За децата от 60-те, 70-те и 80-те...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Kitolino » Съб Яну 12, 2008 1:42 am

Иха, винаги лятната ваканция на село я прекарвах..
Всеки ден с колелата бръмчахме, естествено от моята компания бях най-малък, с най-малките гуми и най-малко на брой зъбци отпред, но това не ми попречи да въртя като гламав и до полуда, за да гоня батковците с балканчетата( тез гуми на балканите нямаха пукане, а на БМХ-са задната за едно лято и стана на конци, ама деди и лепна отвътре допълнително парче гума, ебаси кефа...
Следобед врътвахме по едно мачле, викаха ми "секирата" защото се мятах в краката и доста от децата ги контузвах, ама и шамари ядох и пак не се отказах да ритам батковците, идилия :D
Лошо стана когато взех хубавата кожена топка на баща ми, без той да знае, пък един ТИР я направи на парчета, тогава и той ме шамароса.

Като цяло детството ми бе прекрасна на село, за нищо не мога да се оплача, страхотни баба и дядо, както и добри приятели, сутрин рано като излезехме, вечер се прибирахме в 10, или пък стояхме на дървени пънчета и се закачахме.
С 2рата ми любов ходихме с колелата за хляб до центъра, ебаси кефа, тя караше нещо по-марково от моето, ама имаше само контра, а пък аз имах цели 2 спирачки.. :banana:
Правихме си гонки по кърският наклон Чилик дире, през който минаваха сутрин и вечер стадото с кравите, затова и беше интересно, който накрая беше чист побеждаваше :rofl: :rofl:
Понеже дядо ми беше майстора на селото, всеки ден се качвах в ново за мен превозно средство, естествено без ключове, и с издване на "кастъм" звуци от двигателя :D . Возих се на комбайна, карах трактор, на какво ли не соц возило съм се качвал, но най ми харесваше бракуваният дванайсетак в двора, на който се качвахме дечурлигата и се преструвахме, че се возим.. :)
Стрелбата с ластички и стрелички малко я избягвах, явно не съм бил конфликтна личност, но си спомням първата запалена цигара, на колелото, пуших и се въртях в кръг, накрая ми стана лошо и я хвърлих. Понеже нямах стотинки за нищо от магазина, започнах да дъвча листа, за да премахна мириса на тютюн.. :D

Ухх.. искам пак безгрижен живот, със страхът от започването на 5ти клас през септември месец и с веселото лято.
А сега само работа и събота/неделя се качваме с приятели да покараме някъде из Родопите, ама не се оплаквам де..., то някои хора и това си нямат, жалкото е че не могат да го разберат :beer:
Последна промяна Kitolino на Съб Яну 12, 2008 1:52 am, променена общо 1 път
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот PtD » Съб Яну 12, 2008 1:50 am

Kitolino написа:със страхът от започването на 5ти клас през септември месец

Точно това никога не ми е липсвало :^:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Antares » Съб Яну 12, 2008 12:14 pm

outfaced написа:а кой е практикувал екстремния спорт скачане от люлка ...
До момента, в който ми купиха колело бях недостижимия шампион както на височина, така и на дължина! И доста време след това си ми беше хоби да ударя с люлката горния ограничител. За криеницата, точно уцелихме големите строежи в Тракия и зад блока беше пълно с изсипани купчини пръст. Такива престрелки със скобарки, фунии е имало... Открих на Храбрино (дядо ми има вила там, някое лято...) дървен приклад, с монтирана метална цев, на която имаше истински, оригинален щик! С това как щурмувах вражеските крепости с ръкопашен бой...

За броянките, култовата:
Жаба кикерица
пръднала в Марица
корабите спрели
турците умрели
само един останал
шишко-дебелан
скочил във морето
спукал си шкембето
отишъл да го прави
там го забрави
отишал да го иска
и там се надрис-КА

mih, кажи ми етимологията на ТОВА!

За хартиените самолетчета... като бях първи клас ми подариха една книга с Оригами, в която имаше една-две скици за ракетки. Бих ги всичките! Този самолет летеше направо, без да прави извивки, без да се отклонява... А на старата схема бях измислил цаката - изобретих стабилизатор, който всички започнаха да правят! От рано физик :Р Колко картинки от дъвки Турбо съм спечелил, докато издам ("и без да казваш на никой") схемата на една от ракетките...
Абе, вие събирахте ли дъвки Турбо? Все още търся номер 25. Мамка му, в шийсекласното (училище в Тракия, Плд) имаше един или двама, които я имаха и не я даваха за нищо на света...

В квартал Тракия в Пловдив, от изключително активното строителство(не че тогава съм си давал сметка или ми е пукало) имаше останали две доста големи купчини, викахме им "могилите", всяка от тях дълга поне триста-четиристотин метра и висока два-три, на които ставаше бесния даунхил, а зимата - бясното спускане с найлон...

Бахти... адски ми е гадно, че моите деца няма да имат същото детство... Като се огледам наоколо и ме обхваща бясната носталгия към безвъзвратно загубените години... избродирани само в далечните щастливи спомени...

