Преди време се чудех по същия въпрос, но послушай ме - за тези пари няма нищо кой знае колко качествено (Всъщност ако си някакъв HiFi маниак и 2000 лв няма да те оправят за саунд система), така че ще споделя няколко извода, до които стигнах за 5.1 комютърните колонки около 200-300 лв: Creative и Logitech са горе долу на едно и също ниво (не са нищо особено просто , нищо, че изглеждат "cool"). Една идея по-добри са колонките на фирмата Altec Lansing (онези, които правят малките колонки за iPod-ите) и по-специално дълбочината на ниските излъчвани от събуфера, може би наистина излъчва сигнал под 45-50hz (но едва ли много), при тях идиотията обаче е в причудливата им идея да симулират съраунд със 3 говорителя. Каналите пак са 5, но преден ляв и десен ляв (както и преден десен и ляв десен) са във един корпус но със 2 говорителя, насочени в различни посоки, с цел звука на задната да стигне до ухото ти след като се отрази от стената (която се преполага, че е точно зад теб). Така че вероятно ще видиш малко зор докато ги наместиш на точните места за да заработи наистина по този начин. Друго не се сещам. Имаше на Денон една системка около 500 лв, но мисля, че не си струва...Не знам по-добре кажи какви модели си разгледал и да се помъчиме да сравниме

Айде
п.с. ето за какво говоря:
[img]http://img.clubic.com/photo/00114756.jpg[/img]