Подкрепяте или не Максим Стависки

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Подкрепяте или не Максим Стависки

Мнениеот RAINman » Вто Авг 07, 2007 10:23 am

Човека е световен шампион по фигурно пързаляне и с орден "Стара планина" от скоро. Заслугите му за България са неоспорими. Радостта от постигнатото голяма. Може ли един инцидент или по-скоро трагедия да го направят престъпник и да се приравни със затворниците влезли за убийства. А защо не? И има ли двойни стандарти? Предстои да се разбере. А вие какво мислите?
Фактите могат да се прочетат ТУК.
Аватар
RAINman

Рейтинг: 1215

Re: Подкрепяте или не Максим Стависки

Мнениеот did » Вто Авг 07, 2007 10:27 am

RAINman написа:Може ли един инцидент или по-скоро трагедия да го направят престъпник и да се приравни със затворниците влезли за убийства.

Тц. Не е инцидент, нито някаква случайно случила се трагедия, а най-обикновено убийство, следователно шофьорът трябва да се третира като най-обикновен убиец. Това, че може да кара кънки, с нищо не променя положението.
Последна промяна did на Вто Авг 07, 2007 10:48 am, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Вто Авг 07, 2007 10:36 am

За съжаление е казано и наистина е така "всички хора са равни, но някои са по-равни от другите"
Дали и в случая ще е така - поживём и увидем
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот jivkonik » Вто Авг 07, 2007 10:36 am

Най-срамното е, че беше и лице на кампанията "Ако си пил - слез, искам да стигна жив!" :(!: Срамота!
Последна промяна jivkonik на Вто Авг 07, 2007 10:39 am, променена общо 2 пъти
Аватар
jivkonik

Мнениеот Мъро » Вто Авг 07, 2007 10:36 am

Абе... не знам дали помните, ама същият този индивид преди известно време беше едно от лицата на кампанията "Ако си пил - слез, искам да остана жив"...

П.П. jivkonik, изпревари ме.
Трябва да си поднесе последствията. Законът предвижда от 3 до 7 години затвор. Точно тук ще си проличи що за държава храним. Аз лично се надявам, че и полицаите, които са го спрели 500 метра преди това, също ще си получат заслуженото. И ако не си го получат, предлагам да направим нещо по въпроса... стига прах в очите.
Последна промяна Мъро на Вто Авг 07, 2007 10:38 am, променена общо 1 път
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот klmn » Вто Авг 07, 2007 10:37 am

Оная,пияната перничанка влезе ли в панделата за убийството?
Много ми е интересно как ще прескочат "закона" този път. :popcorn:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Alpina » Вто Авг 07, 2007 10:41 am

Закона ще се прескочи лесно. 3 до 7 години е, когато имаш 1.2 промила и причиниш катастрофа, довела до убийство. Той има 1.1, демек 0.1 промила в случая са предостатъчни, за да се измъкне. Обаче все пак може да го съдят за непредумишлено убийство.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот jivkonik » Вто Авг 07, 2007 10:43 am

Като прочетох статията с адвокатските брътвежи и думички като "дупки, лош път, невиновен, помагал, не избягал...." остава само условна присъда да получи..... :(!: :(!: :(!: Баси закона!
Аватар
jivkonik

Мнениеот did » Вто Авг 07, 2007 10:45 am

klmn написа:Много ми е интересно как ще прескочат "закона" този път. :popcorn:

те вече го прескочиха, при това поне два пъти.

първо, като полицаите не са му направили проверка за алкохол няколко минути преди инцидента, когато е бил спрян, а само са го предупредили "да внимава"

и

втори път, когато някак си първоначалните изявления, че слезнал едвам от джипа "пиян като кирка" изведнъж се смалиха до 1.1 промила. Сега ще има условна присъда, някакво плащане към роднините на убитите и толкова.

За полицаите, които са го спрели и не са направили нищо, няма да има никакви последствия.

