от Deimos » Съб Май 22, 2004 1:18 am
[quote="GOA"]
sabiram info za software za pravene na html stranici.
izpolzvam notepad, ma samo si tro6a prustite ot pisane...
I DA NE SUM VIDqL FRONTPAGE-OVE !!!
[/quote]
И от мене един глас за Dreamweaver. Но трябва да предупредя, че като цяло съм върл привърженик на повечето продукти на Macromedia (като изключим Authorware с неговия безобразно оплетен и безсмислен интерфейс). Така че, немога да твърдя че Dreamweaver-а е най-доброто, но твърдя, че е достатъчно добър за нуждите на почти всеки.
Само че! Горното е вярно при следните две условия:
1) Да се ползва в "Code View" режим, никакви WYSIWYG глупости! "Design View" е само за груба проверка дали вървиш в правилната посока. Това автоматично предполага, че човек трябва да разбира от HTML и да следи какво става с кода. (но пък в крайна сметка - ако не знаеш азбуката, няма да седнеш да пишеш романи, я);
2) Версията да е 4.0. Всичко нагоре е ненужна гавра, най-вече с ресурсите на PC-то ти.
[quote="tuba"]
...Щото и Dreamweaver-а си слага разни глупости в сорса
[/quote]
Не отричам че е така, но не съм и много съгласен. В повечето случаи (ако говорим за генерираните скриптове) въпросните "глупости" са нужни за коректното изпълнение на скрипта на различни браузъри.
[quote="GOA"]
в някъв руски форум четох че колкото е готин дриймуейвъра, толкова не може да се справя с кирилица...
[/quote]
Принципно не опонирам на братушките за такива неща, ама конкретно това им заключение ми звучи малко странно. Ако кирилизацията на windows-а ти е наред, то и Dreamweaver-a няма да има проблеми с кирилицата. Сега, тука има един тънък момент, че Dreamweaver-а показва кода в енкодинга който е зададен в самия HTML документ. И разбира се, че няма да показва кирилица, ако енкодинга е Western, примерно. А по подразбиране (ако не е изрично дефиниран енкодинг) се ползва именно Western.
mtb stratiev com