Това трябва да се случва...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот klmn » Чет Яну 26, 2006 8:19 pm

[quote="hlebarka"]

[quote="klmn"]

БОли ги фара Енергото,нали българите плащат и мангалските сметки..:censored:
[/quote]

Може да бъркам, но май на цялата държава, т.е. и на българите им плаща друг сметката, непрекъснато се взимат заеми от някъде, за какво ли не, какво опищяхте сметките за тока.

А като толкова завиждат на циганите някои, да ходат да се интегрират на гарата.
[/quote]
Ми мойта сметка аз си я плащам,щот не съм сиганин,а тия заеми в чий ли джоб влизат?:idea:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bluskanie » Пет Яну 27, 2006 10:14 am

Естествено, че ще си плащаш. Иначе ще ти спрат тока ебати.

А вчера гледах известния бат Сали мангала...в "Стани Богат" Баси малоумното същество. Въпреки това, множество българи му симпатизират яко. Та той заяви, че щял да става политик. Гаранция ще пробие...то в кьоравата армия и едноокия е цар, както се знае. И вече се замислям, не сме ли ние тези, които с пасивното си отношение позволяваме това да се случва. Утре - другиден ще гласуваме за бат Сали щот бил душа човек...Не знам какво да си мисля за българите вече...къде е таа мисъл, къде е тоо интелект. Както казва един приятел в подобни случай:
" Как можах да се родя в България бе да му... " - на шега естествено:D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пет Яну 27, 2006 3:07 pm

[quote="mih"]

[quote="bikerider"]

[quote="klmn"]

БОли ги фара Енергото,нали българите плащат и мангалските сметки..:censored:
[/quote]

A кой ги кара? Проблема не е в Енергото, а в това, че няма реална конкуренция на енергийния пазар. А няма щото сещаш се...
[/quote]

Енергийният отрасъл почти навсякъде е монополен, твърде важен е за националните интереси на държавите.

Според мен проблемът е по-скоро в неадекватните мерки спрямо ромското население.
:peace:
[/quote]

Има и такъв момент наистина, но кучето според мен е заровено в думичките "национален интерес".
Какво е това - интересите на хората или интересите на полиците+монополистите?
Аз лично предпочитам да имам реален избор между доставчици на енергия, защото не може да има високи цени, там където има [b]реален[/b] избор и реална регулация на свободния пазар. Може разбира се да сформират набързо един картел и да се наговорят, но това е работа на антимонополната администрация, която по идея регулира свободния пазар.
Говоря за регулация, защото съм крайно против популярната теза за свободен пазар на всяка цена - това за мен води до монопол, колкото и да звучи парадоксално, точно защото пазара е крайно либерализиран и няма регулаторни органи (или не си гледат работата), които да задават рамките и да следят за спазването им.

Edit: поправи ме ако греша, но май в Канада ситуацията е сходна (монополна), поне според приятелите ми там? :peace:

Edit2: иначе за ромското население съм 100% съгласен. както се видя имат gsm-и да звънят в Енергото, ама нямат пари да плащат. 1% събираемост е просто смешно.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Яну 27, 2006 3:08 pm

[quote="bluskanie"]
не сме ли ние тези, които с пасивното си отношение позволяваме това да се случва.
[/quote]

ние сме, ние сме...

А най-големия проблем е, че прекалено дълго време сме мълчали и се оставихме да ни турят най-страшния хомот - тоя на страха от "спиране на тока", "тероризъм" и подобни плашила. Член 71 от новоприетия закон е достатъчно показателен, щото вече няма пречки пред запушването на устите на многознайковци като мен да речем...

Не знам обаче как може да се пребори това без насилие, революции и ВоленСидеровщини, защото хората целенасочено биват отчуждавани един от друг именно чрез свободния пазар, страха за кожицата и така... Дето се вика не само си носим хомота, ами и сами го достягаме...а някои хора само за революции и насилие приказват, все едно ние ще сме тези, които ще спечелят от "революции"...

