Най новата екстра

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Най новата екстра

Мнениеот flex » Вто Юни 26, 2007 11:55 pm

Днес по обяд излезнах навън. Температурата в Бургас беше 41 градуса според термометъра на прозореца ми. Погледнах нагоре и видях нещо което не бях виждал преди. Слънцето освен че адски безмилостно печеше, се виждаше доста неясно и мъгляво, и имах чувството че цялото небе свети. На всеки му направи впечатление жегата, но за всички явно това е нещо нормално само че аз си мисля че не е. Това просто си е естествения ход на нещата в резултат от човешката свинщина но се учудвам от факта че хората или не искат или не могат да го проумеят. Като излезна в града и се разходя адски трудно се диша, въздуха е адски мръсен от многократно увеличения брой моторни превозни средства в Бургас за последните години. Отново ... не забелязвам на някой да му прави впечатление а на печелившите - честито. Какво ли трябва да стане за да се усетят хората ? Започвам сериозно да се замислям за вариант да се махна оттук защото не издържам. А какво бихте направили вие ?
Аватар
flex

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 26, 2007 11:59 pm

Бе на Бургас колите са му най-малкия проблем. Рафинерията трови стабилно. Много страшно!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот flex » Сря Юни 27, 2007 12:01 am

bluskanie написа:Бе на Бургас колите са му най-малкия проблем. Рафинерията трови стабилно. Много страшно!

Завода вече не се усеща толкова колкото в минали години, обаче дъскорезницата си трови доста стабилно.
Аватар
flex

Мнениеот bluskanie » Сря Юни 27, 2007 12:05 am

Не знам, мен за година ми се взе здравето, а щом казваш, че не е нищо сега... :bigeyes:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Re: Най новата екстра

Мнениеот Grash » Сря Юни 27, 2007 12:55 am

flex написа:...Започвам сериозно да се замислям за вариант да се махна оттук защото не издържам...

От Бургас имаш предвид сигурно, но за съжаление скоро ще трябва да се мисли за вариянт с друга планета :V: Това с небето и аз го забелязах. Преди години си спомням, че лятото като няма облаци небето е синьо... небесно синьо(логично), сега обаче виждам промяна в цвета, едно такова много светло синьо е, почти бяло :crap: Масово се говори за мерки, за предотвратяване на глобалното затопляне, но аз мисля, че вече е започнал лавинообразният ефект... Много им се чудя и на медийте. Казват например: "2007 година е най-сухата и най-горещата от 40 години насам..." И какво? 2008 ще е по-зле то се знае. Не ми се мисли какво ни чака. :V:
Аватар
Grash

Мнениеот Sp3c7r3 » Сря Юни 27, 2007 4:31 am

Ще издържим още 50на години.. после ще умрем и ще ни е безразлично :) :popcorn: :bawling:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот mulltex » Сря Юни 27, 2007 7:31 am

Sp3c7r3 написа:Ще издържим още 50на години.. после ще умрем и ще ни е безразлично

Дано да не говориш сериозно... щото е доста просташко,

В София небето отдавна си е загубило цвета и от синьо към цвят - сиви мръсни, кални чаршафи.... :crap:
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот ACID BURN » Сря Юни 27, 2007 8:03 am

Да и аз съм забелязал това в София.Но рано сутрин още към 5:30 си е небесно синьо.Не зареди това че не изгряло слънцето.
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот squat » Сря Юни 27, 2007 8:39 am

Много станаха колите напоследък. Твърде много.
А Лукойл прави залпови изпускания предимно събота и неделя. Тогава над него небето е кафяво.
Работохолиците са ми противни...
Аватар
squat

Рейтинг: 1200

Мнениеот Grash » Сря Юни 27, 2007 9:19 am

mulltex написа:
Sp3c7r3 написа:Ще издържим още 50на години.. после ще умрем и ще ни е безразлично

Дано да не говориш сериозно... щото е доста просташко,

В София небето отдавна си е загубило цвета и от синьо към цвят - сиви мръсни, кални чаршафи.... :crap:

Не знам дали говори сериозно, но за съжаление 50 години ми се струват прекалено много :V: По моя преценка след няма и 10 години ще е бая тегаво за живеене... Дано да греша.
Аватар
Grash

