Относно Кучегоните

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот TOYAGA » Вто Авг 02, 2005 9:42 am

[quote="skiman"]

Другарят Сталин го е казал(перефразирано)..Има куче ,има проблем.Няма куче, няма проблем!
Кучета по улиците и градинките нямат място.И не мога да разбера защо все ще се намери някой, който да ги защитава.След като ги обичате бъдете така добри да си ги приберете.Нищо лично!
Каква е разликата м/у бездомно и скитащо куче?Някой знае ли я?..защото според действащото законодателство скитащото куче е опасно и подлежи на евтаназия.Тези в София и други градове скитащи ли са или са бездомни?Само не се опитвайте да обяснявате,колко е нормално куче да подгони колоездач,дете,майка с количка...може да ви е гадно но когато една глутница нападна мен и жена ми с количката навремето,аз най-хладнокръвно застрелях най-напористото от тях.Другите мигом избягаха.След което отидох в 4-то РПУ и обясних(писменно) най-подробно случилото се.Знаете ли какво ми отговориха от там?Добре си направил.След което минаха и прибраха останалите.От тогава не съм ги виждал и градинката до блока ни вече е място за разхождане и игра на деца,а не на помияри!
[/quote]

Приятелю, линията ти на разсъждение е най-меко казано, опасна...

По същата тази логика, някой, който се гнуси от хора, разсъждаващи като теб, и с пълно право ги счита за вредни за децата и майките с колички, следва да те застреля най-хладнокръвно на улицата...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Admin » Вто Авг 02, 2005 9:52 am

Мдааа, интересна тема, макар че е оттези, по които едва ли може да се постигне консенсус :D Затуй просто ще си кажа и моите наблюдения...

- не всеки може да е звероукротител, в случая кучеукротител
- стрелбата по каквото и да е и когото и да е, е нещо твърде крайно, но признавам, че има ситуации, в които човек ако има пистолет, може би е по-добре да го използва (като в случая на skiman, или пък случая в Студентски град - бих се радвал, ако момичето или някой наблизо беше имал подходящо оръжие да отблъсне подобно бойно куче).
- аз не съм виждал, но брат ми е срещал в Пирогов човек, нахапан жестоко от глутница улични кучета и се върна покъртен от гледката. Това да се чете във връзка с предишния ми абзац ;)
- когато съм с колелото, правя следното в зависимост от ситуацията: ако кучетата ме залаят още като са пред мен - тръгвам с колелото към тях, все едно ще ги газя и те подвиват опашки (научих този трик от този форум преди 2 години и нещо) - действа безотказно. Ако ме залаят изотзад, или ускорвам (когато са далече от мен или пък няма как да обърна посоката) или спирам и се обръщам към тях и подкарвам колелото. Те побягват. Ако после пак ме подгонят, спирам и се навеждам за камък. Първият път мятам камъка само фиктивно, т.е. замахвам, но без да го хвърля. Ако въпреки това продължат да ме гонят и лаят, камъкът може да полети и в тяхна посока, но почти никога не се е налагало това. Радвам се, че досега не ми се е налагало да предпиремам нещо по-сериозно.
- по принцип не ме е страх от кучета, но има ситуации, в които е съвсем нормално човек да изпита това чувство заради някое агресивно псе. Когато карам колело, тези случаи зачестяват доста. Всички знаете, че кучетата долавят страха и стават по-настървени от това. Именно в тези случаи, ако човек се въоръжи с пръчка, камък или нещо друго, това води до изчезване на страха (поне при мен), защото вече ставам очевидно по-силен. За това става дума най-вече. Разбира се, че нито е нужно, нито е смислено да се упражнява някакво тежко насилие над животните. Не знам как се класифицира един хвърлен камък (малък, разбира се, не такъв, че да го убие), но за мен това си е самозащита, в много случаи неизбежна. :peace:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот M1010X » Вто Авг 02, 2005 9:58 am

Другарят Сталин го е казал(перефразирано)..Има циганин ,има проблем.Няма циганин, няма проблем!
Циганите по улиците и градинките нямат място.И не мога да разбера защо все ще се намери някой, който да ги защитава.След като ги обичате бъдете така добри да си ги приберете.Нищо лично!
Каква е разликата м/у бездомен и скитащ циганин?Някой знае ли я?..защото според действащото законодателство скитащият циганин е опасен и подлежи на евтаназия.Тези в София и други градове скитащи ли са или са бездомни?Само не се опитвайте да обяснявате,колко е нормално циганин да подгони колоездач,дете,майка с количка...може да ви е гадно но когато една глутница нападна мен и жена ми с количката навремето,аз най-хладнокръвно застрелях най-напористия от тях.Другите мигом избягаха.След което отидох в 4-то РПУ и обясних(писмено) най-подробно случилото се.Знаете ли какво ми отговориха от там?Добре си направил.След което минаха и прибраха останалите.От тогава не съм ги виждал и градинката до блока ни вече е място за разхождане и игра на деца,а не на мангали!

