Асоциация "Планини и хора"

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Асоциация "Планини и хора"

Мнениеот agent_Jekov » Сря Ное 28, 2007 10:37 pm

От известно време (може би поради наличието на доста свободно време)се каня да се запиша в курса за планински водач.Идея си нямам дали ще мога да го изкарам, но изглежда интересно, а и ако го вземеш дори да не я работиш тази професия пак ще си събрал доста опит, познания, впечатления, екстремни преживявания.Ще можеш да прецениш себе си и собствените си възможностти с времето, като съдя поне по нещата, които прочетох.Освен от любов към планината бих го направил и за разнообразие.Та въпросът ми е има ли някой тук, който да е изкарал курса, покрай колоезденето и да практикува занаята? :)Може ли да ти е основна професия, има ли достатъчно работа и хляб в България и тн. ако може да сподели нещо, че ми е интересно. :)

ПС:Ако няма такъв, темата може да я заключите или изтриете. :agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот kagami » Чет Ное 29, 2007 2:09 pm

Аз го започнах миналата година, но проблемът ми беше, че не можех да ходя на всички лекции и така и не го завърших. Сигурно ще го завърша догодина. Курсът е интересен, макар че може да се спести доста време от разни общи приказки в началото на всеки нов предмет. Учат се различни дисциплини и полезната информация и опит несъмнено са доста. Доколкото знам, за да ти издадат дипломата накрая искат и да поработиш за тях известно време - за Одисея-Ин или за някоя подобна фирма. Което си е fair enough - все пак нищо не може да замени практическия опит.

За реализацията след това - мисля че могат да се изкарват някаки пари, но не съм компетентна да давам мнение по този въпрос, защото аз самата никога не съм работила сериозно като планински водач.

П.С. Не е ли малко късно да се записваш за курса сега? Той не почваше ли от началото на ноември?

Успех! :)
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот agent_Jekov » Чет Ное 29, 2007 9:29 pm

Ами не знам, но видях, че те още датата за теста не са определили.Ще се разходя тия дни до офиса им и ще питам какво-що. :) А проблемът с времето не го бях обмислил достатъчно добре.Гледам, че има по всяка дисциплина определен брой часове, които трябва да се покрият, но как са разпределени във времето от 6~8 месеца?Всеки ден ли трябваше да ходиш?Ако са съвсем стриктни за тия часове, това може да ме спре, все пак съм студент. :crap:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот kagami » Пет Ное 30, 2007 12:28 pm

часовете са вечер от към 1830ч, само че ги провеждат на майната си (в 92ро СОУ в Красна Поляна). За мен това беше сериозна пречка, защото за да стигна до там с колелото ми трябва половин час, и то през някакви не особено приятни махали. Както и да е де, аз съм си малко капризна. Но иначе се ходи два пъти седмично и всяка втора събота и неделя по цял ден във Владая (!!) да слушаш лекции и от време на време да се занимаваш с някакви практически занятия.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот Stuny » Пет Ное 30, 2007 12:37 pm

За момента вечерните часове се провеждат в офиса на ЗигЗаг на ул.Лавеле. Курса започна преди около 2месеца , но нищо не пречи да попиташ дали може да се включиш.
Разправят , че работа ще има , особено ако знаеш или имаш желание да учиш френски.
Stuny

Рейтинг: 2000

Мнениеот Yavkata » Пет Ное 30, 2007 4:02 pm

Ако си закъснял за тазгодишния курс, виж този :
http://www.pss.bglink.net/forum/viewtopic.php?t=4551
Не е същото, но има връзка. Вярно, че няма изгледи за пари тук, но пък има връзка с планината.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот agent_Jekov » Пет Ное 30, 2007 9:42 pm

@kagami Мерси за информацията. :beer: Два пъти седмично и всеки втори уикенд не звучи чак толкова ангажиращо поне за мен.Но като цяло казваш повече повече приказки отколкото практика?

@Stuny Преди 2 месеца!Леле, аз съм подранил.Френски съм учил 5 години, но си трябва опресняване.За работата попитах по-скоро информативно, не че ми е главната цел в момента, по-скоро от интерес и за разнообразие бих се хванал, пък после както дойде. ;)

@Yavkata :agree: Благодаря ти за линкчето, но това ми се вижда прекалено сериозно в момента.Не знам дали бих се хванал за спасител точно.
Аватар
agent_Jekov

Назад към Други