WARNING Още колко ни остава да живеем?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

WARNING Още колко ни остава да живеем?

Мнениеот kww » Пон Яну 08, 2007 5:48 pm

http://ozonewatch.gsfc.nasa.gov/
това е снимка на изтънялия озонов слой / тъмносиньо/ това се е случило за 5 дни как мислите още колко ни остава дали събитията от "утрешния ден" няма да се слу4ат по скоро от колкото се предполагаше и какво всъщност се случва в момента с тези температури и липсата на сняг
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Мнениеот bluskanie » Пон Яну 08, 2007 5:52 pm

Who cares, в буквален смисъл...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот kww » Пон Яну 08, 2007 5:54 pm

какво имаш в предвид 4е никой нищо не прави или 4е просто и кво от тва
Аватар
kww

Мнениеот bluskanie » Пон Яну 08, 2007 5:57 pm

kww написа:какво имаш в предвид 4е никой нищо не прави...

Точно това имам предвид...

Ся ще излезе някой с URL към електронна подписка срещу замърсяването от автомобилите в Пазарджик...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kww » Пон Яну 08, 2007 5:58 pm

то ве4е станалото станало връщане на зад няма
Аватар
kww

Мнениеот bluskanie » Пон Яну 08, 2007 6:01 pm

Еми да, ше се мре... Изображение
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Teodor40 » Пон Яну 08, 2007 6:53 pm

Покрай Л. много си се замислил за бъдещето бе ;)
Гледай прогнозата за времето на Черни връх и да не ти пука.
А по темата да кажа май само САЩ не бяха подписали за намаляването на вредните емисии нали?
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Alien » Пон Яну 08, 2007 8:26 pm

Голема работа. Така или иначе ще умрем, така поне ще е по-зрелищно. Баси якото.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот pe60t0 » Пон Яну 08, 2007 9:45 pm

Alien написа:Голема работа. Така или иначе ще умрем, така поне ще е по-зрелищно. Баси якото.

хаха :) ми да поне всеки ще научи за смъртта ни...ще бъдем на първите страници по вестниците мухаха :rofl:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот agem » Пон Яну 08, 2007 10:08 pm

1.Ние имаме доста по-малък шанс да умрем от глобалното затопляне за разлика например от САЩ където има ледници и т.н.
И 2.Съобщиха, че липсата на сняг тук не се дължи на глобалното затопляне, а просто времето е такова.Това е от мен ;)
agem

Рейтинг: 1200

Мнениеот bluskanie » Пон Яну 08, 2007 10:43 pm

agem написа:...а просто времето е такова.

Такова ще е времето според битиви... ;)

Иначе... не си правете илюзии, този свят ще иде у кучия гъз, няма как да го спрем. Ще си иде, за да се роди нов... след няколко стотин хиляди години евентуално :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bored » Пон Яну 08, 2007 11:57 pm

Боже, боже!!! Отивате в най-близкия шоп и си купувате "Kinder Surprise". След това ядете шоколата, сглобявате играчката, правите каквото си искате, само запазвате капсулката!!! Къртите си някав зъб, режете малко коса, някакъв нокат и това е, слагате в капсулката, и заравяте някаде в някав парк, максимално дълбока, та след стотиците хиляди години на bluskanie някакви изследователи я намерят, та просто ще ви клонират или нещо такова и паааааак ще ви има, проблем ?
...мое заровите и снимка на байка си,някаква MMC карта, ама ако е някав боклук(коуеуото де) МОЛЯ НЕ ГО ПРАВЕТЕ, поне у този нов свят да няма 'CROSS, LEADER' и прочее...:Р

P.S. НЕ ПУША ТРЕВА !!!