@skiman - това с циганите е просто да видиш колко лесно може само със смяната на един повтарящ се термин в твоята мисъл да се постигне невероятно разнообразие от [color=red]цели[/color]. всеки може да започне да стреля по всеки... ако някой извади пистолет на улицата. да не говорим за нещо пО. когато бях на security изложението в експо центъра по-миналата година, попитах дали бронирани жилетки се продават на физически лица. казаха ми "не". и когато се замислих защо... ами ако аз, ти, гошо, тошо и компания започнем да ходим с бронежилетки по улиците, мутрите ще почнат да ходят с гранатомети. м?

а иначе една случка - оня ден ме засече една g класа. черна. всички прозорци бяха отворени и вътре се виждаха 5 ячки момчета. искам да те питам, ако извадиш пистолет и застреляш най-напористия от тях, дали другите ще избягат? и дали въобще ще стигнеш до четвърто, пето или десето рпу да пишеш обяснение?

всъщност, дали въобще ще направиш нещо? щото виждам, хладнокръвен си. с кучета...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 02, 2005 10:01 am

[quote="M1010X"]

Другарят Сталин го е казал(перефразирано)..Има циганин ,има проблем.Няма циганин, няма проблем!
Циганите по улиците и градинките нямат място.И не мога да разбера защо все ще се намери някой, който да ги защитава.След като ги обичате бъдете така добри да си ги приберете.Нищо лично!
Каква е разликата м/у бездомен и скитащ циганин?Някой знае ли я?..защото според действащото законодателство скитащият циганин е опасен и подлежи на евтаназия.Тези в София и други градове скитащи ли са или са бездомни?Само не се опитвайте да обяснявате,колко е нормално циганин да подгони колоездач,дете,майка с количка...може да ви е гадно но когато една глутница нападна мен и жена ми с количката навремето,аз най-хладнокръвно застрелях най-напористия от тях.Другите мигом избягаха.След което отидох в 4-то РПУ и обясних(писмено) най-подробно случилото се.Знаете ли какво ми отговориха от там?Добре си направил.След което минаха и прибраха останалите.От тогава не съм ги виждал и градинката до блока ни вече е място за разхождане и игра на деца,а не на мангали!

@skiman - това с циганите е просто да видиш колко лесно може само със смяната на един повтарящ се термин в твоята мисъл да се постигне невероятно разнообразие от [color=red]цели[/color]. всеки може да започне да стреля по всеки... ако някой извади пистолет на улицата. да не говорим за нещо пО. когато бях на security изложението в експо центъра по-миналата година, попитах дали бронирани жилетки се продават на физически лица. казаха ми "не". и когато се замислих защо... ами ако аз, ти, гошо, тошо и компания започнем да ходим с бронежилетки по улиците, мутрите ще почнат да ходят с гранатомети. м?

а иначе една случка - оня ден ме засече една g класа. черна. всички прозорци бяха отворени и вътре се виждаха 5 ячки момчета. искам да те питам, ако извадиш пистолет и застреляш най-напористия от тях, дали другите ще избягат? и дали въобще ще стигнеш до четвърто, пето или десето рпу да пишеш обяснение?