Все пак, това се случва в България...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот brokicho » Вто Авг 07, 2007 10:50 am

НЕ ГО ПОДКРЕПЯМ, НЕКА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО.
Както някой от вас каза по нагоре всички сме равни, какво като е световен шампион и какво имаме и други прославени имена, и какво те да не би и те да са недосегаеми защото, САМО защото са спортисти, е не мисля!!!
Иначе мисля, че нищо няма да се случи освен едно лошо, черно петно в биографията му, а да видим как ще иде в затвора, а той бил едно от лицата на кампанията "стигни жив" е да той стигна, но момчето. Това е моята гледна точка!
Иначе му се радвах до преди няколко дни много, когато прославяше България, ама сега ......
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот RAINman » Вто Авг 07, 2007 10:54 am

Момчета искам да обърна внимание на един резултат, който малко стресира. Написах в всеизвестната търсачка GOOGLE " пиян шофьор" и Резултати около 111,000 за пиян шофьор. (0,12 секунди). Ето първите няколко:
първи
втори
трети
четвърти
и т.н.
Млако се стресирах освен велосипедист съм и шофьор на лека кола.
Аз се питам какво става? Мога и на английски ако ще е по ясно
What the F**K is going on?

П.С. Ще се мре ли какво? Кола равно ли е на смърт приятели?
Аватар
RAINman

Мнениеот jivkonik » Вто Авг 07, 2007 11:01 am

RAINman написа:Момчета искам да обърна внимание на един резултат, който малко стресира. Написах в всеизвестната търсачка GOOGLE " пиян шофьор" и Резултати около 111,000 за пиян шофьор. (0,12 секунди). Ето първите няколко:
първи
втори
трети
четвърти
и т.н.
Млако се стресирах освен велосипедист съм и шофьор на лека кола.
Аз се питам какво става? Мога и на английски ако ще е по ясно
What the F**K is going on?

П.С. Ще се мре ли какво? Кола равно ли е на смърт приятели?

Война по пътищата има, и то отгодини! Над 1000 човека на година мрат нелепо, но медиите някак не пускат често тия статистики.... само Катаджията дето сутрин по БТВ рисува, обелва някоя дума по въпроса... ама "една птичка пролет не прави"...... :V:
Едно време (преди вълшебната 89-та) в салона на училището ми идваха регулярно хора от КАТ и пускаха на всички ученици от училището едни филми.. документални....катастрофи... с деца.... бахти мазалото беше! ШоК - деца реват, учителите ги успокояват.... ефекта беше потресаващ! НО ИМАШЕ ЕФЕКТ според мен.... Сега трябва така по телевизията, преди всеки новини - ЕДИН кървав брояч, да покаже бройката до днес, и някое прясно клипче с пресните черва изметени днес от платното.... е това трябва ШОК И УЖАС за да има ефект, другото са празни прикази и черна статистика.... :bawling:
Последна промяна jivkonik на Вто Авг 07, 2007 11:09 am, променена общо 4 пъти
Аватар
jivkonik

Мнениеот did » Вто Авг 07, 2007 11:02 am

RAINman написа:What the F**K is going on?

нищо ново.

хората си пият и карат и не то смятат за престъпление. също така си возят децата без детски столчета и не го смятат за престъпление, минават годишните технически прегледи формално за 20-годишни катафалки и не го смятат за престъпление... хиляди дребни, незначителни нарушения, които обаче повечето хора не свързват с думата "престъпление", а те са си точно това.

тези, които уж "контролират", мислят по същия начин. те самите също карат пили, без колани, возят си децата без столчета, правят по някое "безобидно" нарушение от време на време...

и така си вървят нещата. а като умре някой, всички пищят за малко. после забравят и пак си подхващат по познатия начин.

Конкретно за алкохола и карането: Трябва тук да стане като в Словения. Не може да има минимална допустима концентрация. Щом е над 0.00 нямаш място зад волана! Всичко друго на българска почва се изражда във врата в закона.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Авг 07, 2007 11:15 am

Проблема ще се реши много лесно, когато се забранят колите без детектор на алкохол. Но в България това няма да стане, did e обяснил защо.

А Стависки заслужава да изгние в панделата. Подкрепям да му разширят халката на тоя ВЕЛИК БЪЛГАРИН, защото наистина е един великолепен кънкьор... както и предумишлен убиец.
Последна промяна bikerider на Вто Авг 07, 2007 11:17 am, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот klmn » Вто Авг 07, 2007 11:15 am

Ми то като е безнаказано,естествено че всеки си прави квото си иска.Малко са съвестните хора за съжаление. :crap:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bluskanie » Вто Авг 07, 2007 11:32 am

bikerider написа:Проблема ще се реши много лесно, когато се забранят колите без детектор на алкохол.

VOLVO имат такива модели с дрегер. Ама нал са сешшаш как че си земем с мене един трезвен "духач" и па че си карам...?

Начина е да има санкции, които да не подминават НИКОЙ, който е карал пиян.

