за любителите-автомонтьори...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

за любителите-автомонтьори...

Мнениеот Windstream » Пон Юли 10, 2006 2:50 am

... щото не вярвам тука да няма поне един-двама такива - ако някога ви дойде идеята да подменяте гумените втулки на носачите направете на себе си и на по-нежните си половинки една голяма услуга и още преди да свалите колелата се снабдете с оксижен или нещо подобно. Миналия уикенд аз точно с това се борих, направо ми се такова таковата - всичко що е можело да ръждяса беше ръждясало, всичко що е можело да заяде беше заяло. В един момент ми се наложи чак 14мм-ви 10.9-клас болтове да режа, после пък едни стоманени втулки само с длето и 5кг чук успях да ги накарам да мръднат, и това след няколко минути нагряване с ацетиленова горелка. Най-веселия момент беше когато след като събрах всичко се оказа че окачването на dually-то на бащата на един приятел е в почти същото "замръзнало" състояние, а там и задния мост трябваше да сваляме... Изобщо тоя ацетилен ни отърва кожите, ако не беше той целия 4-дневен уикенд щеше да ни замине.

Между другото, за тези от вас които имат коли/джипове западно производство и са достатъчно луди да се заемат с гореспоменатото начинание - има една фирма, Energy Suspension, специализираща в производството на автомобилни компоненти от полиуретан. Не съм запознат с химичните свойства на полиуретана, обаче ефекта от употребата му при подмяната на износени гумени компоненти по шасито ми е добре познат - цялото окачване става много по-стегнато и като цяло колата е доста по-отзивчива на командите на волана (демек наблюдава се повишена прецизност при маневриране). При ниски скорости разликата със стандартните гумени втулки трудно се забелязва, но като се засилите по магистралата усещането е съвсем друго. Сайта на фирмата е този, продуктите им могат да се закупят онлайн оттук.

Надявам се че някой ще намери тази информация полезна. И не, ENS не ми плащат да съм им рекламен агент, просто споделям добрите впечатления от някои от продуктите им. Кофти само че вчера русия ми дявол получи телефоно обаждане от AutoZone, изнесе се натам с пищящи гуми, и като се върна с триумфираща усмивка ми връчи до болка познатата вече жълта кутия на ENS - днес успях да й се измъкна, ама за следващия уикенд пак ще стягам кутиите инструменти... Иде ми да се гръмна :xx(:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Назад към Други