Мнениеот Мъро » Сря Юни 27, 2007 9:30 am

ВИНАГИ когато прекарам в София малко повече време по улиците (имам предвид търчейки по задачи), на края на деня съм целия в някакви черни точки и подобни мръсотии... прави си сметката.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот PtD » Сря Юни 27, 2007 12:11 pm

Интересно, какво щяхте да говорите, ако живеехте в Джакарта... там буквално се вижда какво дишаш. На 200-300 метра разстояние обектите се виждат сивеещи. :D
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Sp3c7r3 » Сря Юни 27, 2007 12:15 pm

Това за Джакарта е плачевно направо... за съжаление и ние сме натам. Единствената надежда е ние да свършим нефта преди той да е довършил нас... :bawling: :bawling: :bawling:
п.п. Не говоря сериозно, и да, 50 години с това темпо са направо най светлото бъдеще... :bawling:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юни 27, 2007 12:31 pm

Днес сутринта гледах по телевизията интервю с един професор, който обясняваше промените в климата с увеличение на наклона на земната ос. Това предизвиквало увеличение на температурите в северното полукълбо и намаляването им в южното. Човекът твърдеше, че ледът на Южния полюс се удебелявал. Звучеше убедително, стига да е вярно.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Сря Юни 27, 2007 1:40 pm

А, теории да искаш...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот mulltex » Сря Юни 27, 2007 1:58 pm

може и да е вярно - в момента се измества магнитното поле на Земята - поне така даваха по Discovery - за последните 30 години се е изметило с около 10%... което ще има неменуеми последици + Глобално Затопляне...
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юни 27, 2007 2:28 pm

mulltex написа:може и да е вярно - в момента се измества магнитното поле на Земята - поне така даваха по Discovery - за последните 30 години се е изметило с около 10%... което ще има неменуеми последици + Глобално Затопляне...
Магнитното поле си се мести често. Тук говорим за оста на въртене.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Redhat » Сря Юни 27, 2007 2:41 pm

Две планети си говорят:
- Защо си така посърнала?
- Какво да ти кажа, завъдила съм хора.
- А, това ли било? Спокойно, те сами ще си идат.

P.S.
Щастливци сме ние, защото се заминаваме с планинско колоездене. Сезона се увеличава непрекъснато... докато за скиорите намалява ;)
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот Nightbringer » Сря Юни 27, 2007 2:49 pm

Беше ми попаднала една книга на Майкъл Крайтън - Състояние на страх, в която се изказва доста интересна теория, че човешката намеса почти не оказва влияние на климата и че климатичните промени са си в реда на нещата(не се случва за пръв път). Динозаврите са измрели заради такива климатични промени, а тогава е нямало кой да трови въздуха и т.н. Доста интересна теория и нищо чудно да е и близко до истината.

Redhat написа:P.S.
Щастливци сме ние, защото се заминаваме с планинско колоездене. Сезона се увеличава непрекъснато... докато за скиорите намалява ;)

Мда, аз вече се отказах от идеята да си купувам snowboard :/
Аватар
Nightbringer

Рейтинг: 1618

Мнениеот Redhat » Сря Юни 27, 2007 4:39 pm

Nightbringer написа:Беше ми попаднала една книга на Майкъл Крайтън - Състояние на страх, в която се изказва доста интересна теория, че човешката намеса почти не оказва влияние на климата и че климатичните промени са си в реда на нещата(не се случва за пръв път). Динозаврите са измрели заради такива климатични промени, а тогава е нямало кой да трови въздуха и т.н. Доста интересна теория и нищо чудно да е и близко до истината.

Откакто живеем в глобално общество, глобалните лидери имат нужда от глобални заплахи, за да държат глобалното човечество в глобално подчинение. Напоследък теорията за глобалния тероризъм взе да издиша, така че какво по-удобно от климатична заплаха за края на света.

