ПАРИ

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

ПАРИ

Мнениеот elfa » Нед Дек 04, 2005 10:20 pm

Абе искам да питам аз съм на 13г.,7 клас и искам да си ъпгреадвам колелото.Искам да си купя хубажи неща по тожа е = на доста пари.На моите години няма доста възможности да се изкарат пари освен от празници(вече минаха рождения и именния ми ден, събрах 200лв;остават Коледа и Нова година,очаквам приходи) и от нашите.Вариант 2 от нашите засега не е много сполучлив освен по празниците,защото смятат че в повечето случаи не трябва да се копува нещо ново(по-хубаво), ако старото не се е счупило,а и не искат да ми дават пари еи така.Абе не дават пари освен по празници!!!

Та въпроса ми да ли има някакав начин да изкарвам пари(лесно,не за много време, защото съм на училище, а и да не е нищожна сума все пак)!!!
Искам да карам готино колело!!!!!!!!!!!!!!!!!
elfa

Рейтинг: 1705

Мнениеот 21 » Нед Дек 04, 2005 10:34 pm

Не знам къде учиш,но тази година си седни и учи...
Колелото няма да избяга,Аз те съветвам да наблегнеш на ученето-тази година е от Огромно значение(ако ще кандидатстваш).
А колкото до другото,повечето от нас искат да карат готино колело,ама само с исканe не става:indiffe:
Хубаво е,че имаш желание,но никой не е започнал с мечтаното колело...
;)
21

Рейтинг: 1210

Мнениеот F1-MAN » Нед Дек 04, 2005 11:00 pm

[quote="elfa"]

Та въпроса ми да ли има някакав начин да изкарвам пари(лесно,не за много време
[/quote]

Много хора си задават тоя въпрос:).
Тая година наистина се хвани да учиш, после ще има време да караш, 8, 9, 10 клас.... Лятото може да потърсиш някъде да поработиш, по натам ако зимаш стипендия, и така:).
Аватар
F1-MAN

Рейтинг: 2000

Мнениеот Cocko » Нед Дек 04, 2005 11:13 pm

[quote]после ще има време да караш, 8, 9, 10 клас[/quote]

Зависи къде те приемат.
@ Елфа
Най- добре го остави колелото и си учи. Седми клас е втори по важност след 12-ти...

п.с. Нали тази тема не е неква пародия, че много се нароиха напоследък?
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Рейтинг: 1700

Мнениеот afterburner » Нед Дек 04, 2005 11:14 pm

[quote="21"]

Колелото няма да избяга,Аз те съветвам да наблегнеш на ученето-тази година е от Огромно значение(ако ще кандидатстваш).
[/quote]

:offtopic:

Айде айде, чак пък огромно значение.. :) виж, момчето пише на кирилица, слага тук таме запетайки... за разлика от разни други членове ( :D ) на форума. (т.е. има нещо в главата)...

И на мен ми разправяха така, когато бях 7ми клас, но осъзнах, че живота ми не е чак толкоз зависим от това, къде ще ме приемат... Виж, вече съм изправен пред малко по-голямото кандидатстудентствуване и определено тръпката е вече по-голяма, но все още не мога да твърдя, че от това има чак толкова голямо значение, живеем в доста странни времена и особено в България никога не се знае кой по какъв път ще тръгне...

П.С. Извинявам се за offtopic-a, но нещо съм се депресирал и изнервил същевременно от безкрайния мързел, който ме е подхванал, когато трябва да съм максимално съсредоточен в учене, а аз какво... само мисля за каране...
Аватар
afterburner

Мнениеот 21 » Нед Дек 04, 2005 11:23 pm

Оставам зад твърдението си,че 7ми клас е от огромно значение и нямам против да поспорим,ама сега си лягам.Мисля,че през годините 8-12 клас човек има най-силна способност да усвоявя нови знания,а къде ще ги натрупаш и с какви съученици е много определящо...(нека спра до тук):offtopic:
21

Рейтинг: 1210

Мнениеот elfa » Пон Дек 05, 2005 8:31 pm

Виждам, че темата се изменя малко в "Да уча или не" , но @afterburner извинението СЕ ПРИЕМА(няма нищо), това за запетайките е истина, мъча се да ги пъхам където мога, за учението абе уж знам, че тази година е много важна за мен аз уча ама пак мисля за колелото.В час мъча се да запомня колкото мога повече ама и учителите ми имат зъб, ама не ми се е случвало да си мисля за колела/каране, но в къщи като си пиша/уча си мисля за колела/каране и понякога(рядко) направо се отнасям...
elfa