а философи и социолози пищят в един глас "еманципирайте се за да оцелеете в консуматорското общество"... :dunno:
Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Пет Яну 27, 2006 7:57 pm

[quote="bikerider"]
Има и такъв момент наистина, но кучето според мен е заровено в думичките "национален интерес".
Какво е това - интересите на хората или интересите на полиците+монополистите?
Аз лично предпочитам да имам реален избор между доставчици на енергия, защото не може да има високи цени, там където има [b]реален[/b] избор и реална регулация на свободния пазар. [/quote]

Амчи интересите на държавите винаги са били по-важни от тези на хорицата, дет се вика - така е устроен светът. Какво искаме ние не е от първостепенно значение за властите(освен на избори). Тепърва се приватизират, и то частично, компании от енергийният отрасъл (например EDF и GDF във Франция), но това е в интерес само на едрия капитал; тук още не съм проучил в детайли какво е положението, но тока и водите засега са си държавен монопол (водата не се плаща в Кебек), и по-добре, петролните полета не са, което може би е една от предпоставките за корупцията, която свали либералите от многогодишното им управление и възкачи консервите на власт в началото на седмицата (за Канада като доста либерална страна това е показателно, че в сегашния си вид либерализмът води предимно до корупция).
[quote="bikerider"] Може разбира се да сформират набързо един картел и да се наговорят, но това е работа на антимонополната администрация, която по идея регулира свободния пазар.
Говоря за регулация, защото съм крайно против популярната теза за свободен пазар на всяка цена - това за мен води до монопол, колкото и да звучи парадоксално, точно защото пазара е крайно либерализиран и няма регулаторни органи (или не си гледат работата), които да задават рамките и да следят за спазването им.
[/quote]

Абе... Положението е яко оакано, най-силният печели, бута рушвет, купува си лоби в регулаторните органи и навсякъде и общо взето прави каквото си иска, стига да успее да убегне от общественото внимание, пък и то едни неподкупни медии...
Докато доброденствието на хората по света се измерва в материални блага и власт ще е все така, докато не се самоизтребим накрая... Имаме заложена твърде много алчност в гените си май. Трябва изначално изменение на идеалите и просвета.
Но стига философстване, че много огладнях, ще се върна към материалното начало :liplick:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот bikerider » Пет Яну 27, 2006 9:43 pm

Мдаа...
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Съб Фев 11, 2006 11:01 am

[quote="mih"]

[quote][i]
[/quote]

Абе... Положението е яко оакано, най-силният печели, бута рушвет, купува си лоби в регулаторните органи и навсякъде и общо взето прави каквото си иска, стига да успее да убегне от общественото внимание, пък и то едни неподкупни медии...
Докато доброденствието на хората по света се измерва в материални блага и власт ще е все така, докато не се самоизтребим накрая... Имаме заложена твърде много алчност в гените си май. Трябва изначално изменение на идеалите и просвета.
Но стига философстване, че много огладнях, ще се върна към материалното начало :liplick:
[/quote]

Еми давайте да се обединяваме най-накрая,докато не е станало съвсем късно!Само с приказки и констатации всеки може да се занимава-включвам и себе си в това число,но искам да се променя и се интересувам от нещата които стават наоколо. Трябва да започнем от по простите неща,да отстояваме правата си във всякви отношения,а заветната цел ще е да се създаде т.нар. гражданско общество.Според мен именно липсата му в България е най-големия ни проблем.Не казвам,че точно байкърите трябва да започне всичко;), а от целия народ-обикновени хора,организации,профсъюзи и тн.Мафията която ни управлява няма никакъв интерес хората да се събуждат,да се протестира,да се отстояват права.Все едно някой систематично да те настъпва в градския транспорт,а ти да си траеш и да чакаш сам да се осъзнае.Е да де,ама те няма да се осъзнаят докато ние не се осъзнаем и не им потърсим сметка.Забелязвам че хората се делят на непримирили се и примирили се.Ако броят на първите се увеличава и ние сме от тях има някъв шанс за оправия. Като за начало всеки който се чувства поне малко патриот,може да отиде да почете паметта на Левски по повод 133 години от обесването му,на 19 февруари в София.После на 3 март,национален празник...
Много е важно народа да поумнее до следващите избори/за президент и за правителсво/ и да не се доунищожи.
Аре стига черногледство засега,че ми се кара:peace:
Гост

