След като реших да велосипедирам до Мусала ,започнах да си търся подходяща компания - от скромния ми опит с планините знам, че не е здравословно да се разхождаш сам.Естествено, чух много коментарии, съвети, мъдри мисли , обещания /български/ - " лесна работа ,ще видим...". Едно приятелче, между другото изказа една оригинална мисъл- " Дали ще се качиш на Мусала с колело или лодка - все тая , едно и също е". Верен на железния Сталински принцип за проверката - проверих. Приятелчето не беше право- да отидеш с лодка до Мусала е с пъти по -добре отколкото с колело. Предимствата: Туристическия каяк е па-лек от байка ,носи се по-удобно, с греблото можеш да се осигуряваш, няма да дрънкаш лодката по камъните и да те боли сърцето,че ще си натрошиш байка, при дъжд можеш да си направиш заслон -тип лятно иглу, можеш да релаксираш по езерата, да повозиш нежна девойка - да възникнат чувства, ако имаш душманин -да му дадеш лодката пробита и да го пуснеш в Леденото езеро. Особено за мен има още едно предимство -при дъждовно време слизам до изворите на Марица и след няколко часа акостирам пред къщи. С лодка си е готино!
Сега майтапа -настрана , имам един много сериозен, точен и конкретен въпрос и ще Ви помоля, ако имате желание да ми отговорите ясно. Ще го задам по-късно , сега обмислям как да го формулирам. БЛагодаря Ви предварително!