15.06.08 - НЕДЕЛЯ - Протест срещу цената на горивата.

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

15.06.08 - НЕДЕЛЯ - Протест срещу цената на горивата.

Мнениеот Alpina » Нед Юни 08, 2008 5:19 pm

shondy написа:Все пак цяла европа протестира срещу цената на горивото : Международният съюз на превозвачи от цяла европа ще протестират даже ,само ние ли сме толкова богати ,че си мълчим. Хората в Европа получават 1500 Евро средно заплата и недоволстват от цената на горивото ,ние какво трябва да правим с 250 Евро заплата?

ПОДПИШИ СЕ В ПЕТИЦИЯТА : http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

Както сигурно повечето от вас знаят на 03.06.08 организирахме протест срещу високите цени на горивото ,високите данъци на МПС-тата ни, лошите ни пътни условия и разбира се ниските ни заплащания Ето линк от темата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=94738 .
За неговото организиране се обърнахме към всички зайнтересовани авто-мото клубове с цел да се присъединят към идеята и да се постигне по голяма гласност сред обикновенните хора които не посещават нашите страници в интернет. Около 25 клуба откликнаха на идеята ни и се организирахме заедно. Това ,както и самото събитие доведе до много положителни идеи ,в момента се работи съвместно с всички клубове за организирането на официялен съюз на "Авто-Мото Клубовете" у нас. Той ще се занимава с подобен вид проблеми и ще спомага за по бързото ни обединяване. Самият протест получи и не малък отзвук от медиите като ни даже призоваха всички Български граждани към една акция : "отворена капачка" ,към която апелираме и ние.

ЕТО ЛИНК ОТ НОВИНИТЕ НА БТВ http://www.vbox7.com/play:d3419e59
ЕТО И СНИМКИ НА СЪБИТИЕТО http://www.bgalbum.com/thumbnails.php?album=11860

Много клубове се организираха и направиха протести и в другите градове ,на 4.06.08 беше направен и такъв за Русе ,Разград и Силистра. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=95297

Следващата ни идея е да се съберем отново в неработен ден *(15.06.08 - НЕДЕЛЯ) за да се покаже и количество недоволни граждани. Тъй като имаше голям брой хора които неможаха да се включат в първият протест ,точно поради денят му. Тяхното присъствие обаче е ключово за крайната ни цел. Все пак цяла европа протестира срещу цената на горивото : Международният съюз на превозвачи от цяла европа ще протестират даже ,само ние ли сме толкова богати ,че си мълчим. Хората в Европа получават 1500 Евро средно заплата и недоволстват от цената на горивото ,ние какво трябва да правим с 250 Евро заплата? Всички цени и всички услуги се повишават именно от този ключов фактор - ГОРИВО. За да сме по конкретни и да ви покажем ,че имаме право да протестираме ви давам линк и към първата ни анкетна тема в която се обосновахме защо именно цената му е висока. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=94203

Ето и нещото което държа да си залепим на автомобилите си, с него ще изкажем недоволоството си и ще приканим всички ,които незнаят за нашата идея. Искам да помоля за 2 неща. Хората които ще участват да разпространят идеят на близки роднини и приатели за да може всеки който иска да се включи .И второто нещо : всички които не са заинтересовани от темата и нежелаят да присъстват ,да не коментират излишно тук мнението си.

Изображение
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Нед Юни 08, 2008 5:21 pm

Знам, че в този форум като цяло няма пряко отношение към цените на горивата :D но все пак дали пряко или не, покачването им ни засяга.
Така че, ако някой има възможност и желанието да се присъедини...
Аватар
Alpina

Мнениеот Teodor40 » Нед Юни 08, 2008 5:56 pm

Честно, има ли смисъл едно такова мероприятие според теб? Говоря ефект някакъв според теб ще има ли? На кой не му е ясно, че е скъпо да даваш по5-10лв на ден за бензин, при заплата примерно 1000.
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот bikerider » Нед Юни 08, 2008 6:03 pm

Ала-бала... протестирайте си срещу акцизите...
Последна промяна bikerider на Нед Юни 08, 2008 6:07 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Stancho » Нед Юни 08, 2008 6:05 pm