Мнениеот ThEUfO » Съб Фев 11, 2006 11:25 pm

[quote="bikerider"]
Edit2: иначе за ромското население съм 100% съгласен. както се видя имат gsm-и да звънят в Енергото, ама нямат пари да плащат. 1% събираемост е просто смешно.
[/quote]

тИлифонче бате, чАсовник... Сичкото е от Зулаимпекс фнос.
Древна мъдрост: "s****** ** **** po default"
ThEUfO

Рейтинг: 1700

Мнениеот hlebarka » Нед Фев 12, 2006 12:41 am

[quote="bikerider"]
Аз лично предпочитам да имам реален избор между доставчици на енергия, защото не може да има високи цени, там където има [b]реален[/b] избор и реална регулация на свободния пазар. Може разбира се да сформират набързо един картел и да се наговорят, но това е работа на антимонополната администрация, която по идея регулира свободния пазар.
[/quote]

Добре, а защо "антимонополната администрация" просто не регулира монополиста, а трябва да чака да стане някакъв бъркоч от свободни доставчици на енергия?Няколко няма да са по-лесни за регулиране от един. Пък и защо си сигурен, че като имаш избор цените ще са по-ниски, може и по-високи да станат.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот PtD » Нед Фев 12, 2006 1:35 am

[quote="hlebarka"]
Пък и защо си сигурен, че като имаш избор цените ще са по-ниски, може и по-високи да станат.
[/quote]

Те и M-Teл така твърдяха, че цените се определяли от обективни фактори, само че като дойдоха Глобул и Вивател Примата некак си станА от 1.00 лв/мин на 0.28 лв/мин... въпреки обективните фактори :sonar:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот RaveUnit » Нед Фев 12, 2006 10:54 am

обективните фактори са страшно изменени ... едно време имаше едни 20-30 сателита дето клетъчните телефони ползваха за международен роуминг, сега има войсов интерконект - съответно международните разходи спадат, а цените им по-бавно, и може да се намали маржа на националните разговори за тяхна сметка ... пък и друго си е мрежа от 10000 устройства да ти я изплащат 150000 потребителя, друго е 3500000, нали ?
като прибавим страхотната урбанизация+наблъсквация в българия, която е може би най-главната предпоставка хората с нет да минат от всякакви медни бетекайски линии към другите варианти, съответно телефона като не ти трябва за нет, всичките ти приятели като имат клетъчни, на теб бтк пост за чий ти е ? и така зарязваш бтк, и поради простия факт че мтел бяха първите с малко по-читави стратегии се случи бая хора да са при тях, съответно могат да си позволят още по-ниски маржове ... а сега да се хванем за ръце и да запеем песен за прослава :)
нещо такова, бааси простотиите :(
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот hlebarka » Нед Фев 12, 2006 11:25 am

[quote="PtD"]

[quote="hlebarka"]
Пък и защо си сигурен, че като имаш избор цените ще са по-ниски, може и по-високи да станат.
[/quote]

Те и M-Teл така твърдяха, че цените се определяли от обективни фактори, само че като дойдоха Глобул и Вивател Примата некак си станА от 1.00 лв/мин на 0.28 лв/мин... въпреки обективните фактори :sonar:
[/quote]

