Кое е по-ценното?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Стана ми любопитно - кое е по-ценно:

Анкетата свършва на Пон Юли 30, 2007 11:01 am

Свободата на словото, т.е. правова държава.
11
20%
Опазването на Странджа на ВСЯКА цена
9
16%
Тъпа анкета, би трябвало двете неща да не си противоречат.
36
64%

Общо гласове : 56

Кое е по-ценното?

Мнениеот bikerider » Пон Юли 16, 2007 11:01 am

Как мислите?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Юли 16, 2007 11:14 am

Твърдо отговор №3
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пон Юли 16, 2007 11:25 am

А когато някой ги сблъсква, какво правим?
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Пон Юли 16, 2007 11:30 am

Свобода на словото + опазване на природата, ама не на ВСЯКА цена. Анкетата не е тъпа, просто е малко ограничена (предполагам, нарочно и целенасочено, извинявам се ако развалям изненада :D)
А изрази като 'всички', 'нито един', 'никога', 'винаги' и от сорта винаги (:D) ми задействат червената лампа :)

Ако някой сблъска интереси винаги (:D) има решение, светът не е черно-бял. В конкретния случай не го знам. Обаче наблюдавам увеличаване на гъстотата на конкуриращите се "неща" в средата (всеки пищи за нещо) => селекционния натиск в системата ще определи "истината" като елиминира по-малко пригаждащите се неща :) Естествено, всички "неща" влияят на селекционния натиск, затова е трудно да предвидим какво ще стане :)
Последна промяна halcor на Пон Юли 16, 2007 11:39 am, променена общо 1 път
Аватар
halcor

Мнениеот did » Пон Юли 16, 2007 11:36 am

http://dnevnik.bg/show/?storyid=359454

свобода на словото :rofl:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пон Юли 16, 2007 11:39 am

@halcor:
Съвсем точно си познал, че формата на анкетата е целенасочена :)

Любопитно ми е колко хора ще коментират извън рамките на анкетата :)
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Пон Юли 16, 2007 11:42 am

Аха, това го пуснах в темата за свободата на информацията :)
"стандартно полицейско предупреждение" - wtf :confused:
Аватар
halcor

Мнениеот Sp3c7r3 » Пон Юли 16, 2007 11:51 am

"Внимавай кфо говориш, че иначе ще бЕреш ядове, тъпанар.. Виждаш ли сержант Петров? Той много мрази такива дето говорят много. И вчера му подариха палка. Айде предупредихме те, бегай си дома, и чакай гости ако продължаваш, програмистче с програмистче..."

Може би това е стандартно :)
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот PtD » Пон Юли 16, 2007 12:00 pm

Полюцаите пак се нацепиха на дедовия, и то пак от прекалено усърдие :evil:

A според мен 1 и 2 са неразривно свързани. Защото в една ПРАВОВА държава законите щяха да важат за всички, нямаше "наш'те хора" да са над закона.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Юли 16, 2007 12:12 pm

halcor написа:Свобода на словото + опазване на природата, ама не на ВСЯКА цена. Анкетата не е тъпа, просто е малко ограничена (предполагам, нарочно и целенасочено, извинявам се ако развалям изненада :D)
А изрази като 'всички', 'нито един', 'никога', 'винаги' и от сорта винаги (:D) ми задействат червената лампа :)

Ако някой сблъска интереси винаги (:D) има решение, светът не е черно-бял. В конкретния случай не го знам. Обаче наблюдавам увеличаване на гъстотата на конкуриращите се "неща" в средата (всеки пищи за нещо) => селекционния натиск в системата ще определи "истината" като елиминира по-малко пригаждащите се неща :) Естествено, всички "неща" влияят на селекционния натиск, затова е трудно да предвидим какво ще стане :)
:agree:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пон Юли 16, 2007 1:10 pm

@PtD:
Правовата държава е утопия.
Аватар
bikerider

Мнениеот lanzz » Пон Юли 16, 2007 1:18 pm

но това по никой начин не значи, че не трябва да се стреимим към нея.
Аватар
lanzz

Мнениеот bikerider » Пон Юли 16, 2007 3:13 pm

lanzz написа:но това по никой начин не значи, че не трябва да се стреимим към нея.