Сега обаче Ставийски ще му вземат книжката за няколко месеца и толкос. В България толкос!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Sp3c7r3 » Вто Авг 07, 2007 11:34 am

bikerider написа:А Стависки заслужава да изгние в панделата. Подкрепям да му разширят халката на тоя ВЕЛИК БЪЛГАРИН, защото наистина е един великолепен кънкьор... както и предумишлен убиец.

Предумишлен - хм... не е мислил да убива като се е напил на копеле. Но убиец - и още как...
:bawling:
ПП. Не само халката... и ски трябва да покара и да попее... нали си е хубавичък... :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот Editor » Вто Авг 07, 2007 11:47 am

НЕ ! Нищо неможе да оправдае това че е пил преди да шофира.
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот MAN6 » Вто Авг 07, 2007 11:51 am

да си понесе последствията, ако е възможно...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот RAINman » Вто Авг 07, 2007 11:53 am

Има едно наказание което според мен е доста неприятно след извършеното злодеяние особено от човек който не е лош човек по принцип. То е отреждано от американски съдия в щата Тексас и ще се опитам да го препредам, като запазя смисъла:
"След излежаване на присъдата в затвора или ако тя е условна, извършителя е длъжен да носи със себе си снимки на убитите от него хора."
Когато си отварят портфейла за личната карта и там да има снимки на тези хора, зловещо а. Има и още:
"Ако бъдат заловени без тези снимки, обратно в затвора"
Може би е малко извратен съдията, но е намерил начин. Така никога няма да забравиш какво си сторил.
Аватар
RAINman

Мнениеот nikitoMTB » Вто Авг 07, 2007 11:58 am

НА БЕСИЛОТО :rofl: Някой да го е карал да шофира пил?Вината е негова и трябва да го опанизят,но в "хубавата" държава това едва ли ще стане,но дори и да не го вкарат на топло пак ще му тежи на съвеста че е отнел живота на невинни хора заради газърията да си пийне.
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот bluskanie » Вто Авг 07, 2007 11:58 am

@RAINman
Да, иначе викаш ще забрави, а?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Авг 07, 2007 12:03 pm

Sp3c7r3 написа:Предумишлен - хм... не е мислил да убива като се е напил на копеле.

Съвсем съзнателно употребявам тази дума. Едва ли Максимчо е карал хрисимо, нали? Но е знаел че е пил, нали? Баш предумишлено си е - неслучайно се третира така по света. Щом караш пиян и убиеш някого, значи си предумишлен убиец. Няма значение, че не познаваш жертвата си, важно е деянието.

@bluskanie: Факт, всичко може да се хакне. Но нали разбираш защо в България сме на такъв хал - баш заради това мислене - да хакваме системата по презумпция (че системата е гнила не споря, но хакването й само задълбочава гниенето - стар спор имаме с теб на тая тема). Щото на Запад 90% от хората няма да им хрумне да хакват детектора, а чинно няма да пият. Плюс това те тия детектори са толкова чувствителни, че ако има пиян човек зад волана, ако ще и папата да дъхне пак няма да помогне.

Но това са празни приказки. В България скоро няма да се променят тия неща и ще продължат да загиват хора, смазани от разни богоизбрани светила, дето им се покланяме като спечелят някое медалче. Да не говорим точно за Стависки, че ми се драйфа от такива като него - станал лице на кампанията против карането пиян. Не затвор ами незнам какво трябва да му направят. Щото сега всеки тъпак ще си рече: "ами ей го на то тоя дето е лице кара пиян, аз ли съм балъка да не карам пиян". И....

Затова в една нормална държава тоя кютук няма да види бял ден.
Аватар
bikerider

Мнениеот Мъро » Вто Авг 07, 2007 12:11 pm

От законова гледна точка му викат убийство поради внимание, за съжаление. Иначе направо си е предумишлено, щото е пределно ясно, че ще се случи нещо такова като се качиш в колата пиян...
Изпревари ни малко преди Приморско и караше като обезумял, навлизаше непрекъснато в насрещното. Куките го спряха на входа за Приморско и му се усмихваха нещо. ТЕ СА ТОЧНО ТОЛКОВА ВИНОВНИ, КОЛКОТО Е И ТОЙ !!! защото го пуснаха без нищо. Пак ни изпревари и след 500м уби момчето!!!