Хубаво, ама в единия случай се прави ток, а в другия слагат 300 щайги по сградите и айде, комуникация.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот kotka12 » Нед Фев 12, 2006 3:31 pm

А каква е логиката загубите на една компания да се покриват от потребителите?
ВиК имала течове-дайте да ги разпредлеим в сметките на хората и проблема се решава
НЕК имала нисък процент събираемост от индианците - дайте да плащат баламите
А колкото до 3500000 потребители на МТел услугите - някакъв коментар за близо 6 годишния им монопол на БГ пазара???
Коренът на злото си е в плоското ни и глупаво управление, което дори не си играе да завоалира игрите си
това е
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот PtD » Нед Фев 12, 2006 10:43 pm

[quote="hlebarka"]
Хубаво, ама в единия случай се прави ток, а в другия слагат 300 щайги по сградите и айде, комуникация.
[/quote]

Ти батенка знаеш ли, колко излиза 1 квч от АЕЦ, производствена цена? 1.1 цента. Сметни колко го купуваш от НЕК... Колко процента печалба са това?

Да не говорим за далаверите, дето се вихрят, бедна ти е фантазията, как се печелят търгове, как се взимат договори, как се хранят рибките :bawling:.

Работил съм в тоя сектор, та имам неква представа. И ти казвам, че ако при наличие на алтернативи се вдигне цената на тока, единствената причина е противозаконно споразумение за поддържане на високите цени.

Как пък винаги изкарват, че си купуваме тока и парното под реалната им себестойност? Не се умориха да ни го повтарят. Със всяко повишение ни увещават, че сега, видите ли, вече нямало да се вдига, защото това била истинската му цена. И след няколко месеца - пак го вдигат. Същото и с градския транспорт. Сега ще го направят 70ст. И какво? Пак 60-70% ще си пътуват без билет.

Та така, котака хубаво го каза - баламите плащат кьорсофрата на тарикатите.
Аватар
PtD

Мнениеот PtD » Нед Фев 12, 2006 10:44 pm

[quote="kotka12"]
Коренът на злото си е в плоското ни и глупаво управление, което дори не си играе да завоалира игрите си
това е
[/quote]

Че е плоско, плоско е, ама никак е глупаво, напротив, големи тарикати са.
Аватар
PtD

Мнениеот pes » Нед Фев 12, 2006 11:07 pm

Само искам да спомена един факт за нашета скромна държава: до преди да ни спрат АЕЦ ние бяхме най-големия износител на ток на Балканите, общо взето вътрешното потребление бе равно на износа, печалбите от износа далеч по големи, затваряха очите на всички ръководители за вътрешните проблеми, и сега когато няма толкова голяма баница почнаха да се чудят как да я наточат от нас потребителите... А колко се отнася до м-тел надявам се да глобул и вива да се упгрейднат по бързо, че да паднат още цените /един свеж пример какво значи да има конкуренция на пазара/
Повечето от това, което знаем за човека, се дължи на изследванията на сладкия грах и един вид винени мушици.
pes

Рейтинг: 1200

Мнениеот kotka12 » Пон Фев 13, 2006 10:47 am

[quote="pes"]

... А колко се отнася до м-тел надявам се да глобул и вива да се упгрейднат по бързо, че да паднат още цените /един свеж пример какво значи да има конкуренция на пазара/
[/quote]

надяваш се, ама няма да я бъде, поради една много проста причина.
Пазарът е разпределен и единственото, което се дели в момента е пазара за предплатени услуги /Прима, Б-конект/ и затова ти се надува главата с "дъра-бъра" и "следвай тренда" реклами
Отдавна повечето потребители са на дългосрочни договори и ше видим намаление на цените през крив макарон:finger:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Пон Фев 13, 2006 10:51 am

[quote="hlebarka"]

[quote="bikerider"]
[/quote]

Добре, а защо "антимонополната администрация" просто не регулира монополиста.
[/quote]

Ами щото и тя гледа да прилапа от баницата, нали за това са отишли в тая КЗК. Въртяха, сукаха и накрая от тия WAZ излязоха борци с монопола едва ли не... А да говорим за ДКЕР, цени и енергия няма смисъл изобщо...