P.S.2. Нямам желание да подхождам сериозно на тази тема защото най-много да го обърнем на спор, примерно хората от който зависи това глобално затопляне в следсвия на замарсяване и прочее сме точно ние, който ще се лишим от удобствата на модерния живот или ще си се оправдаваме пред себе си с неща от сорта на "всички 'цапат', сега един по-малко повече...все тая", да бе да!!!
Аватар
bored

Рейтинг: 1399

Мнениеот boian » Вто Яну 09, 2007 12:26 am

[quote="agem"]1.Ние имаме доста по-малък шанс да умрем от глобалното затопляне за разлика например от САЩ където има ледници и т.н.
И 2.Съобщиха, че липсата на сняг тук не се дължи на глобалното затопляне, а просто времето е такова.Това е от мен ;)[/quote]
за точка номер 1 си абсолютно прав за точка 2 ако трябва да се вярва на би ти ви или вобще на медйте по добре да се хварля от някоя скала
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Мнениеот boian » Вто Яну 09, 2007 12:29 am

па ако стане нов ледников период аз ще продължа да си скачама варху жълъда и това е
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Мнениеот bored » Вто Яну 09, 2007 12:31 am

boian написа:
agem написа:1.Ние имаме доста по-малък шанс да умрем от глобалното затопляне за разлика например от САЩ където има ледници и т.н.
И 2.Съобщиха, че липсата на сняг тук не се дължи на глобалното затопляне, а просто времето е такова.Това е от мен ;)

за точка номер 1 си абсолютно прав за точка 2 ако трябва да се вярва на би ти ви или вобще на медйте по добре да се хварля от някоя скала

Що да не се вярва на bTV (:P), защото е поредната БЪЛГАРСКА медия и прочее, кяото просто е БЪЛГАРСКА и в момента е модерно да не се вярва на всичко.... БЪЛГАРСКО. Прогноза -> анумалии в времето, нормално е да грешат, имат аудитория, която едва ли умишлено биха подвели, според мен. :)
Последна промяна bored на Вто Яну 09, 2007 12:35 am, променена общо 1 път
Аватар
bored

Мнениеот bored » Вто Яну 09, 2007 12:32 am

boian написа:па ако стане нов ледников период аз ще продължа да си скачама варху жълъда и това е

Ще се води III-та част, ако н`са лъжа ?
Аватар
bored

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 09, 2007 12:34 am

bored написа:
...примерно хората от който зависи това глобално затопляне в следсвия на замарсяване и прочее сме точно ние...

Именно там е въпросът. Не са хората... не сме ние...

Поне в новия свят ще имат над какво да умуват. Бая камънье сме издялкали тук и там...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bored » Вто Яну 09, 2007 12:43 am

bluskanie написа:
bored написа:
...примерно хората от който зависи това глобално затопляне в следсвия на замарсяване и прочее сме точно ние...

Именно там е въпросът. Не са хората... не сме ние...

Поне в новия свят ще имат над какво да умуват. Бая камънье сме издялкали тук и там...

Е, поне го ускоряваме? ...вчера се връщам от работа, хапвам и гледам някакви новини, някакви си правили ядрени опити... ОООО! Верно не ставаше дума за авария на влак превозващ силно токсични отпадаци или някой химически завод, посто ядрена (новогодишна?!) пиратка, ъъ, щщооо?
Тези (ние??!!?) дето ни интересува оцеляването на човечеството какво правим, ПРАВИМ много ясно, намираме си на лаф, интересно ни е, поне на мен ми е или вие не сте като мен, хаха ?...
Примерно аз сега се занимавам с някаква си тема в МТБ форум, която няма нищо общо с приииииизванието на таз медия, вместо да зема да си легна, че да се наспя, че утре да съм свеж, отпочинал, наспан на работа... ъъ, мен не ме е грижа за утрешнмия ми ден, пък за след 1000 години ли да мисля ?
...и моля спестете си коментарите относно примера ми!
Аватар
bored

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 09, 2007 12:58 am

Ами ако ще говорим сериозно, то не ми се вярва да мислиш, че ядрените опити ги правят на открито... правят ги под земята и предполагам си чувал какво точно става ТАМ ДОЛУ. Получава се нещо, като стъклена сфера, която изолира радиацията. Ся колко е вярно, тоест дали е безвредно за околната среда, не мога да кажа, но със сигурност тези ядрени опити няма да доведат до глобално затопляне. Поне не основно те...

