobi

Рейтинг: 1187

Мнениеот natalito » Сря Дек 08, 2010 2:34 pm

hobi написа: Знам, че въпросът не е към мен.

Не е, пък и си отговорил на друг въпрос. :)
hobi написа: ... не правят кой знае какво ... И все пак сравнение с по-голямата част от хората, са много корави.

Така е. От моите приятели и познати, всеки втори ги може тия неща, а останалите са малко по-лабави.
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот hobi » Сря Дек 08, 2010 8:24 pm

Хайде да не е всеки втори от твоите приятели, но всеки трети, не се съмнявам! ;)
Бог обича смелите!
Аватар
hobi

Мнениеот skiman » Чет Дек 09, 2010 9:35 am

Къде да дойда да гледам? :popcorn:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот natalito » Чет Дек 09, 2010 12:08 pm

Ммм...
Раздвижване в любимата ми тема. :jump2: Сега отивам да раздвижа и другата такава. В тази на пролет ще пиша пак. Живи, здрави всички, и ски сезонът да мине без произшествия , май-юни - да организираме една сбирка на някоя площадка с лостове в София. Който иска да участва, който иска да гледа ;) .

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот skiman » Чет Дек 09, 2010 1:13 pm

Тъмен пич ли си? Гащите смъкнати ли са? :popcorn:
Да поканим и Животното? :evil:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот тучо чучо » Чет Дек 09, 2010 4:16 pm

В подкрепа на мнението на hobi - наистина са корави, но не чак толкова. Впечатлява единствено хоризонталната част от упражненията, останалото го правихме по физическо едно време.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот Daniel Panev » Чет Дек 09, 2010 4:20 pm

skiman написа:Тъмен пич ли си? Гащите смъкнати ли са? :popcorn:
Да поканим и Животното? :evil:

Животното спи с по 10 наведнъж - да не мислиш, че ги е подбирала тия 10, а? Оно кара наред...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот skiman » Пет Дек 10, 2010 10:19 am

Аз таковата да го сплаша. :idea: :D
Аватар
skiman

Мнениеот natalito » Пет Дек 10, 2010 1:43 pm

skiman написа: Да поканим и Животното? :evil:

Знам ли? :dontknow: Аз съм от по-лабавите. :blush:
тучо чучо написа: Впечатлява единствено хоризонталната част от упражненията . . .
:agree:
А способният да изпълни и тази част, сигурно не би се впечатлил. ;)
Следващото ми включване ще е по темата. По-нататък. :beer:

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот hobi » Пет Дек 10, 2010 2:22 pm

тучо чучо написа: Впечатлява единствено хоризонталната част от упражненията . . .
:agree:
А способният да изпълни и тази част, сигурно не би се впечатлил. ;)
Следващото ми включване ще е по темата. По-нататък. :beer:[/quote]
В грешка си. ;)
Бог обича смелите!
Аватар
hobi

Мнениеот 25thframe » Пет Дек 17, 2010 10:56 pm

natalito написа:От моите приятели и познати, всеки втори ги може тия неща...

Предполагам и това, не е проблем за всеки втори от твоите приятели?
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот joro55 » Съб Дек 18, 2010 9:21 am

Е как това е лесна работа да се направи. :D
joro55

Рейтинг: 1045

Мнениеот TheAnimal » Пон Яну 10, 2011 12:47 pm

На дърти години и аз влезнах във фитнеса. :D
Тренирам три пъти в седмицата по около 2 часа като за начало. Тренирам най-вече мускулите на ръцете и краката и после си правя кардиотренировка.
Мноо ми е забавно, целият фитнес е облицован с огледала.... :eyebrow:
TheAnimal

Мнениеот argon » Пон Яну 10, 2011 1:21 pm

И аз искам да задам един въпрос :) В магазини за хранителни добавки попитах, какви протеини или аминокиселини са подходящи за хора занимаващи се с планинско колоездене. Отговорите бяха разнообразни, не че не очаквах различни реакции де. Повечето бяха на мнение, че тъй като натоварването не е толкова голямо ( не знам дали някой от тези хора е качвал Черни връх :) ) не е необходимо да се приемат пълна гама аминокиселини, и незаменимият комплекс е достатъчен. Или да приемем само глутамин- и да бъда щастлив. Други ме уверяваха че няма нищо по-добро от яйчния протеин за случая. Сред познати имаше и реакции от сорта " Абе батенце, нали знаеш, че от тройка кюфтета по-добро няма ". Четох тук-там общо взето, колкото хора толкова и мнения. И понеже знам че тук има хора, които са се интересували и са спортували много повече от мен, и разбират за какво натоварване става дума реших да запитам. Мерси предварително :beer:
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот skiman » Пон Яну 10, 2011 4:39 pm

Хъм. В общи линии във фитнес магазините консултантите са предимно хора, които се занимават с културизъм и фитнес. Много малко от тях имат идея какво да се взима при един спорт, където трябва предимно силова и кардио издържливост, а не толкова чиста сила и маса на мускулите.
Аз понеже също не съм чак толкова голям специалист в областта ще споделя личен опит.
Глутамин-а е за по-добро възстановяване и по-добро натрупване и задържане на гликоген в мускулите и черния дроб. Което от своя страна ще ти даде по-голяма издържливост в дългосрочен план.
Таурин-намалява умората, подобрява усвояването на кислорода в мускулите. За повече-гугъл.
Инозин-подобрява дейността на сърцето. За повече-гугъл.

Креатин- нарочно оставям пауза, защото поне при мен дава много сила, но увеличава възбудимостта на мускула и получавам много крампи от него. Но в комбинация с магнезии, не би трябвало да има проблем. Освен това помага за оводняването на клетките и предпазва в известна степен от дехидратация. Качват се килограми от него.
Протеини:
Бързи и бавни:
Бързи-суроватка. Всякакви производни. Пие се преди самото натоварване и веднага след него за насищане на кръвта с аминокиселини.
Бавни-млечни, соеви. Пият се вечер преди лягане за по-добро възстановяване.

Течности-хидратиращи напитки(Изостар, Изорей....)

В общи линии това са на аматьорско ниво нещата, от които може да имаш полза. Същевременно са абсолютно безвредни.

Кюфтетата и кебапчета си остават+ :beer:
Аватар
skiman

Мнениеот argon » Пон Яну 10, 2011 4:58 pm

Много ти благодаря, за бързия и компетентен отговор :beer: Значи, до колкото разбирам в зависимост от търсения ефект би трябвало да се избере хранителната добавка т.е. няма някакво правило или схема, която да казва " При колоездене се пият добавки X , Y и никога Z защото за този вид спорт тези неща са най-необходими "?
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот TheAnimal » Вто Яну 11, 2011 3:04 pm

Някой следи ли си колко калории гори на тринировка? Понеже чета , че на седмица оптималното количество изгорени калории трябва да е 2 000. Което ми се вижда някво странно :eek3:
TheAnimal

Мнениеот skiman » Вто Яну 11, 2011 4:02 pm

Много е сложно, но в никакъв случай не са 2000 калории седмично.
Смята се базов метаболизъм, дневен разход на калории при ежедневна дейност, смята се дневен+тренировъчен и се получава някаква усреднена стойност.
Но това не трябва да те интересува. Не гледай по разните пътечки и тренажори колко ти дава. Цената на картофите в самоковско е по-вярна от тези уредчета(дали уреда преценява върху него дали се поти добре сложена мацка или космясал 200 килограмов индивид=еднакви калории ще даде). Има таблици, където вкарваш ръст, тегло, ежедневни дейности и ти дава приблизителен разход. Но това е толкова относително, че не би трябвало да те вълнува. Най-простото е кантара. Гледаш една седмица какво ядеш, смяташ му калориите и следиш теглото. Ако седи постоянно, значи калорииният ти прием е равен на изразходвания. Добавяш или отнемаш калории и постигаш търсеното от теб.
Ако искаш да сваляш килограми гледаш да приемаш по-малко калории, отколкото изразходваш. Не сваляй с по-малко от 300-400 калории дневно.
Цели не повече от 2 кг на месец сваляне, ако искаш да ги задържиш. В противен случай тялото много бързо навлиза в катаболизъм и после като спреш да тренираш и от малко храна ще дебелееш, защото организма си иска неговото.
Това е най-просто.
Аватар
skiman

Мнениеот TheAnimal » Вто Яну 11, 2011 4:08 pm

Благодаря ти, винаги се вслушвам в съветите на по-възрастните хора от мен :love:
TheAnimal

Мнениеот Daniel Panev » Вто Яну 11, 2011 4:22 pm

Не знам Жуотно - аз горя по 3000 kcal на ден (щото по толкоз ям, а теглото ми не се променя).
Иначе само за информация - според моите жажи (Firstbeat Technology Heart beat data processing али-бали) за 1 час във фитнеса аз горя по между 250 и 350 kcal и по около 600 - 650 kcal за един час с пудовки.
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот PtD » Вто Яну 11, 2011 4:28 pm

Daniel Panev написа:Не знам Жуотно - аз горя по 3000 kcal на ден (щото по толкоз ям, а теглото ми не се променя).

Не е задължително всичко, което ядеш, да се превръща в енергия, усвоена от организма ;) Да не говорим, че калоричната стойност на храните е мижи да те лажем :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Daniel Panev » Вто Яну 11, 2011 9:05 pm

Прав си!
И все пак едногодишният подробен хранителен дневник, който водя (практически всяко ястие е претеглено, фотографирано, пронумеровано и прошнуровано) в съчетание със "засечки" с няколко различни теоретични модела на базата на пол, възраст, ръст, активно тегло и физическа активност ми дават известно основание за моето твърдение, предполагам.
P.S. Всъщност не съм се изследвал за наличието на чревни паразити, чието наличие би оказало значително влияние... :blush:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот PtD » Вто Яну 11, 2011 10:54 pm

Daniel Panev написа:И все пак едногодишният подробен хранителен дневник....

Аз не твърдя, че ти не гориш 3000 ккал на ден :) Твърдя, че друг с твоите килограми, с твоя режим, може да гори по 3300 ккал на ден. Трети пък може да се разминава с 2700. Затова броенето на калории винаги ми е било леко неразбираемо... ако не се вместиш в мярката, дето бай Диетолог я е прочел на тавана, значи ще дебелееш. Ама не е така.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Daniel Panev » Вто Яну 11, 2011 11:41 pm

Така е. За това винаги казвам АЗ - на базата на относително дългите наблюдения над себе си...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот kikon » Пон Яну 17, 2011 11:30 pm

Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот 25thframe » Нед Яну 23, 2011 9:41 pm

Интервю с Кольо Пияндето :)
Идния месец, ще се прави поръчка или от http://www.discount-supplements.co.uk/ или от http://www.silabg.com/ ако 15% off-а на BSN, е все още валиден. Ако някой иска нещо, да драсне ЛС.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот Yavkata » Нед Фев 20, 2011 8:00 am

Алеле, днес се навършват 21 години от как се захванах с активно фитнес спортуване. Жалко, че снегът е затрупал лостовете, че мокрия лост е по -гаден за упражнения и от замръзналия :D Е, ако поомекне следобеда, ще уважа годишнината навън...в краен случай и по домашно му.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот i love bikes » Нед Фев 20, 2011 11:55 am

kikon написа:http://chetaplusplus.com/2011/01/17/core-training-plus-plus/

:)

Абе друго с и е да правиш странична преса с кобилица. Както и военна. ;) И фулконтакт туист :Д
i love bikes

Рейтинг: 1545

ПредишнаСледваща

Назад към Други