всъщност, дали въобще ще направиш нещо? щото виждам, хладнокръвен си. с кучета...
[/quote]

Колко души от пишещите тук са убивали целенасочено животни? За skiman вече разбрах.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот skiman » Вто Авг 02, 2005 10:02 am

[quote="TOYAGA"]

[quote="skiman"]

Другарят Сталин го е казал(перефразирано)..Има куче ,има проблем.Няма куче, няма проблем!
Кучета по улиците и градинките нямат място.И не мога да разбера защо все ще се намери някой, който да ги защитава.След като ги обичате бъдете така добри да си ги приберете.Нищо лично!
Каква е разликата м/у бездомно и скитащо куче?Някой знае ли я?..защото според действащото законодателство скитащото куче е опасно и подлежи на евтаназия.Тези в София и други градове скитащи ли са или са бездомни?Само не се опитвайте да обяснявате,колко е нормално куче да подгони колоездач,дете,майка с количка...може да ви е гадно но когато една глутница нападна мен и жена ми с количката навремето,аз най-хладнокръвно застрелях най-напористото от тях.Другите мигом избягаха.След което отидох в 4-то РПУ и обясних(писменно) най-подробно случилото се.Знаете ли какво ми отговориха от там?Добре си направил.След което минаха и прибраха останалите.От тогава не съм ги виждал и градинката до блока ни вече е място за разхождане и игра на деца,а не на помияри!
[/quote]

По същата тази логика, някой, който се гнуси от хора, разсъждаващи като теб, и с пълно право ги счита за вредни за децата и майките с колички, следва да те застреля най-хладнокръвно на улицата...
[/quote]

Ако застрашават живота и здравето им-ДА!
Виж,аз нямам нищо против кучетата.За мен са си твари, като всяка друга.Дразни ме отношението и безотговорността на някой стопани на домашни любимци, които с поведението си допринасят за тази напаст(защото, каквото и да си говорим скитащите кучета са напаст-като комарите)
Откритото нежелание(не е липса на пари) на общината да се справи с този проблем.Защото е проблем.На никой не му е приятно да го гонят глутници кучета,да настъпва остатъци от физиологичните им нужди.
След като те имат право да се защитават , когато бъдат нападани(кучетата), така и аз имам същото законно право!Те хапят......аз понеже не мога да ги хапя ги стрелям.Но айде да бях сам,щях да се замисля в/у реакцията си,но когато съм с децата си .....когато имаш деца(може и да имаш,не знам) ще ме разбереш.
Пак повтарям обаче.Кучета, които нищо не ми правят не закачам....
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот skiman » Вто Авг 02, 2005 10:10 am

[quote="M1010X"]

[/quote]

В някой случай кучетата са за предпочитане:eyebrow:
Освен това точно аз не съм човека, който се плаши от пълна кола с ячки момченца!Дори и когато не нося пистолет.Даже,ако трябва да съм честен много рядко го нося!Само в случай, когато работата ми го изисква.
Вж този спор е безмислен.В закона много точно си пише.От тук нататък всичко това са чешене на езиците и празни приказки.
Би ли ми казал защо вълците и скитащите кучета са разрешени за отстрел целогодишно от ловците?Когато разрешат циганите и мутрите ще помислим:evil:
Надявам се схващаш иронията?
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот velco » Вто Авг 02, 2005 10:11 am

Абе, да му е** м*****, откога кучето е морално еквивалентно на човек?!!!:(!:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот velco » Вто Авг 02, 2005 10:19 am

[quote="M1010X"]

[/quote]

Ами айде и от мен една случка, преди няколко дена в Плевенско един човек с един пистолет успява да защити 4-5 души от тълпа 15-20 цигани с blunt weapons ...

Абе, въобще тая работа с оръжията е вече дискутирана по типичния за .bg начин - с анекдотични примери, измислени, и при пълна липса на информираност по темата ...
velco

Мнениеот velco » Вто Авг 02, 2005 10:27 am

И малко по-близо до темата ...

Като карам в града (предимно по един и същ маршрут) просто иазбягвам местата, където знам, че има кучета.

Когато минавам покрай куче, намалявам скоростта до минимум.

Ако куче ме подгони, или му избягвам с ~30 км/ч, или спирам и се отдалечавам бутайки колелото.

Досега кучета не са ме хапали, но ако някое ухапе мен, член на семейството ми, друг човек - ще го застрелям като ... куче. И ще съдера кожата от гърба на собственика в съда.

(Хехе, и понеже някой веднага ще попита имам ли оръжие - не, нямам, защото не смятам въпросния риск за достатъчно голям, че да оправдае разходите и главоболията, не по морално-етични причини).
velco

Мнениеот hlebarka » Вто Авг 02, 2005 10:53 am

[quote="velco"]

Абе, да му еба мамата, откога кучето е морално еквивалентно на човек?!!!:(!:
[/quote]

Аа, не е, хората са по-доле в това отношение.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот M1010X » Вто Авг 02, 2005 10:54 am

моят пример далеч не е анекдотичен. напълно реален си е.

