ДА ИЗРАСТНЕШ ПРЕЗ 90-ТЕ

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: ДА ИЗРАСТНЕШ ПРЕЗ 90-ТЕ

Мнениеот did » Сря Ное 04, 2009 5:41 pm

NovemberCharlie написа:И Алпина ли? :bigeyes:

Темата е за 90-те, не за 60-те.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Quiz » Пет Ное 06, 2009 11:28 am

did написа:сега остава и да ми дадете работеща рецепта, как да се направи така, че децата да не стоят пред телевизора, и ще ви разцелувам :D

Явно вече си позакъснял за "работещата рецепта"...освен ако не си решил да се сдобиваш с трета щерка, върху която да я изпробваш. :D
Но то пък тогава големите ще й дават лош пример с вече отработеното гледане. ;)
Аватар
Quiz

Мнениеот PtD » Съб Ное 07, 2009 12:02 am

Много е лесно. Спираш телевизора и детето само се маха от пред него :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Naria » Съб Ное 07, 2009 1:53 am

did написа:сега остава и да ми дадете работеща рецепта, как да се направи така, че децата да не стоят пред телевизора, и ще ви разцелувам :D

Дай им компютър. Мен така ме махнаха от телевизора. :D
Life changes. People don't.
Аватар
Naria

Рейтинг: 1210

Мнениеот AiR » Нед Ное 08, 2009 11:55 pm

Барзи, велика тема момче, просто нямаш си на представа каде ме върна. Първи клас, първо отделение, а и това че съм в Германия никак не помага.
Колко носталгия те хваща, колко мъка. Какви времена бяха. Още помня като бях на село, как всяко лято събирах липа от кадето намеря, че да има после пари за някоя друга фафла или бонибон, или от ония дъвки, дето даваха картички на "голи каки" с тях. Общо взето си спомням, как всяко лято всички си ходихме на село цялата махала и после като се върнехме си разказвахме кой какво е правил.
Помня как като станех сутрин рано в неделя, почваше Аладин и после Мики Маус и 101 Далматинци. Спомням си как си седях на топло пред печката една зима и дядо влезе с един огромен кашон колкото мене, и от там измъкна един телевизор към 22", че и с дистанционно при това. Ей до този момент не знаех, че нещо може да се управлява от далече, това беше първия ми сблъсък с модерната технология.
Ехх времена, малкия BMX, 16", като ми го взеха неможех да се кача. Като се сетя как всяко момче се радваше на колелцето си, лепяхме "ваденки" по тях, слагахме телчици по спиците, звездички, и кайшки на главинките, за да са винаги чисти, ДИНАМО. Тогава да имаш хубаво колело беше като сега да имаш Айфон с 80ГБ памет, PS8 или общто взето поредното чудо на технологията, забиващо те все повече и повече вкъщи.
Като се сетя едно време в детската градина каква дисциплина имаше, отиваш рано сутрин, закуска, малко игра, обедно спане, пак някой друг сандвич и хайде пак на игра, кой има топка, кой нова количка, тогава игра ставаше и пръчки. Сега малките копелтийки или бягат наляво и надясно, защото са яли много сладки, или дебели, че не могат да "Мръднат" като бял човек.
А то освен че и децата се променят, ама то целия народ и той, едно време хората нямаха мобилни телефони, навигационни системи и пак бяха по-навреме от сега. Даже някои хора от бъдещото непроходило поколение от сега са увредени, защото смотаните им родители смятат, че бебето не трябва да суче, а трябва да пие стерилизирано мляко и соеви продутки за да можело от сега да води здравословен начин на живот.
Малко се поотнесох, но пък темата отваря толкова други, просто..... :bowdown:
А! И все още помня топлите кифли с марлад в амбалажна хартия и малката бозичка, закуска за шампиони. :agree:
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот azze » Пон Ное 09, 2009 12:59 am

О,като заговори за село се сетих за толкова много неща.В София живеехме на 7-мия етаж, затова първото нещо,което правих на село беше да започна да скачам като полудял,защото няма никой под мен и на никой не преча. :D
Играехме на "жмичка" (криеница) и стояхме навън до 11-12 за да си играем,а майките или бабите ни седяха някъде отстрани и си говореха.
В София пък основното беше футбола.Зъниш на Деми или чакаш Косьо да започне да вика под терасата "Ииииииивааааанннеееее!!!".Сега е скучно,звъним си по GSM-а :lol:
Сега пак ритаме,но много рядко.Живеем в различни квартали, че и в различни държави. :crap:
Не само кифлата с мармалад,всичко се увиваше в амбалажна хартия - от баници до сирене и колбаси (и сега някъде е така,обаче тогава всичко беше по-хубаво :D .)А любимото ми беше вафла в амбалажна хартия - от онези кухите с шоколадова заливка.

