Сноубайк "Льонман Ебахтинг"

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Сноубайк "Льонман Ебахтинг"

Мнениеот Liohman » Пон Яну 09, 2006 7:41 pm

http://liohman.free.bg/PICT0002.JPG
Лудница, това е един пълноценен заместител на колелото когато има сняг, при това с привкус от зимните спортове. Елементарен за направа, а същевременно създаващ невероятни усещания. Аз лично след като доста години практикувам сноуборд, когато се качих на сноубайка "Льохман Ебахтинг" (сиреч марката и модела, макар вече много да не си личи) просто повече не искам да погледна друго превозно средство на сняг. Ето малко инфо за Льохман-а - сътворихме го двама човека, моя милост и Ванката (момчето кара БМХ). Събрахме стари чаркулаци и направихме този звяр. "Колелото" по пудра се кара невероятно, също е много подходящо за горски пътечки и сноу джъмпове (дъртове, ама снежни), а за писта е като фурия. Само леда не му понася, но това се отнася и за другите подобни превозни средства. А ако някой се запита как спира, има 2 варианта - 1. с поднасяне и закантване; 2. със сядане на седалката и краката в снега (по този начин също се развиват страхотни скорости, аз лично днес на няколко пъти вдигнах със сигурност над 55-60 км/ч).
Ми в общи линии това е.
L.B.M.P.
Liohman

Рейтинг: 1700

Мнениеот nikitzo » Пон Яну 09, 2006 7:56 pm

[quote="Slidesite"]

[url]http://liohman.free.bg/PICT0002.JPG[/url]
1. с поднасяне и закантване;
[/quote]

казва се "християнка"

:rofl::rofl::rofl:
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот mih » Пон Яну 09, 2006 8:12 pm

изглежда добре направено и обещаващо адреналин в големи дози :thumb:

каква рамка е използвана и как са закрепени педалите?
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Liohman » Пон Яну 09, 2006 8:19 pm

Рамката е от Х Пежо, а за педалите използвахме крайната част на курбелите на същото колело (CrMo), като ги заварихме на мястото на средното движение, с цел да е възможно най-близко до стойката на истинско колело. А хубавото е, че го контруирахме да се движи и назад, могат и барспинчета да се връткат.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот mih » Пон Яну 09, 2006 8:24 pm

[quote="Slidesite"]

Рамката е от Х Пежо, а за педалите използвахме крайната част на курбелите на същото колело (CrMo), като ги заварихме на мястото на средното движение, с цел да е възможно най-близко до стойката на истинско колело. А хубавото е, че го контруирахме да се движи и назад, могат и барспинчета да се връткат.
[/quote]

супер, що не се замислиш за патент?:D
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот axelmax » Пон Яну 09, 2006 9:41 pm

много е ниско,подсилките са кът внимаваите ,4е с 50 км да не те събират и през пролета и карай с каска

какво сте използвали за дъски ?
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Persenk » Пон Яну 09, 2006 10:32 pm

[quote="Slidesite"]

Лудница

[/quote]

Потвърждавам!
За ски някакви метални плоскости ли ползвате? Аз съм го направил с някакви детски пластмасови ски / скока:beer:/,при първото по-сериозно падане сигурно ще се счупят,но иначе е голям кеф!
Искаааам сняяяяг!!!
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот Morpher » Пон Яну 09, 2006 10:38 pm

Идеята ми хареса и понеже имам рамка+вила за твърдак, мисля да се пробвам и аз :)
Аз обаче имам друга идея относно педалите:
Имам два курбела без плочи. Мисля да сложа тях. По този начин ще може да се нагласят педалите и по конкретно - стойката на краката. Реглажа няма да е кой знае какъв, ама няма да е и без хич!
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот Liohman » Пон Яну 09, 2006 10:57 pm

[quote]много е ниско,подсилките са кът внимаваите ,4е с 50 км да не те събират и през пролета и карай с каска
[/quote]

Бе човек това да не е алуминиева рамка, хромоли е. А за това, че е ниска вземи помисли малко преди да кажеш каквото и да е, положението ти е абсолютно същото като при нормално колело, нивото на краката е на нивото на средното

За дъски използвахме счупен сноуборд, а иначе един познат си направи същото и е с блокирани курбели, стойката е добра, но не е по удобно от нашия вариант.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот TOYAGA » Пон Яну 09, 2006 11:46 pm

"Ебахтинг" е много добро! Отива на возилото, звучи престижно като "Яхтинг", но носи по-мощен смислов заряд!