Може да звучи малко в тона на теорията за световната конспирация, но ако наистина нямаме чак такова влияние върху промяната на климата, горният абзац звучи логично. Все пак, да не забравяме, че един от най-загрижените хора за климатичните промени беше кандидат за президент на САЩ. Както се казва, въпрос на политическа платформа.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот halcor » Чет Юни 28, 2007 9:16 am

:agree:
Аватар
halcor

Мнениеот bikerider » Чет Юни 28, 2007 9:23 am

Redhat написа:Откакто живеем в глобално общество, глобалните лидери имат нужда от глобални заплахи, за да държат глобалното човечество в глобално подчинение. Напоследък теорията за глобалния тероризъм взе да издиша, така че какво по-удобно от климатична заплаха за края на света.

Това, че тази теория звучи правдоподобно, изобщо не означава, че е вярна. Сигурно световните лидери ходят и разтопяват ледовете на Килиманджаро или пък сигурно световните лидери изсипват валежите на България. Искат мръсниците да ни държат в страх.
Плюс това, кои са тия глобални лидери. Имена? Или като християните да се страхувам от дявола, само щото някой ми казва, че го има...

Мога да ти сглобя каквато искаш теория от разни късченца, слепени със спекулации. Това нищо не означава. Плюс това, не знам дали осъзнаваш, че точно тази твоя "теория" сее страх. Защо ли е толкова разпространена? :bulb:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Чет Юни 28, 2007 10:09 am

Въобще не е задължително да е вярна, разбира се. Обаче аз не съм открил и доказателства, че човешката дейност причинява глобално затопляне. Гледайки климатичната история, например тук виждам доста вариации на средните температури и във времената, когато е нямало хора. Съответно живите същества са се приспособявали или са умирали.

Имам доста наблюдения, че страхът е чудесен мотиватор за организация на живи същества, които имат инстинкт за самосъхранение (в частност хората). Политически строеве, религии, теории на конспирацията - всички те го използват повече или по-малко :)

Нямам ресурсите да проверя всяка една теория доколко ми допада. Обаче отказвам страхът да е мотиватор при мен, много по-комфортно ми е без него, пречи дори повече от жегата на мисленето :)

Освен това си падам по алтернативните описателни модели, без непременно да им вярвам. Особено когато mainstream моделите въобще не ме кефят :)
Аватар
halcor

Мнениеот Redhat » Чет Юни 28, 2007 10:15 am

bikerider написа:
Redhat написа:Откакто живеем в глобално общество, глобалните лидери имат нужда от глобални заплахи, за да държат глобалното човечество в глобално подчинение. Напоследък теорията за глобалния тероризъм взе да издиша, така че какво по-удобно от климатична заплаха за края на света.

Това, че тази теория звучи правдоподобно, изобщо не означава, че е вярна. Сигурно световните лидери ходят и разтопяват ледовете на Килиманджаро или пък сигурно световните лидери изсипват валежите на България. Искат мръсниците да ни държат в страх.

:agree: Както казах, звучи логично при изпълнени определени други условия

bikerider написа:Плюс това, кои са тия глобални лидери. Имена? Или като християните да се страхувам от дявола, само щото някой ми казва, че го има...

Не богохулствай синко, ще гориш в ада! :deal:

bikerider написа:Мога да ти сглобя каквато искаш теория от разни късченца, слепени със спекулации. Това нищо не означава. Плюс това, не знам дали осъзнаваш, че точно тази твоя "теория" сее страх. Защо ли е толкова разпространена? :bulb:

Не се сещам защо, ъкъла ми стигна само да измисля теорията. Те хората цели книги са написали по въпроса, ама кой да чете :thumb:

Между другото попаднах на доста интересно филмче, излъчено по канал 4 на BBC - The Great Global Warming Swindle Сега го дърпам. Заглавието е доста обещаващо.

:beer:
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот bikerider » Чет Юни 28, 2007 11:02 am

Значи, теории да ги ринеш с лопата. Тия със страха са напълно валидни теории, но не са нищо повече. Бидейки само теории от тях не само, че няма полза, а дори носят вреда, защото объркват.