Мнениеот I need money » Пон Дек 05, 2005 8:52 pm

Abe baia trydni4ko si e da sabere6 pari za da si napravi6 4itavo kolelce.Naprimer az sega si vzeh gotina vilka no dokato is vzema sam pravil baia mizeriii naprimer na6te me pra6tat da kypq hlqb i o6te glyposti i kato mi dadat pari ni im vra6tam resto ot parite za y4ili6te ne bqh si kopyval ne6to ot lafkata 5 meseca i kvi li o6te tapotiii a i ne karah 2-3meseca za da ne har4a pari za lift prodadoh starata vilka prodadoh 4asti ot baika i vzeh ot maika mi 50lv.Abe ob6to 550lv ospqh da mi zvema vilkata i sega se kefq:spin::spin::spin::spin::spin::spin::spin::spin::thumb::thumb::thumb::thumb:
I need money

Рейтинг: 1741

Мнениеот elfa » Пон Дек 05, 2005 9:12 pm

@I need money,
Благодаря освежи малко темата, а номера с парите от училището е вече в действие от 2-рия срок на 6 клас, но вече на 50%(в 7 клас), че не се трае!
elfa

Мнениеот Cocko » Пон Дек 05, 2005 9:38 pm

@Елфа
Мий чинии!
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Мнениеот bikerider » Пон Дек 05, 2005 9:45 pm

@elfa: Отговора на питанката ти е следния: трябва да бъдеш реалист и да не гониш дивото, за да не загубиш питомното. Другото е въпрос на желание, време, воля и много, много бачкане. Всички искаме хубаво колело по лесния начин, а според мен ако не можеш да си осигуриш други доходи най-лесния начин е да си го спестиш, но когато ще можеш да си го позволиш. Ако сега хукнеш да си реализираш желанията имаш реален шанс да си пропилееш образованието и да загубиш изобщо възможността да си купиш колелото по различен начин от Cocko-вия.

Съответно за да приближиш този момент аз лично бих те посъветвал да учиш яко (изключвам промивките на мозъка чрез зубрене), за да можеш след като завършиш да си реализираш потенциала и да си намериш хубава работа, която да ти даде стабилен приход. A когато този момент дойде ти сам ще си знаеш какво да правиш ;)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот elfa » Пон Дек 05, 2005 9:59 pm

Ха-ха-ха:D
И това е вариант, но имаме съдомиална-ОТПАДА.

Баща ми ме кара да връщам вестници на вторични суровини(всеки ден вкъщи има по 2-3 нови вестника),който се намират на 10 метра от нас.Това е малко унижително, ако някой приятел те види, ама срено на 20кг(от 1 месец толкова събираме) излизат 1.5-2лв-НИЩОЖНО.Но скоро с кола ще извозим едни книги(кеф, че никога няма да ги прочета :D) от баба ми ,около 50кг не е точно, но дано излезе нещо.

История:Лятната ваканция(6-7 клас началото)правим ремонт вкъщи.Баща ми вика да отида да върна на старо желязо(с кола много ясно :D) старите алуминиеви радиатори от вкъщи(3 радиатора-122кг) и вика, че ще взема "30-40лв, и са за теб" и аз ok.Отивам аз теглят ги и ми викат 122кг(викам си тука замириса на пари) и веднага питам колко е килото "по 1.60 на кг, малкия"(мисля си тука има над 100лв.Дават ми едно листче с нещата които съм предал и аз тичам до вградената в един гараж каса,човека вика "много пари бе, малкия" даде ми мисля, че 198,2лв(ама не съм сигорен).Казвам ви кефя се, скачам, викам с 200лв. в ръка.Абе кръгло 200лв., ма парите са вече изхарчени.

Извод:"Малкия,малкия,малкия..." вече ме хващаше срам ама 200лв. в джоба и кеф.:beer:

@Cocko благодаря, че и ти се включи в решаването на един сложен въпрос!!!
elfa

Мнениеот elfa » Пон Дек 05, 2005 10:09 pm

Аз почвам май на всеки дето ми е писал тук да му отговарям, но като намам какво да правя.

