Как да...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Как да...

Мнениеот Nymphetamine » Вто Сеп 26, 2006 1:11 pm

Хм, чудя се как да започна. Проблема е следния:
Преди време, явно, брат ми е сложил парола на единствения акаунт на Уиндоус-а. Проблема иде от това, че вчера тока угасна и пецето спря за първи път от половин година насам. За нещастие, той забравил паролата (ебати тъпака) и сега нищо не мога да направя. Въпроса е в това, че имах ценна информация в документските папки, която ми трябва! Интересува ме как да разбия кода, ако това е възможно.
Вече пробвах да влезна в папката ми с друга ОС на вторя хард, но не става. Също така опитах и с Команд Промпт - и той не може. С лан връзка едва ли ще стане. Не знам дали варианта с инсталиране на NT 4.0 Уиндоус ще проработи. Старата ОС, която е блокирана, е форматирана с НТФС системата, но не знам коя точно версия е.
Моля по-вещите от мен да помогнат, че положението е особено трагично, а нещата са с изключителна важност!
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот did » Вто Сеп 26, 2006 1:19 pm

[quote="Nymphetamine"]

Хм, чудя се как да започна. Проблема е следния:
Преди време, явно, брат ми е сложил парола на единствения акаунт на Уиндоус-а. Проблема иде от това, че вчера тока угасна и пецето спря за първи път от половин година насам. За нещастие, той забравил паролата (ебати тъпака) и сега нищо не мога да направя. Въпроса е в това, че имах ценна информация в документските папки, която ми трябва! Интересува ме как да разбия кода, ако това е възможно.
Вече пробвах да влезна в папката ми с друга ОС на вторя хард, но не става. Също така опитах и с Команд Промпт - и той не може. С лан връзка едва ли ще стане. Не знам дали варианта с инсталиране на NT 4.0 Уиндоус ще проработи. Старата ОС, която е блокирана, е форматирана с НТФС системата, но не знам коя точно версия е.
Моля по-вещите от мен да помогнат, че положението е особено трагично, а нещата са с изключителна важност!
[/quote]

Криптирани ли са директориите, които те интересуват?

Аке не са, закачи този хард като втори на някой компютър с работещ WinXP, влез като администратор и смени собственика на важните ти файлове и директории с акаунта, с който си влезнал. После си архивирай на дискове важната информация и ... това е. И аз имах преди време подобен проблем, но не заради забравена парола, а защото разнасях напред-назад един хард, форматиран под NTFS. Не е трудно.

Ако са криптирани... едва ли ще ги възстановиш, без да си спомниш паролата.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nymphetamine » Вто Сеп 26, 2006 1:27 pm

как да разбера дали са крипитирани?
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот did » Вто Сеп 26, 2006 1:33 pm

[quote="Nymphetamine"]

как да разбера дали са крипитирани?
[/quote]

Уффф...

Ами кой, ако не ТИ, трябва да знае, дали си е криптирал файловете? Най-вероятно, щом не знаеш дали са криптирани или не са, те НЕ СА КРИПТИРАНИ, ама знам ли те какво си щракал...

Най-добре вземи харда под мишница и иди с него в някоя фирма, където хората разбират повечко, да ти свалят файловете на дискове. Едва ли ще струва кой-знае колко.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот pascoff » Вто Сеп 26, 2006 1:54 pm

Друг вариант е да използваш Live CD на някоя Linux дистрибуция ... примерно сваляш си това ->
ftp://mirror.switch.ch/mirror/knoppix/K ... -01-EN.iso
и го записваш на CD у някой приятел ... после го туряш на твоето пц, (ре)стартираш като от биос-а му задаваш да бутне (boot) от cdrom-a за да се зареди Live CD-то ... после може да си правиш каквото пожелаеш с информацията на компютъра - да си е пратиш на пощата, да си е запишеш на цд (ако имаш записвачка) и тн. ... ако ти се занимава може и да премахнеш/смениш проблемната парола но това незнам как става на практика :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот PtD » Вто Сеп 26, 2006 1:56 pm

Имаше някъде по нета bootable image на tool за промяна на администраторската парола на Windows. Само че не си спомням как се казва.

Изпичаш си го, стартираш от CD-то и си слагаш нова парола.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Вто Сеп 26, 2006 2:09 pm

[quote="PtD"]

Имаше някъде по нета bootable image на tool за промяна на администраторската парола на Windows. Само че не си спомням как се казва.

Изпичаш си го, стартираш от CD-то и си слагаш нова парола.
[/quote]

Например тук:

http://www.petri.co.il/forgot_administr ... ssword.htm

GOOGLE изравя поне още 1000 подобни сайтчета.

Все пак, това не се налага, ако имаш работещ XP, на който имаш администраторски права. Просто закачаш диска, правиш се на собственик на файловете и си готов. Явно Nymphetamine има такъв втори компютър, щом пише тук, така че не виждам какъв е проблемя да опита.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Nymphetamine » Вто Сеп 26, 2006 2:41 pm

Благодаря мнгоо за отзивчивостта, признателен съм ви за което!:beer: Проблема оправих като стартирах стария ОС под Safe mode с администраторски профил, след което просто премахнах паролата на акаоунта, който позлвам принципно. Благодаря още веднъж!
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Blackdog » Вто Сеп 26, 2006 3:03 pm

Тъй като си с ХР най вероятно имаш вграден администраторски акаунт на който може би си му оставил празна парола при инсталацията. Рестарт, сейф мод, и там избираш да се логнеш като administrator и се надяваш паролата да е празна или няква стандартна. Като се логнеш отиваш на акаунтите и сменяш паролата на юзера.
There's a lady who's sure ...
Blackdog

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Вто Сеп 26, 2006 3:25 pm

[quote="Nymphetamine"]

Благодаря мнгоо за отзивчивостта, признателен съм ви за което!....... Благодаря още веднъж!
[/quote]

И ПУСНА ЦЯЛАТА ТАЯ ТЕМА, БЕЗ ПРЕДИ ТОВА ДА ОПИТАШ ДА ВЛЕЗЕШ В SAFE MODE?????????????????

Боже, Боже...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Nymphetamine » Вто Сеп 26, 2006 3:48 pm

Епа не знам, т'ва не ми е професия. Нали всяко нещо има първи път...
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот EmZo » Вто Сеп 26, 2006 8:48 pm

Въъъъй, чета и се чудя, чета и се чудя...
Той хубаво не е казал, че не е пробвал през Сейф Моуд... ама никой да не се сети да му каже и да го пита дали е пробвал.
Хардове ще разнася момчето live cd...
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Morpher » Сря Сеп 27, 2006 7:10 pm

Такива неща не се питат на публични места, ама как се ресет-ва БИОС под Уиндоус? За ХР става дума...
То засега не ми трябва, ама чувствам, че усещам, че ще ми потрябва :)
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот screamBoy » Чет Сеп 28, 2006 12:32 am

кооопелее недей да пращаш добрата Кака Отверка още в пенсия, дори и да научиш как става с някой Бозус не е гаранция че и с другия ще стане, а с отверката винаги работи :)
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Morpher » Чет Сеп 28, 2006 8:07 am

[quote="screamBoy"]

кооопелее недей да пращаш добрата Кака Отверка още в пенсия, дори и да научиш как става с някой Бозус не е гаранция че и с другия ще стане, а с отверката винаги работи :)
[/quote]

Знам, че може да стане чрез махане на батерията или с джъмпер, ама целта е компютъра да не се отваря... Не заради гаранционни лепенки де :)
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Назад към Други