Тези протести няма да повлияят, защото държавата ни трудно ще се намеси (и без това няма пари да се оправи самата тя,пък за горива да отпуска субсидий), а пройзводители и вносители няма да работят на минус все пак. Това е малко загубена кауза според мен, но не пречи да се пробва - надеждата умира последна. И все пак - карайте колела като ви е скъп бензина. ;) В Германия така правят.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Yavkata » Нед Юни 08, 2008 6:12 pm

"Държавата " достатъчно пари си има. И за краднене , и за пилеене.
Протестите са за това да им поолекне на хората на душата. Друга полза няма.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот bikerider » Нед Юни 08, 2008 6:22 pm

Yavkata написа:"Държавата " достатъчно пари си има. И за краднене , и за пилеене.
Протестите са за това да им поолекне на хората на душата. Друга полза няма.

Има, има - организаторите ще намажат нещо и дотам.
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Нед Юни 08, 2008 6:54 pm

Какво очакваш да намажат организаторите?
Защото те не се отличават с нищо от мен и повечето хора тука.
Не сме тръгнали по идея на някой заинтересуван по друг начин.

Организирали сме се хора само и единствено от форумите, в следствие на подобни на една моя тема от преди няколко месеца, когато дизела мина 2.30 и наскоро, когато цената (на дизела) мина границата от 2.50 в различните форуми се появиха едни и същи теми, които породиха по естествен начин протеста.

Така че bikerider, не знам за какви "благинки" за организаторите имаш предвид, освен тези, описани в исканията ни.
Още повече, че хората представляващи протестиращите бяха избрани на място и можеше да е всеки от пръсъстващите. Друг е момента, че в народното събрание дадоха лимит от 3-ма човека.

Като цяло не си играеме да затварят улиците в центъра за да си правиме кръгчета, ами съвсем официално обяв протест, дата, час, маршрут, след което съвсем официално внесохме списък и сиканията ни.

Както и да е. Предадох информацията за протеста - който иска да се включва, който доволен - да се радва на неделния ден.

Аз лично не смятам да си мълча, заради дупките по улиците, заради корупцията при издаване на шофьорски книжки и последващата поява на чисти убийци по пътищата. Не смятам да си седя в къщи, докато мога да покажа, че и аз съм недоволен.

По между другото мнението ми е, че за това сме в това положение, защото всички си траят и не смеят да се обадят. Аз съм недоволен и ще протестирам за това!
Аватар
Alpina

Мнениеот hlebarka » Нед Юни 08, 2008 7:43 pm

Алпина ,пишете си ги тия неща по автомобилните форуми.
Аватар
hlebarka

Мнениеот Alpina » Нед Юни 08, 2008 8:03 pm

OK, нека темата бъде изтрита. :beer:

Само, че проблемите, които засягаме са и за колоездачите ;)
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Нед Юни 08, 2008 8:27 pm

Alpina написа:Така че bikerider, не знам за какви "благинки" за организаторите имаш предвид, освен тези, описани в исканията ни.

Точно тези. И моля те, не оставай с впечатление, че искам да те откажа да протестираш :agree:

После - увеличените цени на горивата са световен феномен. Ще протестирате ли срещу нежеланието на ОПЕК да увеличи производството на суров петрол? Ще протестирате ли срещу руските цени, които на практика подкрепят политиката на ОПЕК? Ще се сетите ли, че Индонезия излезна от ОПЕК, защото се превърна от нетен износител във вносител?

Аз лично бих протестирал срещу ТОВА лайняно "правителство" и неговите АКЦИЗИ. Да си ходят червените тъпаци, които нищо друго не знаят, освен да вдигат данъци и акцизи -> да напомпват инфлацията.
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Нед Юни 08, 2008 8:49 pm

bikerider, пишете си ги тия неща по политическите форуми. :P
Аватар
hlebarka

Мнениеот outfaced » Нед Юни 08, 2008 8:59 pm

После - увеличените цени на горивата са световен феномен. Ще протестирате ли срещу нежеланието на ОПЕК да увеличи производството на суров петрол? Ще протестирате ли срещу руските цени, които на практика подкрепят политиката на ОПЕК? Ще се сетите ли, че Индонезия излезна от ОПЕК, защото се превърна от нетен износител във вносител?