колкото до циганите - и аз подходих с ирония, дано си я разбрал.

а колкото до оръжието в градски условия - казах си мнението в предния пост. ако всеки почне да гърми по каквото не му харесва (кучетата са само началото)... не се заблуждавайте, че ще се спре дотам. ако при нас не е популярно още да се гърмят деца в училище, то е просто защото личното цивилно оръжие не е толкова разпространено (както там). и този момент ще дойде. просто глупендери има навсякъде, не са само в щатите.

разбира се, когато те нападнат и си със семейството си, бидейки този, от когото се очаква да го пази, нормално е да си афектиран и да реагираш спонтанно. обаче... ако не беше уцелил? хубаво, било е на метър от теб. и все пак... представи си как уцелваш някое друго дете? просто случайно... всичко се случва. и какво?

и последно - за детето ти. било е в количка, доколкото разбрах. ако беше малко по-голямо, нямаше да остане очаровано според мен. дете на 3 годинки не разбира тати какъв е герой, че е утепал песа, а чува гърмеж(и) на метър от ухото си и вижда куче, от което хвърчи кръв. все пак, то все още едва ли е калено с хамериканските екшъни с 5 лева бюджет.

виж, не смятам, че мисленето ти е "глупост". просто би трябвало да е съобразено с условията, в които живееш.

п.с. колкото до ловджиите - те май ловуват в гората, а? :thumb:
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот C_Mo » Вто Авг 02, 2005 10:57 am

... само да споделя...

Един слънчев летен ден си карам на Витоша и зад завоя една овчарка и стопанина й. Намалявам ама кучето вече се беше стреснало и ми захапа леко глезена. Няма проблеми, случва се. С въпросният човек и кучето му сме се засичали няколко пъти след това - вече не хапе и се стряска по-малко.

Също толкова хубав ден си излизам от блока и едно от кучетата, с които се разминавам от не знам колко години ме атакува. След кратка "схватка" го изхвърлих в кофите.
Аватар
C_Mo

Мнениеот bikerider » Вто Авг 02, 2005 11:09 am

[quote="TOYAGA"]

[quote="skiman"]

[/quote]

[/quote]

Именно, появи ли се някой такъв храбър стрелец, който предпочита да застреля кучето, вместо да отиде и да потърси сметка на този, чиято работа е било да изразходва данъците ни за да ги няма тези кучета, появят ли се достатъчно такива хора и саморазправата стане факт, оттам нататък да видим застреляни хора е въпрос на мигове. Дори мога да кажа кои ще са първите застреляни - такива като нас, които се опитат да спрат стрелците.

В случая съм съгласен - skiman се почувствал застрашен, живота му на косъм висял, застрелял кучето хубаво. Но виждате ли докъде води това. До Сталиновата логика. А тя не е за КУЧЕТАТА.
Много лесно се перефразира и много лесно се стреля. Да коментирам ли повече? Всички хора ли трябва да се изпозастрелят за да няма такава логика на света? :puke:
Щото точно както казва TOYAGA за мен проблема е, че мразя комунисти до немай къде, още повече разбрали-недоразбрали. Та по Сталиновата логика утре и аз ще застрелям skiman щото е проблем. Супер логика, супер съждения, супер светоглед. :puke:

@М1010X: :agree::beer:

Edit: skiman, сам каза че общината е проблема. сам цитираш Сталин. Чакаш ли нещо? Да, знам, че не е разрешен отстрела на общинари. А разрешено ли е тяхното бездействие и ПРЯКА отговорност за всички нахапани, заразени и.т.н?
Виждаш ли колко лесно мога да ти покажа ЖЕЛЯЗНА логика за това, че трябва да се застрелят общинарите? Да ама, аз винаги ще смятам, че ТРЯБВА да им се търси СМЕТКА за бездействието.
Другото е "смелост" породена от пистолета и затваряне на очите след намирането на изкупителната жертва - кучето. Кучето не е проблема, хората са.

@velco: никой тук не избира между кучетата и хората.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот skiman » Вто Авг 02, 2005 11:16 am

[quote="M1010X"]

моят пример далеч не е анекдотичен. напълно реален си е.

колкото до циганите - и аз подходих с ирония, дано си я разбрал.