@bikerider
не се безпокой, аз уча.Не мога кажа че съм отличник,ходя на уроци(много добри и много си уважавам учителите от уроците)и все пак не може само на учиш, защото ще прегрееш.Намирам си време да излизам и да карам/мисля за колело и съм се чудил как хора който не могат да почнат истинска работа с заплата и работен ден, как карат колела за повече пари(не уточнявам).Мисля си някой може да се сети/знае накакав начин за изкарване на пари и да го сподели тук.
elfa

Мнениеот Cocko » Пон Дек 05, 2005 10:30 pm

Странно, аз познавам хора, които учат до 12- 1 през нощта и пак не са прегрели. На ме често ми се случва да оставам до по- късно, като трябва да уча много за другия ден.
Учи много, за да те приемат в хубаво училище. Иначе можеш наистина да си пропилееш тези следващи 5 години от живота си. Ако те приемат някъде, където по- скоро поддържаш ниво, отколкото да се развиваш, тогава шансовете ти за качествен университет драстично намаляват.
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Мнениеот bikerider » Пон Дек 05, 2005 10:31 pm

@elfa: хе, хе, направо ще ми спре сърцето от притеснение :D
Аватар
bikerider

Мнениеот I need money » Пон Дек 05, 2005 10:34 pm

Zna4i ako be6e malko po golqm na15-16 moje6e da ba4ka6 prez praznicite no si na 13.Abe ima edin na4in po koito moje6 da sabere6 parite za mesec dva ama e mnogo ama mnogo lo6 primer:banghead::banghead::banghead:.********** ******** *********** ******** Ama mnogo lo6 primer.Ne go pravi:offtopic::offtopic::offtopic::offtopic::offtopic::offtopic::offtopic::offtopic:

[size=67]Редактирано от Admin: Съжалявам, обаче в мен нещо се разбунтува да оставя открития пример за престъпление в поста ти. ;)[/size]
I need money

Мнениеот mih » Вто Дек 06, 2005 2:08 am

[quote="elfa"]
Но скоро с кола ще извозим едни книги(кеф, че никога няма да ги прочета :D) от баба ми ,около 50кг не е точно, но дано излезе нещо.
[/quote]

не знам какви са тези книги и не познавам баба ти ;), но сред 50 кила книги [i]може [/i] да има такива, за които след време да съжаляваш, че си изхвърлил за жълти стотинки.
още повече, че обикновено старите книги от времето на баба ти (стига да не са писани с цел комунистическа пропаганда) са далеч по-стойностни от новите буламачи, които заливат пазара...
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот I need money » Вто Дек 06, 2005 9:13 am

[quote="mih"]

[quote="elfa"]
Но скоро с кола ще извозим едни книги(кеф, че никога няма да ги прочета :D) от баба ми ,около 50кг не е точно, но дано излезе нещо.
[/quote]

не знам какви са тези книги и не познавам баба ти ;), но сред 50 кила книги [i]може [/i] да има такива, за които след време да съжаляваш, че си изхвърлил за жълти стотинки.
още повече, че обикновено старите книги от времето на баба ти (стига да не са писани с цел комунистическа пропаганда) са далеч по-стойностни от новите буламачи, които заливат пазара...
[/quote]
Mih absolqtno te potkrepqm.50KG knigi abe 4ovek za nqkvi si 4asti za kolelo i ama tova e nai tapoto ne6to koeto 6te napravi6.To ima 10000 na4ina da sabere6 parite ama vsi4kite sa lo6i. Iz4akai i saberi parite bez da pravi6 glyposti:thumb::thumb:Admin mnogo sajelqvam za posta mi s savetite.Nqma da davam pov4e lo6i saveti.
I need money

Мнениеот kaseres » Вто Дек 06, 2005 5:58 pm

Той човека ако ги сортира тези 50 кила книги и продава екземплярите по отделно може сериозно да им вземе повече пари отколкото да ги даде на вторични суровини !Няма сигурно да са ужасно много парите но така няма да се загуби това богатство или както там щете го наречете а и файдата от финансова гледна точка ще е по-голяма :beer: Успех младеж...
Разни хора ,разни аромати...
Изображение
[email protected] ,Skype :blizzaster ,GSM 0889766494
Аватар
kaseres

Рейтинг: 1324

Мнениеот heep » Вто Дек 06, 2005 6:50 pm

Тая работа с парите наистина е много куца, вчера бях на някакво представяне на Порше и гледам аз едни поршета паркирани отпред и си викам че те са за представянето нещо! ОК да да ама не накрая едни дългокраки каки как си се качиха и си заминаха!! В такива моменти си мисля мамка му защо не сам се родил с дупка между краката?
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот Rotting » Вто Дек 06, 2005 6:57 pm