Бравос! :agree:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот nikitzo » Вто Яну 10, 2006 9:32 am

В нас се въргаля един чисто нов счупен сноуборд и съм готов да се разделя с него срещу символична сума, ако някои се интересува!

Мислих да го закача над камината ама аре :alien:
Аватар
nikitzo

Мнениеот Liohman » Вто Яну 10, 2006 8:18 pm

http://liohman.free.bg/liohman_ebahting.WMV
Това филмче е от днес, от Витошко лале. Записът е ужасяващ, но все пак е снимано с телефон, филмчето е просто да придобиете някаква представа. Иначе днес успях да направя и едно спускане от Алеко до Драгалевци и беше просто невероятно, особено на места където има серпентини се минава много бързо. От Дарагалевския манастир до долу по широкия път карането наподобяваше много на дрифтинг с автомобил, страхотна работа.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот axelmax » Вто Яну 10, 2006 10:36 pm

[quote="Slidesite"]

[quote]много е ниско,подсилките са кът внимаваите ,4е с 50 км да не те събират и през пролета и карай с каска
[/quote]

Бе човек това да не е алуминиева рамка, хромоли е. А за това, че е ниска вземи помисли малко преди да кажеш каквото и да е, положението ти е абсолютно същото като при нормално колело, нивото на краката е на нивото на средното

За дъски използвахме счупен сноуборд, а иначе един познат си направи същото и е с блокирани курбели, стойката е добра, но не е по удобно от нашия вариант.
[/quote]

ниско е
имаше едно състезание по тоя спорт(то4но тогава пуснах първата тема за тоя спорт тука ама имаше слаб интерес )спонсорирано от РЕДБУЛЛ и там машините беха много по високи наи ве4е заради много дългите стерженни тръби и подсилени
тежат 8-9 кг
краката са свободни в едни каиши ,които само пазят да не литнат,но мойе да ско4иш лесно от него
Аватар
axelmax

Мнениеот Liohman » Вто Яну 10, 2006 11:00 pm

Ама ти пак не мислиш, онова е snowscoot, като принцип е почти същото, но съществената разлика е седалката и, че няма каиши. А едната проста седалка ти дава неподозирани предимства, най-малко всяка по-стръмна писта се взема много по-бързо ако се търси скорост. А в тясни пътеки със седалката се превръща в страшилище и там предимството на ниското кормило и голямо. Ма аз колкото и да се опитвам да ти обясня, ти не искаш да чуеш. Ти чул, недочул се опитваш да даваш някви експертни оценки, първо вземи попрегледай по-обстойно нещата и после се изказвай.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот axelmax » Сря Яну 11, 2006 1:41 am

леллелеле
има и със седалка пак са толкова високи

вие сте нанраили 4ук и гек или нещо подобно се казваше
Аватар
axelmax

Мнениеот did » Сря Яну 11, 2006 1:50 am

[quote="axelmax"]

леллелеле
има и със седалка пак са толкова високи

вие сте нанраили 4ук и гек или нещо подобно се казваше
[/quote]

лъвчо, ти кога спиш бе?

и денем и нощем щедро мъдрости раздаваш.

остави хората да си карат с кеф "ебахтинга", а ако ти имаш идеи за подобрения, направи си сам един "кокилинг" и ще ви организираме някакво дуал слаломче със залагания.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Liohman » Сря Яну 11, 2006 2:34 am

Хихихихихи...

Лъвчо...

Виж сега, ето ти указания: взимаш около 2 метра CrMo или CrNi тръба, прибавяш към нея 2-3 планки, купуваш един сноуборд, едно кормило, комплект грипове, чашки, лапа, 10-12 винта и др.... ...и започваш да си ги блъскаш в главата, докато поумнееш. Все пак надеждата умира последна.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот nikitzo » Сря Яну 11, 2006 8:54 am

Въпроси:

Трябва ли да се реже стоуборда?
Ако да - с какво?
Ако да - с какво се "изолира" повърнината на срязването, защото от собствен опит знам, че влезне ли вода м/у пластовете нещата стават "Ебахтинг"
Ако не - колко дълъг трябва да е бордсноу-а?

