Слънчеви оцила, но с диоптер

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Слънчеви оцила, но с диоптер

Мнениеот XEK » Нед Дек 23, 2007 7:31 pm

въпроса ми е знаете ли къде се правят, изобщо може ли такава комбинация, колко пари

става дума за примерно

Изображение

но с диоптерни стъкла(затъмнени или не, все тая)
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот Nymphetamine » Нед Дек 23, 2007 8:48 pm

Във всяка оптика правят очила. Когато поръчваш очилата, можеш да поискаш стъклата ти да бъдат с UV-филтър. Моите са такива и ми вършат почти същата работа като нормални слънчеви очила с подобен филтър. Самите стъкла на слънчева светлина потъмняват в разцветката, която ти си избереш и не пропускат такова количество светлина и UV лъчение.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот XEK » Нед Дек 23, 2007 9:38 pm

основната идея е да са с рамка, прилягаща по лицето(като карам да не ми се насълзяват очите, а и да виждам къде карам :) )
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот Nymphetamine » Нед Дек 23, 2007 9:40 pm

С тая цел можеш просто да си вземеш маска и да сложиш очилата под нея. Предполагам, обаче, че ако отидеш с конкретната рамка, няма да откажат опит за помощ. Най-добре иди и питай. Лошото в случая с обикновените стъкла е, че чупейки се, могат да наранят лошо окото ти. Докато "стъклата" на спортните очила мисля, че са горе-долу като стъклата на колите - пръскат се на сол...
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Admin » Нед Дек 23, 2007 10:03 pm

Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Други