[quote="Peacemaker"]
@Bikerider
нямаш представа и не подозираш колко много се припокриват вижданията ни относно купуването на разни стоки.
[/quote]
Нямаш представа в колко дълбока грешка си.
[quote="Peacemaker"]
Аз лично винаги купувам най-доброто,респ.[b]най-скъпото.[/b]
[/quote]
Браво!
[quote="Peacemaker"]
Проблемът е,че ти абсолютизираш нещата.Казваш-ТОВА е марката,всичко друго е боклук.
[/quote]
И коя е точно марката, че не съм разбрал? Айде да не ми приписваш твои видения, какво ще кажеш?
[quote="Peacemaker"]
Имам един приятел,който разсъждава по същия начин-за него не съществува нищо друго,освен най-доброто.Очевидно и за теб е така.
[/quote]
Дали? Нямаш достатъчно информация за такава преценка. Доста си близо де, но далеч не е толкова просто, колкото сигурно ти се иска.
[quote="Peacemaker"]
Искаш да убедиш и други да мислят така.Имаш това право.
[/quote]
Както вече казах неколкократно (ама кой да чете), не искам да убеждавам никого. Просто споделям своята гледна точка. Не възприемам форума като арена, възприемам го като форум за обмяна на идеи.
[quote="Peacemaker"]
Но начинът ти е неправилен.Не друг,а ти делиш нещата на черно и бяло.Освен най-доброто,съществува и не толкова добро качество стоки и повечето хора купуват именно тях.Винаги ще има хора,които ще ги купуват,защото винаги ще има хора,които няма да могат да си позволят нещо по-добро.Когато убеждаваш такива хора да купуват най-доброто,ти без да искаш ги засягаш в техния недоимък.
[/quote]
Ако обичаш недей да ми обясняваш кого засягам, а чети и мисли. Не мога да помогна на хора, които не четат и не мислят, а само опяват. Както казах, не отричам никому правото да избира евтиното, дори напротив - показах лесен начин да си позволим и ПО-скъпи неща без да мизерстваме и показах, че така дори се спестяват пари.
Би ли ми посочил къде точно говоря за нещата, които си смучеш от пръстите?
Моля да престанеш да ми приписваш твоите представи. Ако не разбираш какво пиша, моля питай.
А аз пиша не ЗА най-скъпото (което е глупост), а ПРОТИВ най-евтиното. Прави ли разлика мозъка ти между тия две неща????? Аз ли съм този, който мисли в черно и бяло???
Къде съм казвал да се купува НАЙ-СКЪПОТО? Да ме прощаваш, но не позволявам да ми приписват подобни малоумия, щото ако ти се струва, че деля всичко на черно и бяло е редно да се сетиш, че си стигнал до тоя извод след като си ми приписал собствените си умотворения.
За последен път уточнявам - това което казвах и показвах е как човек може да си позволи ПО-СКЪПО от НАЙ-ЕВТИНОТО без да се затормозява особено за пари. Никъде не съм говорил за НАЙ-СКЪПОТО. Самия факт, че като прочетеш СКЪПО и го асоциираш моментално с НАЙ-СКЪПОТО (след което дори ми приписваш на мен тази асоциация) доказва, че този, който дели нещата на черно и бяло не съм аз.
Мога да ти кажа, че твоя подход да купуваш винаги най-скъпото е също толкова неадкватен, колкото да се купува винаги най-евтиното. Изобщо подход, при който винаги се купува един и същ вид стоки е неадекватен. Въпрос на финансова политика.
[quote="Peacemaker"]
Ще кажеш-да се спасяват.Не е така.За някои от тях дълго време няма изход.Същото важи и за отношението-има различни хора,с различна степен на чувствителност.
[/quote]
Като се събудиш в реалния свят и спреш да ме сънуваш как говоря това, което ТИ си мислиш, ще говорим пак. Не ми приписвай неща, които не мисля, защото е супер грубо и невежо отношение. Надявам се не искаш да ми докажеш че си такъв, нали?
[quote="Peacemaker"]
Някои новодошли във форума не могат да понесат "шамарите" от постовете.
[/quote]
Опитваш се да ми кажеш, че аз съм форума и че аз съм лош, следователно да не съм лош, за да не умре форума?

:rofl::rofl::rofl:
Мисля, че вече ти се изтъкна и то не от мен в колко ограничен контекст размишляваш. Имам пълното желание да обясня нещата подробно, но все пак нито имам времето, нито вярвам, че има смисъл.
Никога не съм имал отношение към "новодошли" каквото и да значи това в интернет-форум. Имам обаче отношение към хлапаци със самочувствие без покритие, които не възприемат и една дума от това което им се каже. В крайна сметка като са толкова нежни души да се държат като нежни души. Аз поне не съм звяр в човешки облик, че да наранявам съзнателно нежни души...
Виж обаче да отиде някой в гората и да се прави на мъж и после да реве колко са лоши мечките, вълците, зайците и прочие щото не отчитат каква нежна душа има... дали е проблем на мечките, вълците и зайците?
[quote="Peacemaker"]
Така,че желанието ми е да бъдем малко по-нежни с тях.
В един друг БГ МТВ-форум нарекоха(явно имат основание)настоящия форум "секта" и споделиха разачарованието си от своето участие тук-бяха получили сериозни"шамари".
[/quote]
Виж какво написах по-горе. Който даде да се разбере, че е нежна душа, ще получи съответната деликатност от мен (ласки обаче не

). Ако някой се регистрира и тръгне да доказва с рогата напред колко му е дълга пишката и не му харесва отношението, то проблема си е лично негов, а не на форума (ако не знаеш разликата между лично и колективно, кажи, ще ти обясня). И ако после нарича това отношение "секта", значи е от най-разпространения вид идиоти по нашите ширини - такъв дето все някой друг му е виновен за това което представлява.
[quote="Peacemaker"]
Затова дайте по-приятелски да я караме,а?
[/quote]
Помисли си точно защо възприемаш всичко това като неприятелско и ще видиш централното си противоречие.
Edit: подкрепям с две ръце bluskanie

и Blackdog

.
Това, което писах по-горе е точно начина да се съчетае стремежа към икономически по-изгодното по-качествено (bluskanie) с финасовите възможности и списъка с приоритетите (Blagdog) без да се спестява и да се чака.