А страх се насажда дори само с говорене за страх :)

Аз лично наблюдавам климатичните промени в България. Ще ме репликирате - това са изводи на база краткосрочни наблюдения. Не отричам. Но промените са налице. Затова теорията, че някой си ИЗМИСЛЯ глобалното затопляне е несериозна. Теорията, че някой го е предизвикал, за да ни държи в страх и подчинение - също.
И какво остава - остава единствено научния подход и наблюденията. А научния подход ми говори, че при такова количество избълван CO2 всяка година просто няма начин да няма промяна. Абсурдно е. Не мога да си представя как запалените нефтени кладенци не се отразяват на глобалната температура. И то не с горенето си, а с пушеците. Да не говорим за циментовите заводи на Китай или всичките раздрънкани автомобили в Третия свят. PtD вече спомена за Джакарта.

Следователно ако стъпим на това едно-единствено сигурно нещо (че реални промени има), лесно можем да извадим изводи, че дори в момента някой да раздухва страхове, то тези страхове/опасения за климатични промени са преждевременни, но в никакъв случай не са неоправдани в дългосрочен план. Да не говорим за кислорода.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Redhat » Чет Юни 28, 2007 11:34 am

@Bikerider Ясно е, че промени има, въпроса е кой как трупа капитал на техен гръб. Някои продават хибриди, други правят политика, трети наука.

Ето и един цитат, надявам се да не е много неуместен.

Atmospheric scientist Reid Bryson said in a June, 2007 interview that "There is a lot of money to be made in this... If you want to be an eminent scientist you have to have a lot of grad students and a lot of grants. You can't get grants unless you say, 'Oh global warming, yes, yes, carbon dioxide.

http://en.wikipedia.org/wiki/Global_warming_controversy
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот did » Чет Юни 28, 2007 12:01 pm

Redhat написа:'Oh global warming, yes, yes, carbon dioxide.

Има и други модерни ключови думички. Без тях - пари нанайци!

Например НАНО. Наскоро на една конференция за наноструктури едни идиоти бяха написали, че правели експерименти с микрофлуидни чипове, диаметърът на каналчетата на които бил 100000 nm. Като ги питах защо не са написали 100 микрона или логичното 0.1 милиметра, хорицата откровено ми отговориха, че си получават парите по проект, предназначен за изследване на наностуктури, та затова всички разстояния ги мерят в нанометри :D

Казвам ви го, за да имате едно наум кои са всъщност движещите сили и мотиваторите на съвременната нАука и да си имате "едно наум" :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юни 28, 2007 12:09 pm

did написа:
Redhat написа:'Oh global warming, yes, yes, carbon dioxide.

Има и други модерни ключови думички. Без тях - пари нанайци!

Например НАНО. Наскоро на една конференция за наноструктури едни идиоти бяха написали, че правели експерименти с микрофлуидни чипове, диаметърът на каналчетата на които бил 100000 nm. Като ги питах защо не са написали 100 микрона или логичното 0.1 милиметра, хорицата откровено ми отговориха, че си получават парите по проект, предназначен за изследване на наностуктури, та затова всички разстояния ги мерят в нанометри :D

Казвам ви го, за да имате едно наум кои са всъщност движещите сили и мотиваторите на съвременната нАука и да си имате "едно наум" :D
В моя бизнес думичките strengthen the administrative capacity, best EU practice и acquis communitaire са ключа към успеха ;)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Чет Юни 28, 2007 12:13 pm

NovemberCharlie написа:В моя бизнес думичките strengthen the administrative capacity, best EU practice и acquis communitaire са ключа към успеха ;)

абе... колкото ние сме разгадали наноструктурите, толкова и вие сте strength-нали админнистративния капацитет, а ония, дето се борят с глобалното затопляне, сигурно имат по-малък успех и от вашия, ама т'ва в случая не е важно. Щом проектите вървят и се усвояват средства, всичко е наред :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юни 28, 2007 12:14 pm

did написа:
NovemberCharlie написа:В моя бизнес думичките strengthen the administrative capacity, best EU practice и acquis communitaire са ключа към успеха ;)

абе... колкото ние сме разгадали наноструктурите, толкова и вие сте strength-нали админнистративния капацитет, а ония, дето се борят с глобалното затопляне, сигурно имат по-малък успех и от вашия, ама т'ва в случая не е важно. Щом проектите вървят и се усвояват средства, всичко е наред :D
:D :D :D
Аватар
NovemberCharlie

Следваща

Назад към Други