Аз страшно, ама страшно много настоявам тия говеда полицаите да си получат заслуженото. А не само да се усмихват кичозно и хора да загиват заради тях. Защото по цял свят има пияни зад волана, ама само в България им се усмихват ги пускат да си ходят срещу почерпка...
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот bikerider » Вто Авг 07, 2007 12:15 pm

Мъро написа:Аз страшно, ама страшно много настоявам тия говеда полицаите да си получат заслуженото.

ще си останем с настояването... най-много баш пияницата да ги уволни
A Стависки не го мислете, и неговия ред ще дойде, дано да е по-скоро и да е с куршум в топките.
Аватар
bikerider

Мнениеот airborneone » Вто Авг 07, 2007 12:20 pm

Да си понася наказанието, ако не тук то в някой друг живот (за тези които вярват в карми )
Аз лично съм против навлизането на коли дрегери. Карам от известно време, вече имам опит и не смятам, че такива коло са нужни. Аз лично не съм си позволил и една бира преди да карам. То си е до хората, ако не им се промени манталитета , няма управия, все ще има дребни тарикатчета дето ще хакнат системата @ Блъскание, трезвените духачи дето с в колата може поне те да имат малко съвест, не смяташ ли?
А за дрегерите... често ми се налага да возя "леко " пийнали приятели , и не смятам че дрегера е толкоз умен та различни, мен от трима почерпени.

Edit:
и да пиене и шофиране трябва да се гледа като предумишлено убийство и 3 до 7 години е малко.
Да не говориме, че би трябвало книжка повече да не видиш доживотно.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот agent_Jekov » Вто Авг 07, 2007 12:30 pm

@bikerider

"Максим Стависки може да избегне и предварителния арест, тъй като става въпрос за транспортно произшествие, а не за умишлено убийство."

Не веднъж съм го казвал-едно е какво ни се иска да е, друго законът какво казва, за съжаление.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Re: Подкрепяте или не Максим Стависки

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Авг 07, 2007 12:30 pm

did написа:
RAINman написа:Може ли един инцидент или по-скоро трагедия да го направят престъпник и да се приравни със затворниците влезли за убийства.

Тц. Не е инцидент, нито някаква случайно случила се трагедия, а най-обикновено убийство, следователно шофьорът трябва да се третира като най-обикновен убиец. Това, че може да кара кънки, с нищо не променя положението.

:agree:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот bikerider » Вто Авг 07, 2007 12:31 pm

agent_Jekov написа:Не веднъж съм го казвал-едно е какво ни се иска да е, друго законът какво казва, за съжаление.

Ама естествено, нали законите ги пишат такива като Стависки.
Иначе закона казва и друго, ама се чете по диагонал, като е за "наше" момче с Хъмър... а ти моля спри да ми цитираш разни "малоумни" журналисти, които само търсят как да си продадат вестника и размиват фактите.
Аватар
bikerider

Мнениеот THEZOGGO » Вто Авг 07, 2007 12:34 pm

НЕ подкрепям Максим Стависки, правилата и законите са за това за да се спазват, друг е въпроса че много хора се имат за над закона, няма значение каква кола караш, кой си, как се казваш, имаш ли пари, шампион ли си по нещо, какъвто и да е, каквото и точно да е станало, Максим има вина, и ако ще да е междупланетарен шампион по фигурно пързаляне (никой не се съмнява в тези негови качества), не може да щракне с пръсти и да върне убития човек, или да излекува хората които са в реанимация. До колкото разбрах след като са го разпитали са го пуснали да се прибере в Царево, ами ех тва със сигурност не се случва само в България, но тук тези действия се повтарят непрекъснато.
Подкрепям airborneone и неговото твърдение:
"и да пиене и шофиране трябва да се гледа като предумишлено убийство и 3 до 7 години е малко. Да не говориме, че би трябвало книжка повече да не видиш доживотно"
Ако няма сериозни санкции няма да има еволюция в мисленето и поведението на шофьорите на пътя.
За съжаление винаги ще се намери някоя вратичка в закона така че да му бъде наложено по малко наказание от заслуженото.
Ако го осъдят може би много хора ще си помислят че това е една показност и понеже той е известна личност Съдебната система си търси изкупителна жертва, убеден съм че много хора така ще си помислят. Но е факт, човека е нарушил правилата, причинил е смърт и сериозни телесни повреди на останалите участници в катастрофата и трябва да си понесе всички последствия.
Иска ми се да го осъдят, но погледнато реално не мисля че ще стане, ще плати някаво обещетение на пострадалите и до там ще се приключи с случая.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Следваща

Назад към Други