:agree:

време е за нов световен ред викам аз
аман от ОПЕК и от федералния резерв и от Мормоните и от талибаните иии ... абе аман от всички
:popcorn:
Аватар
outfaced

Мнениеот bikerider » Нед Юни 08, 2008 9:01 pm

hlebarka написа:bikerider, пишете си ги тия неща по политическите форуми. :P

Чекай, чекай малко, аз отговарям. Сори ако съм те наспамил неволно, ама темата не е моя :P
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Нед Юни 08, 2008 9:14 pm

bikerider написа:
hlebarka написа:bikerider, пишете си ги тия неща по политическите форуми. :P

Чекай, чекай малко, аз отговарям. Сори ако съм те наспамил неволно, ама темата не е моя :P

Ти кого спамиш, бе? Кого спамиш ти, бе? Аз ти викам, опразвай темата, не щеш да слушаш... (отговаряй пак сега)... да ти дойде акъла в главата.. :rofl:
Последна промяна hlebarka на Нед Юни 08, 2008 9:24 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
hlebarka

Мнениеот Alpina » Нед Юни 08, 2008 9:15 pm

bikerider написа:После - увеличените цени на горивата са световен феномен. Ще протестирате ли срещу нежеланието на ОПЕК да увеличи производството на суров петрол? Ще протестирате ли срещу руските цени, които на практика подкрепят политиката на ОПЕК? Ще се сетите ли, че Индонезия излезна от ОПЕК, защото се превърна от нетен износител във вносител?

На 15.06.2008 протеста е именно световен и относно глобалните проблеми с цените на петрола.

bikerider написа:Аз лично бих протестирал срещу ТОВА лайняно "правителство" и неговите АКЦИЗИ. Да си ходят червените тъпаци, които нищо друго не знаят, освен да вдигат данъци и акцизи -> да напомпват инфлацията.

Точките по птореста бяха обявени предварително и много хора ги знаеха

1-Искане за понижаване цена на горивата и отпадане на акциза ,както и замразяването им до 2011г ,датата на приемането му официално от ЕС.

а) Аргумент за Цената - Искане за официална справка за доставната цена на Украинският нефт, от който „Лукоил” произвежда горивото си.
б) Аргумент за Цената – По-ниска цена на горивото трябва да бъде постигната и заради по-ниското качество на българското гориво.
в)Аргумент за Цената - спекулата за цената дизеловото гориво (има таблица с производителността на петрола ,която показва че цената на дизеловото гориво би следвало да е по-ниска и то значително от тази на бензина заради добива му, което говори за неформално картелно споразумение между доставчиците и производителите).
г) Аргумент за Акциза - Правителството да намали и премахне до 2011г. акциза посредством програма за плавно покачване ,заедно с доходите и минималната работна заплата. Ако бъде отказано ще се изисква постигане на европейско ниво на платежоспособност в рамките на 2008 година.
- Основание - Изкуствено облагане на суровина ,за да се постигне събиране на данъци и насочване на финанси към сивата икономика с цел облаги за управляващите .

2 - Искане за строг контрол на качеството на горивата.

а) Аргумент - има една единствена лаборатория за иследвания на качеството им в България ,която в момента по наша информация не функционира.
б) Аргумент - хилядите вреди и разходи от некачествено гориво ,искане за установяване на нов ред по тази точка и решаване на проблема.

3 - Искане за обосновка относно данъците и таксите от автомобилите

а) Какво е направено откакто се събира винетната такса по състоянието на пътищата ?
б) Колко милиона събира държавата от такси от автомобили и какъв е бюджета на министерството и съответно общините за ремонти и контрола върху тях?
в) Къде се разпределят и ще се разпределят другите финанси постъпили от данъкоплатците ,при положение че всички годишни такси : ЕКО такса , Данъци и задължения за автомобилите се увеличават почти двойно?
г) Кога от тях ще се насочат пари за реални цели с видим резултат?

4 - Искане за вземане на мерки и поставяне на краен срок относно поддръжката на българските пътища ,и регулиране на движението по тях.

