Каска?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Каска?

Мнениеот ATV » Сря Мар 08, 2006 10:51 am

Здравейте, търся си каска за ATV-то и разбрах, че е най-добре да си взема фулфейс каска за колело. Казаха ми че за ендуро каските са много дебели и лятото ще ми е горещо с тях. Бихте ли ми препуръчали някаква каска за около 100лв. Четох една тема, че продавали каски във Веломания за 70лв, ама темата беше доста старички и не знам в момента дали има. Задължително искам каската да е фулфейс с козирка.

Помагайте.:beer:
ATV

Рейтинг: 1200

Мнениеот Phil » Сря Мар 08, 2006 11:10 am

Аз миналия сезон си взех една каска от Веломания (беше 70тина лева) и, честно казано, нямам оплаквания от нея. Но смятам, живот и здраве, този сезон да събери парички за нещо по-хубаво - това ти препоръчвам и на теб. Не избързвай с покупка като тази, защото това все пак ти е тиквата :beer:
Do I have to get naked people for you to remember my name?
----
"If you know SuSE, all you know is SuSE, if you know Slackware - you know Unix"
Phil

Мнениеот Zozka » Сря Мар 08, 2006 11:10 am

Giro при Иван Каймата - това е хувава каска на добри пари - 185 кинта, за по-малко не ти препоръчвам да си купуваш, все пак става въпрос за главата ти....
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Сря Мар 08, 2006 11:17 am

Не съм специалист по ATV, но от това, което съм виждал, мисля, че е най-добре за него да се ползва каска за мотокрос. Неслучайно дори и в планинското колоездене много спускачи вече предпочитат да карат с каски, които отговарят на по-високите стандарти на моторните спортове. Безопасността е по-важна от горещината! ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот C_Mo » Сря Мар 08, 2006 12:00 pm

Търси си DOT или SNELL сертифицирана каска... От моделите на 661 това са:
[url=http://www.onedistribution.com/bikes/661.htm]
HURRICANE FLIGHT - Snell M2000 & DOT
LAUNCH - DOT
[/url]

Има и други марки на пазара все някой ще каже и за тях. Не са толкова топли колкото изглеждат, особено като се движиш с по-голяма скорост и не се налага да въртиш педали ;)
Аватар
C_Mo

Мнениеот Гост » Сря Мар 08, 2006 12:01 pm

Около 100 лв: http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... 80d552c519
Но верно по-добре събери повече пари.
Гост

Мнениеот brokicho » Сря Мар 08, 2006 12:10 pm

по добре избери каска която да отговаря на стандартите за мотокрос мои съвет е да не спестяваш точно от каската стига да имаш възможности колкото до запаряването от личен опит знам че и при 30тина градуса и с много гаден шлем да си пак ще усещаш някъкво проветрение е разбирасе стига да не си спрял:)
а колкот до гирото което ти предложиха много добра каска до този момент не ме е запарвала и ти дава многоо добра видимост но за здравината и при падане от АТВ-то съжалявам немога дати гарантирам
Моля, извинете ме за допуснатите правописни грешки!
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот bikerider » Сря Мар 08, 2006 12:47 pm

E вие това ATV го изкарахте че се движи бързо колкото байк по DH трасе или че се лети с него като с дъртбайк... не виждам защо MTB fullface да не предпази човек на ATV...

@ATV: вземи си Giro-то и няма да сбъркаш. Ако мислиш да караш и зимата си вземи една балаклава за под него и готово...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот C_Mo » Сря Мар 08, 2006 1:04 pm

[quote="bikerider"]

E вие това ATV го изкарахте че се движи бързо колкото байк по DH трасе или че се лети с него като с дъртбайк... не виждам защо MTB fullface да не предпази човек на ATV...

@ATV: вземи си Giro-то и няма да сбъркаш. Ако мислиш да караш и зимата си вземи една балаклава за под него и готово...

[/quote]

Като се каже каране аз си представям каране, а не возене или ползване по работа... много ясно, че ще се лети като с дъртбайк

[img]http://www.letsatv.com/images/photos/zbikes.jpg[/img]

[img]http://www.atvriders.com/atvnews/premis/CuttingRoomFloor/GustJones720.jpg[/img]
Аватар
C_Mo

Мнениеот bikerider » Сря Мар 08, 2006 1:16 pm

добре де, да речем че не знаех че по принцип се лети с ATV-то... това какво променя?
Аватар
bikerider

Мнениеот C_Mo » Сря Мар 08, 2006 1:29 pm

[quote="bikerider"]

добре де, да речем че не знаех че по принцип се лети с ATV-то... това какво променя?

[/quote]

Променя "тежестта" на съвета да си вземе байк каска след като никой от нас не знае как точно ще кара. Щото ако ще пасе овце с него може да си вземе сламена шепка да не му пече лятото на главата и ще му върши по-добра работа от фулфейс.
Аватар
C_Mo

Мнениеот ATV » Сря Мар 08, 2006 1:49 pm

Съжалявам но неуточних. АТВ-тата се разделят на два типа- спортни и работни. Колегата който е дал снимката е дал снимка на спорни АТВ-та. Мойто е от типа на работните т.т:
[img]http://farmindustrynews.com/ATV-UtilityVehicleRodeo/suzukiATV.jpg[/img]

С тези АТВ-та не се кара толкова бързо, а се използват предимно за офроуд, затова не ми трябва и толкова голяма каска като за моткорос.