Абе... дъртофелници, викам лятото да си направим една екскурзия с ограничение "по-млади от 25 се изключват", да се качим на някоя забутана поляна и да си направим deathmatch с фунийките ;] Че скобарка вече си направих - от скобата за закрепване на CPU Cooler и ластик и злите кучета до работата вече не са толкова зли :)
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Yavkata » Съб Яну 12, 2008 12:42 pm

Ха, ха. Имаше подобна идея във форума на ПСС, когато се обсъждаше такава тема. Ъъъ, не може ли некак по компютъра да го направим това с фунийките?
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Ozzie » Съб Яну 12, 2008 1:01 pm

Antares написа:Абе... дъртофелници, викам лятото да си направим една екскурзия с ограничение "по-млади от 25 се изключват", да се качим на някоя забутана поляна и да си направим deathmatch с фунийките ;)

Идейно!!! :D
Само трябва да потърся къде е забутана тръбата. Или да ходя да търся нейде нова. :nuts:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот outfaced » Съб Яну 12, 2008 1:23 pm

ух леле ... още малко и аз съм хукнал да си търся :)
сега поне вече има хубави, прави и здрави тръби ... яка дългоцевна ще стане
поне с 3 цеви
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Reactor » Съб Яну 12, 2008 3:45 pm

:bowdown: :beer: Почвам да си правя фунийките :) .Тръба си имам :) Ето нещо хубаво,сега поне имаме избор от списания :D
Аватар
Reactor

Мнениеот skiman » Съб Яну 12, 2008 4:21 pm

Тръби имам поне 3х2(двуцевки). Два броя с в къщи сега на тавана, а другата е при нашите. Човек никога не знае, кога ще му дойде музата.
Така, че мога да услужа:D
Пишете ме :^:
Аватар
skiman

Мнениеот Alpina » Съб Яну 12, 2008 7:40 pm

chiMol написа:
ДА ЖИВЕЕ Плодовото прясно мляко (от ягоди) купено за 8 ст то супера и изпито с кеф от 4 дечица в бесетката между блоковете докато си говорят за костенурките нинджа,,,,,!!!!

За тези млекца, се носи слух, че ги има някъде из Лозенец и Изгрев/Изток.
Трябва да проуча въпроса, че наистина бяха култови :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kibikoff » Нед Яну 13, 2008 1:15 pm

Е, аз не издържах и се разрових ...

Изображение

не можах да намеря "Жената Днес" обаче ...
kibikoff

Мнениеот Reactor » Нед Яну 13, 2008 1:30 pm

Ще и трябва малко профилактика,но иначе е екстра :) :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 13, 2008 1:45 pm

Плодовото прясно мляко (от ягоди)...

А малките кофички с подсладено кисело "Снежанка"? Ааа? Тях спомня ли си ги някой? :)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот outfaced » Нед Яну 13, 2008 2:26 pm

kibikoff написа:Е, аз не издържах и се разрових ...

[img]http://img229.imageshack.us/img229/5462/img2370an4.jpg[img]

не можах да намеря "Жената Днес" обаче ...

държачи за фунийки отстрани :agree: от ония пластмасови кашони .... едно време супер трудно се намираха
беше си си живо предизвикателство и колко амуниции можеш да носиш с тебе

А малките кофички с подсладено кисело "Снежанка"? Ааа? Тях спомня ли си ги някой?

на тия никога не съм им бил фен някак си ... обаче на пресните млекца .... ммм
Последна промяна outfaced на Нед Яну 13, 2008 2:30 pm, променена общо 2 пъти
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот bluskanie » Нед Яну 13, 2008 2:27 pm

TOYAGA, да... хубави бяха, макар че смътно си ги спомням. Ся Данон да ми барат меча :)

Мале, що Родопчета сме омели :rofl:
Последна промяна bluskanie на Нед Яну 13, 2008 2:27 pm, променена общо 1 път
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Нед Яну 13, 2008 2:27 pm

Не съм сигурен, но в баничариницата на ломското, където бозата течеше от кранчетата, като вода, мисля че съм консумирал и такива.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Reactor » Нед Яну 13, 2008 2:29 pm

TOYAGA написа:
Плодовото прясно мляко (от ягоди)...

А малките кофички с подсладено кисело "Снежанка"? Ааа? Тях спомня ли си ги някой? :)

Е тя беше божествена и уникална,просто неповторима. :)
Аватар
Reactor

Мнениеот outfaced » Нед Яну 13, 2008 2:29 pm

bluskanie написа:Мале, що Родопчета сме омели :rofl:

а сегашните са пълно менте ... на нищо не приличат
ама сега вече иам линд, тоблерони ала бала

а тогава тоблеорон беше върха и достъпен само за пазаруващите от култовоите магазини КОРЕКОМ ... а как завиждахме на едни съседчета за колекцията от шоколадови яйца, малеее
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Antares » Нед Яну 13, 2008 2:32 pm