[quote="hlebarka"]
трябва да чака да стане някакъв бъркоч от свободни доставчици на енергия?
[/quote]

Изобщо не трябва, въпрос на истинска, регулирана конкуренция. Схващането че истински свободния пазар е бъркоч е либерална "умнотия". Колкото по-бъркоч, толкова по-добре... Риба в мътна вода... Също налива мелница в едни уж отминали схващания, че държавата трябва всичко да разпределя и да дава. Щото ако не е "бъркоч", тогава какво да бъде според твоите разбирания?

Да видим ако съм информиран добре (а конкуренцията ще ги принуди да се рекламират), ако знам къде какво ми се предлага и мога да избирам дали има земна сила, която да ме принуди да не избера по-евтин, по-почтен и по-качествен доставчик. Особено на енергия.

[quote="hlebarka"]
Няколко няма да са по-лесни за регулиране от един. Пък и защо си сигурен, че като имаш избор цените ще са по-ниски, може и по-високи да станат.
[/quote]

Да ме прощаваш, въпрос на организация е, не на възможности.
За избора - PtD ти го каза - ако цените се вдигат при повече от един доставчик - налице е картел под една или друга форма. А форми много...

Няма друго положение според мен, кажи ако можеш да предложиш такова.
Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Пон Фев 13, 2006 7:38 pm

[quote="PtD"]

[quote="kotka12"]
това е
[/quote]

Че е плоско, плоско е, ама никак е глупаво, напротив, големи тарикати са.
[/quote]

Абсолютно вярно.
А последният пример за държавен рекет е скорошният и все още бушуващ скандал със здравното осигуряване на студенти и българи в чужбина, при който се разкри злоупотреба с личните данни на граждани, като в резултат са начислени от десетки до стотици левове неустойка на човек, в зависимост от времето, през което е отсъствал от България. Обяснението е класически бюрократично: "Да сте се отписали навреме!" Например сестра ми в Германия има да плаща над 500 лв за три години...
Просто се сетиха как да рекетират и българите зад граница, хиените...
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот TOYAGA » Пон Фев 13, 2006 7:51 pm

[quote="mih"]
...здравното осигуряване на студенти и българи в чужбина... сестра ми в Германия има да плаща над 500 лв за три години... Просто се сетиха как да рекетират и българите зад граница, хиените...
[/quote]

Сетили са се друг път! И на мене се опитваха да ми прилагат разни мазни фатки, обаче дедо ви TOYAGA им прати на два пъти по един освирепел адвокатин и ония подвиха куйруците...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот pes » Пон Фев 13, 2006 8:28 pm

[quote="kotka12"]

надяваш се, ама няма да я бъде, поради една много проста причина.
Пазарът е разпределен и единственото, което се дели в момента е пазара за предплатени услуги /Прима, Б-конект/ и затова ти се надува главата с "дъра-бъра" и "следвай тренда" реклами
Отдавна повечето потребители са на дългосрочни договори и ше видим намаление на цените през крив макарон:finger:

[/quote]
многоо грешиш пазара нито е разпределен нито някога ще бъде, в момента проблема е че м-тел има изградена мрежа от клетки и дистрибутори които глобул и вива тел нямат. Благодарение на тези своя мрежа те стоят пред другите компании, дори и като услуги/това е информация от хората, които изграждат тази мрежа и за мтел и за вива и за глобул, защото са едни съща група, не мога да ги нарека фирма/. Проблема на глобулките и вивите е, че няма толкова пари на куп, за да ги построят за кратко, а и не си струва. М-тел е стигнал до лимита на нашета държава и повече не може да се разширява/осбено ако поддържа тези цени/. А рекламите са за тези, които не схванли още, че тези ваучери са 3 до 4 пъти по скъпи от един обикновен абонамент/компанията печели много повече от тях зависимост от това дали ще направи удар с рекламната кампания/.
Повечето от това, което знаем за човека, се дължи на изследванията на сладкия грах и един вид винени мушици.
pes