Какво мислите за тази?: [url]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?cPath=33&products_id=692[/url]

Къде мога да видя Гирото?

Мерси за отговорите.
ATV

Мнениеот layne » Сря Мар 08, 2006 2:18 pm

http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=692
Тази каска е за навлизащи в карането на колело - спускане/FR.
Според мен си вземи нещо по-добро.
661 в Бас,имат много добри модели и има голям избор,ходи там и ги разгледай - ул.Голо Бърдо,ама кой номер беше...има табелки ще се оправиш ;).Близо до Кемпински е!
Със здраве ;):beer:
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Рейтинг: 1700

Мнениеот ATV » Сря Мар 08, 2006 3:04 pm

Гледах ги в БАС, ама там най-евтината е 200лв. Значи мислите че тази която ви показах ще ми свърши работа?
ATV

Мнениеот ATV » Сря Мар 08, 2006 3:09 pm

А какво мислите за тази ризница???:
[url]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?products_id=613&osCsid=2758e6b28d735d531615748557cd3fca[/url]
ATV

Мнениеот bikerider » Сря Мар 08, 2006 3:13 pm

[quote="C_Mo"]
Променя "тежестта" на съвета да си вземе байк каска след като никой от нас не знае как точно ще кара. Щото ако ще пасе овце с него може да си вземе сламена шепка да не му пече лятото на главата и ще му върши по-добра работа от фулфейс.
[/quote]

Ех... :)
ATV спомена, че е гледал шлем от Веломания, та си помислих, че някакси не иска да скача... ;)
но както и да е...
Аватар
bikerider

Мнениеот ATV » Сря Мар 08, 2006 4:55 pm

[quote="ATV"]

А какво мислите за тази ризница???:
[url]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?products_id=613&osCsid=2758e6b28d735d531615748557cd3fca[/url]
[/quote]

Нямате ли някакви коментари относно каската и протекторите???:bigeyes::bawling:
ATV

Мнениеот Lubo » Сря Мар 08, 2006 5:26 pm

Абе щом става въпрос за протектори заложи минимумм на 661. Ако имаш повече пари Giro Dainesee (май не се пише така) и т.н. Все пак ще падаш макар и да не го караш много лудо.... Абе дори веднъж да паднеш ще ти се иска д аможеш да разчиташ на протекрора. Зарежи боклуците за 70-100 лв. Разбира се ако не можеш да си позволиш по-скъпи :( вземи си тънките.....дори и протектор за ролери е по-добре от без протектори.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот ATV » Сря Мар 08, 2006 9:12 pm

Вие не карате ли с протектори?
ATV

Мнениеот RaveUnit » Чет Мар 09, 2006 1:28 am

харесваш си някой, слагаш го, заставаш горе-долу в позата дето я заемаш като караш (нали не въртиш педали) и като ти е удобен го купуваш и това е
ние се удряме в дървета, оплитаме се в храсти, кривим се постоянно заради равновесието и т.н. сиреч изискванията са много повече от простото пазене ! така че за колело тези евтините може и да не са най-удобни, обаче на АТВ нито се потиш на педалите, нито ти убива щото въртиш, нито ако сложиш по-къси кори ще те дерат храстите ... просто си харесай някакви твоя размер :)
всичките вело- са по-проветриви от мото- и пазят достатъчно при средна скорост (около 35км/ч)
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот layne » Чет Мар 09, 2006 2:23 am

[quote="ATV"]

Вие не карате ли с протектори?
[/quote]

Естествено,че караме с протектори!ТО без протектори не е оферта :)
Аз съм с пълен пакет Fox,без каската-Giro!Но 661 е якотооооооооооооооооооооо :)
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Рейтинг: 1700

Мнениеот brokicho » Чет Мар 09, 2006 10:48 am

аз карам с птотектора за тяло от които си е интересувал зо проветряване трудно може да се говори чисто и просто запарва но за предпазване до сега не ми се налагало да го използвам(дано и не ми се налага)но един приятел с които караме има защия и доста бои е изял без да има големи последици за неговото тяло а това до колто ще ти е удобна нз на мен в началото ми беше малко неудонба после или тялото свикан с нея или тя улегна по него но както са казали другите броните за тяло на 661 фокс и даинезе почти нямат място за сравнение с тази и все пак ако винансово неможеш да си позволиш някоия от другите тази също е някакъв вариант
Моля, извинете ме за допуснатите правописни грешки!
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот Гост » Чет Мар 09, 2006 2:22 pm

Между другото,какво ви е мнението за тая каска,някой кара ли с такава,че нямам повече пари за момента,а ми трябва спешно?
http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... 80d552c519
Гост

Назад към Други