Това, за което аз говоря се нарича физика... Късно е да навлизам в подробности, а и едва ли бих звучал правдоподобно, но най-общо казано планетарните оси се изместват, така че в някакъв момент се завършва/започва нов цикъл. Глобалните затопляния са известни вече в миналото (поне колкото е възможно да се вярва на учените), тъй че моментът неминуемо ще настъпи...

И още нещо, на което аз не вярвам, но е интересно. Едни хора в едно време, дето се наричат МАИ имат календар, който СВЪРШВА броенето си точно на 27.12.2012г, така че... угащвайти са, края на света иде... :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bored » Вто Яну 09, 2007 1:09 am

За ядрените опити... с каква цел са, Ку ти мъ таковаш, аз да ти отвърна ?

Относно другото, ае мисалта ми е че можем да се избием преди да е станало нещо ЕСТЕСТВЕНО (природно, хах ;)), иначе не се бях сетил за тоооова глобално затопляне.
...мЪ теиъ МАИ може да ги е марзяло да пишат календара за по нататака, кат теб, все едно да провевяваш кога ти е 194-я рожден ден. :D

mIRC, #MTB ->
bOrEd throws a keyboard at bluskanie

Уека пич. ;)
Аватар
bored

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 09, 2007 1:15 am

bored написа:...мЪ теиъ МАИ може да ги е марзяло да пишат календара за по нататака, кат теб, все едно да провевяваш кога ти е 194-я рожден ден. :D

А, замисли се нашия календар кога точно свършва? Маите са прекъснали нарочно броенето си точно на определена дата. Мисля, че не е случайно, но какво са искали да кажат...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот klmn » Вто Яну 09, 2007 9:03 am

bored написа:
boian написа:
agem написа:1.Ние имаме доста по-малък шанс да умрем от глобалното затопляне за разлика например от САЩ където има ледници и т.н.

Що да не се вярва на bTV (:P), защото е поредната БЪЛГАРСКА медия и прочее, кяото просто е БЪЛГАРСКА и в момента е модерно да не се вярва на всичко.... БЪЛГАРСКО. Прогноза -> анумалии в времето, нормално е да грешат, имат аудитория, която едва ли умишлено биха подвели, според мен. :)

Бъркаш,БТВ не е Българска телевизия(медиа) :)
А "Планетата на маймуните" отдавна е написана от един френч,нема кво да се чудиме :)
Не пуша трева! :)
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот screamBoy » Вто Яну 09, 2007 9:25 am

почти мога да се хвана на бас че на маите им пука за нас толкова колкото на нас за маите и това като съотношение може да е близко до колко на кафявите хлебарки им пука за скакалците и обратно
това с осите ... срещал съм го само на 1 място - един руснак беше, вертяли са се 3 пъти до сега, по ммм май по 60' или по някакво друго такова точно (геометрично) число беше, и завъртането било ставало не плавно примерно по десета от градуса за 10 години а нелийнейно, в смисъл сякаш магнитните полюси се подравняват с някакви други магнити, разбира се много е забавно Таити да иде в субполярния пояс а ние да се наместим в екваториалния (примерно), но още по-забавно е когато това става за 50-ина години а не както понякога се обяснява че ще стане за 50000000г
предлагам да гледаме позитивно на нещата - има някаква нищожна вероятност на 28.12.2007 да са оцелели 2ма космонавти и 2ма тежководолази
сега, колко точно ще е забавно ако и четиримата са мъже ?
ами ако докато се върнат на твърда земя са измрели не само женските хора но и женските овци ??
бих сложил в kinder surprise-а малко протеиново сокче а преди да го заровя ще го увия в протектор Dragomir щото така знам че ще има по-големи шансове да оцелее
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот halcor » Вто Яну 09, 2007 9:31 am

bluskanie написа:
bored написа:...мЪ теиъ МАИ може да ги е марзяло да пишат календара за по нататака, кат теб, все едно да провевяваш кога ти е 194-я рожден ден. :D

А, замисли се нашия календар кога точно свършва? Маите са прекъснали нарочно броенето си точно на определена дата. Мисля, че не е случайно, но какво са искали да кажат...