Рейтинг: 1200

Мнениеот mih » Пон Фев 13, 2006 8:50 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="mih"]
...здравното осигуряване на студенти и българи в чужбина... сестра ми в Германия има да плаща над 500 лв за три години... Просто се сетиха как да рекетират и българите зад граница, хиените...
[/quote]

Сетили са се друг път! И на мене се опитваха да ми прилагат разни мазни фатки, обаче дедо ви TOYAGA им прати на два пъти по един освирепел адвокатин и ония подвиха куйруците...
[/quote]

fight fire with fire :thumb:
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот klmn » Пет Фев 24, 2006 7:25 am

БЪЛГАРИЯ

--------------------------------------------------------------------------------
Две ромски дела надвиха България в Страсбург

Светослав Терзиев

България загуби вчера две дела в Страсбург, заведени от роми заради полицейско насилие. Европейският съд за правата на човека задължи държавата да изплати на тъжителите по делото "Огнянова и Чобан срещу България" 34 000 евро (68 000 лева), а по делото "Цеков срещу България" - 9500 евро (19 000 лева).
Зоя Огнянова и Гюлфере Чобан от село Дъбово край Казанлък осъдиха държавата заради смъртта на Захари Стефанов, съпруг без брак на едната и син на втората тъжителка. Той загинал след падане на 4 юни 1993 г. от прозорец на третия на етаж на полицейския участък в Казанлък, където бил разпитван за многобройни кражби и обири. Според полицаите той опитал да избяга, както си бил с белезници, а според тъжителите е бил пребит преди падането.
Съдът в Страсбург реши, че държавата е нарушила няколко члена от конвенцията за правата на човека - чл. 2 (право на живот), чл. 3 (забрана на нечовешко отношение), чл. 5 (право на свобода и сигурност), чл. 13 (право на ефективна защита). Отхвърлена бе претенцията, че тези нарушения са станали във връзка с чл. 14 (забрана на дискриминация).
По второто дело Цеко Цеков, 30-годишен ром от Видин, осъди държавата, че е нарушила правата му по чл. 3 чрез жестоко отношение и липса на разследване. Той бил прострелян през август 1996 г. в гърба със стоп-патрон от полицай, когато бил заловен през нощта да кара каруца с крадена царевица. Полицаят употребил оръжие, защото тъжителят опитал да избяга. Съдът отхвърли претенцията му, че е бил нарушен и чл. 2, т.е. че е бил заплашен и животът му.
:eyebrow:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот did » Пет Фев 24, 2006 9:09 am

яаааа колко интересни бълнувания съм изтървал...

"свободен енергиен пазар в България" :crazy:

Свободен от какво и от кого?

Май първо трябва да се опитваме да се освободим от Руската зависимост, щото чрез Лукойл-Нефтохим братушките държат кранчето на горивата, от тях идва природния газ, от тях идна горивото за АЕЦ Козлодуй, и т.н. и т.н. а сега великите комбинатори са на път да решат, че ще е добре за разнообразие да турят руски реактори в Белене.

къф свободен пазар, кви 5 лева???