а) Ужасното състояние на пътищата в България:
- аргументи - трафика ,щетите от пътищата по автомобилите , и хилядите отнетите човешки животи
.
б) Няма спазване на законовата наредба относно придвижване на различни видове тежкотоварни и леки автомобили по пътната мрежа в София и страната.
в) Пътна маркировка ,знакови обозначения и известяване за налични ремонти по пътищата на момента видно не съществуват и не функционират грамотно.
- Може да бъде въведена система за известяване при пътни ремонти и отклоняване движението по нормални заобикалящи маршрути ,както и екипи работещи 24 часа на ключовите места.

5 - Искане за изграждане на нови пътни полигони за обучение на млади шофьори и нова система за взимане на провеждане на изпити от категория „В”

- Искането включва : Нови учебни полигони и премахване на корупцията при провеждането на изпити от категория „В”. За да може да се постигне по-голяма сигурност на пътя.

Смятам, че последните 2 точки засягат пряко нас като колоездачи.
Това беше и причината да си позволя да пусна темата, след като вече 2 и повече седмици, се чудя дали да го направя
Аватар
Alpina

Мнениеот hlebarka » Нед Юни 08, 2008 9:20 pm

Алпина, колко ти харчи кошницата? :D :peace:
Аватар
hlebarka

Мнениеот Alpina » Нед Юни 08, 2008 9:23 pm

2.4jtd на 1.5 тона празно купе, колко да харчи - 10 софийско и 6.5 извънграско.

Не ме карай да отговарям, защо не съм си взел малка, икономична кола ;)

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/5185.html
Аватар
Alpina

Мнениеот hlebarka » Нед Юни 08, 2008 9:28 pm

Alpina написа:2.4jtd на 1.5 тона празно купе, колко да харчи - 10 софийско и 6.5 извънграско.

Не ме карай да отговарям, защо не съм си взел малка, икономична кола ;)

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/5185.html

:) Е, ако е малко, за какво ти е да протестираш. Ако е много - кой те кара да влачиш 1,5 тона купе.
Аватар
hlebarka

Мнениеот Alpina » Нед Юни 08, 2008 9:35 pm

Разхода нито ми е малко, нито ми е много, според мен е точно колкото трябва да е
Аз лично протестирам основно срещу състоянието на пътната мрежа и това че плащам данъци, за да карам в дупки и разни пикльовци да минават покрай полицаите, все едно ги няма, а се двужат извън всякакви закони.
Естествено и защото ми писна някой да изкарва големи пари на мой гръб, защото цената на дизела, дори преди 1 година, беше коренно разлина спрямо тази на бензина. Какво се е променило в качеството или производствения процес през това време, та да ме друсат повече от колкото А98 ;)

Влача 1.5т купе, защото
1. се движи предимно извънградско и вози хора

2. в 60% от движението си в градско вози поне 3-ма човека и то едри

3. не на последно място защото ми е кеф да се чувствам комфортно и добре защитен, докато карам. :beer:
Аватар
Alpina

Мнениеот Teodor40 » Нед Юни 08, 2008 9:47 pm

Да се направи един протест по повод безобразното карадене от държавата на лицето Бойко Борисов и съм там. От това наистина ще ми олекне. Цената на горивото не може да падне, но поне светофарите могат да се реголират, пътищата могат да се оправят, разширяват, може да има действаща система за санкциониране на неадекватните убиици на пътя... така де, има по-смислени заглавия за един митинг.
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот hlebarka » Нед Юни 08, 2008 9:51 pm

Alpina написа:Аз лично протестирам основно срещу състоянието на пътната мрежа и това че плащам данъци, за да карам в дупки и разни пикльовци да минават покрай полицаите, все едно ги няма, а се двужат извън всякакви закони.

3. не на последно място защото ми е кеф да се чувствам комфортно и добре защитен, докато карам. :beer:

Ми не ни вади очите с общоевропейски протести за цени на горивата тогава. Щото тъпнята ,която искате да си лепим по колите не е за пътна мрежа, пикльовци и полицаи. А като ти е кеф от тия неща ще си ги плащаш, кво да се прави. :)
Аватар
hlebarka

Мнениеот Alpina » Нед Юни 08, 2008 9:53 pm

Teodor40
За цената на горивото всички сме съглани, че не може да е като тази от преди 3 години или за това, че не може да падне, искаме да я регулират адекватно. Това ни е ясно, обаче има едно нещо, наречено акциз, което отива в джобовете на някои хора, а не за пътища, сигурност, качество.
Още повече, че ЛукОйл зарежда украинки нефт (също поскъпващ, но не с малко по-евтин) и си измива ръцете с цените на американския.