А марципан "Кума Лиса"?! А?!
Едно време в завода на дядо ми имаше Кореком за служителите... Мале как си чаках да дойде рожденния ден за да се насладя на невероятния кеф на шоколадово яйце с играчка... Блаженство...
Е ся ще ида до Disgustико-то и ще си взема едно, в името на доброто старо време :)
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Reactor » Нед Яну 13, 2008 2:42 pm

outfaced написа:
bluskanie написа:Мале, що Родопчета сме омели :rofl:

.....И Байкалчета,но аз бях фен на Родопчетата :)
Аватар
Reactor

Мнениеот kibikoff » Нед Яну 13, 2008 2:52 pm

Хайде още малко спомени :) :bigeyes:
Изображение
kibikoff

Мнениеот Reactor » Нед Яну 13, 2008 2:57 pm

kibikoff написа:Хайде още малко спомени :) :bigeyes:
Изображение

Ако пазиш и приказкитеееее...... :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот outfaced » Нед Яну 13, 2008 4:46 pm

оо не .. kibikoff, ти ме разби
това го бях забравил :)

събирахме се целия блок у нас да зяпаме приказки :bowdown:

имаше и едни като бинокли, дето слагаш едни дискчета с картинки в тях и се гледаха стерео
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот skiman » Нед Яну 13, 2008 5:27 pm

Аз имах Робинзон Крузо :bowdown: На диафилмче.....
Иначе почти във всички стари сладкарници, бозата се наливаше от кран в стената.
А в кино "Култура" нонстоп Ну Погоди?
А лагерниците? :D Имах си една и се пускахме с нея по улицата, зад Руското посолство......дали сега бих могъл да се пусна? Цялата е заета от паркирали коли :crap:
Аватар
skiman

Мнениеот Ozzie » Нед Яну 13, 2008 5:44 pm

skiman написа:Иначе почти във всички стари сладкарници, бозата се наливаше от кран в стената.

Всъщност крана беше вързан към един огромен казан, някъде отзад в сервизните помещения. Бозата я зареждаха сутрин, още по тъмно.
Майка ми работеше в сладкарница, та информацията е проверена. Пил съм боза, още преди да я сипят в казана. ;)
Ей тогава бозата ферментираше до обяд, а сега с тези консерванти... Така и няма шанс да си я опитам резливичка... :(
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот kibikoff » Нед Яну 13, 2008 5:53 pm

Мисля да ви довърша :beer: :D :D
Изображение

Изображение

първи брой е доста накъсан, НО има ВАЖНА колекционерска стойност :^: :^:

:beer: :beer: :beer:
kibikoff

Мнениеот SpoileR » Нед Яну 13, 2008 8:18 pm

ОЛЕЛЕЕЕЕЕ @Reactor ТОВА С ПРИКАЗКИТЕ ГО БЯХ ЗАБРАВИЛ И АЗ!!!!

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Имах на НУ-ПАГАДИ ФИЛМЧЕТА. :rofl: :rofl: :rofl:

@Kibikoff :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Спомням си на Коледа имаше едни Хартиени Украси дето се разпъваха като акордеон и се закачаха където ти изнася :) Бяха много готини!

Както и Къщи хартиени невероятно добре изглеждащи...

А имаше и къщи (замъци) които се прибираха в книга и като отвориш книгата и къщата излзиза 3D от книгата :bawling: :bawling: :bawling:

аааууу не...трябва да ги намеря и ще ги снимам задължително!
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Yavkata » Нед Яну 13, 2008 8:39 pm

Това лято "реставрирах" наколко такива книги за голямата дъщеря. Но и сега продават подобни книжки. Ами дрешките.... Дънки "Панака" и "Рила". Маратонки "Ромика" бяха върха на сладоледа.
Бях четвърти или пети клас когато ми подариха последното чудо на техниката - електронен часовник на "Cassio". Съучениците ми се редяха на опашка да го видят :rofl:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Alpina » Нед Яну 13, 2008 9:06 pm

Имам доста приказки и прожектор, ама са ми на село.

Инак преди 2 години тръгнах да сканирам "Дъга" но така и не ми остана време :(
Последна промяна Alpina на Нед Яну 13, 2008 9:13 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Reactor » Нед Яну 13, 2008 9:08 pm

Yavkata написа:Това лято "реставрирах" наколко такива книги за голямата дъщеря. Но и сега продават подобни книжки. Ами дрешките.... Дънки "Панака" и "Рила". Маратонки "Ромика" бяха върха на сладоледа.
Бях четвърти или пети клас когато ми подариха последното чудо на техниката - електронен часовник на "Cassio". Съучениците ми се редяха на опашка да го видят :rofl:

@SpoileR,добре че ме подсетихте точно за тези книжки.Имах "Червената Шапчица".Като движех опашката на вълка и главата му се клатеше нагоре надолу.И по другите книжки имаше такива части.Но тази най ярко си я спомням.Страхотно беше,все едно си в приказката. :)
Аватар
Reactor

Мнениеот teodor_peev » Нед Яну 13, 2008 9:14 pm

Готино си е било,дори и без компютри...
да знаитие ора вече драгалево е понятие за време ...... намира се между понеделник и юли месец -RAM-FR
teodor_peev

Рейтинг: 694

ПредишнаСледваща

Назад към Други