[quote="heep"]

защо не с[color=red]а[/color]м се родил с дупка между краката?
[/quote]
Хептем ли нямаш?
За обща култура: http://www.bikeschool.com/spokes/index.cgi
Rotting

Рейтинг: 1702

Мнениеот Besen na Kolelo » Вто Дек 06, 2005 7:13 pm

Абе учене и пак учене :(
Неможе ли да говорите за друго нещо?
Еми как да си изкараш пари,тука на входа ми има нещо търсиме деца да продават на плод зеленчук ама е по цял ден от Четвъртак до Неделя,ако те устройва да ти дам телефона :)
ПП к'во рабираш под хубаво колело,защото аз рабирам неква супер здрава твърда рамка(май нема така още) дето да държи марзочи джуниор Т :)
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот I need money » Вто Дек 06, 2005 8:02 pm

[quote="Besen na Kolelo"]

ПП к'во рабираш под хубаво колело,защото аз рабирам неква супер здрава твърда рамка(май нема така още) дето да държи марзочи джуниор Т :)

[/quote]
V chain reaktion 5 edin pi4 s tvarda ramka i marzocchi junior t sko4i 10m na lo6a popivka i ramkata ne se stro6i:beer:.
I need money

Мнениеот I need money » Вто Дек 06, 2005 8:07 pm

Admine 6te se cenzoriram sam.Zna4i ima edin mnogo lesen na4il...Kr*di ma*i l*ji:rofl::rofl:.I 6te si vzema6 jelaniq baik:thumb::thumb:
I need money

Мнениеот Admin » Вто Дек 06, 2005 11:34 pm

Ама и ти си упорит с тоя съвет! :D:D:D
Ако трябва да съм сериозен обаче, твърде малко са нещата, които са по-недостойни от това, което предлагаш!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот marshall__ » Сря Дек 07, 2005 12:42 am

[quote="Admin"]

Ако трябва да съм сериозен обаче, твърде малко са нещата, които са по-недостойни от това, което предлагаш!
[/quote]

.. ако въобще има такива..
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот uha_rampage » Сря Дек 07, 2005 1:36 am

Елфа не се подлъгвай от думите на тия батковци!
Не е толкоз важно къде ще учиш след 7ми клас...
Аз лично си съдрах гъза и влязох в уж елитно училище и какво стана - провалят ти дипломата и накрая макар да си се спукал от учене излизаш с среден успех 5, докато някой дето учи от Долно Камарци ще дойде с диплома 6 и ще ти вземе мястото в университета!
Е желателно е училището, към което си се насочил да не е пропаднало отвсякъде :)

А за парите - търси си каквато и да е работа, няма срамна такава...
само не кради.
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот mih » Сря Дек 07, 2005 4:51 am

[quote="uha_rampage"]

Елфа не се подлъгвай от думите на тия батковци!
Не е толкоз важно къде ще учиш след 7ми клас...
Аз лично си съдрах гъза и влязох в уж елитно училище и какво стана - провалят ти дипломата и накрая макар да си се спукал от учене излизаш с среден успех 5, докато някой дето учи от Долно Камарци ще дойде с диплома 6 и ще ти вземе мястото в университета!
Е желателно е училището, към което си се насочил да не е пропаднало отвсякъде :)

А за парите - търси си каквато и да е работа, няма срамна такава...
само не кради.
[/quote]

позволи ми да не се съглася. от опит знам, че най-важното, което доброто училище дава, е не точно дипломата ;)
а ако си наистина сериозен и го искаш, все ще влезеш студент, и то да учиш това, което си си наумил, това пак от опит.
също и за работата - бачкал съм гадни работи и далеч не ми се отразяваха добре - пада и самочувствие, и обноски, и кръгозорът се стеснява. човек, ако има някакъв "багаж" в главата, трябва да се цени сам себе си и да не се продава за жълти стотинки.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот heep » Сря Дек 07, 2005 11:49 am

наистина не пропилявай шанса който имаш
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот bikerider » Сря Дек 07, 2005 2:03 pm

@mih: абсолютно съм съгласен.

@uha_rampage: има значение къде учиш, ако учиш.
виж ако не учиш, наистина няма значение къде "учиш".
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Други