а колкото до оръжието в градски условия - казах си мнението в предния пост. ако всеки почне да гърми по каквото не му харесва (кучетата са само началото)... не се заблуждавайте, че ще се спре дотам. ако при нас не е популярно още да се гърмят деца в училище, то е просто защото личното цивилно оръжие не е толкова разпространено (както там). и този момент ще дойде. просто глупендери има навсякъде, не са само в щатите.

разбира се, когато те нападнат и си със семейството си, бидейки този, от когото се очаква да го пази, нормално е да си афектиран и да реагираш спонтанно. обаче... ако не беше уцелил? хубаво, било е на метър от теб. и все пак... представи си как уцелваш някое друго дете? просто случайно... всичко се случва. и какво?

и последно - за детето ти. било е в количка, доколкото разбрах. ако беше малко по-голямо, нямаше да остане очаровано според мен. дете на 3 годинки не разбира тати какъв е герой, че е утепал песа, а чува гърмеж(и) на метър от ухото си и вижда куче, от което хвърчи кръв. все пак, то все още едва ли е калено с хамериканските екшъни с 5 лева бюджет.

виж, не смятам, че мисленето ти е "глупост". просто би трябвало да е съобразено с условията, в които живееш.

п.с. колкото до ловджиите - те май ловуват в гората, а? :thumb:
[/quote]

Точно по тази причина от 30 човека в нашата фирма само на мен ми бе извадено разрешително.Защото явно са преценили, че аз ще мога да контролирам емоциите си и реакциите си. Пък и доста време съм прекарал по стрелбища.Там си изразходвам адреналина.Освен това съм и ловец(от 20 години)и съм се нагърмял достатъчно.Виж, много добре съм запознат с последствията от това ми действие(поради тази причина е и единствено в рамките на града, като ловец е друга тема) и можах трезво да преценя ситуацията след което в рамкита на закона съвестно отидох в районното и описах нещата, както си бяха.Барабар с жената и детето в количката.Не знаеш колко странно ме погледна дежурният в РПУ-то...все едно съм паднал от Марс!
п.с. Скитащи кучета се броят и тези , които се подмотват безстопанствено м/у населените места.Отвори закона за лова и ще видиш.Всеки ловец виждащ такова куче е ДЛЪЖЕН по закон да го отстреля(както и вълк,лисица,чакал).За това голяма част пт ловците сега като се открие птичият лов ходят с един патрон 2.0 в едната цев и 16-12 в другата.
За това и тези в градовете се водят безстопанствени или бездомни.Иначе са в другата категория.
Аватар
skiman

Мнениеот jivkonik » Вто Авг 02, 2005 11:18 am

А в интерес на истината има и кучета, с които ми е забавно да се "дърпаме" на 100 метра. Има на нашата улица едни дворни псета, порода "софийска подобрена" ама едрички така добре охранени. И като се случат пуснати по улцата редовно си се гоним. До 35 км в час си тичат край мен без да си дават много зор, баси конете! Никога не са ми скачали, има дни просто в които им се тича и аз съм подходящото нещо, по което да потичат. Аз им се радвам и въртя яко за шоуто, лошото е, че незапознат с безобидните им нрави колоездач би се изплашил сигурно, еле пък ако е дете!
Аватар
jivkonik

Мнениеот skiman » Вто Авг 02, 2005 11:22 am

[quote="bikerider"]

[quote="TOYAGA"]

[quote="skiman"]

[/quote]

[/quote]

Именно, появи ли се някой такъв храбър стрелец, който предпочита да застреля кучето, вместо да отиде и да потърси сметка на този, чиято работа е било да изразходва данъците ни за да ги няма тези кучета, появят ли се достатъчно такива хора и саморазправата стане факт, оттам нататък да видим застреляни хора е въпрос на мигове. Дори мога да кажа кои ще са първите застреляни - такива като нас, които се опитат да спрат стрелците.

