Ха честито!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Ха честито!

Мнениеот Alien » Сря Авг 23, 2006 4:32 pm

http://www.cnn.com/2006/WORLD/asiapcf/0 ... index.html

Хъм, мисля, че държави като Северна Корея нямат място на нашата планета. Дано американците си свършат и този път работата.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Авг 23, 2006 4:36 pm

media-induced hype... :crazy:

ай стига с тая политика, не ви ли омръзна...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот chill » Сря Авг 23, 2006 4:47 pm

[quote="Alien"]
Дано американците си свършат [b]и този път[/b] работата.
[/quote]

А кога е бил предишния път? :crazy:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот mih » Сря Авг 23, 2006 5:07 pm

[quote="Alien"]

http://www.cnn.com/2006/WORLD/asiapcf/0 ... index.html

Хъм, мисля, че държави като Северна Корея нямат място на нашата планета. Дано американците си свършат и този път работата.
[/quote]

е добре, сега не виждаш ли сам кой провокира конфликта?
има ли трета страна намесена? има. коя? май-силната и без алтернативен опонент. провокира ли напрежение чрез провеждането на военно упражнение? може ли да предотврати конфликта, ако се оттегли и остави двете страни да се оправят сами? прави обаче обратното - сама участва в конфликта...
после какво виждаме още: "renewed concerns the communist nation may be planning to test a nuclear weapon" - това не ти ли прилича поне малко на познатия сценарий с набеждаването на дадена страна от "оста на злото" (една толкова манипулираща общественото мнение асоциация с Axis Powers от Втората Световна!), че притежава оръжия, които впоследствие не биват открити?(Къде са оръжията в Ирак и Иран?)
и... какво ще стане, ако утре дойде някой, който ти каже на ТЕБ, че ти и народът ти нямате място на този свят?
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот bluskanie » Сря Авг 23, 2006 5:12 pm

[quote="chill"]

[quote="Alien"]
Дано американците си свършат [b]и този път[/b] работата.
[/quote]

А кога е бил предишния път? :crazy:
[/quote]

Нда, точно и аз същото щях да запитам... къде се намесят, все замирисва на аки...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Авг 23, 2006 5:22 pm

Ignorance is strength.
Freedom is slavery.
War is peace.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alien » Сря Авг 23, 2006 5:37 pm

[quote="mih"]

после какво виждаме още: "renewed concerns the communist nation may be planning to test a nuclear weapon" - това не ти ли прилича поне малко на познатия сценарий с набеждаването на дадена страна от "оста на злото" (една толкова манипулираща общественото мнение асоциация с Axis Powers от Втората Световна!), че притежава оръжия, които впоследствие не биват открити?(Къде са оръжията в Ирак и Иран?)
и... какво ще стане, ако утре дойде някой, който ти каже на ТЕБ, че ти и народът ти нямате място на този свят?
[/quote]

Ми не, никак не ми прилича. Не виждам как може да ги сравняваш. СК вече изстреля няколко ракети, а очевидно има и ядрени такива, които на всичкото отгоре заплашва, че ще използва. Не знам за какви провокации става въпрос.
Всъщност, не ме интересува дали там има такива оръжия. Ако няма - още по-добре. Но нека Щатите отидат и разберат лично. Ще спя малко по-добре.

Освен това не виждам как някой ще дойде да ми каже на МЕН, че народът ми няма място на този свят. Аз/моята държава не се бута, където не й е работата и не строи ядрени оръжия, ей така, да си ги има и да се прави на силна.

@chill, bluskanie - ми Афганистан, Ирак?
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bluskanie » Сря Авг 23, 2006 5:41 pm

[quote="Alien"]

@chill, bluskanie - ми Афганистан, Ирак?
[/quote]

Ми, гледам, че се интересуваш от подобни новини... поинтересувай се какво е положението в Афганиста и особено в Ирак... Яко се демократизира тоя Ирак еййй

Дано този път [color=blue]си[/color] свършат работата, щеше да е по-точно пожелание...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Авг 23, 2006 6:01 pm

Eee, те си вършат работата, нефт, наркотици, едно друго. Не се морят за тоя дето духа. А вече на нас какъв прах ни хвърлят в очите е друг въпрос. Даже някои им се и вързват, като гледам извънземното...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Авг 23, 2006 6:52 pm

[quote="Alien"]
Освен това не виждам как някой ще дойде да ми каже на МЕН, че народът ми няма място на този свят.
[/quote]

Айде пак племенните митове - народът ТИ?

