БАЛ или един начин да не сме примирени

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

БАЛ или един начин да не сме примирени

Мнениеот Гост » Пет Мар 31, 2006 11:02 pm

Дойде време да ви представя Българската Антиклеветническа Лига-БАЛ.Правя го за да се види,че освен да говорим има и начини за действие.Спокойно,това е неправителствена организация имаща за цел една благородна кауза-създаването на така необходимото ни гражданско общество.Другата й важна цел е да подтикне хората да си търсят правата по всички възможни начини.Един от основните й учредители е г-н Георги Ифандиев,водещ на предаването "Между редовете" по тв СКАТ.Това е човек,от който може наистина да се научи много,и който милее за България.Ето и част от анотацията на БАЛ,за да се придобие по-обща представа за нея:

“БЪЛГАРСКА АНТИКЛЕВЕТНИЧЕСКА ЛИГА”

е сдружение, което обединява на доброволен принцип радетелите за развитието на гражданското общество в Република България. То осъществява дейност в обществена полза. Нашата цел: Всестранно проучване на индивидуалните и колективните права на българските граждани от гледна точка на тяхната история, съвременност и бъдещо развитие и на защитата им при тяхното нарушаване от страна на български и чуждестранни физически и юридически лица, колективни органи и институции, както и водене на целенасочена борба на всички възможни равнища, включително в рамките на съдебната система и на всички достъпни международни организации, за тяхното реализиране, както и за огласяването на всичко това чрез средствата за масово осведомяване. За осъществяване на своята цел ние си поставяме следните задачи: • събиране, систематизиране, анализиране и предоставяне на заинтересованите институции, организации, лица и средства за масова информация на регионално, национално и международно равнище, свързана с правните, историческите, политическите, социалните, верските, екологичните, икономическите, психологичните и всички други аспекти на проблема за правата на българските граждани в България, Европа и във всички други части на света; • проучване на нормативната база, свързана с индивидуалните и колективните човешки права, както и сигнализиране на обществото, съдебната система и останалите заинтересовани институции за наличието на противоправни разпоредби, медийни и други изяви и/или действия, като наблюдаваме и съдействаме за тяхното отстраняване и заменянето им с право-съобразни такива; • предприемане на всякакви законосъобразни действия, необходими за защита и спазване на правата на българските граждани, някои от които са: пресконференции и други медийни изяви, протестни действия, завеждане на съдебни дела, провеждане на научно-информационни срещи във връзка с правните, историческите, политическите, социалните, верските, екологичните, икономическите, психологичните и всички други необходими аспекти;...

Пълният текст както и още информация относно самата лига и целите й може да се намери на сайта:
http://www.megimg.info/badl/index.php?o ... e&Itemid=1
Гост

Мнениеот hlebarka » Пет Мар 31, 2006 11:53 pm

[quote="Nightwolf"]

Дойде време да ви представя...
[/quote]

Програма ли имаш?:glasses:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот 4getcredo » Съб Апр 01, 2006 5:45 am

hlebarka, мисля че е време да изтипосаш Вучков! You can do it!:beer:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот klmn » Съб Апр 01, 2006 7:39 am

Волф ще влезе в парламента!:clap:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bluskanie » Съб Апр 01, 2006 1:25 pm

[quote="klmn"]

Волф ще влезе в парламента!:clap:
[/quote]

Че то ский кви има там... та вълчо ли нема да влаа:lol:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Гост » Нед Апр 02, 2006 1:49 pm

След серията :offtopic:,се надявам да доидат и малко по компетентни коментари,този път по темата.;)
Гост

Мнениеот did » Нед Апр 02, 2006 1:58 pm

[quote="Nightwolf"]

След серията :offtopic:,се надявам да доидат и [b]малко по компетентни коментари[/b], този път по темата.;)
[/quote]

аз пък мисля, че Nightwolf няма да влезе в парламента
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Гост » Нед Апр 02, 2006 9:11 pm

@didko,тва беше образно.За парламента не съм се заритал.
Странно обаче като стана по-сериозна темата и мислителите заглъхнаха.Може ли такова нещо?Ааааа!
Гост

Мнениеот hlebarka » Нед Апр 02, 2006 9:40 pm

[quote="Nightwolf"]
Странно обаче като стана по-сериозна темата и мислителите заглъхнаха.
[/quote]

Ахъм, е с те тая тема направо ги закова.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Rancid » Нед Апр 02, 2006 9:42 pm

Хъм,и с какво темата е [size=167]сериозна[/size],за да заслужава вниманието на мислителите?
Edit:hlebarka,изпревари ме:D.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Admin » Нед Апр 02, 2006 10:07 pm