В случая съм съгласен - skiman се почувствал застрашен, живота му на косъм висял, застрелял кучето хубаво. Но виждате ли докъде води това. До Сталиновата логика. А тя не е за КУЧЕТАТА.
Много лесно се перефразира и много лесно се стреля. Да коментирам ли повече? Всички хора ли трябва да се изпозастрелят за да няма такава логика на света? :puke:
Щото точно както казва TOYAGA за мен проблема е, че мразя комунисти до немай къде, още повече разбрали-недоразбрали. Та по Сталиновата логика утре и аз ще застрелям skiman щото е проблем. Супер логика, супер съждения, супер светоглед. :puke:

@М1010X: :agree::beer:

Edit: skiman, сам каза че общината е проблема. сам цитираш Сталин. Чакаш ли нещо? Да, знам, че не е разрешен отстрела на общинари. А разрешено ли е тяхното бездействие и ПРЯКА отговорност за всички нахапани, заразени и.т.н?
Виждаш ли колко лесно мога да ти покажа ЖЕЛЯЗНА логика за това, че трябва да се застрелят общинарите? Да ама, аз винаги ще смятам, че ТРЯБВА да им се търси СМЕТКА за бездействието.
Другото е "смелост" породена от пистолета и затваряне на очите след намирането на изкупителната жертва - кучето. Кучето не е проблема, хората са.

@velco: никой тук не избира между кучетата и хората.
[/quote]

Байкрайдър-камбоецът:D
Те и американците(тях не можеш да наречеш комунисти) се почувстваха уплашени и застрашени от Ирак и кво стана?...Ако прочетеш малко по-внимателно поста ми ще разбереш за какво говоря.Първосигнално всеки може да реагира.:beer:
Аватар
skiman

Мнениеот velco » Вто Авг 02, 2005 11:35 am

[quote="M1010X"]
ако всеки почне да гърми по каквото не му харесва (кучетата са само началото)... не се заблуждавайте, че ще се спре дотам.
[/quote]

Че къде в ставало дума да се гърми по каквото не ти харесва?!!! Става дума да защитиш живота и здравето си.

[quote]
ако при нас не е популярно още да се гърмят деца в училище, то е просто защото личното цивилно оръжие не е толкова разпространено (както там). и този момент ще дойде. просто глупендери има навсякъде, не са само в щатите.
[/quote]

Че къде е [b]популярно[/b] да се гърмят деца в училище?

[quote]
ако не беше уцелил? ... представи си как уцелваш някое друго дете? просто случайно...
[/quote]

Аха, ако не беше уцелил ... представи си как кучето прегризва гърлото на бебето ... не случайно ...
velco

Мнениеот TOYAGA » Вто Авг 02, 2005 11:42 am

Тва очевидно може да продължава до безкрай, но на мен лично вече ми писна...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот velco » Вто Авг 02, 2005 11:48 am

Без никой да убеди никого ... :lol:
velco

Мнениеот kagami » Вто Авг 02, 2005 11:50 am

[quote="sss"]

А пробвали ли сте да ги напръскате с вода от бидона?Чува се едно мощно квииииииииик и душата ти се изпълва с радост:DИначе и аз имам кучегон,ама действа само на някои кучета и на вълци(тест в зоологическата;)).
[/quote]

Това с водата от бидона звучи като добра идея.

Ама защо, да му се не види, си изпозлвал кучегон срещу вълци в зоологическата градина?!?!?! На тебе хубаво ли ще ти е да седиш затворен в клетка цял живот, а на всичкото отгоре някакъв олигофрен да ти дъни чалга под носа? (това с чалгата е първият пример за неприятен шум, за който се сетих. Сигурна съм, че кучегонът е много по-болезнен за кучетата и за вълците, отколкото чалгата са изтънчения ни човешки слух.)

А по темата... Не че съм експерт по кучетата (живея само с едно), но като ме гонят просто ги игнорирам. Продължавам да карам по същия начин и в същата посока. Понякога ми се налага съзнатално да се накарам да не мисля за тях. Но методът действа - поне при мене.

Мисля, че кучетата (нормалните кучета, а не обучените убийци) лаят, за да сплашат човека и да усетят страха му. Ако усетят страх се чувстват силни и хапят. Ако не усетят страх се отказват.

ПС. Кучетата, както и някои хора, се чувстват застрашени, когато ги погледнеш в очите.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Мнениеот skiman » Вто Авг 02, 2005 11:57 am

И аз преставам.Само последно вмятам.Понеже явно не сте запознати.Дори и да не уцеля случайно,няма опасност от рикошет.Измислили са хората керамични куршуми, които не рикошират.А и нали не мислиш, че бих извадил оръжие на пълна с деца площадка?
А и честно предпочитам да влезна в новините, като лошият чичко, който е застрелял кучето нападнало семейството му, отколкото като добрият чичко, който не е заастрелял със законно притежаваното оръжие кучето нахапало детето му!
М/у другото след този случай на жена ми съм и купил лютив спрей и го носи винаги със себе си!
Аватар
skiman

Мнениеот bikerider » Вто Авг 02, 2005 12:12 pm

[quote="skiman"]
Те и американците(тях не можеш да наречеш комунисти)
[/quote]

Мога и още как.

