Здравейте драги съфорумци,
пиша тази тема, защото съм изпаднал в беда. Учителят ми по С++ ми даде за домашно задачи, които за жалост по никакъв начин не мога да реша, но първо малко предистория:
Преди 20 дни си ударих главата лошо в един таван докато слизах по едни стълби и получих комоцио. В резултат на това не съм ходил 2 седмици на училище и изостанах доста драматично с материала. По тази причина учителят ми по С++ ми даде за домашна работа, която ще определи оценката за срока ми 3 задачи от които трябва да реша 2. Понеже обаче съм изпуснал много, въобще не знам какво да ги правя тези задачи. Призовавам всеки съфорумец с някакви познания по програмиране да откликне на зова ми за помощ, а именно да ми помогне с решаването на следните задачи:
Task 1. Write a program PRIME, that inputs a sequence of positive integers. The input
ends by 0. The number of the elements in the input is less than 1000 and each element is
less than 10000. Your program has to output the greatest prime number which is a
devisor of some number in the input.
Example
Input
12
28
0
Output
7
Task 2. Given are two rectangles with parallel sides to the coordinate axes. Write a
program RECT that outputs the value of the area of the common part of the rectangles.
The input data are two lines in the standard input, each line containing 4 integers (in a
range –999 ,…, 999) for the coordinate values of the lower left and the upper right points
of the rectangle.
Example
Input
1 1 2 2
1 1 3 3
Output
1
Task 3. Given is a sequence of N words (1 < N < 100), each on a separate line in the
standard input. Some words may occur twice or more times. Write a program MAX that
outputs the most frequently occurred word. If there exist more then one such word, your
program has to output the first of them. On the first line in the standard input, the number
N of the following words is given. Each word contains less then 50 letters.
Example
Input
5
aaa
c
bbb
bbb
c
Output
c
Ще съм изключително благодарен на всеки , който помогне с нещо.
Предварително ви благодаря за вниманието.
ПС: Моля, обясняваите като за абсолютен профан, защото съм си такъв. В крайна сметка това ми е 1ви семестър, вкойто се занимавам с програмиране.