кой бил прост, управляващите??? неее!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пет Фев 24, 2006 12:02 pm

[quote="did"]
Свободен от какво и от кого?
[/quote]

Свободен от монополни прекупчици. Едва ли има смисъл PtD отново да казва цената на киловатчас от АЕЦ Козлодуй. Ама ще плащам дори такса електромер върху огромните надценки на електроразпределителните дружества. Защо да нямам избор? Защо да не мога да избера друго такова дружество, което поне работи свястно, бързо и открито, дава фактури, а не шифровани мътилки...
Съвършено ясно е, че на ниво производител на енергия Русия има естествен монопол и е смешно да се говори на това ниво за свобода (Edit: но май това няма да трае много). Само че поне аз не говоря за това ниво, а за дерибеите, които ми препродават тока и искат дори да плащам за да ми кажат колко имам да плащам...
Аватар
bikerider

Мнениеот Lubo » Пет Фев 24, 2006 5:47 pm

Признавам, че не съм прочел цяялата тема, но искам да се изкажа мнение за ромите:

Аз не ги обичам, но не ги и мразя и не мога да разбера как така моеж да се изкаже човек и да обобщава за толкова много хора. Самия аз до сега съм пребивал двама джепчии, толкова съм хванал толкова съм пребил....ако хвана още някой бройката ще нарасне. НО преди няколко месеца ми се случи нещо потресаващо - двама скинара бяха набили едно циганче, което е от дом за сираци в моя квартал. Детето беше в тотален шок, а на всичкото отгоре се оказа, че има епилепсия. Въпросните бръснати глави извадиха късмет, че това беше станало 5 мин. преди да мина от там :(!::(!: Не мога да разбера какъв МАЛОУМНИК и комплексар трябва да си, че да налагаш дете което тежи по-малко от 35 кила. Като има такива "мъже", защо на се пробват на Централна Гара. А най-фрапиращото в случката беше, че повечето хора минаваха и си обръщаха главата...КАКВО Е ТОВА СКАПАНО ОБЩЕСТВО? Всеки КАПУТ гледа да седи надалеч, обаче когато го сполети проблем реве, че видиш ли никой не му помогнал..... абе не ми се говори.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Мнениеот mih » Пет Фев 24, 2006 8:49 pm

това с пребитото циганче е наистина отвратително, да, пък това, че всички си траят е още по-гадно :(!:
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот Гост » Пет Фев 24, 2006 9:31 pm

"Траенето"ни е национална черта и се изразява във всичко...Не знам как ще се измъкнем :irked:
Гост

Мнениеот Lubo » Съб Фев 25, 2006 1:19 pm

[quote="Nightwolf"]

"Траенето"ни е национална черта и се изразява във всичко...Не знам как ще се измъкнем :irked:
[/quote]

100% Agree безразличието ни към проблемите на другите е потресаващо.

А най-тъпото в случая беше, че ен си изискваше нищо специално. Аз и жената викнахме Бърза помощ по телефона и тя дойде и го откара...дори разговора е БЕЗПЛАТЕН. ааааа щях ад забравя. На две предки от случката (пазара на Хаджи Димитър) е 23-та поликлиника. Аз След като се обадих на Б.П. казах на едно от момчетата от дома, които се бяха събрали около детето да изтича до поликлиниката :( :( Предполагам сами се сештата какво му бяха отговорили там: Извикайте Бърза Помощ ние не можем да изпратим човека става въпрос за 4-5 мин. спокоен ход. Имаше едан тема за докторите и Хопократовата клетва.
Охххх пълен съм с подобни случки: Хващам джепчия в тролея и моментално почвам да го налагам. Разбиар се в началото всички гледат и НИКОЙ не се намесва....боклука връща 5-те лева на дядото (естествено пенсионер) и разбираш ли някакви ГЛУПАЦИ, които до този момент седят и гледат сеира почват да ми викат: "Ама стига сте го били" Е на такъв боклук стига ли му.....колкото и да го биеш винаги му е малко, както и на скинарите дето биха хлапето.

Може да звуча малко първобитно и нецивилизовано, но определено съм на мнение, че си има случай котато трябва да се постъпва така :) Дори съм горд от постъпката си.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Мнениеот did » Съб Фев 25, 2006 1:49 pm

[quote="Nightwolf"]

[/quote]

като спрем да се оправдаваме с "национални черти".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Други