[quote="Alien"]
Аз/моята държава не се бута, където не й е работата и не строи ядрени оръжия, ей така, да си ги има и да се прави на силна.
[/quote]

Ясно, значи ти си бил там на място, огледал си ядрените им съоръжения, знаеш какво строят и какво имат, знаеш какво ЩЕ стане и затова казваш че нямат място на Земята.

Само се чудя - обикновените севернокорейци имат ли място на Земята в "твоята" доктрина? Или и ти без да мислиш много директно праскаш чертата - севернокореец=лош, американец=добър... :dunno:
Kога ще разбереш, че нищо не е само бяло или само черно?
Аватар
bikerider

Мнениеот lanzz » Сря Авг 23, 2006 7:01 pm

както беше коментирал един американец (да, има и нормални американци :)) в един форум, "добре че почнахме войната срещу терора - видяхте ли какво стана с войната ни срещу наркотиците, в наши дни никъде не можеш да си купиш наркотици" (цитат по памет :))

важното е да има външен враг. пък дали ще е евразия или изтазия - това вече зависи от министерството на информацията :)

[url]http://en.wikipedia.org/wiki/Perpetual_war[/url]
Аватар
lanzz

Мнениеот Alien » Сря Авг 23, 2006 8:47 pm

[quote="bluskanie"]

Ми, гледам, че се интересуваш от подобни новини... поинтересувай се какво е положението в Афганиста и особено в Ирак... Яко се демократизира тоя Ирак еййй
[/quote]

Изобщо не съм говорил за "демократизирането" на тези държави. Това няма никакво значение.

@PtD - еми така е, връзвам им се. Ама аз съм извънземно, не ви разбирам тукашните политики.

[quote="bikerider"]

Айде пак племенните митове - народът ТИ?[/quote]

Епа народът ми. Това е местоимение за принадлежност, не за собственост, нали. Какво лошо?

[quote="bikerider"]

Само се чудя - обикновените севернокорейци имат ли място на Земята в "твоята" доктрина? Или и ти без да мислиш много директно праскаш чертата - севернокореец=лош, американец=добър... [/quote]

Разбираш ме грешно. Никога не съм говорил за ХОРАТА в Северна Корея. Посочи ми къде съм казал такова нещо. През цялото време говоря за политиката на държавата Северна Корея. Срещу нея протестирам. Тя няма място в мойта доктрина.

А и плюс това не съм аз човекът, на когото да говориш за "праскане на черти". 90% от хората като чуят думата американец ДИРЕКТНО я съпоставят с определенията "тъп" и "лош". Виж един bluskanie, например.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот hlebarka » Сря Авг 23, 2006 9:09 pm

[quote="Alien"]

През цялото време говоря за политиката на държавата Северна Корея. Срещу нея протестирам. Тя няма място в мойта доктрина.

[/quote]

:lol:[b]Абе, каква е тая твоя "доктрина"? [/b]
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот bikerider » Сря Авг 23, 2006 10:25 pm

@Alien: Чудесно, правим разграничение, демек ти говориш за администрацията на Северна Корея, демек комунистите. Само не разбрах Щатите какво да направят с тях? Нещо, което ще спаси севернокорейците от гадните долни червени копелета... което Щатите са правили... къде?
Щото ако не забелязваш, където са стъпили Щатите с войска е ставало по-гот за Щатите, а не за местните хора. Примери - знаеш ги всичките.
Та по тая линия издишаш, за това те репликирах за обикновените хора... сеш'ли се? :idea:

Иначе ако си говорим за отвлечена мъглява политика, аз поне отказвам да коментирам policy-making-a на когото и да било, щото е несериозно...
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Сря Авг 23, 2006 10:48 pm

[quote="bikerider"]

Нещо, което ще спаси севернокорейците от гадните долни червени копелета...[/quote]

Ха ха, ще извиняваш, ама това можеш да го кажеш само след като севернокорейците са викнали "поомоощ, спасете ни". Защо реши, че трябва да бъдат спасявани?
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Admin » Сря Авг 23, 2006 11:43 pm

Съжалявам, без политически теми :peace:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Други