Има си тема за Бат Бойко, организирай си протест срещу него :D

@hlebarka, нали се сещаш, че не можеме да протестираме поотделно за всичко, което не ни изнася. Прочети по-горе точките за които се опитваме да се бориме по този начин.
И основната причина - вдигат ценате, без да покачват нито качеството, нито да оправдават допълнителните пари, които ни взимат, грижейки се за пътната мрежа.

И да, прав си, че като ми е кеф си плащам за него и нямам против да го правя (платих си повече за колата, пактих си повече за данъци, плащам повече за сервиз...), ако кефа беше пълен, а не да си троша колата в същото време ;)
:beer:
Аватар
Alpina

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юни 08, 2008 10:45 pm

С едно не съм съгласен по отношение на протеста. Защо мамка му когато Селяните Софиянци са се изнесли от тоя шибан пренаселен град всякакви такива некви адски мероприятия ще се провеждат пак тук и то в неделен ден. Не стига че 6 дни от седмицата е баси лудницата и е некво отвратително. А и пак много коли на едно място в София и то в Неделя. Е тва е единствената причниа поради която искам бензина да стане 10 лв и да се чудите кво да правите. Правете квото и да било ама извън София. Мечтая си такъв род протести да се пренесат в Пирдоп, в Клисура да речем там няма хора, има много свободно място нека там да има такива мероприятия, пак ще бъде отразено по медиите и от горе на всичкото ще бъде пренесен автентичния софииски дух и обстановка на някое друго място. Пловдив не е далече може и там да се организира нещо такова по мащабно недоволство.
Стига в София. :)
И 5 лв за литър да стане, ще си плащате и ще си плащате.
Имам някакво усещане че при 5 лв. бензина колите в софия ще станат милион и половина а при 10 лв за литър колите ще станат 2 милиона, и около моя блок ще има не 1 не 2 не 3 а 5 автокъщи. :) Това е реалноста другари
Който се оплаква че няма пари не кара кола, който си изкарва парите чрез колата и тя му трябва значи има пари и си джитка, бензина не му е проблем.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот TOYAGA » Нед Юни 08, 2008 10:49 pm

И я че изокам некой ден...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юни 08, 2008 10:55 pm

TOYAGA написа:И я че изокам некой ден...

"Дръж се земьо, бензин нема ама шоп те гази!"
Епа шом те влече. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот bikerider » Нед Юни 08, 2008 10:57 pm

hlebarka написа:Ти кого спамиш, бе? Кого спамиш ти, бе? Аз ти викам, опразвай темата, не щеш да слушаш... (отговаряй пак сега)... да ти дойде акъла в главата.. :rofl:

Чшш виждаш ли чехъла, а? :rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот Antares » Нед Юни 08, 2008 10:57 pm

Шопите ще останат и след бензина! Слушай ми думата ;]

П.П. Предлагам протест срещу международното положение!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юни 08, 2008 11:15 pm

Antares написа:Шопите ще останат и след бензина!

Ъъъ кои натуралните или присадените? :}Защото вече натурални почти няма.
Antares написа:П.П. Предлагам протест срещу международното положение!

:agree:
Последна промяна THEZOGGO на Нед Юни 08, 2008 11:32 pm, променена общо 1 път
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот did » Нед Юни 08, 2008 11:20 pm

Antares написа:Предлагам протест срещу международното положение!

Аз пък предлагам протест срещу българското положение.

Международното си е много по-добро.

... и... наистина, считам протестите срещу цените на каквото и да е, не просто за безплодни, но и за вредни. Тамън хората почнаха малко по малко да свикват, че НЯМА такова нещо като разходно-ориентирани цени, и пак почнаха соц-промивките.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Следваща

Назад към Други