Барзи, велика тема момче, просто нямаш си на представа каде ме върна. Първи клас, първо отделение, а и това че съм в Германия никак не помага.
Колко носталгия те хваща, колко мъка. Какви времена бяха. Още помня като бях на село, как всяко лято събирах липа от кадето намеря, че да има после пари за някоя друга фафла или бонибон, или от ония дъвки, дето даваха картички на "голи каки" с тях. Общо взето си спомням, как всяко лято всички си ходихме на село цялата махала и после като се върнехме си разказвахме кой какво е правил.
Помня как като станех сутрин рано в неделя, почваше Аладин и после Мики Маус и 101 Далматинци. Спомням си как си седях на топло пред печката една зима и дядо влезе с един огромен кашон колкото мене, и от там измъкна един телевизор към 22", че и с дистанционно при това. Ей до този момент не знаех, че нещо може да се управлява от далече, това беше първия ми сблъсък с модерната технология.
Ехх времена, малкия BMX, 16", като ми го взеха неможех да се кача. Като се сетя как всяко момче се радваше на колелцето си, лепяхме "ваденки" по тях, слагахме телчици по спиците, звездички, и кайшки на главинките, за да са винаги чисти, ДИНАМО. Тогава да имаш хубаво колело беше като сега да имаш Айфон с 80ГБ памет, PS8 или общто взето поредното чудо на технологията, забиващо те все повече и повече вкъщи.
Като се сетя едно време в детската градина каква дисциплина имаше, отиваш рано сутрин, закуска, малко игра, обедно спане, пак някой друг сандвич и хайде пак на игра, кой има топка, кой нова количка, тогава игра ставаше и пръчки. Сега малките копелтийки или бягат наляво и надясно, защото са яли много сладки, или дебели, че не могат да "Мръднат" като бял човек.
А то освен че и децата се променят, ама то целия народ и той, едно време хората нямаха мобилни телефони, навигационни системи и пак бяха по-навреме от сега. Даже някои хора от бъдещото непроходило поколение от сега са увредени, защото смотаните им родители смятат, че бебето не трябва да суче, а трябва да пие стерилизирано мляко и соеви продутки за да можело от сега да води здравословен начин на живот.
Малко се поотнесох, но пък темата отваря толкова други, просто.....
А! И все още помня топлите кифли с марлад в амбалажна хартия и малката бозичка, закуска за шампиони.