И не на последно място внимавайте как и като карате, защото бях неделя на бАровец и с очите си видях оня самоубиец как се давеше в кръвта си!
Карайте с главата и ако имате възможност инвестирайте поне в каска! Могат да се намерят каски сега за под 100 лв.:bigmout::bigmout:
Аватар
nikitzo

Мнениеот C_Mo » Сря Яну 11, 2006 11:17 am

[quote="nikitzo"]

Карайте с главата и ако имате възможност инвестирайте поне в каска! Могат да се намерят каски сега за под 100 лв.:bigmout::bigmout:
[/quote]

В тоя форум би трябвало да има най много каски на глава от населението. Залепяте отворите и слагате лятната.
Аватар
C_Mo

Мнениеот Liohman » Сря Яну 11, 2006 11:36 am

[quote]Въпроси:

Трябва ли да се реже стоуборда?
Ако да - с какво?
Ако да - с какво се "изолира" повърнината на срязването, защото от собствен опит знам, че влезне ли вода м/у пластовете нещата стават "Ебахтинг"
Ако не - колко дълъг трябва да е бордсноу-а?[/quote]

Ако имаш един сноуборд, да. Ако можеш да си намериш малка дъска (детска) и парче от счупен сноуборд за преден плъзгач е по-добре. За дължина, това според мен всеки сам трябва да си прецени как ще му е удобно.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот axelmax » Сря Яну 11, 2006 11:58 am

@Slidesite-:puke::puke::puke:хахахахахахаха

батка ама за теб нема надежда
Аватар
axelmax

Мнениеот PtD » Сря Яну 11, 2006 1:51 pm

[quote="nikitzo"]
И не на последно място внимавайте как и като карате, защото бях неделя на бАровец и с очите си видях оня самоубиец как се давеше в кръвта си!
[/quote]

По една случайност познавам въпросният "самоубиец" и имам по-добра представа какво се е случило. Затова не е лошо да се мерят приказките...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот axelmax » Сря Яну 11, 2006 2:00 pm

разкажи каво е станало а не казвай кои какво да прави инак по добре си мъл4и

нищо ли4но само 4е е много безмилсено ако не се разкаже

:agree::agree:
Аватар
axelmax

Мнениеот nikitzo » Сря Яну 11, 2006 2:46 pm

[quote="PtD"]

[quote="nikitzo"]
[/quote]

По една случайност познавам въпросният "самоубиец" и имам по-добра представа какво се е случило. Затова не е лошо да се мерят приказките...
[/quote]

Да разкажи ако не ти е неприятно! Защото във вестниците представиха нещата по много трагичен начин. Карал със 70-80 км/ч и пр. и пр.
Аватар
nikitzo

Мнениеот PtD » Сря Яну 11, 2006 6:58 pm

[quote="nikitzo"]
Да разкажи ако не ти е неприятно! Защото във вестниците представиха нещата по много трагичен начин. Карал със 70-80 км/ч и пр. и пр.
[/quote]

Не става за всеослушание. Твърде лично е.

[size=67]Hint: Metal_Psycho на dirt jump.[/size]
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Яну 11, 2006 9:54 pm

[quote="PtD"]

[quote="nikitzo"]
[/quote]

Не става за всеослушание. Твърде лично е.

[size=67]Hint: Metal_Psycho на dirt jump.[/size]
[/quote]

Аз?Какво общо имам аз?
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот caspar » Сря Яну 11, 2006 11:02 pm

Това го засяках на Лалето, ама като чали беше пребоядисано.

По-принцип Сноубиковете са без седалка, и май дъската е по-каса. Миналата година Цуцо караше едно доста добре направено.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот Liohman » Сря Яну 11, 2006 11:15 pm

Онова е snowscoot (то вече какви ли видове няма) и е с по-дълга дъска (задната), а иначе както казах по-рано има още едно такова на един познат, но което си видял на Витошко лале е това същото.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Alien » Чет Яну 12, 2006 4:03 pm

Аз пък знам, че Сноубайк е нещо МНОГО подобно на шейна... дори не знам дали не си е баш таквоз. :) Имам и филмчета за доказателство, ако не ме мързи по-нататък ще дам линкове. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Liohman » Чет Яну 12, 2006 7:51 pm

Е да, на това което ние казваме "Чук и гек" (то всъщност така си пише на руските), те му казват сноубайк, а сноускут-а доколкото знам му е излязло името от фирмата, която в момента ги произвежда. Иначе и за това неше зверче по западните сайтове пише, че е сноубайк. Както казах по-горе вече има всякакви разновидности, но всичко е започнало от ски-боб (като колело със две ски, но вместо степенки, падове или педали карача си помага с две малки ски на краката). Иначе доста фирми предлагат комплект ски (понякога са включени и степенки в комплекта), които директно се слагат на колелото (бмх или мтб) и газззззз.
А днес на "Ебахтинг-а" му направихме тест на един доста приличен скок и се справи много добре, съвсем контролируем при излитане и приземяване, а във въздуха си е като колело.
L.B.M.P.
Liohman

Следваща

Назад към Други