Окей добре, ти се владееш, умееш да си сдържаш пръста на спусъка, това го разбирам. Но не става дума само за теб.
Аватар
bikerider

Мнениеот M1010X » Вто Авг 02, 2005 12:17 pm

@velco - в щатите. не е ли? щото доста случаи имаше. или просто беше временна "мода"?

@skiman - исках само да ти обърна внимание на възможностите. хубаво, има керамични. доколкото знам, оловните също не рикошират. а ги има отколе. и не съм и очаквал, че си стрелял между деца...

оф, няма значение. недей да ме убеждаваш, че не може, защото може. макар и малко вероятно, възможно е да се случи. така че просто няма смисъл.

[size=67]п.с. от 20 човека в нашата фирма само аз нямам лаптоп. щото съм най-нов...[/size]
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот skiman » Вто Авг 02, 2005 12:23 pm

[quote="bikerider"]

[quote="skiman"]
Те и американците(тях не можеш да наречеш комунисти)
[/quote]

Мога и още как.

Окей добре, ти се владееш, умееш да си сдържаш пръста на спусъка, това го разбирам. Но не става дума само за теб.

[/quote]

Абе и аз не ги харесвам(американците)...ама хайде.
:beer:
Аватар
skiman

Мнениеот skiman » Вто Авг 02, 2005 12:24 pm

[size=67]п.с. от 20 човека в нашата фирма само аз нямам лаптоп. щото съм най-нов...[/size]

Или защото само ти можеш да боравиш с него:D
Виж,нищо не се опитвам да те убеждавам.Аз също не смятам за нормално да стрелям по всяко куче , което ме нападне(пак повтарям,това беше еденичен случай)..предпочитам други мерки,камъни,дърве,спрея на жена ми(действа безотказно)....тогава просто нямаше начин.Беше зима,9 часа вечертта и 40 см. сняг в градинката.Нямаше начин нито за камък,пръчка(спрея още не беше активен)Ще ме питаш , какво съм правил там ли....прибирахме се от паркинга и пътя ми минава точно през тази градинка!Точно по тази причина дежурният ме гледаше странно..в 9 вечертта да идва някакъв с малко дете с количка да дава обяснения.Както и да е.Предполагам стана ясно, че не съм варварин.
:headpho:
Аватар
skiman

Мнениеот bikerider » Вто Авг 02, 2005 12:28 pm

[quote="skiman"]
Абе и аз не ги харесвам(американците)...ама хайде.
[/quote]

Еми... :dunno::D
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 02, 2005 12:31 pm

ВСИЧКИ куршуми рикошират при определени условия в зависимост от: скорост на куршума; среда , с която се сблъскват (агрегатно състояние, форма, твърдост...); материал на куршума; ъгъл на сблъскването; форма на куршума; конструкция на куршума; др.;)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот M1010X » Вто Авг 02, 2005 12:37 pm

@skiman - аз казах - не смятам, че твоето мислене е глупост, просто трябва да е съобразено с условията. ето, ти си го съобразил в съответния случай. това е :)

още като почнахме да <s>стреляме</s> спорим (:)) ми стана ясно, че не си варварин. айде, дано не ти се случва повече.
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот velco » Вто Авг 02, 2005 1:50 pm

[quote="M1010X"]

@velco - в щатите. не е ли? щото доста случаи имаше. или просто беше временна "мода"?
[/quote]

Ами не е. Колко случая имаше? Аз се сещам само за два, в Колъмбайн и в Сан Диего, да кажем, че са 100. Или 1000. Хайде сега да ги съотнесем към броя на училищата, броя на учениците, броя на случаите, в които не се е стреляло. Според мен ще излезе, че е по-"популярно" ("модно") да не се стреля.
velco

Мнениеот M1010X » Вто Авг 02, 2005 2:09 pm

след като направиш тази сметка, можеш да ги съотнесеш и към броя на случаите у нас и ще видиш, че у нас е [b]още[/b] по-популярно да не се стреля.

айде стига.
Above and beyond
Аватар
M1010X

ПредишнаСледваща

Назад към Други