:rofl::rofl::rofl:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Гост » Нед Апр 02, 2006 10:27 pm

@Rancid,ами защото предлагам начин за действие,за разлика от голите приказки.Предполагам ще се съгласиш,че действието изисква повече енергия от говоренето,затова масата предпочита второто.Такъв ни е манталитета.Разбира се никой не е и длъжен,това е въпрос на личен избор.Все пак ми е интересно какво мислят "ветераните" по въпроса и дали биха участвали в такова нещо.Вярно,че пари няма да завалят от това,но ако можем поне за малко да поговорим нормално ще е добре.:)
Гост

Мнениеот Rancid » Нед Апр 02, 2006 10:41 pm

Самото название на организацията е безумно,което според мен е показателно за хората,членуващи в нея.А главният ти проблем за мен е твоята убеденост в манталитета на хората и виждането ,че доказалите се и успялите хора непременно са го постигнали по нечестен път.А откъде си сигурен,че "ветераните" не са направили много повече от теб и твоите безумни крясъци.Прочети "В механата" на Христо Ботев,може пък и да се припознаеш.И не си мисли,че пиша всичко това с лошо отношение към теб.
Изображение
Аватар
Rancid

Мнениеот bikerider » Пон Апр 03, 2006 9:58 am

[quote="Rancid"]
И не си мисли,че пиша всичко това с лошо отношение към теб.
[/quote]

Не се оправдавай - ти си позволяваш да критикуваш божествената вълчова мисъл, значи имаш лошо отношение и таиш скрита агресия и злоба... :lol:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Brave » Пон Апр 03, 2006 10:25 am

Nightwolf, нужно ли ще е да си носим въжета и факли или ги раздавате там? Ако съм достъчно редовен и запален член, ще ми дадете ли червена лента за ръка със свастика? Униформи ще има ли? Мен би ми допаднало нещо кафяво или поне сиво. А циганите на сапун ли ще ги правим? Щото са много мръсни и тъмни и мисля, че кожата им хич не става за абажури. Като народния юмрук строши гръбнака на световното правителство, на родна почва, ще помогнем ли на другите народи? Ако се включа в доброволен отряд, ще ми дадат ли да покарам танк? В Испания, по-рано на нашите доброволци съм им дали и самолети.

Heil Siderov!
Brave

Мнениеот bikerider » Пон Апр 03, 2006 10:38 am

[quote="Brave"]
Униформи ще има ли? Мен би ми допаднало нещо кафяво или поне сиво.
[/quote]

[quote]
БЪЛГАРСКАТА АНТИКЛЕВЕТНИЧЕСКА ЛИГА
(БАЛ)

Първата среща за набиране на членове се проведе на 04.02.2006 г.
[b]в залата на Славянските дружества в България,
на ул. "Славянска" 6-София[/b]
[/quote]

По-вероятно е да ти дадат черно-червена униформа, шанц и метална чиния с лъжица... ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот Brave » Пон Апр 03, 2006 10:58 am

Тези униформи са за по-късно, когато отидем да освобождаваме света. Сега е по-вероятно да наблегнем на кафявото. А, знаеш ли от баншито и шивъра, колко манерки и паници можеха да станат а? Не мислиш за добруването на нацията и расата ти, виждам. И подигравки сякаш подхвърляш.

:)
Brave

Мнениеот bikerider » Пон Апр 03, 2006 11:46 am

аз съм капиталист, кръвопиец и само гледам да живея на чужд гръб... абе тлъст фирмаджия... :lol:

само не разбрах, щом има антиклеветническа лига, значи някой някого клевети. Любопитно кой кого... надявам се вълчо ще обясни, щото от сайта не става особено ясно, само мъгляви намеци...
Аватар
bikerider

Мнениеот Rancid » Пон Апр 03, 2006 11:51 am

@bikerider:agree::D
Изображение
Аватар
Rancid

Мнениеот Brave » Пон Апр 03, 2006 12:27 pm

[quote="bikerider"]

]
само не разбрах, щом има антиклеветническа лига, значи някой някого клевети. Любопитно кой кого... надявам се вълчо ще обясни, щото от сайта не става особено ясно, само мъгляви намеци...
[/quote]

