bluskanie написа:Nymphetamine написа:кое би излезнало по-евтино - дизел или газ?
Нафтата е два пъти по-скъпа от газта. Приказките, че дизелите харчат по 5 на 100 няма да ги коментирам. И все пак... ако не минаваш много километри с колата си... мисля, че нафтата е по-добре. И все пак има един момент с маслата. Нафтовите автомобили искат по-честа смяна на маслото. Което не е задължително де

Твърдиш, че няма дизелови автомобили, които да харчат 5/100 ? Всъщност, вярно, само някои стари дизели харчат толкова. От новите почти незнам за такива. Иначе относно километрите - точно ако минава ПОВЕЧЕ километри си заслужава по-скъпата покупка кола с дизелов двигател.
screamBoy написа:от мен само 1 съвет в 2 части
А)никога Форд
Б)никога кола с климатик
Форд май никога няма да се отърват от лошата си слава

Но относно Фордовете след 2000г - та това са едни от най-добрите коли засега /с изключение на Фиестата може би/ не мога да разбера какво против имаш тях?
относно климатика съм съгласен обаче. Оставяме настрана това че ако се развали е скъпо оправянето. Забелязал съм определена тенденция: някои стари коли БЕЗ климатик имат отлично парно, което почва да топли само 2-3мин след старт дори през зимата, докато някои нови коли С климатик това парно е сложено само за украшение...дори и след 15-20мин едва топли. Извода - явно се предполага че щом има климатик, по-добре него да се ползва, но това задължително качва разхода
По темата: Защо не пробваш с някоя по-малко забележима марка. Например никой досега дори не спомена за Мазда - те са доста евтини и изключително надеждни. Незнам обаче колко изобщо може да се намерят 5-6годишни внесени в България. Някой спомена нещо за мита за японските части - в действителност, не че са толкова скъпи, но за някои модели малко по-трудно се намират. За разход - казваш че ще караш основно когато е студено , тоест няма да я караш постоянно тази кола, значи няма да навърташ много километри. Тогава газова уредба не си заслужава. Ичислявал съм за себе си, че ако не правя 10 000км на година никога няма да избия парите за поставянето на газова.