Въобще за колко неща се сетих.Абе,по-хубаво си беше преди.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Blink92 » Сря Ное 11, 2009 12:04 am

azze написа:Играехме на "жмичка" (криеница) и стояхме навън до 11-12 за да си играем,а майките или бабите ни седяха някъде отстрани и си говореха.
В София пък основното беше футбола.Зъниш на Деми или чакаш Косьо да започне да вика под терасата "Ииииииивааааанннеееее!!!".Сега е скучно,звъним си по GSM-а :lol:
Сега пак ритаме,но много рядко.Живеем в различни квартали, че и в различни държави. :crap:
Въобще за колко неща се сетих.Абе,по-хубаво си беше преди.

Същото и при мен :D.Банани с пижами по БНТ беше много забавно.Спасители на плажа - уникален сериал (Особенно началото :D)
Blink92

Рейтинг: 1197

Мнениеот extream_baikar » Сря Ное 11, 2009 12:56 am

quickJO написа:
Пасифик Блу, от този филм наистина се зарибих по колоезденето

И аз много му се кефих. Даже ми се иска пак да го гледам. А Телетъбис бяха ужасни....

И аз така мисля. :D :D :agree: :agree: :D :D
Ротор Alligatorhttp://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=157893
Предна хидравлика http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=157995
]Ръкохватки ODIhttp://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=158008
ВСИЧКИ СМЕ ПОЗЬОРИ!!!!
extream_baikar

Рейтинг: 1141

Мнениеот apostol » Нед Ное 15, 2009 7:34 pm

''Във всяка държава има мафия, но само българската мафия си има държава.''
Христо Калчев
Изображение
:smokin:
Тази колекция е за тази тема май...

Поздрави :beer:
''...хибрид между седалков лифт и вагон-ресторант...''
Аватар
apostol

Рейтинг: 1291

Мнениеот pibsi » Пон Ное 16, 2009 4:24 pm

Помня, че доста рядко се случваше да пропусна Памела Андерсън и Мич по Ефир 2 :D Помня АЛФ, Дързост и красота, имаше и един сериал Sunset Beach, Кеча в хубавите си години Ледения срещу Скалата и смяната на ЕФИР 2 с БТВ, така и не разбрах защо през тези 3-4 дни(не помня точно колко) когато ги сменяха на тяхно място излъчваха канал 1 .
Волтрон просто ми беше в кръвта, чертахме си писти по асфалта и играхме на "колички", бутайки ги .
Всяко лято на село се събирахме и ритахме до тъмно, слагахме камъни за врати, и 2 - 3 години след като ни сложиха истински мини вратички спряхме да се събираме, израснахме сякаш и макар, че имаше деца на чиято възраст ние се скъсвахме от ритане, на тях им беше по интересно да се "разцепват" на CS .
Помня смяната на парите - въртележките струваха 200 лева стари и 20 стотинки нови пари, също така когато навивах чичо ми да гласува за Петър Стоянов, сигурно съм бил 6 - 7 годишен . Имах лилав BMX и завиждах на сестра ми за червеното колело със Седалката с облегалка :D, а по-късно и за "бегача" и марка VELUX с 18 скорости Шимано и палцови команди, които нямат циферблат, разбираш на коя скорост си с показанията от "чертичките на лепенката .
Имах и "Тренажор" - от онези под формата на шофьорско място с малко кормилце и екранче на което се движи една лента и завъртайки воланчето, тя сякаш се местеше да създава илюзия, че се движи . По леглата ни се виждаха повече лепенки отколкото цвета на самото легло :D
Помня, че така и не разбрах, как мамка му се влиза в "пубертета", къде трябва да отида на изпит, а ако не го изкарам какво става :D
Помня случая "Индиго" след това го затвориха, а защо не затворят Амор и Дабъл Вижън се питам сега като се сетих за това .
Помня и феновете на Ванко 1, които носеха лепенки на лицата си тъй като бяха "Съпричастни"
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Предишна

Назад към Други