Да, но само ако това ни води към правово общество. Иначе е старата песен на нов глас.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пон Юли 16, 2007 4:50 pm

Свобода на словото няма. Нито тук, нито никъде. Затова по-добре Странджа да остане непокътната. Но понеже и това няма как да стане, аз залагам на отговор 3 :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Methuselah » Пон Юли 16, 2007 4:56 pm

Sp3c7r3 написа:"Внимавай кфо говориш, че иначе ще бЕреш ядове, тъпанар.. Виждаш ли сержант Петров? Той много мрази такива дето говорят много. И вчера му подариха палка. Айде предупредихме те, бегай си дома, и чакай гости ако продължаваш, програмистче с програмистче..."

Може би това е стандартно :)

На другата сутрин:
"Сержант Петрооооов! Компютърът не работи! Но какво става - той е чисто нов! Видя ли са кво стана като не си купихме вчера като всяка седмица ново оборудване! Ако не го оправиш до утре ще си взема обратно палката!"

Иначе подобно нещо се случи и на баща ми. Полицаи го бяха спрели (не в работно време) и го извикали при колата за проверка на документи и когато се върнал му я нямало чантата с парите и телефона. След жалба и 3 години, двамата полицаи са уволнени (единия заради друг случай) и сега съдят баща ми за клевета при положение, че той не е споменавал имената им (не ги знае) в жалбата, а уволненията са разпоредени от специялна комисия назначена от БББ (бате Бойко Борисов тогава беше още главен секретар или нещо такова) разследвала случая. Адвоката ни вика - тва няма да мине в съде, няма основания, но то си мина и от 3 месеца вече нищо не се знае. Така е - от невинен или жертва ставаш обвиняем, щото си дръзнал да направиш нещо напълно нормално.
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the human race.
-- H.G. Wells
Dirt, meet insanity.
Insanity, meet dirt.
Аватар
Methuselah

Рейтинг: 1243

Мнениеот bikerider » Пон Юли 16, 2007 5:04 pm

bluskanie написа:Свобода на словото няма. Нито тук, нито никъде.

:agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот Jebediah » Пон Юли 16, 2007 5:42 pm

Ако сме жители на страна с по-адекватно управление, чрез свободата на словото ще можем да защитим и природата, защото все ще има кой да го чуе и да вземе някакви мерки, но тук и да се изкажеш все тая...по-добре да живея с "някаква" природа от колкото с поредния цех за пластмаса...
Jebediah

Рейтинг: 1205

Мнениеот spirit » Пон Юли 16, 2007 6:25 pm

Някой по-нагоре вече го написа ,едното води до другото.Затова избрах 3 ,а и защото няма как да ги противопоставиш.Опазването пряко от хората ,докато свободата на словото от държавата .

:offtopic:
@bikerider
Все още немога да разбера какво целиш с тази анкета, но съм 100% сигурен ,че идеята ти за нея е дошла в следствие на няколкото заключени теми и постоянните спорове на тема "правилата във форума".
От постовете ти в раздела "За форма и сайта" ,който съм прочел оставам с убеждението ,че въпреки нежеланието ти да станеш модератор постоянно се бориш да решиш всеки един проблем на форума.От цялостната анархия до отделни потребители ,които редовно спамят/пишат на шлокавица/и се заяздат с всички.
Не ,че имам нещо против ,но няма смисъл от говорене и отваряне на нови и нови теми засягащи един и същ проблем от различна гледна точка.
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот bored » Пон Юли 16, 2007 6:53 pm

bikerider написа:А когато някой ги сблъсква, какво правим?

Как какво, ествено това което сме правили винаги, ние българския народ - НИЩО !

Междо другото ме марзи да мисля, кое от първите две бих избрал ако нямаше третото, което по свое му е безмислено и за което обаче 'гласувах' набързо. Имам предвид, че ако в една държава има РЕАЛНА свобода на слово, трябва да има и кой да чуе това пусто сллловвво, тоест и да предприеме нещо смислено и честно, спроед искането на 'народа'. Странжа, манжа или който и да е друг национален (природен) обект е на народа, тоест обезсмислихме и втория 'избор в анкетата', но на, както писах по-горе народа ни за нещастие не го бива, та май отново бих гласувал за третото - по-лесно е, не се налага да мисля, не се налага да правя какво и да е било всъщност, не е ли това свободата всъщност ? :Р
Аватар
bored

Рейтинг: 1399

Назад към Други