[quote="carrie"]
@bikerider благодаря за съвета.

Интересно ми е дали самият ти си бил поставен в подобна ситуация..
[/quote]
Да, имам близки хора с които общувам чрез skype.
Вярно, че не са ми гаджета, но не виждам разликата, важи за всякакви връзки според мен.
[quote="carrie"]
Верно е, че всичко зависи от хората,не знам обаче дали другите видове комуникация могат да заместят живия контакт (май вече имаше една такава тема)
[/quote]
Всичко може, ако има взаимно желание. Мисля, че няма нещо във една връзка, което да не зависи от двете страни. Аз поне бих се стремил да поддържам една връзка жива и динамична, а не да идеализирам и да разчитам, че няма да се отчуждим. Искам да кажа, че отчуждаването наистина е неизбежно, ако чакаш съдбата да ти запази връзката.
[quote="carrie"]
За тези, които не са ме разбрали правилно - аз не определям раздялата като проблем.
[/quote]
Интересно, ако мога да попитам, защо тогава отчуждението е на дневен ред? Аз останах с впечатление, че все пак целта е да се избегне отчуждаване и евентуална раздяла и затова така подходих към въпроса.
[quote="carrie"]
Почти изцяло съм съгласна с @bikerider, има начини да се общува,така че една такава раздяла не е голяма драма.
[/quote]
Явно не съм разбрал също какво имаш предвид под раздяла.
[quote="carrie"]
Интересни са ми впечатленията на хора, които са преживели или преживяват подобно нещо. Как се развива една такава връзка..
[/quote]
Аз бих могъл да ти опиша, но понеже явно се интересуваш строго от интимна връзка (или не?), ще оставя някой с такъв опит да каже.
[quote="carrie"]
И се надявам caspar да не е прав...за неизбежния край имам предвид, другото няма да го коментирам
[/quote]
Неизбежен ако се пуснеш по течението. Ако плуваш срещу него не е задължително изобщо.