Вероятно името е избрано като противопоставяне на еврейската организация със същото име Anti-Defamation League (adl.org), която вероятно е трън в очите на анти-семитиста Ифандиев. Сериозно казано, за мен, не би било гордост, да заявявам за участието в представяната организация, на човек, занимаващ се предимно с издаването на анти-семитистки или както той ги нарича анти-ционистки книги. Просто за мен, всяка анти-национална/етническа пропганда е недопустима в 21 век. Мисля, че нашите предци, са брали достъчно горчиви плодове през 20-ти век, за да не се поучим. Както се казва - умният, се учи от чуждите грешки, глупавия от собствените. В нормалните европейски държави, към които, надявам се се стремим, подобни недоразумения, ще приключват бързо със някаква глоба и забрана.
Brave

Мнениеот bikerider » Пон Апр 03, 2006 12:35 pm

[quote="Brave"]
Просто за мен, всяка анти-национална/етническа пропганда е недопустима в 21 век. Мисля, че нашите предци, са брали достъчно горчиви плодове през 20-ти век, за да не се поучим. Както се казва - умният, се учи от чуждите грешки, глупавия от собствените. В нормалните европейски държави, към които, надявам се се стремим, подобни недоразумения, ще приключват бързо със някаква глоба и забрана.
[/quote]

Съгласен съм, но нека все пак поставим разделение между антисемитизма и анти-ционизма, щото има голяма разлика - далеч не всички евреи са ционисти, макар че господата антисемити всячески пробутват тая теза за да скрият истинските си намерения...
Аватар
bikerider

Мнениеот Brave » Пон Апр 03, 2006 12:48 pm

Напълно съм съгласен с тебе, просто въпросния Ифандиев, прикрива анти-семитизма си под името анти-ционизъм, поне доколкото съм запознат с трудовете му, които признавам, само съм заглеждал, не съм чел изцяло. :thumbu:
Brave

Мнениеот Гост » Пон Апр 03, 2006 12:52 pm

Originally posted by Brave

[quote]Nightwolf, нужно ли ще е да си носим въжета и факли или ги раздавате там?[/quote]

Не.

[quote]Ако съм достъчно редовен и запален член, ще ми дадете ли червена лента за ръка със свастика?[/quote]

Не.

[quote]Униформи ще има ли?[/quote]

Не.

[quote]А циганите на сапун ли ще ги правим?[/quote]

Не.

[quote]Като народния юмрук строши гръбнака на световното правителство, на родна почва, ще помогнем ли на другите народи?[/quote]

Дай първо да видим какво можем да направим за нас.

[quote]Ако се включа в доброволен отряд, ще ми дадат ли да покарам танк?[/quote]

Не.

[quote]Heil Siderov![/quote]

БАЛ няма нищо общо със Сидеров.
Гост

Мнениеот Гост » Пон Апр 03, 2006 12:56 pm

[quote="bikerider"]

аз съм капиталист, кръвопиец и само гледам да живея на чужд гръб... абе тлъст фирмаджия... :lol:

[/quote]

Не се иронизирай,аз не вярвам,че си такъв.Ами относно името и на мен не ми харесва особено,изказаха се мнения по този въпрос и във форума.Може да се прекръсти и на Българска Патриотична Лига,наистина името според мен не е от такова съществено значение.
Гост

Мнениеот velco » Пон Апр 03, 2006 12:58 pm

Абе, стига сте се лигавили, бе!
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Гост » Пон Апр 03, 2006 1:06 pm

@Brave,съжалявам,но да наречеш Ифандиев "антисемит" си е пълна глупост.Всеки който го познава или дори е гледал само предаванто му ще ти го каже.Човекът има просто дълбоки познания по световната политика.Сам казваш,че не си чел книгите му,следователно не може да си убеден в собствената си преценка.Пропагандата,че е антисемит се изсипа върху него от Съвета за електронни медии-СЕМ.Оттам и той се шегува със себе си,че наистина е антисемит,от антиСЕМ.
Гост

Мнениеот bikerider » Пон Апр 03, 2006 2:27 pm

уххх, бати бълвоча стана отново тука... :puke:
Любо удари моля те един катинар...
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Пон Апр 03, 2006 3:24 pm

...и така до следващата тема ;)
Тежко е, даже много, проблемът май е фундаментален :banghead:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Пон Апр 03, 2006 7:08 pm

[quote="Admin"]

...и така до следващата тема ;)
Тежко е, даже много, проблемът май е фундаментален :banghead:
[/quote]

Виждаш ли що смятам, че си прекалено либерален. :nuts:
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пон Апр 03, 2006 7:11 pm

[quote="bikerider"]

Виждаш ли що смятам, че си прекалено либерален. :nuts:
[/quote]

мда! има нощен вълк - има проблем, няма нощен вълк - няма проблем.

що да заключваме темите, като може да заключиме вълците? ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Следваща

Назад към Други