А ти замислял ли си се, че календарът им е различен от Грегорианския, с който ти си свикнал и тая дата може да има значението примерно на 31ви декември 2000 г. - края на някакъв етап? Никъде не са казали какво става след това, нали?

По темата: и какво точно можем да направим за озоновия слой над Антарктида, доколкото видях? Там няма растения, няма отделен от тях кислород който да се превърне в озон в йоносферата. Земята не е статична система и е нормално да й се променя климата (да, и хората имат участие в тоя процес, но май доста малко). А в еволюционен план по-приспособимите са оцелявали в променящите се условия, другите...
Аватар
halcor

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 09, 2007 9:48 am

halcor написа:А ти замислял ли си се, че календарът им е различен от Грегорианския, с който ти си свикнал и тая дата може да има значението примерно на 31ви декември 2000 г. - края на някакъв етап? Никъде не са казали какво става след това, нали?

Замислял съм се и съм посочил ясно, че не знам какво са искали да кажат. Просто казах, че каленара им свършва... след 4г ще видим :)
halcor написа: А в еволюционен план по-приспособимите са оцелявали в променящите се условия, другите...

Даа, който има яка къща и много гориво ще оцелее. Тия в панелките... сори бойс :)

screamBoy, така е, много бързо ще настъпят промените в климата, но няма да е скоро. Тоест ще може да се предвиди кога ще се измени климата... Ние разбирасе ще измрем много преди това да се случи, щото няма да има какво да пием/ядем/дишаме, затова тази промяна в климата ще ме само едно добро начало на следващата саморазрушаваща се цивилизация. както казах... бая ще учат за нас... стига да останат здрави зданията :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 09, 2007 1:18 pm

Интересно четиво за календара на маите :)

http://nolimit.cult.bg/presscenter/?p=196
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alien » Вто Яну 09, 2007 2:09 pm

bluskanie написа:Интересно четиво за календара на маите :)

http://nolimit.cult.bg/presscenter/?p=196

статията написа:Цивилизацията на древните маи, населявали някога земите на Централна Америка, се води една от най-напредналите по отношение на знанията за времето, а техният календар...

Абе не знам дали са най-напредналите, ама нация, която не е познавала колелото не ми я хвали. Е, това очевидно не им е попречило да построят ибахти и пирамидите...
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот halcor » Вто Яну 09, 2007 2:24 pm

Цивилизация, не нация. А четивото наистина е интересно :)
Аватар
halcor

Мнениеот bobeca » Вто Яну 09, 2007 2:25 pm

Е Вие сега ли разбрахте, че ще умрете бе!

ПП:Шеиди прави голямият дроБ, че няма време!Ша са мре!
bobeca

Рейтинг: 1850

Re: WARNING Още колко ни остава да живеем?

Мнениеот lanzz » Вто Яну 09, 2007 3:03 pm

kww написа:http://ozonewatch.gsfc.nasa.gov/
това е снимка на изтънялия озонов слой / тъмносиньо/ това се е случило за 5 дни как мислите още колко ни остава

ами нормално е като за 5 дни. озоновата дупка е сезонен феномен, появява се всяка година есента (септември-декември), т.е. не трае кой знае колко дълго време, така че 5 дни не е малък период в сравнение с времето й на съществуване. може би не си наясно, че дупката се появява и изчезва всяка година, та за това толкова промяна за 5 дни ти се струва много. на същия този сайт който си пуснал може да се свали видео на развитието на дупката за 2006 г., където ясно ще забележиш как се образува и след това се затваря отново.

дали събитията от "утрешния ден" няма да се слу4ат по скоро от колкото се предполагаше и какво всъщност се случва в момента с тези температури и липсата на сняг

колко скоро се е предполагало, че ще се случат?

screamBoy написа:разбира се много е забавно Таити да иде в субполярния пояс а ние да се наместим в екваториалния (примерно)

забавно е, наистина, като се има предвид, че се измества магнитната ос, а не ротационната - а климата зависи от ротационната, която пък за да се измести трябва да се случи толкова сериозен катаклизъм, че ще е чудесно ако остане изобщо климат който да се промени.
Аватар
lanzz

Следваща

Назад към Други