Alpina написа:Нали ефекта ще е след години, когато измрат "динозаврите"
TOYAGA написа:... и бъркаш точните с истинските науки...
did написа:....от тук започва трагедията, която води до големите продажби на шарените и неработещи колела и липсата на интерес към добре сметнатите, но скучни решения.
води и до много други неща.
стана ми тъпо, като го почетох. много тъпо.
Alpina написа:Нали ефекта ще е след години, когато измрат "динозаврите"
Важното е, сега да имаме привидни резилтати, какво ще става след 10-20-30 години - никой не мисли.
Добре познат пример ми е как преди години, когато се заговори за земеразделяне се набутаха да учат толкова геодезисти, ама никой, никой не правеше сметка, че ще избълват готовите кадри, не месеци, ами 2-3 години след като всичко е приключило...
did написа:http://dnevnik.bg/show/?storyid=543029
от тук започва трагедията, която води до големите продажби на шарените и неработещи колела и липсата на интерес към добре сметнатите, но скучни решения.
води и до много други неща.
стана ми тъпо, като го почетох. много тъпо.
outfaced написа:Доста демотивиращо е за един инжинер да работи в такава среда.
bikerider написа:outfaced написа:Доста демотивиращо е за един инжинер да работи в такава среда.
А какво мотивира един инжИнер според теб?
Atari написа:Alpina написа:Нали ефекта ще е след години, когато измрат "динозаврите"
Важното е, сега да имаме привидни резилтати, какво ще става след 10-20-30 години - никой не мисли.
Добре познат пример ми е как преди години, когато се заговори за земеразделяне се набутаха да учат толкова геодезисти, ама никой, никой не правеше сметка, че ще избълват готовите кадри, не месеци, ами 2-3 години след като всичко е приключило...
Съжалявам за оффтопика, но примерът ти е доста неточен. Геодезистите не се занимават само със земеразделяне и не съм чул за геодезист без работа или такъв, който не работи по професията си. Дори смея да твърдя, че читави (понякога и каквито и да е) кадри не достигат, естествено не в София.
outfaced написа:bikerider написа:А какво мотивира един инжИнер според теб?
Маркетинг и клиенти склонни да плащат за мислени работи ... примерно.
outfaced написа:Май трябва да се приземиш
случва се и това ... напоследък ме приземяват предимно
outfaced написа:Цел от сорта "направето го горе долу да мяса, да хващо око и да не се чупи венднага и на възможно най ниска цена" мен поне не ме мотивира.
Alpina написа:Същите тези като видяха това не изкараха последната година, да си вземат тапията, ами минаха към други специалности с "бъдеще".
Да геодезист без работа няма, защото тия дето се втурнаха да го учат така и не станаха такива, макар 4-те години...
Alpina написа:DarKFate, Atari, жестоко не сте прави, но хайде да не спориме.
Може би защото наблюдението ми е именно пряко върху този момент и половината от "геодезистите" даваха грешки не от 2мм на 200м дължина ами 37,85м, което да не ти казвам че е невъзможен отчет.
Или 5см разлика в нивелация с обиколка 1000метра в една и съща точка (затворен полигон).
Та тия хора идея си нямаха какво и защо, бяха вътре само за да имат работа, че някой им казал, ще има земеразделяне...
В същото време решавах докато съм 10-ти клас решавах задачите на "геодезистите" във УАСГ, докато бяхме на кафе, защото идея си намаха за какво става въпрос.
Така че аз не знам...
Колкото и нескромно да звучи повече от пределно ясно ми е с какво се занимава геодезията като цяло и че не е само земеразделяне, ама вие не разбрахте, че когато се заговори за него - веднага вкараха яко народ за да има кадри за тази цел, като никой не правеше сметка, че ще излезнат готови, след като всичко е приключило.
Същите тези като видяха това не изкараха последната година, да си вземат тапията, ами минаха към други специалности с "бъдеще".
Да геодезист без работа няма, защото тия дето се втурнаха да го учат така и не станаха такива, макар 4-те години...
Та така и сега - някои области остават сухи от към учащи се, не за друго, ами защото всички си мислят, че това е бъдещето и всеки ще ми е мениджър или банкер, ама всеки и икономиката ще се крепи само на 4 до 8 професии.
Теб може да не те мотивира, само че точно това движи икономиката.
Alpina написа:И преди да се измисли колелото света се е движил
.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта