TCM Hiking Watch

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот TOYAGA » Чет Дек 22, 2005 11:33 pm

[quote="uha_rampage"]

Обявленията им във вестниците ли наричаш реклама:deal:
"Зайо Байо" харчат повече :popcorn:
[/quote]

Не харчат. Забравяш русенското варено в пощенската кутия на бай ти Оtto Normalverdiener/braucher... :santa2:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот uha_rampage » Пет Дек 23, 2005 1:05 am

Оtto Normalverdiener :beer:
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Пет Дек 23, 2005 10:34 am

@SPA:
US механизъм????? :bigeyes::bigeyes:
Банка?????????? :bigeyes::bigeyes:

:dunno::dunno::dunno:
както и да е...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Peacemaker » Пет Дек 23, 2005 11:10 am

@Bikerider
нямаш представа и не подозираш колко много се припокриват вижданията ни относно купуването на разни стоки.Аз лично винаги купувам най-доброто,респ.най-скъпото.Въобще не съм взимал страна в спора "ТСМ или нещо друго".Ако реша да си купя hiking watch,най-вероятно ще взема Casio-една марка,която отдавна уважавам.Проблемът е,че ти абсолютизираш нещата.Казваш-ТОВА е марката,всичко друго е боклук.Имам един приятел,който разсъждава по същия начин-за него не съществува нищо друго,освен най-доброто.Очевидно и за теб е така.Искаш да убедиш и други да мислят така.Имаш това право.Но начинът ти е неправилен.Не друг,а ти делиш нещата на черно и бяло.Освен най-доброто,съществува и не толкова добро качество стоки и повечето хора купуват именно тях.Винаги ще има хора,които ще ги купуват,защото винаги ще има хора,които няма да могат да си позволят нещо по-добро.Когато убеждаваш такива хора да купуват най-доброто,ти без да искаш ги засягаш в техния недоимък.Ще кажеш-да се спасяват.Не е така.За някои от тях дълго време няма изход.Същото важи и за отношението-има различни хора,с различна степен на чувствителност.Някои новодошли във форума не могат да понесат "шамарите" от постовете.Така,че желанието ми е да бъдем малко по-нежни с тях.В един друг БГ МТВ-форум нарекоха(явно имат основание)настоящия форум "секта" и споделиха разачарованието си от своето участие тук-бяха получили сериозни"шамари".Затова дайте по-приятелски да я караме,а?
:beer:
Vladimir Visotski said:"Нет Вьiхода-есть Вход, но не Тот!"
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Рейтинг: 1200

Мнениеот bluskanie » Пет Дек 23, 2005 11:23 am

@Peacemaker, адмирации.Само не съм съгласен, че става дума за недоимък.Говорим за многофункционален часовник, който си е придобивка не за недоимащите...И със сигурност си заслужава да се изчака месец - два та дори и повече, за да се спестят пари за нещо качествено.Както вече казах по-добре 1 чифт чорапи за 2 лева, отколкото 5 чивта за 90 ст. на промоция ;)

Но някои вече си го знаят, защото са от там:beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Peacemaker » Пет Дек 23, 2005 11:47 am

Да,така е.:beer:
Vladimir Visotski said:"Нет Вьiхода-есть Вход, но не Тот!"
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот SPA » Пет Дек 23, 2005 11:55 am

[quote="bikerider"]

....
@SPA:
Демек онова с купуването, употребата, продаването, додаването, купуването, употребата, продаването...
Оптимизирано откъм разходи тяло на цикъла, като тежестта е изнесена преди него: началните разходи са наистина повечко, но и те могат да се разсрочат чрез лизинг. Има вече лизингови компании - отиваш, подписваш и купуваш на воля, изплащаш лизинга, междувременно продаваш нещото и завърташ цикъла...
Схемата работи, но има изисквания:
1.да не се спира (щото се губят началните инвестиции) освен ако началните инвестиции вече не оправдават продължаването на цикъла.
2.да не се купуват боклуци, щото след качествена употреба имат почти нулева възвращаемост, т.е. цикъла се прекъсва.

...

US механизъм????? :bigeyes::bigeyes:
Банка?????????? :bigeyes::bigeyes:

:dunno::dunno::dunno:
както и да е...

[/quote]

Ами много е просто. Напарвих една проста съпоставка на пазарните механизми с US спрямо моите скромни познания. Там всички пазаруват горе долу по следната логика:

1. с кредитни карти <=> "Има вече лизингови компании - отиваш, подписваш и купуваш на воля"

2. когато са недоволни или искат нов модел връщат стоката и им връщат всички/част от парите и си взимат нещото ново <=> "Демек онова с купуването, употребата, продаването, додаването, купуването, употребата, продаването..."

И това ми беше първата асоция за твоята схема.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот Blackdog » Пет Дек 23, 2005 12:09 pm

[quote="bluskanie"]

@Peacemaker, адмирации.Само не съм съгласен, че става дума за недоимък.Говорим за многофункционален часовник, който си е придобивка не за недоимащите...И със сигурност си заслужава да се изчака месец - два та дори и повече, за да се спестят пари за нещо качествено.Както вече казах по-добре 1 чифт чорапи за 2 лева, отколкото 5 чивта за 90 ст. на промоция ;)

Но някои вече си го знаят, защото са от там:beer:
[/quote]

Не забравяй че хората имат различни приоритети и не рядко ограничен бюджет. Аз ако имам пари за Casio, няма да ги дам за часовник а за нещо което ме интересува повече(примерно спирачка или вилка). Когато нещо не ти е приоритет си склонен да направиш компромис с него. Предполагам си виждал хора със скъпи телефони и дънки от битака... Защо го правят? Въпрос на приоритети!
There's a lady who's sure ...
Blackdog

Мнениеот bikerider » Пет Дек 23, 2005 1:24 pm

[quote="Peacemaker"]

@Bikerider
нямаш представа и не подозираш колко много се припокриват вижданията ни относно купуването на разни стоки.
[/quote]

Нямаш представа в колко дълбока грешка си.

[quote="Peacemaker"]
Аз лично винаги купувам най-доброто,респ.[b]най-скъпото.[/b]
[/quote]

Браво! :usclap:

[quote="Peacemaker"]
Проблемът е,че ти абсолютизираш нещата.Казваш-ТОВА е марката,всичко друго е боклук.
[/quote]

И коя е точно марката, че не съм разбрал? Айде да не ми приписваш твои видения, какво ще кажеш?

[quote="Peacemaker"]
Имам един приятел,който разсъждава по същия начин-за него не съществува нищо друго,освен най-доброто.Очевидно и за теб е така.
[/quote]

Дали? Нямаш достатъчно информация за такава преценка. Доста си близо де, но далеч не е толкова просто, колкото сигурно ти се иска.

[quote="Peacemaker"]
Искаш да убедиш и други да мислят така.Имаш това право.
[/quote]

Както вече казах неколкократно (ама кой да чете), не искам да убеждавам никого. Просто споделям своята гледна точка. Не възприемам форума като арена, възприемам го като форум за обмяна на идеи.

[quote="Peacemaker"]
Но начинът ти е неправилен.Не друг,а ти делиш нещата на черно и бяло.Освен най-доброто,съществува и не толкова добро качество стоки и повечето хора купуват именно тях.Винаги ще има хора,които ще ги купуват,защото винаги ще има хора,които няма да могат да си позволят нещо по-добро.Когато убеждаваш такива хора да купуват най-доброто,ти без да искаш ги засягаш в техния недоимък.
[/quote]

Ако обичаш недей да ми обясняваш кого засягам, а чети и мисли. Не мога да помогна на хора, които не четат и не мислят, а само опяват. Както казах, не отричам никому правото да избира евтиното, дори напротив - показах лесен начин да си позволим и ПО-скъпи неща без да мизерстваме и показах, че така дори се спестяват пари.

Би ли ми посочил къде точно говоря за нещата, които си смучеш от пръстите?
Моля да престанеш да ми приписваш твоите представи. Ако не разбираш какво пиша, моля питай.
А аз пиша не ЗА най-скъпото (което е глупост), а ПРОТИВ най-евтиното. Прави ли разлика мозъка ти между тия две неща????? Аз ли съм този, който мисли в черно и бяло???

Къде съм казвал да се купува НАЙ-СКЪПОТО? Да ме прощаваш, но не позволявам да ми приписват подобни малоумия, щото ако ти се струва, че деля всичко на черно и бяло е редно да се сетиш, че си стигнал до тоя извод след като си ми приписал собствените си умотворения.

За последен път уточнявам - това което казвах и показвах е как човек може да си позволи ПО-СКЪПО от НАЙ-ЕВТИНОТО без да се затормозява особено за пари. Никъде не съм говорил за НАЙ-СКЪПОТО. Самия факт, че като прочетеш СКЪПО и го асоциираш моментално с НАЙ-СКЪПОТО (след което дори ми приписваш на мен тази асоциация) доказва, че този, който дели нещата на черно и бяло не съм аз.

Мога да ти кажа, че твоя подход да купуваш винаги най-скъпото е също толкова неадкватен, колкото да се купува винаги най-евтиното. Изобщо подход, при който винаги се купува един и същ вид стоки е неадекватен. Въпрос на финансова политика.

[quote="Peacemaker"]
Ще кажеш-да се спасяват.Не е така.За някои от тях дълго време няма изход.Същото важи и за отношението-има различни хора,с различна степен на чувствителност.
[/quote]

Като се събудиш в реалния свят и спреш да ме сънуваш как говоря това, което ТИ си мислиш, ще говорим пак. Не ми приписвай неща, които не мисля, защото е супер грубо и невежо отношение. Надявам се не искаш да ми докажеш че си такъв, нали?

[quote="Peacemaker"]
Някои новодошли във форума не могат да понесат "шамарите" от постовете.
[/quote]

Опитваш се да ми кажеш, че аз съм форума и че аз съм лош, следователно да не съм лош, за да не умре форума? :rofl::rofl::rofl::rofl:
Мисля, че вече ти се изтъкна и то не от мен в колко ограничен контекст размишляваш. Имам пълното желание да обясня нещата подробно, но все пак нито имам времето, нито вярвам, че има смисъл.
Никога не съм имал отношение към "новодошли" каквото и да значи това в интернет-форум. Имам обаче отношение към хлапаци със самочувствие без покритие, които не възприемат и една дума от това което им се каже. В крайна сметка като са толкова нежни души да се държат като нежни души. Аз поне не съм звяр в човешки облик, че да наранявам съзнателно нежни души... :D
Виж обаче да отиде някой в гората и да се прави на мъж и после да реве колко са лоши мечките, вълците, зайците и прочие щото не отчитат каква нежна душа има... дали е проблем на мечките, вълците и зайците? :bulb:

[quote="Peacemaker"]
Така,че желанието ми е да бъдем малко по-нежни с тях.
В един друг БГ МТВ-форум нарекоха(явно имат основание)настоящия форум "секта" и споделиха разачарованието си от своето участие тук-бяха получили сериозни"шамари".
[/quote]

Виж какво написах по-горе. Който даде да се разбере, че е нежна душа, ще получи съответната деликатност от мен (ласки обаче не :D). Ако някой се регистрира и тръгне да доказва с рогата напред колко му е дълга пишката и не му харесва отношението, то проблема си е лично негов, а не на форума (ако не знаеш разликата между лично и колективно, кажи, ще ти обясня). И ако после нарича това отношение "секта", значи е от най-разпространения вид идиоти по нашите ширини - такъв дето все някой друг му е виновен за това което представлява.

[quote="Peacemaker"]
Затова дайте по-приятелски да я караме,а?
[/quote]

Помисли си точно защо възприемаш всичко това като неприятелско и ще видиш централното си противоречие.

Edit: подкрепям с две ръце bluskanie :beer: и Blackdog :beer:.
Това, което писах по-горе е точно начина да се съчетае стремежа към икономически по-изгодното по-качествено (bluskanie) с финасовите възможности и списъка с приоритетите (Blagdog) без да се спестява и да се чака.
Аватар
bikerider

Мнениеот Spawn » Пет Дек 23, 2005 2:15 pm

[quote="bikerider"]

Имам пълното желание да обясня нещата подробно, но все пак нито имам времето, нито вярвам, че има смисъл.[/quote]

Аз пък така като те гледам мисля имаш достатъчно време да пишеш мажеш и бършеш. Я колко дълъг пост си изцъкъл.:santa2:
Spawn

Мнениеот bikerider » Пет Дек 23, 2005 2:24 pm

[quote="Spawn"]
Аз пък така като те гледам мисля имаш достатъчно време да пишеш мажеш и бършеш.
[/quote]

Според тебе за колко време е написано това горе? :D
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Дек 23, 2005 2:27 pm

[quote="SPA"]
Ами много е просто. Напарвих една проста съпоставка на пазарните механизми с US спрямо моите скромни познания. Там всички пазаруват горе долу по следната логика:

1. с кредитни карти <=> "Има вече лизингови компании - отиваш, подписваш и купуваш на воля"

2. когато са недоволни или искат нов модел връщат стоката и им връщат всички/част от парите и си взимат нещото ново <=> "Демек онова с купуването, употребата, продаването, додаването, купуването, употребата, продаването..."

И това ми беше първата асоция за твоята схема.
[/quote]

Е така де, не е ли време и ние простите българи да влезем в час? Варианта с купуването на евтин внос си остава, ама ако искаме нещо различно?
Аватар
bikerider

Мнениеот Tuono » Пет Дек 23, 2005 4:55 pm

За многознайковците - намерете ми часовник, който да следи тренда в налягането по време на изкачване в планината. Искам такъв часовник.

Ама не разбрахте ли, че не съм осмокласничка, която се сърди, тези неща са присъщи на дребните душици.

Уж нищо и никакъв часовник а не спирате да пишете.

Миротворец, поздравления за разсъжденията относно имането и нямането. Като спортист отношението към мен е било "царско" и съм имал материални блага за които повечето хора само са сънували. Знаеш ли кога промених мирогледа си - една вечер излязох пред хотел "Рамзес Хилтън" в Кайро. Излязох и видях бедността в очите. От тогава не разсъждавам както преди.
"...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
=== http://ftp.domainbg.com/tuono/ ===
Аватар
Tuono

Мнениеот bluskanie » Пет Дек 23, 2005 5:03 pm

[quote="Tuono"]

една вечер излязох пред хотел "Рамзес Хилтън" в Кайро. Излязох и видях бедността в очите. От тогава не разсъждавам както преди.

[/quote]

Тва беше нагло да знаеш...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Дек 23, 2005 5:50 pm

[quote="Tuono"]

За многознайковците - намерете ми часовник, който да следи тренда в налягането по време на изкачване в планината. Искам такъв часовник.
[/quote]

Нищо не разбирам от часовници. Ама знам как да намеря, вместо да се вайкам. Отне ми точно пет минути. Само дето ако трябваше да търся за "тренд в налягането"...

предлагам на вниманието ти [url=http://www.backcountry-equipment.com/accessrs/a-nav_measure/avocet_vertech.html]Avocet Vertech II[/url]

цитирам за твое улеснение:
[size=67]
Current Vertical Ascent Rate 0 to 28,000 feet per hour in 100 foot per hour increments

Maximum Vertical Ascent Rate 0 to 28,000 feet per hour in 100 foot per hour increments; resettable

Average Vertical Ascent Rate From 0 to 28,000 feet per hour in 1 foot per hour increments over a period up to 18 hours; resettable
[/size]

[quote="Tuono"]
Уж нищо и никакъв часовник а не спирате да пишете.
[/quote]

Пишем си - аз между другото и ти отварям очите. Само сега не ми врънкай, че Avocet-a e скъп и така нататък. Който иска, той намира начин. Посочих един съвсем нормален начин да си купим скъп часовник на предната страница.

[quote="Tuono"]
Знаеш ли кога промених мирогледа си - една вечер излязох пред хотел "Рамзес Хилтън" в Кайро. Излязох и видях бедността в очите. От тогава не разсъждавам както преди.
[/quote]

Сори пич, ама тия евтини сценки някакси не им е тук мястото. Ако се опитваш да помогнеш на бедните хора чрез клошарство (простете критици, че заемам от TOYAGA, ама е на място) ще ти напомня за хората, които си взеха ТСМ и... Едва ли са единствените де, щото аз поне познавам двама човека с подобни проблеми. ТСМ е лотария, а не магазин. Ако така се бориш срещу бедността - моите поздравления... безнадежден случай.
Аватар
bikerider

Мнениеот Tuono » Пет Дек 23, 2005 6:20 pm

Браво байбайкър, добър си в търсенето, спести ми 5 минути :).
160 долара май не са много, като прочетох името ми звучеше някакси швейцарско за 2 000 долара.:)
Е, благодаря, че ми "отваряш очите", какво ли щях да правя без хора като теб.

Бедността? - щастлив си, че незнаеш колко си беден, байбайкър, защото богатството не е пари ядене, пиене и каране на колело за 10 000 лв.:)

Ако седне човек да отговаря на вашите глупости книга може да се напише. Много лесно "кълвеш", почти няма нужда от стръв.

А между другото къде са му компаса и термометъра на твоя Авочет Вертех Втори? Има си, има си човеко термометър, нема да се излагаме.
Абе да не са били пияни дизайнерите, а?

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... sb=5&part=

Там се води друга дискусия, с друг тон, има също недоволни, интереса е по-голям отколкото тук. Какво ще кажеш? Май е време да си отговориш на въпроса до адреса на сайта ми.
"...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
=== http://ftp.domainbg.com/tuono/ ===
Аватар
Tuono

Мнениеот bikerider » Пет Дек 23, 2005 6:30 pm

Сори пич, не чета мисли. Каквото каза - намерих ти го. Сега сме лоши, повтаряме се, и.т.н. изобщо заслужихме благородното ти презрение. Поклон доземи и не си отивай - интересно ми е с теб.

Не разбрах само - след като Кайро те е променил помагаш на бедните хора по света, така ли? Или просто те кефи ТСМ? :dgrin:

Edit: дреме ми за сайта ти, драги, стой си "в него"... :crazy:
Аватар
bikerider

Мнениеот klmn » Пет Дек 23, 2005 7:23 pm

:popcorn::D:popcorn::clap::popcorn::popcorn:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Spawn » Пет Дек 23, 2005 9:24 pm

[quote="bikerider"]

[b]Не разбрах[/b] само - след като Кайро те е променил помагаш на бедните хора по света, така ли? Или просто те кефи ТСМ? :dgrin:
[/quote]

Определено ти личи че не си разбрал:santa2:. Трябва ли да има връзка между ТCM и това, нещо да промени мирогледа ти? Не ми отговаряй, спести "време и усилия" които уж нямаш ...
П.П.
И на мен ми е интересно с тебе :dgrin:

Едит: Правопис.
Spawn

Мнениеот bluskanie » Пет Дек 23, 2005 9:32 pm

[quote="Spawn"]

Не ми одговаряй...
[/quote]

Що бе нека ти оdговори :^:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Spawn » Пет Дек 23, 2005 9:36 pm

[quote="bluskanie"]

[quote="Spawn"]

Не ми одговаряй...
[/quote]

Що бе нека ти оdговори :^:
[/quote]

Ааааа, малко късно го видях ... Моя грешка, признавам без бой :beer:
Spawn

Мнениеот velco » Пет Дек 23, 2005 11:05 pm

[quote="klmn"]

:popcorn::D:popcorn::clap::popcorn::popcorn:
[/quote]

Чшш, по-полека бе, ламя, остави малко и за нас ... :popcorn:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот klmn » Съб Дек 24, 2005 12:30 pm

:)ми то тоя ТСМ вече 2 седмици се обсъжда...:popcorn:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bikerider » Съб Дек 24, 2005 3:21 pm

[quote="Spawn"]
Определено ти личи че не си разбрал:santa2:.
[/quote]

Ми нали трябваше да оставя нещо да се хванат нежните души като тебе... :X:D:rofl::santa2:

[quote="Spawn"]
Трябва ли да има връзка между ТCM и това, нещо да промени мирогледа ти?
[/quote]

Не разбира се, но явно иронията не е от силните ти страни. :angel2:

@публиката с пуканките: :D

Дотука с ТСМ. :lolup::lol2:

На всички нежни души, груби души, публика, просто минаващи, модератори, емигранти, администратори... абе с две думи на всички: [size=167][color=red]Весела Коледа[/color][/size]:santa2:
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Яну 10, 2006 1:30 pm

Хи-хи. Баща ми току що ми подари въпросното чудо на техниката.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Quiz » Вто Яну 10, 2006 2:39 pm

@NC,
да зачекнеш тази така наболяла тема?!?....ти нямаш сърце!:D
Аватар
Quiz

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Яну 10, 2006 2:58 pm

Без да искам:angel2:
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Вто Яну 10, 2006 3:01 pm

[quote="NovemberCharlie"]

[/quote]

Мммм честито!!!
Колко е часа и къде е север?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Яну 10, 2006 3:04 pm

Часът е малко на половина след пладне, а север е към Румъния.:D
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот hlebarka » Вто Яну 10, 2006 8:28 pm

[quote="NovemberCharlie"]

[/quote]

Моят сам ми къса нервите.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

ПредишнаСледваща

Назад към Други