http://www.tchibo.co.uk/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/uk/-/GBP/TdUkDisplayProductInformation-Start?ProductSKU=0002687&Entry=gewinnpopup
Предполагаема цена по магазините около 50лв.
Има следните неща:
1. 2 независими времена.
2. Компас с точност до 1 градус.
3. Барометър.
4. Термометър. Показване в целзий и фаренхайт.
4. Система за предугаждане на времето т.е. опитва се да познае какво ще е.
5. Надморска височина със възможност на запаметяване на точки - дата, време, височина. Максимална височина и нещо средно или сборно и аз не знам още. Показва във метри и фута.
6. Хронометър със възможност за междини времена. Пазене на на определен брой засичания - максималниа брой междини точки във всичките засичания са 100. Даване на средно време на междините точки за всяко от засичанията.
7. Две аларми които може да се нагласяват по избор на едно от двете времена.
8. Водоустойчив (поне в банатя издържа)

9. Бързо и лесно сменяне на батерията без да развиваш болтчета - 3V - като при дъните платки на компютрите е.
10. Светещ илюминатор.
Та за какво го споменавам това тука? Ами много от нас карат, ходят, кятерят и т.н. И един такъв уред би бил много полезен. Още повече, че цената му е 4-5 пъти по малка от такъв Casio. Сега остава да бъден проверен във времето как ще се държи. Знам за човек ходил в Килиманджаро със същият, който е много доволен от часовника. Надявам се да съм бил полезен на някой.