Тъмна, таинственострашна гора?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Тъмна, таинственострашна гора?

Мнениеот Rayko » Чет Апр 26, 2012 2:02 pm

Някой знае ли такава, на не повече от 100км от София и до там да е възможно да се стига с мпс (за това е по-добре да не е на територията на парк или друга защитена зона). Ако разполагате със снимки е добре.
Предварително благодаря за предложенията. :beer:
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Рейтинг: 2000

Re: Тъмна, таинственострашна гора?

Мнениеот Esoteric » Чет Апр 26, 2012 2:50 pm

според мен, такова място не съществува. щом е на по-малко от 100 км и може да се стигне с мпс, може да си сигурен, че вече е прилично опорочена. :(
иначе, около село Кътна, на мен лично, ми допада гората (ако не си я изключил вече от сметките де).
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот dob111 » Чет Апр 26, 2012 4:04 pm

Доколкото познавам приключенията ти, Райко, малко тая тема е като "Майсторът пита чираците за акъл". :)

Някога...когато за пръв път бях на Рила, маршрутът ми минаваше от Рилски манастир към Партизанска(Кирилова) поляна през т.нар. Рило-манастирска гора. Знаем, че първите впечатления са голяма работа, но и обективно тоя лес според мен е страхотен. Иглолистен, средновековен, тъмен, без келяви храсти, с огромни дървета и странни гъби. Стига се с МПС до тая гора и е на по малко от 100км от София. Също така гората над х.Ловна по пътя към "7-те рилски езера" също е много яка. Гората е маслено зелена, а пушекът, огрят от слънцето е като сребърен. Изобщо Рила е като аксиома за хубава иглолистна гора.
Не си казал широколистна или иглолистна гора ти трябва, и колко голяма гора искаш... :D

Интересна тема...
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот hrissim » Чет Апр 26, 2012 6:58 pm

От Трън на юг по границата? :dontknow:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот Rayko » Чет Апр 26, 2012 7:21 pm

А бе, даите снимки. Не е нужно да е много голяма, достатъчно е да има такова място, от което като погледнеш, да не прозира краят. За предпочитане е широколистна.
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот petbul » Вто Май 01, 2012 9:50 pm

Вчера бях в района на пещера "Леденика". От лявата страна на входа на пещерата е началото на една пътека,наречена "Карст и биологично разнообразие",която минава през гъста широколистна гора :-) Доста приятно местенце,минава се за около час,за което време се сменят няколко вида гора...
http://www.bulgariatour.org/index.php?l ... %26quot%3B
Аватар
petbul

Рейтинг: 1221

Мнениеот taurus13 » Сря Май 02, 2012 12:39 pm

По моему такива приказни гори няма много на територията на БГ, че за беда всичко вече е сечено. Ти искаш гора от миналото..и аз искам. Трябва да е широколистна, дървета с клони като пипала и корени като змии, с много дупки и хралупи в които се крият кресливи нощни птици. Стволовете са обрасли с мъх и дървесни гъби, а бръшляна се вие по стеблата. Тук там между стволовете стърчат останките на някой 800 годишен титан. Дневната светлина се процежда на тънки лъчи през гъстите корони. На здрачаване, като че цялата гора оживява и клоните започват да мърдат като пипала, но в момента в който ги погледнеш веднага замръзават, докато тези зад гърба ти оживяват. Бухала буха мрачно и древността припълзява като дихание около нозете ти и бавно те обгръща...някъде изпуква клон...и вятъра просвирва тъжно и зловещо. Нощта е дълга, а ти си изгубен в безкрайната тайнственострашна гора.
Мда...някакви подобия се срещат в ЦБ и Родопите, но като цяло няма вече истински гори. Една такава гора не е просто нива с дървета, това е екосистема, цяла вселена.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот silvertm » Съб Май 19, 2012 1:32 am

Esoteric написа:...около село Кътна...

Сигурно имаш предвид Кътина?
Да, там има хубавка широколистна гора, която отдалеч изглежда почти като истинска.

А все пак въпросната "Тъмна, таинственострашна гора" намери ли се?
silvertm

Рейтинг: 1671

Назад към Други